Bebeğinizin ilk hareketlerini ne zaman hissettiniz? Bir de ultrasonda hareket ediyor muydu?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.819
963
53
12 haftayı yeni uğurladık. Merak ediyorum hareketlerini tahmini olarak kaçıncı haftalarda hissederim? Geçen gün ikili test yaptırdım detaylı ultrason eşliğinde. Bebeğim hiç hareket etmedi. Bu zamana kadar hiç bir ultrasonda da hareket ettiğini görmedim zaten. Doktorum gelişimi iyi, her şey yolunda, bebekler bu zamanlarda uyuyor dediği için telaş etmiyorum ama kafamı da kurcalıyor biraz. Aslında diğer zamanlarda hareketlerini hissetsem içim rahatlayacak ultrasonda görmesem de diye merak ediyorum. Sizin bebeğiniz ultrasonda nasıldı, hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz net bir şekilde?

Randevulara cikolata gofret yiyip gidersen belki ultrasonda hareket gorursun. Uykusuna denk geliyorsunuz demekki. Normalde hareket eder bu haftalarda. Hareketi hissetmen 17-20yi bulabilir ama.

Bu arada gorumceyle konustun mu o konuda herkes birbirine girdi konu kapandi merakta kaldik

Hayatım konu kapandı evet bizzat Mune hanım konuyu kapadı çünkü artık bu konu gıyabında yorum yapılmasını istemedi yazılanların konunun amacını çok aştığını görerek, ben de istemiyorum zaten pişman da oldum sorduğuma. Çünkü benim anlattığım ortadaki tutarsızlıktı, konu çarpıtıldı durdu farklı yerlere çekildi herkes tarafından. O yüzden yöneticinin bile yorumları abartı görüp kapadığı, konu sahibinin de tartışmak istemediği bir topiğin fitilini yeniden ateşlemeyelim. Burası tartışma ortamı oluşturmaya çok müsait, insanlar da tartışmaya hakaret yağdırmaya çok meraklı. Ben değilim arkadaşım. O yüzden boşver benim görümcem de ne hali varsa görsün

Merhaba, ben ilk 17.haftada yüzüstü yatarken kasık bölgemde hissettim o esnada rahme baskı olduğu için daha kolay hissedildi muhtemelen. İçten seğirme gibi bir şeydi çok kolay ayırt edersin. Ultrason konusu çok değişken ben 26 haftadayım hala Instagram videolardaki gibi çok hareketli aktif görmüyorum. Sağlıklı olduğu sürece sorun yok içiniz rahat olsun.

17+2 de hissettim ilk defa şuan 19+4 artık tamamen hissediyorum ilk gebeliklerde veya kadının deri yapısı kas yapısı gibi durumlar kaçıncı haftada hissedeceğinide etkiliyebiliyormuş
Allah bağışlasın sizin dediğinize göre soruyorum yanlış anlamazsanız karın yapınız nasıl o zaman göbüşlü müydünüz yoksa kas ağırlıklı mı. benim karnım kaslıydı hatta genel olarak kaslı bi yapım vardı da gebelikle g’tü göbeği saldım afedersiniz

Bende şuan 16+4 üm hissetmek için çok heycanlanıyorum ya ultrasonda da ben de son kontrolümde muayene öncesi yarım saat oturdum sonra 10 dakka boyunca yürüdüm odaya girdiğimde çikolata yemeye başladım öyle hareket ettiğini gördüm doktorum böyle yapmamı söylemişti genelde uyurken denk geliyordum

ben henüz hiç görmedim kıpırdadığını ama bu sefer çikolata yiyip gidcem. hiç yemem sevmediğim için normalde ama denemeye değer

bir hafta geçti yorumunuzun üstünden. hissettiniz mi yorumdan sonra :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…