Bebeğinizin ilk hareketlerini ne zaman hissettiniz? Bir de ultrasonda hareket ediyor muydu?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.771
939
53
12 haftayı yeni uğurladık. Merak ediyorum hareketlerini tahmini olarak kaçıncı haftalarda hissederim? Geçen gün ikili test yaptırdım detaylı ultrason eşliğinde. Bebeğim hiç hareket etmedi. Bu zamana kadar hiç bir ultrasonda da hareket ettiğini görmedim zaten. Doktorum gelişimi iyi, her şey yolunda, bebekler bu zamanlarda uyuyor dediği için telaş etmiyorum ama kafamı da kurcalıyor biraz. Aslında diğer zamanlarda hareketlerini hissetsem içim rahatlayacak ultrasonda görmesem de diye merak ediyorum. Sizin bebeğiniz ultrasonda nasıldı, hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz net bir şekilde?

bebeğimin hareketini ulrtasonda ilk 12.haftada gördük. elini sallıyordu. onun öncesinde 8.haftada sanki zıplıyor gibi hareketleri vardı. hatta doktorumuz çok hareketli bugğn falan demişti.

ilk hareketini de 18.haftada hissettim net olarak. hatta bir kaç gğn sonra esim de karnıma elini koyunca hissetti. ama devamlı ve güçlü hareketler 24.haftadan sonra basladı

Ay yok hala bekliyorum arada böyle tuhaf şeyler oluyor ama bebekten mi yoksa bağırsaklardan falan mı çözemedim beklemeye devam 🫠🫠 siz ne yaptınız kontrole gittinizmi
Sonuç gösterdim ama muayene etmedi ayın 22si için de cinsiyet için muayene günü verdi aslında içim içini yiyor muayene olsam mı diye sağlıklı olduğunu öğrenmek amaçlı

Sonuç gösterdim ama muayene etmedi ayın 22si için de cinsiyet için muayene günü verdi aslında içim içini yiyor muayene olsam mı diye sağlıklı olduğunu öğrenmek amaçlı
Alla Allah aslında her kontrolde bir muayene ediyorlar normalde yani benim doktorum en azından sonuç içinde gitsem bir bakıyor öyle gönderiyor ama vardır bir bildiği ya sizin doktorunuzunda

Alla Allah aslında her kontrolde bir muayene ediyorlar normalde yani benim doktorum en azından sonuç içinde gitsem bir bakıyor öyle gönderiyor ama vardır bir bildiği ya sizin doktorunuzunda
gittiğim kendi doktorum değildi belki o yüzden. kendi doktorum da aynı şekilde sürekli muayene eder detaylı konuşur ama medipolde benim doktorum orada da ikili test pahalı diye uygun olan hastaneye gitmiştim detaylı ultrason ile birlikte testi çok uyguna yaptırdım. ama düşük riskim olduğu için doktor buraya perinatoloji bölümüne devam et şimdilik dedi o yüzden devam ediyorum. sonuçları göstermeye gitmiştim onu değerlendirdi ama muayene etmedi. istediğim halde muayene etmediği için de bi tık irite oldum açıkçası neticede özel hastane bir de.

15 te hissettim şu an 20 nin sonlarindayiz. Maşallah çok hareketli bebeisim her tekmede dünyanın en mutlusu oluyorum. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
18. Haftaya girip hala hissetmeyen ben 🤷🏻‍♀️ perşembe günü kontrolüm var şuan dört gözle onu bekliyorum ister istemez stres yapıyorum ya

zaten çoğunluğa bakılırsa 21. haftalarda hissedilmiş ilk gebeliklerde
Aynen çoğunlukla hep 19/20/21 öyle hissedilmiş ama ne bileyim işte bu aralar ağrılarımda oluyor diye takmaya başladım herkes normal diyor rahim büyüyor çocuk hareketleniyor vs diye ama insan yine bi stres yapıyor

Aminn amin ya senin son adetle uyumlu mu gidiyor bebiş ben artık adete göre takip etmeyi bıraktım ultrasona göre takip ediyorum sen nasıl yapıyorsun
uyumlu çok şükür de bazı ultrason cihazlarında da üç gün önde gözüküyor ama genel olarak sata uyumlu. senin nasıl ki önde mi yoksa geç döllenme mi

uyumlu çok şükür de bazı ultrason cihazlarında da üç gün önde gözüküyor ama genel olarak sata uyumlu. senin nasıl ki önde mi yoksa geç döllenme mi
Benim ki masallah geçen son ultrasonda 6 gün öndeydi ondan önceki ultrasonda 3 gün öndeydi bende artık ultrasona göre takip etmeye başladım

Benim ki masallah geçen son ultrasonda 6 gün öndeydi ondan önceki ultrasonda 3 gün öndeydi bende artık ultrasona göre takip etmeye başladım
oh maşallah genel olarak önde çıkıyorsa öndedir. ultrasondan ultrasona fark ediyor yanlış ölçüm olabiliyor ama genelde ne deniyorsa o. detaylı ultrasona da az kalmış orda net çıkar neyi varsa ay çok heyecanlı olur ya😍😍 sağlıkla gelsin

oh maşallah genel olarak önde çıkıyorsa öndedir. ultrasondan ultrasona fark ediyor yanlış ölçüm olabiliyor ama genelde ne deniyorsa o. detaylı ultrasona da az kalmış orda net çıkar neyi varsa ay çok heyecanlı olur ya😍😍 sağlıkla gelsin
Valla heyecan hemde ne heyecan detaylı ultrason içinde kontrole gittiğim şehirde bir doktor buldum şükür o da 20/22 haftalar ideal o zamana randevu alırsın dedi onu da bekliyorum bir yandan her şeyi bekliyorum ben 😅😍😍

Valla heyecan hemde ne heyecan detaylı ultrason içinde kontrole gittiğim şehirde bir doktor buldum şükür o da 20/22 haftalar ideal o zamana randevu alırsın dedi onu da bekliyorum bir yandan her şeyi bekliyorum ben 😅😍😍
fiyat aralığı ne ayıp olmazsa hiç bir fikrim yok çünkü benim şuan için aklımda en azından bi rakam belirsin

fiyat aralığı ne ayıp olmazsa hiç bir fikrim yok çünkü benim şuan için aklımda en azından bi rakam belirsin
Ay fiyatını soramadım telefonum kapanıyor diye kontrolden sonra tekrar arıcam sorcam haber ederim sizede ama eşimin bir arkadaşıda gitmiş detaylı için aynı doktora 3/4 bin falan demiş sanırım bizim burda çok seçeneğimiz yok olduğumuz şehirde yok en yakın şehirde var orası 1 saat uzaklıkta kontrollerede oraya gidiyoruz bir doktor daha bulduk ama o da 4/4.30 saat uzaklıkta fiyatlar bana fazla geldi 5 bin diyende oldu çevremizde 🫠

Ay fiyatını soramadım telefonum kapanıyor diye kontrolden sonra tekrar arıcam sorcam haber ederim sizede ama eşimin bir arkadaşıda gitmiş detaylı için aynı doktora 3/4 bin falan demiş sanırım bizim burda çok seçeneğimiz yok olduğumuz şehirde yok en yakın şehirde var orası 1 saat uzaklıkta kontrollerede oraya gidiyoruz bir doktor daha bulduk ama o da 4/4.30 saat uzaklıkta fiyatlar bana fazla geldi 5 bin diyende oldu çevremizde 🫠
ben ikili testi bile yaptırmayacaktım hep 5ten başlayarak 10 bine kadar gidiyordu ve bana fuzuli gelmişti kesin tanı olmadığı için. bezmialemde 1100₺ bulunca öyle yaptırdım. ama detaylı ultrason çok önemli olduğu için onu iyi bir yerde yaptırmak istiyorum ne kadar olursa olsun gözden çıkaracağım ben de. burada da alternatif çok olduğundan kafa karışıyor tersine

ben ikili testi bile yaptırmayacaktım hep 5ten başlayarak 10 bine kadar gidiyordu ve bana fuzuli gelmişti kesin tanı olmadığı için. bezmialemde 1100₺ bulunca öyle yaptırdım. ama detaylı ultrason çok önemli olduğu için onu iyi bir yerde yaptırmak istiyorum ne kadar olursa olsun gözden çıkaracağım ben de. burada da alternatif çok olduğundan kafa karışıyor tersine
Detaylı önemli evet ya keşke bizimde seçeneğimiz çok olsa vallahi sadece bir doktor var en yakın diğerinede gitmeye okeyiz ama yakın olan için herkes iyi diyor bakalım hayırlısı ne olursa olsun gidilcek neticede önemli bir şey

Back
X