Merhaba arkadaşlar, öncelikle bebislerimiz sağlıklı ve sıhhatli gelsinler inşallah :) ben bugüne kadar alışveriş yapmadım ama arastirmalarda bulundum.
Bebek arabasi puset li ve park yatak almaya karar verdim bunun dışında ev tipi anakucagina, Salıncağa, slinge ihtiyaç var mı sizler aldiniz mi yoksa almayi dusunuyor musunuz ?
Bunun dışında süt sagma makinesi, biberon strilizasyonu gerekli mi
bunlara karar veremiyorum. Sizler bebek alışverişi konusunda neler dusunuyor sunuz? Neler aldiniz ? Alicaksiniz ? Paylaşarak stresimizi azaltalim ve gereksiz şeyleri almayalim inşallah . Tecrübeli annelerden de yardım bekliyorum. Bu arada ilk bebeğim :)
amin :)
süt sağım makinesinde şu an düşünmekteyim.. sterilizasyon makınesını arkadaşımdan ödünç aldım..satın almayı düşünüyordum sağolsun imdadıma yetişti..almayan arkadaşlarım bulaşık makinesınde temizledi..özel deterjanları var markette; vakit varsa eldede temizleniyor..
bebek arabası travel set alacağız nasipse..
yatak olarak mobılya beşik düşünüuyorum,yatak boyu kademeli ayarlanabılen,anne yanı olabilenlerden..tabi boyasıda kurşunsuz..
ana kucağı,sling bilmem ne istemiyorum..çocuğun kalça ve kasık bölgesine baskı olmasın dıye kangru bıle ıstemedık eşimle..
ilk etapta lazım olanlar dışında bir şey almadık..aldıklarımız ;
Visio focus temazssız ateş ölçer; ortam.sıvı,beden gibi ısıları ölçebiliyor.
huggıes yenı doğan bebek bezı 3 pkt Jumbo boy
huggıes yenı doğan ıslak pamuk mendıl 3 paket
dr browns pp bıberon 2 adt ; cam ıstemedım
nuk sılıkon ve kauçuk 2 emzık
10 lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
4 lü hastane çıkışı ( ilk bunu gıydırıcem nasipse, bebeğin vücut yağının ilk kıyafetten çıkmaması muhtemel )
2 battanıye
1 başlıklı havlu
3-4 çorap 0 numara
patikli alt birkaç tane
zıbın
çıtçıtlı tulum
şapka
canbebe 10 lu alt açma matı
dalan roxy matık deterjan
bebedor tırnak makası
kulak temizleme çubuğu
12 adt pamuklu ağız mendili
3-4 eldiven
şimdilik bebeğimize bunları aldık hatırladığım kadarıyla..
bir bu kadar daha alınacak var ;
uç değişimine gerek olmayan bir burun aspiratörü
emzik askısı
küvet
doğal sünger
şampuan
pişik önleyici
bebek bakım çantası ( alt açma matı,biberon termosu ve kirli torbalı olanlardan )
uyku seti,nevresim takımı vb.
bunlar da alınırsa gerisi zamanlar hallolur..
tabi bu listede annenın ihtıyaçları yok.. lazım olursa yazarım :)