• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğiyle ilgili yardımcı olun

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
33 haftalık doğdu şuan 2 aylık olduk çok sıkistirdigi zamanlari mecburuyetten yapıyorum doktorda öyle dince korttum acikcasi
Sadece anne sütü alıyorsa bebek 1 haftaya kadar kaka yapmaması normal. Benim bebeğim de haftada 1 yapardı. Ama sadece anne sütü alıyorsa geçerli.

Yani kivransada yapmayın diyosunuz fitille faln halletmeye çalışıcaz artik hafta bi bir bile olsa yeter dicen artik
Benim de 7 aylık kızım var. Ve bu yollardan geçtim. Sürekli müdahale edersen daha kötü olacak. Evet ilk seferde uzun sürebilir Ama gitgide kısalıyor süre. Bir iki haftaya da problem biter. Huzursuz olması zor bir durum ama kronik hal alırsa çok çok daha zor olacak. En fazla kaç gün bekledin?

Bi ara vermiştim ama doktor aguline diye bi ilaç verdi onu kullanmaya basladim zeytin yağı vermedim ama o ilaçta midesini bulandırıyo her vermemde kusuyo mamaya karistirsammi diye sorucam doktoruna
Doktor bize zeytinyağı önermişti.
Aguline de verdi ama kullanmadık, probiyotik değil mi katılır herhalde mamaya.
Mamayı değiştirdiniz mi hiç, bazı mamalar kabız yapıyor sanırım.

Benim kızımın da kaka yapma problemi olmuştu.
Nbl Probiyotik atp kullandık doktor tavsiyesiyle kutusu bitmeden sorunumuzu çözmüştük çok şükür.
Doktorunuza danışıp bir deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar bebeğimin kaka yapma problemi var ve bende derece ile uyararak yaptırıyorum ama doktorumuz dereceyle uyarmanin tehlikeli olicagini beyin kanamasina yol acabilicegini soyledi bu konu ile ilgili yardimci olabilirmisiniz
Bırak çocuk istediği zaman yapar neden zorluyorsun yazık günah yapmayın..

Bencede yapmayin uyarmayi dereceyle eminim baska yontsmlerde vardir. Yeterince su icior mu mamanin yaninda. Bebege bu durumda ne verilir ne verilmez bilmiyorum ama ben yurtdisindayim burada bir tur fitil var organik kimyon fitili diyorlar ona belki turkiyede de vardir rahatlatici fitil var mi diye sorun doktorunuza

benim kızım da haftada bazen 10 günde bir yapardı, sadece anne sütü alıyordu, ben süre uzayınca altını açar, tek kullanımlık alt açma örtülerinden serer karnına masaj yapıp kendi kendine hareket etmeye bırakırdım, bir süre ayakları oynayınca yapardı, sonra doğru banyoya.

Annesütü alan 10 gün yapmayınca, mama alan 5-7 günyap ayınca sorun. Mamadansonra kaynatılmış ılıtılmış su verin 1-2 çykaşığı, her öğündensonra.Mamaya zeytinyağı (soğuksıkım organik)ekleyin 3 çaykaşığı
Uyarmak çok tehlikeli heleerkekbebekte cinseltercih değişimine bile sebep olabilir. Bağırsakları düzene girmesi için biogaia enaz 1 ay kullanınhergün, 3 gündefayda beklemeyin.

Nekadar zorlandigini bu yüzden ac kaldigini görsenizde sizin için fark etmez yani bırakın ac kalsinmi diceksiniz çocuk kendini sıkmaktan yediği herşeyi olduğu gibi atiyo ve biz prematüre dogumluyuz kilo almamız bu aylarda çok önemli bilmem anlatabildimmi
Bende o süreçlerden geçtim ve hiç müdahale etmedim. Gelişim aşamasıdır, illaki müdahale olacaksa ki yardım mahiyetinde olmalı da masaj ile ılık su ile olmalı. Sizin yaptığınız zarar verici.

Cıvık yapıyorsa haftada bir yapması da bir sorun değil diyor doktorumuz.

Ama sert top top yapıyorsa ya mamasını koyu yapıyorsunuz ya da doymuyor. Mamayı ölçeğe koyunca bastirmadan bıçağıyla silme yapmak gerekiyormuş. Bir de mamayı değiştirmeyi deneyin.

annesütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal demişti bizim doktorumuz. yani çocuk rahatsız değilse lütfen müdahale etmeyin.
ben oğluma pek müdahale etmezdim. beni iten bir işlem. yalnız acı çektiğini hissedince eşim fitil verirdi. bu da toplasan bir elin parmağını geçmez. benim oğlum 5 gün falan yapmazdı bazen.

Bir de birinci aydan sonra zor kaka yapma evresi başlıyormuş belli bir süre sonra düzeliyor. Sıkıntısı olmuyorsa müdahale etmeyin bence.

arkadaşımın oğlunun kabızlık prblemi vardı çok sıkıntı çekti.yurtdışından ilaçlar vs herşey.
tavsiye üzerine eczanede satılan ''bebek zeytinyağı '' ve şehirde sadece bir eczaneden bulabildi.
şimdi yatıp kalkıp tavsiye edene şükrediyor.
ama dediğim gibi eczaneneden bebek zeytinyağı diye alacaksınız.
bide şu uyarma nedir allahışkına

bebeğiniz erkekse ayrıca yaptığınız çok tehlikeli.
erkek bebeklere fitil bile verdirttirilmyor.
çok şaşırıdm ve çok sinir oldum açıkcası

Yapmayın günah ona
Hiç mi büyüğünüz Yok danışacak
Zeytinyağı içirin
Masaj yapın
Yıkayın onu
Ama uyarma vs yapmayın lütfen
Tamam tecrübesiz oluşunuz normal de
Popoya derece sokmak nedir ya
( uyarmak deyince kibar duruyor değil mi ama yaptığınız tam olarak bu " bebeğin poposuna derece sokuyorsunuz")
Tövbe ya rabbi ya!!!

Benim bebeğim devamlı mamayla besleniyor sütüm olmadığı için ve biz de kabızlık yaşıyoruz. 5 günlükten itibaren kakasını 2 günde bir benim uyarmalarımla yapıyor. Ben de peçeteyi kıvırıp zeytinyağına batırıp öyle uyguluyorum ama artık fitile geçeceğim. Dr.un verdiği bio gaia isimli damla hiçbir işe yaramadı. Bebegim 1 gün bile yapamasa çok rahatsız oluyor. Zaten kolik bir bebek. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun. Konuyu takipteyim.
Rahatsızlığı kakadan değil de gazdan olmasın. Yaptığı zaman sert değilse kabız değildir. Kakasını yaparken gazını da cikarabildigi için rahatlıyor olabilir. Benimkinin de on gün yapmadığı zamanlar oldu. Genelde İki üç güne bir yapardı. Gazdan ve kusma probleminden dolayı Biz de bayağı rahatsizdik üç aydan sonra düzene girdi. Şimdi sekiz aylık her gün bazen günde İki üç defa rahatlıkla yapıyor çok şükür. Sindirim sitemleri geç gelişiyor. Doktoruna danış. Uyararak yapmaya da alismasin yani

Arkadaşlar bebeğimin kaka yapma problemi var ve bende derece ile uyararak yaptırıyorum ama doktorumuz dereceyle uyarmanin tehlikeli olicagini beyin kanamasina yol acabilicegini soyledi bu konu ile ilgili yardimci olabilirmisiniz
Allahim yarabbim. zeytin yagi surun, bebek pisik kremi surun. ben ne zaman sursem kaka yapar cocuk. makata bir sey sokulur mu? yapmayin sakin.

Back
X