canım ben bayağıdır hareketleri dışardan hissedebiliyorum hatta şuan gözlemlenebiliyoda karnımda yayvan değil şuan dik yani top yutmuş gibiyim birisi bana dediki senin erkekmi yok kız dedim erkeğe benziyo dedi yani değişiyo bunlar kişiden kişiyeCanim suan 18 haftaligim. Ben yaklasik 1 ay onceden basladm hissetmeye segirmelerle ve suanda disardan hissediliyo harektlr. Seninki hissediliyomu disardan. Mesela karnim sivri yayhin degil. Bunlsr beni supheye dusuruyo
canım ben bayağıdır hareketleri dışardan hissedebiliyorum hatta şuan gözlemlenebiliyoda karnımda yayvan değil şuan dik yani top yutmuş gibiyim birisi bana dediki senin erkekmi yok kız dedim erkeğe benziyo dedi yani değişiyo bunlar kişiden kişiye
yani hem inan hem inanma :)Anladim canim belirtilere inanmiycaz yani :)
Benim 23 hafta oglan kipir kipir gunduz biraz daha sakin ama gece hic durmuyo tepikliyo hep bide esim gece elini karnima koyuyo oglum nasilmis fln diyo onunla konusuyo hemen tepki veriyo sabaja kadar tekmeliyo cok yaramaz olacak belli oldu ve ben cok tatli yedim ilk ogrendigimde hamileligimi tursu falan istedi canim eksi yedim 1 ay falan surdu bu sonra hep tatli yedim cikolata yedim ve daha smdi geldk marketten cikolata almaya gittik canim cekti :) ve karnimdada tuyler olustu yuzum guzellesti :) hepimizin bebisleri sag salim gelsn dunyaya ins amin ecmain .
hissetmemen normal kuzum, ila hisedeceksin diye bir sey yok, ama bu aralar hisetmeye baslaya bilirsin o yuzden dikat et derim :) genelikle 18, 19,20 haftada artik pir pirlanir annesi :)Bende 16 haftalık hamileyim hiç bişe hissetmiyorum ne seyirme ne başka bişe korkuyorum valla cuma günü kontrolüm var bian önce görsem de rahatlasam
hissetmemen normal kuzum, ila hisedeceksin diye bir sey yok, ama bu aralar hisetmeye baslaya bilirsin o yuzden dikat et derim :) genelikle 18, 19,20 haftada artik pir pirlanir annesi :)
ben dun doktora gittim, bana 26 hafta oldugunda artik her gun canli hisetmen gerekiyor, eyer bir gun hisetmesen direk telefon acip bildiriyorsun dedi!
ahh kuzum be kiyamam!17 haftalık olduk dünden beri baya hissediyorum diyebilirim paloncuk patlıyo sanki ama moralim çok bozuk 3 lü testim riskli çıktı ayrıntılı ultrasona girecem ve amniyosenteze gerek olup olmadığı belli olacak sabahtan beri perişan oldum sürekli ağlıyorum
Canım benim sters yapma aynı şeyleri bende yasadim amniyosentez oldum o sonuclar cikana kadar gözümde yaş dinmedi bide düşük riskine rağmen birde üzüntüden bebegimin hareketleri yavaslamisti anlayınca hiç kipirdamiyordu neyseki temiz cikti inşallah ultrosonunuz temiz cikarda bunlara gerek kalmaz gecmis olsun şimdiden dua edin allah size bağışlasın17 haftalık olduk dünden beri baya hissediyorum diyebilirim paloncuk patlıyo sanki ama moralim çok bozuk 3 lü testim riskli çıktı ayrıntılı ultrasona girecem ve amniyosenteze gerek olup olmadığı belli olacak sabahtan beri perişan oldum sürekli ağlıyorum
ahh kuzum be kiyamam!
riskli cikti derken, tam olarak riskli olan sey nedir?
bir sey diyecegim, evet en ufak durumlarda hemen uzuluyor ve sitres yapiyoruz ya biz,
bende baslarda hic hos olmayan seyler yasadim, 16 haftaliga kadar gibi. ama belki gereksiz, belkide bir yanilti yuzunden bebislerimizi sitres icierisinde burakiyor olamazmiyiz? yani dusunsene simdi sen korkudan uzuluyorsunya,
ama madem riskli ise senin uzulmen bebeyin icin bu durumda daha tehlikeli hale getirmiyormu, olmazmi?
uzulme, kendini topla canim! herey olacagina varir, aramizdan cok iyi olan biri bile, durumu
heran degise bilir, bu allahin takdirir, hem bebeyin sana tutunduysa hic bir sey olmaz,
sagliksiz bir bebek olsaydi bu 16 haftaligin altinda bir sekilde sende kopardi bence, sen 17 haftalik ve 18 haftanin icindesin.
belkide bir baska doktora daha gorunmen iyi olacak, bazi doktorlar cok yaniltiyor.
bak ben korktugumdan beri ve kanamam geldikden sonra bir dua ustumde tasiyorum, oglusum icin almistim aslinda ama simdilik bana nasip oldu, istersen seni sakinlestirecekse o dualarin isimlerini yazarim. inanmak cok tuaf, ama kulandigimdan beri kanamam yok, belkide tesadufdur :)
Canım benim sters yapma aynı şeyleri bende yasadim amniyosentez oldum o sonuclar cikana kadar gözümde yaş dinmedi bide düşük riskine rağmen birde üzüntüden bebegimin hareketleri yavaslamisti anlayınca hiç kipirdamiyordu neyseki temiz cikti inşallah ultrosonunuz temiz cikarda bunlara gerek kalmaz gecmis olsun şimdiden dua edin allah size bağışlasın
sen icini ferah tut canim, eminim hic bir seyi yok, turp gibi bebeyin!!bilmiyorum risk grubunda dedi ben ağlamaktan ne bişe sorabildim ne dinleyebildim ister istemez strese giriyorum insanın aklına herşey geliyo eşim çok destek oluyo hiç bişe çıkmicak Allahın nizniyle bak gör diyor ama daha bebeğimi kucağıma almasam bile anneyim ben duygular başka yönlü basıyor işte hangi dualar onlar cnm zahmet olazsa yazsana bi
sen icini ferah tut canim, eminim hic bir seyi yok, turp gibi bebeyin!!
ama inan o duyguyu nasil biliyorum, banada okadar insan dedi, korkma, endiselenme ama o denilen hic bir sey seni sakinlesdiremiyor, bir kulagindan giriyor, diyerinden cikiyo:)
bak; fatiha suresi, bakara suresi, bes ayeti ( elif-lam-mim) ayetal kursu, amenerrasullu, nazar ayeti, sehidellahu ayeti,tekasur suresi,asr suresi, fil suresi, kureys suresi, kevser suresi, kafiru suresi (galiba), nasr suresi, leheb suresi, ihlas suresi. felak suresi ve nas suresi.
resmini cekmistim ben alirken, 2 tanesinin ismini goremiyorum. birazdan resim yuklerim, belki aynisini sende bulursin, kucuk bir kuranin icinde, ben ic camisirima takdim, bi banyoda cikartiyorum :)
sen icini ferah tut canim, eminim hic bir seyi yok, turp gibi bebeyin!!
ama inan o duyguyu nasil biliyorum, banada okadar insan dedi, korkma, endiselenme ama o denilen hic bir sey seni sakinlesdiremiyor, bir kulagindan giriyor, diyerinden cikiyo:)
bak; fatiha suresi, bakara suresi, bes ayeti ( elif-lam-mim) ayetal kursu, amenerrasullu, nazar ayeti, sehidellahu ayeti,tekasur suresi,asr suresi, fil suresi, kureys suresi, kevser suresi, kafiru suresi (galiba), nasr suresi, leheb suresi, ihlas suresi. felak suresi ve nas suresi.
resmini cekmistim ben alirken, 2 tanesinin ismini goremiyorum. birazdan resim yuklerim, belki aynisini sende bulursin, kucuk bir kuranin icinde, ben ic camisirima takdim, bi banyoda cikartiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?