- 21 Aralık 2022
- 4.814
- 21.409
- 238
Merhaba kizlar. 6 ay 8 günlük bebegim var. Anneanemiz torununa küpe hediye aldi. Ama ben bebegimin kulağını deldiremedim. Istedigin zaman takarsin dedi. Küçüklüğümden beri benimde hep kupem vardi. Kizima da heveslendim sordum Bir kac . 10 aydan aşağı delinmez dedi. Ama bazi yerlerde 3 ayi geçtiyse deleriz sıkıntı olmaz dedi. suanlik düşüncem biraz daha büyümesi 1 yasinda. Sizce ne yapmaliyim. Sizler ne zamn küpelerini taktiniz.
ne kadar güzel bi bakış açısı böyle düşünmemiştim hiç ne kadar mantıklı..Bence deldirmeyin. Kulağında bir anda patlayan bir ses, tanımadığı bir acı, üstelik yabancı bir insan müdahalesi yüzünden ve buna izin veren de annesi. Onun açısından düşünün ne kadar etkileneceğini anlayacaksınız. Bir de sağlık boyutu var bu işin. Bizim görüştüğümüz kişilerin dediğine göre kulak deldirip takılan hazır küpeler çinden gelen ilaçlı küpeler. Ne ilac var kimse bilmez bunu dediler. Minicik bir bebeği ben olsam bununla karşı karşıya bırakmazdım.
Ben kızımın kulağını deldirmedim. Kendi ne zaman isterse o zaman deldiririz diye konuştuk eşimle. Kızım 4 yaşında çok istedi deldirmeyi. Çocukların kulak deldirdigi pozitif videolar izlettim. Çok az acıdığını ama çocukların daha çok sesten çekindiği için ağladığını, kulaklarına küpenin ne kadar yakıştığını gördüklerinde acıyı unuttuklarını söyledim. Birlikte küpesini seçtik, çok kibar bir beyfendiye deldirdik. Gözleri doldu, aynada kendine bakmak ister misin dedim, ağlamayı unutup gülmeye başladı. Diğer kulağı deldirme cesaretini de böyle kazandı.
İlk kızıma tam 6aylikken eczanede deldirdim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. İkinci kizimida 10 aylık deldirdim. Herşeyin dahada farkında olduğu için çok ağladı. Elini sürekli kulağına götürdü. Küpeleri hissetti çekmek istedi.Merhaba kizlar. 6 ay 8 günlük bebegim var. Anneanemiz torununa küpe hediye aldi. Ama ben bebegimin kulağını deldiremedim. Istedigin zaman takarsin dedi. Küçüklüğümden beri benimde hep kupem vardi. Kizima da heveslendim sordum Bir kac . 10 aydan aşağı delinmez dedi. Ama bazi yerlerde 3 ayi geçtiyse deleriz sıkıntı olmaz dedi. suanlik düşüncem biraz daha büyümesi 1 yasinda. Sizce ne yapmaliyim. Sizler ne zamn küpelerini taktiniz.
Bunu yazmak için geldim konu sonuna. Aynı sünnet meselesi gibi, küçükken yapılınca ağlama acı o oranda az oluyor.İlk kızıma tam 6aylikken eczanede deldirdim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. İkinci kizimida 10 aylık deldirdim. Herşeyin dahada farkında olduğu için çok ağladı. Elini sürekli kulağına götürdü. Küpeleri hissetti çekmek istedi.
Kızım 16 aylık 2 yaşında deldireceğimMerhaba kizlar. 6 ay 8 günlük bebegim var. Anneanemiz torununa küpe hediye aldi. Ama ben bebegimin kulağını deldiremedim. Istedigin zaman takarsin dedi. Küçüklüğümden beri benimde hep kupem vardi. Kizima da heveslendim sordum Bir kac . 10 aydan aşağı delinmez dedi. Ama bazi yerlerde 3 ayi geçtiyse deleriz sıkıntı olmaz dedi. suanlik düşüncem biraz daha büyümesi 1 yasinda. Sizce ne yapmaliyim. Sizler ne zamn küpelerini taktiniz.
Eczane deliyor muİlk kızıma tam 6aylikken eczanede deldirdim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. İkinci kizimida 10 aylık deldirdim. Herşeyin dahada farkında olduğu için çok ağladı. Elini sürekli kulağına götürdü. Küpeleri hissetti çekmek istedi.
Evet bazı eczaneler yapıyor ben iki kizimida eczanede deldirdimEczane deliyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?