Bebeğinizin ilk hareketlerini ne zaman hissettiniz? Bir de ultrasonda hareket ediyor muydu?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.771
939
53
12 haftayı yeni uğurladık. Merak ediyorum hareketlerini tahmini olarak kaçıncı haftalarda hissederim? Geçen gün ikili test yaptırdım detaylı ultrason eşliğinde. Bebeğim hiç hareket etmedi. Bu zamana kadar hiç bir ultrasonda da hareket ettiğini görmedim zaten. Doktorum gelişimi iyi, her şey yolunda, bebekler bu zamanlarda uyuyor dediği için telaş etmiyorum ama kafamı da kurcalıyor biraz. Aslında diğer zamanlarda hareketlerini hissetsem içim rahatlayacak ultrasonda görmesem de diye merak ediyorum. Sizin bebeğiniz ultrasonda nasıldı, hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz net bir şekilde?

ultrasonda 10. Haftadaydı sanırım ellerini oynatıyordu. Ultrason öncesi meyve suyu için veya çikolata yiyin, ben ikisini de yaptım son ultrasonda pişman oldum yerinde durmuyordu çocuğum doktor boyunu bile ölçemedi doğru düzgün, en sonda da arkasını döndü uyudu ilk hareketlerini 16. Haftama girince hissetmeye başladım. Ayaktayken falan hissetmiyorum şuan ama sırtımı bir yere dayayıp hafif yatar pozisyonda dizlerimi kendime çekince hissediyorum, bir kaç kez vurduğunu da hissettim çok değişik bir his

yarın gideceğim dediğinizi de yapacağım şimdi aynı pozisyonu denemeye gidiyorum

Merhaba 21.haftanın içinde en net şekilde hissettim hatta babası bile hissetti 18.haftadan beri bekliyordum küçül kıpırtılar vardı ama emin olamıyordum gaz mı bebek mi diye artık emin oldum benim de ultrasona göre hemen hemen 1 hafta geri gözüküyor bi ara gününü yakalamış gibiydi sonra yine günü gerilemiş gözüktü doktor sorun yok dedi ilk başta çok korkmuştum da

ultrason cihazı çok fark ediyor sanırım benim kendi doktorumda hep son adetle uyumlu çıkıyordu başka doktorlarda 3 gün önde çıkıyordu. şimdilerde ise ikili testi yaptırdığım doktora gidiyorum ultrason cihazı daha iyi ve alakasını beğendim diye. bugün bir hafta önde olduğunu söyledi haftasına göre, geçmiş ölçümlere de bakarak doğruladı kesin bir hafta öndeymiş. hatta cinsiyeti de belli oldu erkekmiş.

bu arada bişeyler yeme meyve suyu içme önerisinde bulunan hanımlara çok teşekkür ederim bugün dediklerini yaptım ve ilk defa oğlum çok hareketliydi çok mutlu oldum teşekkür ederim yönlendirdiğiniz için

Ay hayırlısı olsun çok sevindim hem cinsiyetini öğrenmişsiniz hemde masallah bebişiniz hareketlenmiş görmüşsünüz böyle güzellikle sağlıkla devam etsin inşallah Darısı yarın benim başıma artık bende kontrole gitçem çok merak ediyorum haftası yine önden mi bebek nasıl iyi mi

inşallah siz de güzel haberleri alırsınız sonra da bize verirsiniz insan güzel gelişmeleri okuyunca mutlu oluyor

Gittim ama muayene olamadım doktorum kongreye gitmiş yarın başka bir doktora gidicem artık
o an başka doktor yok muydu rica edip muayene ettirseydiniz o kadar gitmişsiniz boş çevirmezlerdi bence… ay beklemesi de çok heyecanlı ama stresli oluyor. neyse sağlıkla ekranda gördüğünüzde bütün stresinizi alacak inşallah insan özlüyor görmeyi çok değişik bi his

Ya söyledim 1 saat yoldan geliyorum başka doktor varsa ona sıra atın muayene olayım dedim kadın Doğum doktorlarının hepsi kongrede dedi başka yakında devlet hastanesi vardı çıktık ona gittik orda da sekreter doktorla konuşun tamam derse veririm sıra muayene olursunuz dedi doktorda çok yoğun diye beni hiç dinlemedi ordan çıktıktan sonra da döndük artık 1 ay oldu özledim evham yapıyorum görmek istiyorum yarında burda ki hastaneye gitçez sabahtan bakalım sıra verirseler muayene olcam yoksa randevuyu 15 gün sonraya atıyo

çok can sıkıcı bi gün olmuş sizin için. keşke gebelik döneminde devlet bize bir bütçe verse de bütün işlemlerimizi özel hastanede halledebilsek devlet hastaneleri çekilmiyor bana da sana kayıt açtım randevu al ikili test için demişlerdi ya çoğu zaten yapmıyordu ya da hiç boş randevu saati yoktu. mecbur özelde yaptırdım. ağız tadıyla bi hamilelik bile yaşayamıyoruz. ille yarış atı gibi oradan oraya koşturacaklar. uzun zamandır görmeyince de insan telaş ediyor ama merak etmeyin her şey yolundadır. şiddetli ağrı ve kanama olmadığı sürece Allahın izniyle bir şey olmaz

Ya burdaki devlet hastanesine gittim bir kere aynı anda 3 hasta muayene ediyor doktor hiç içime sinmedi ondan zorla başka doktor buldum şuan benim gittiğim doktor araştırma hastanesinde hoca ücretli muayene ediyor 3 ten sonra 10 hasta bakıyor kendisine saçma bi bağlılığım var daha önceki gebelikte düşükte kendisine gittim ilgisi alakası beni çok mutlu etmişti ondan vazgeçemiyorum ondan ama şimdi bir doktora ihtiyacım var çatlıcam yoksa özel hastanede yok benim burda ya bela bir şehirdeyim inşallah yolundadır yarında herhangi bir doktor bulabilirim bakarda kalbini duyarım tek isteğim o kalbini duysam içim rahatlıcak stresim bitçek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…