bebeğmin hareketleri gerçekten azaldımı lütfen panikteyim yardım

derinsular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
503
66
98
Bolu
dr bebeğin suyu normalden az önemli değil ama hareketleri kontrol et o andan sonra sanki hareketler azaldı arkadaşlar bana mı öyle geliyor psikolojik mi acaaba yaşayanlar anlatsın nolur

canım ben kağan kocatepe var ya onun sitesinden okumuştum.problemli gebelikse hareketleri saymak gerekiyormuş.bir saatte 10 kere oynayacak diyor yani kıpırdamaya başlayınca..uyuyorsa o ayrı.bi de bebeğin huyu değişir diyor 7. aydan sonra filan örneğin eskiden yemekten sonra mı,yatınca mı,oturunca mı,gece mi ne zaman oynardı bunları takip edin diyor.yani bilmiyorum anlatabiliyor muyum ama bi değişiklik olursa anlarsın herhalde..normalde en fazla 3 saat oynamaması normalmiş ama bunu geçerse dikkat edicen.gerçi ben ikizlere hamileyken 5 saat oynanamıştı sol tarafımdaki hastaneye gittik nst ye aldılar normaldi.tabi ikiz olunca anlamak çok daha zor..neyse çok şüphelenirsen gidiver hastaneye nst de anlaşılır.bi de kaç haftalık hamilesin

benim gebeliğim de riskliydi, doktorum saatte bir hissedeceksin hissetmediğinde geleceksin demişti.azıcık hissetmesem tak tak karnıma vuruyordum hemen.gebeliğim 38 hafta sürdü, 38. haftada sezaryenle bebeğime kavuştum. darısı başına.bol su iç, sol yanına yat.

arkadaş 1 saatte 10 defa hareket etmeli demiş ama benim doktorum bir gün içinde toplam 10 u bulursa sorun yoktur diyor.birde 3 saati geçik hareket etmezse sorun olabilir diyor.ben kalktığım adan yataana kadar sayıyorum 10 buluyor.say istersen sende için rahat eder

arkadaş 1 saatte 10 defa hareket etmeli demiş ama benim doktorum bir gün içinde toplam 10 u bulursa sorun yoktur diyor.birde 3 saati geçik hareket etmezse sorun olabilir diyor.ben kalktığım adan yataana kadar sayıyorum 10 buluyor.say istersen sende için rahat eder
haklısın aslında ben de günde 10 defa diye biliyordum ama riskli gebeliklerde bu şekilde diye söylemişti belki de yanılıyorum ama anne hisseder zaten bence

Testte anne adayının günde bir kez günün herhangi bir saatinde tercihan akşam saatlerinde bebek hareketlerine konsantre olması istenir. Bebeğin on kez hareket etmesine kadar geçen süre kaydedilir. Bebeğin hıçkırık hareketleri değerlendirme dışı bırakılır. 10 kez hareket etmesi bir saatten daha uzun sürerse doktora haber vermesi istenir
işte canım böyle yazıyor kafalar karışmasın diye yapıştırdım buraya bunu.yanlış bişey söylemek istemem ben hiç saymıyorum çünkü çok hareket ediyor.ama ihtiyaç duyarsam kontrol ederim tabi.inşallah seninkinde de bişey yoktur

dün ultrasondan sonra hareketleri azdı ama bugün sanki şu saate kadar normaldi 10 u geçmiştir 27. haftamdayım ama yine de aklım orda sürekli bi ya etmezse kuşkusundayım aslında dr um stres yapacak derecede değil dedi suyu normalden çok az azmış ama dr bi kere hareketlerine bak dedi ya tamam ben zaten çko evfamllıyım benim için öyle demesi bile yeterlei bugün çok şükür şu saate kadar iyidi sağolun bu arada

benim gebeliğim riskli geblikti. bu yüzden dr uyanık olduğun sürece her saat en az bir kez demişti. diyelim sabah 10 kez hareket etse, tüm gün oynamasa normal mi demişti. ki doğru bence.ben de hareket hissedemediğimde dürtüp uyandırıyordum çocuğumu.:27:

Back
X