• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeine Kaynpederinin ismini koymak zorunda kalan var m?

seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri bende yaşadım.bende çift isim koydum.onlar annelerinin ismini söylediler.bende çok sinir oluyordum:oklava:ben ilk başta iki ismi de kullanıyordum.onlar böyle yapınca bende kendi koyduğum ismi söylemeye başladım şimdi de çoğunluğu iki ismini de söylüyorlar :dance: ama bu seferde ben kızdığım için kendi koyduğum ismi söylüyorum zemuszemus buseferde onlar sinir oluyorlar hatta söylemem için uyarılar geliyor ama ben inatla kendi koyduğum ismi söylüyorum oh olsun onlaralülülülülülü hiçte umrumda değil sositososito yalnız benim sıkıntım eşim benim yanımda maalesef bu konuda da olmadı her zamanki gibi.senin yine eşin destekliyor ama benim öyle değil bide kalkıp oda kendi annesinin ismini söylüyor.sizin anlayacağnz aramızda iyice inatlaşma oldu.bu yüzden çok tartıştık.bunlar yüzünden 2.çocuk istemiyorum:oklava:

Hakikaten aynı durumdaymışız, ama kimse beni uyaramaz diğer ismi söylemem konusunda. Ben gerçekten kayınvalidemi seviyordum ama bu isim yüzünden nefret ettirdi saolsun. İkinciye oğlan olursa kendi babamın adını koyucam inat ettim. Hemde yanına ek felan koymadan.

bizim durumumuzda kimse bana isim talebinde bulunmadi fakat icten ice esimin rahmetli dedesinin ismini koymak istedigini biliyordum ama o bana soylemiyordu. bende kendim teklif ettim. (hem peygamber efendimizin isimlerinden biri diye hemde onun gonlu olsun diye). Su an pasaportunda cift isim yazili digerini ben istemistim (gerci onu hic kullanmiyoruz). fakat ikinci cocugumuz olursa insAllah aklimda olan baska bir ismi koyma niyetindeyim...bakalim...(ah birde kiz olsa :emir_bebek::Saruboceq:)

Hakikaten aynı durumdaymışız, ama kimse beni uyaramaz diğer ismi söylemem konusunda. Ben gerçekten kayınvalidemi seviyordum ama bu isim yüzünden nefret ettirdi saolsun. İkinciye oğlan olursa kendi babamın adını koyucam inat ettim. Hemde yanına ek felan koymadan.
eşin seni desteklemez sende biraz sessiz olursan herkes uyarırda karışırda:çok üzgünüm:bizim ikinci olursa onun ismi de belli maalesef kayınpederin ismi.çok sinir oluyorum ama yapacağım tek şey yine çift isim koymak:gitme:

benim erkek arkadaşım daha şimdiden erkek olursa babamın ismi olsun çok istiyorum sonra başka çocuğumuz olursa gönlüne göre koy diyor ben istemiyorum bende dedemin ismini istiyorum ikisi birlikte olursa güzel olur bakalım doğmamış çocuğa don biçmek bizimkisi :)

benim oğlum 1 aylık ve iki ismi var biri kayınpederimin ismi. hamile olduğumu öğrenince hep dua ettim kız olsun onun ismini koymak zorunda kalmıyım diye ama Allahın takdiri. kayınpederin ismi peygamber efendimizin isimlerinden ama sırf eşimin ailesini sevmediğim için istemedim.
işi inada bindirdim bende kısmet olurda 2. bi çocuğum olursa eşime asla karışmıcaksın ismini ben koycam dedim, erkek olursa babamın adı kız olursa annemin . kaydirigubbakcemile3

ya ne olucak ki arkdaşım sonuçta genelde iki isim kulanılıyo çocuklrdan bir de kayınpederini ismi olsun,sağlıkla dünyaya getrimşsin ya yeter bu hem ben de erkek çcuğum olurda ilk adı kayınpederim olacak daha evlenmeden eşim kararverdi ben de kayınpederim tanıdıktan sonra dedim kesinlikle onun ismi de koymalıyım çünkü çok seviyorum onu...

ya ne olucak ki arkdaşım sonuçta genelde iki isim kulanılıyo çocuklrdan bir de kayınpederini ismi olsun,sağlıkla dünyaya getrimşsin ya yeter bu hem ben de erkek çcuğum olurda ilk adı kayınpederim olacak daha evlenmeden eşim kararverdi ben de kayınpederim tanıdıktan sonra dedim kesinlikle onun ismi de koymalıyım çünkü çok seviyorum onu...
arkadaşım eğer sözlerin banaysa sen kayınpederini seviyormuşun.ben ailesiyle çok sorunlar yaşadım istemediğim halde kızıma kayıvalidemin ismi konuldu çift isim koymama rağmen sıkıntılarım oluyor.ikinci çocuk erkek olursa k.pederin ismi olacak ben mecburmuyum onun alesinin ismini koymaya?ayrıca benim eşim nişanlıyken bile dememişti koyalım diye.yani kendi fikri değil ailesinin fikri.ve ben buna daha çok kızıyorum:oklava: sadece isim yüzünden değil hamileykende doğum yaptıktan sonrada çoksıkıntılar yaşadım.bu yüzden ikinci çocuk istemiyorum.

Son düzenleme:
arkadaşım eğer sözlerin banaysa sen kayınpederini seviyormuşun.ben ailesiyle çok sorunlar yaşadım istemediğim halde kızıma kayıvalidemin ismi konuldu çift isim koymama rağmen sıkıntılarım oluyor.ikinci çocuk erkek olursa k.pederin ismi olacak ben mecburmuyum onun alesinin ismini koymaya?ayrıca benim eşim nişanlıyken bile dememişti koyalım diye.yani kendi fikri değil ailesinin fikri.ve ben buna daha çok kızıyorum:oklava: sadece isim yüzünden değil hamileykende doğum yaptıktan sonrada çoksıkıntılar yaşadım.bu yüzden ikinci çocuk istemiyorum.

tabii senin durumunda olsam koyardmıydım bilmem ben kendi durumuma göre değrlendirdim hani konulabilcek bi isimse ve de eşnizle çok problem yaşıyuosan koyun demek istedim canını sıkma bebeğnin sağlığı önemli dedim...
ama tabii bu konuda sen hakılsn yani bunun içnde sıkntı çekme diye telkinde bulundun..inş her şey istediğin gibi olur cnm...

arkadaşım eğer sözlerin banaysa sen kayınpederini seviyormuşun.ben ailesiyle çok sorunlar yaşadım istemediğim halde kızıma kayıvalidemin ismi konuldu çift isim koymama rağmen sıkıntılarım oluyor.ikinci çocuk erkek olursa k.pederin ismi olacak ben mecburmuyum onun alesinin ismini koymaya?ayrıca benim eşim nişanlıyken bile dememişti koyalım diye.yani kendi fikri değil ailesinin fikri.ve ben buna daha çok kızıyorum sadece isim yüzünden değil hamileykende doğum yaptıktan sonrada çoksıkıntılar yaşadım.bu yüzden ikinci çocuk istemiyorum.

ha bu arada mesajı sana yazmadım konuyu açan arkdaşa sen konuyu açtın sandım:):):)

bizim çocuğumuz yok henüz ama eşim şimdiden söyledi onların oralarda adetmiş babası beklermiş 2 isim olsunmuş birini ben diğerini o koyacakmış tabi onun koyacağı belli babasının adı ama nedense ben o kadar kızmadım bu duruma çünkü istediği kadar koysun babasının adını ben kesinlikle kullanmam hele hele de babaanne ve dedenin yanında özellikle kendi koyduğum ismi söylerim ki anlasınlar ne o öyle ya babamın ismiymiş haa unutmadan eşimin diğer süper fikri ikinci çocuğumuz olur ve o da erkek olursa onada benim babamın adını verelimmiş amaan bence bubun için can sıkmaya gerek yok sadece kağıt üstünde kalır sen kendi isteyerek koyduğun 2. ismi kullanırsın tabi eşin 2. isme karşı değilse

bizim çocuğumuz yok henüz ama eşim şimdiden söyledi onların oralarda adetmiş babası beklermiş 2 isim olsunmuş birini ben diğerini o koyacakmış tabi onun koyacağı belli babasının adı ama nedense ben o kadar kızmadım bu duruma çünkü istediği kadar koysun babasının adını ben kesinlikle kullanmam hele hele de babaanne ve dedenin yanında özellikle kendi koyduğum ismi söylerim ki anlasınlar ne o öyle ya babamın ismiymiş haa unutmadan eşimin diğer süper fikri ikinci çocuğumuz olur ve o da erkek olursa onada benim babamın adını verelimmiş amaan bence bubun için can sıkmaya gerek yok sadece kağıt üstünde kalır sen kendi isteyerek koyduğun 2. ismi kullanırsın tabi eşin 2. isme karşı değilse

aynen cnm cocugum yok ama eşim diyo oglum olursa babamın adı olcak diye :emir_bebek:
ama ben ikinci bir isim daha koyarım kesinlikle :ecrin_bebek:

Sen istediğin kadar 2. ismi söylei onlar bağıra bağıra sevmediğin ismi söyleyip dururlarsa inan bana sende sinirlenirsin, hamileyken aynı senin gibi düşünüyordum ama işin boyutu farklıymış, çok geç anladım...

Ya Ne sinir bir durumdur bu.benim çocuğum babasıyla ben karar vericem tabikide..dün akşam yine iyi niyetimle kayınvaldeme gezmeye gittik,gitmez olaydık.zaten hergitiiğimde muhakkak beni üzecek sinir edecek bişey söylüyo..bide çalışmış gezmiş görmüş bi kadın olacak.ama kafa eski kafaaa..şuan 3 aylık hamileyim yaklaşık 2 hafta sonra falan doktorumuz cinsiyetini öğreniriz dedi.her neyse bunların bi komşusunun çocuğu olmuş,eşim adını ne koymuşlar diye sordu ,sormaz olaydı,derken iş bizim kuzumuzun adına geldii..ankara keşan hoppala paşaaaaam:1: bizim isimler belli dedim.erkek olursa ya toprak ya kuzey dedim.ama toprak olucak büyük ihtimal dedim,kız olursa duru tanem koyucaz kısmetse dedim..önce anlamı güzel bi isim koyun dedi,ardından toprak konulurmu çocuğa isim dedi,hey Allahım toprak'tan güzel anlamı olan bi isim varmı..daha ne olsun yaşadığımız yeryüzü tabakası :33: yüzünün rengi kaçtı kadının birden sormadık ya ona..başladı kız ismi saymaya yok kardelen mardelen dedi.hey yarabbim sanane be kadın sanane..derken erkek olursa ben karar verdim göbek adı rıdvan olucak hocaya söyliycem kulağına üfleticem dedimi,vallahi o an yutkunamadım.karar vermişmiş bide:27:kafayı yiycem yauww ,bikere göbek adı kulağa üflenmez a cahil kaynanam göbeği kesilirken ebe göbek adını,konulacaksa eğer söylersin doğumdan önce keserken söyler ebe .bide kayınvaldem emekli ebe.yandım ben yemin ederim.çenesi pabuç gibi,herbişeyi biliyo bilmediği yok dır dır dır..rıdvan da eşimin ölen abisi..ya koyalım ama bi sor koyalımmı özeniyorum de,eyvallah.karar vermiş o baksana.bizim isimleride bi güzel beğenmedi :52: bide giderken çok geziyosunuz bişey olucak çocuğa ,başıma osuruktan işler çıkarmayın demezmii:47: kadını alıpta yere çalmak istiyorum ama onun akrşısında sabır taşı kesilmiomuyum ağzımdan bi laf dahi çıkmıyo deliricem,nazımız kendi anamıza babamıza geçiomuş meğer,ve ben senelerdir gül gibi aileme zaman zaman terslenmekle ayıp etmişim,ne analar var gıcığın önde gideni:50: çok sinirliyim hüngür hüngür ağlattı beni gelirken,karnımdaki çocuğuda üzdü benide,Allah büyük bişey demicem,Allahtan eşim benden yana :48:

sinir olduğum bir durum bu ya insan kendi ne isterse onu koyar bizede baskı yapıyorlar k.pederin ismi olsun diye ama eşim kararlı koymaycak ismimiz hazır istedği kadar çemkirsinler. onlara ne yani evlat isterse koyar istemezse koymaz hangi devirdeyiz ya.:35:

Bizimkilerde bekledi hatta kulağına ezan okunacagi gün karar verememiştikk daha esim ortamda ne koysak acaba dedi k.validem babanın adını koy iste dedi şükür olmadı

Bizimkilerde bekledi hatta kulağına ezan okunacagi gün karar verememiştikk daha esim ortamda ne koysak acaba dedi k.validem babanın adını koy iste dedi şükür olmadı

bizimkilerde tirip atıyorlar koymuyoruz diye , ama yok yani verilmicek .:20::20:

konuyu açan arkadaşım ve bu konuda şikayeti olanlar bu gece rüyanıza ak sakallı bir dede girsin ve çocugunuzun ismini söylesin. sabah telaşlı telaşlı anlatırsınız nasıl korktuğunuzu. Ey güzel Allah/ım sen affet:52:

malesefff bennn..aslında sorun yapmazdım ama gecerlı ve haklı sebeplerden ıstemıyordummm ama yıne de koydukk..ve ben 6 ay olana kadar hergun agladım oğluma ısmını soyleyemedım bırı adını sorsaaa hemen aglıyodumm...baya sınırlerım bozulmustuuu ama geçtii:)))

ya tamam hadi kızmak istemiyorum ama hangi devirde yaşıyoruz.koyalımda bunun bir kibar dili olmazmı..onlarınki evlatta bizi leylekler getirdi zaten annemize babamıza.bukadar özgüvene yuhh diorum ben:27: kayınpederim iyi şükürler olsun benim seviyorum valla adamı:1: oda boşverin duymayın onun dediklerini diyo hep.ama sinirleri bozuluyo insanın..zaten hormonlarım tavan yapmış afedersin ota b..a alınıyorum ağlıyorum:52: ve ben daha 5 ay önce babamı kaybettim akciğer kanserinden daha bunun üzüntüsünü atamadım:25: ama hiç değişmedi merhamet istiyorum azcık,o bana yeni yeni gündemlerle geliyo,ozman bende babacımın adını koyayım:43: ayıp ediyolar büyükler bazen ,biz onalrı sayıyoruz ama onlar bizi hala çocuk görüyo sanırım saymıyolar..

Back
X