Bebek alışverişi hakkinda

91denizeynep

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
169
176
18
34
Merhaba arkadaşlar, öncelikle bebislerimiz sağlıklı ve sıhhatli gelsinler inşallah :) ben bugüne kadar alışveriş yapmadım ama arastirmalarda bulundum.
Bebek arabasi puset li ve park yatak almaya karar verdim bunun dışında ev tipi anakucagina, Salıncağa, slinge ihtiyaç var mı sizler aldiniz mi yoksa almayi dusunuyor musunuz ?
Bunun dışında süt sagma makinesi, biberon strilizasyonu gerekli mi
bunlara karar veremiyorum. Sizler bebek alışverişi konusunda neler dusunuyor sunuz? Neler aldiniz ? Alicaksiniz ? Paylaşarak stresimizi azaltalim ve gereksiz şeyleri almayalim inşallah . Tecrübeli annelerden de yardım bekliyorum. Bu arada ilk bebeğim :)

amin :)

süt sağım makinesinde şu an düşünmekteyim.. sterilizasyon makınesını arkadaşımdan ödünç aldım..satın almayı düşünüyordum sağolsun imdadıma yetişti..almayan arkadaşlarım bulaşık makinesınde temizledi..özel deterjanları var markette; vakit varsa eldede temizleniyor..

bebek arabası travel set alacağız nasipse..

yatak olarak mobılya beşik düşünüuyorum,yatak boyu kademeli ayarlanabılen,anne yanı olabilenlerden..tabi boyasıda kurşunsuz..

ana kucağı,sling bilmem ne istemiyorum..çocuğun kalça ve kasık bölgesine baskı olmasın dıye kangru bıle ıstemedık eşimle..

ilk etapta lazım olanlar dışında bir şey almadık..aldıklarımız ;

Visio focus temazssız ateş ölçer; ortam.sıvı,beden gibi ısıları ölçebiliyor.
huggıes yenı doğan bebek bezı 3 pkt Jumbo boy
huggıes yenı doğan ıslak pamuk mendıl 3 paket
dr browns pp bıberon 2 adt ; cam ıstemedım
nuk sılıkon ve kauçuk 2 emzık
10 lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
4 lü hastane çıkışı ( ilk bunu gıydırıcem nasipse, bebeğin vücut yağının ilk kıyafetten çıkmaması muhtemel )
2 battanıye
1 başlıklı havlu
3-4 çorap 0 numara
patikli alt birkaç tane
zıbın
çıtçıtlı tulum
şapka
canbebe 10 lu alt açma matı
dalan roxy matık deterjan
bebedor tırnak makası
kulak temizleme çubuğu
12 adt pamuklu ağız mendili
3-4 eldiven

şimdilik bebeğimize bunları aldık hatırladığım kadarıyla..

bir bu kadar daha alınacak var ;

uç değişimine gerek olmayan bir burun aspiratörü
emzik askısı
küvet
doğal sünger
şampuan
pişik önleyici
bebek bakım çantası ( alt açma matı,biberon termosu ve kirli torbalı olanlardan )
uyku seti,nevresim takımı vb.

bunlar da alınırsa gerisi zamanlar hallolur..

tabi bu listede annenın ihtıyaçları yok.. lazım olursa yazarım :)

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
Bende çıkıp toplu alışveriş yapacağım Allah nasip ederse

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
Bende çıkıp toplu alışveriş yapacağım Allah nasip ederse

rica ederim :)

bütçen,z uygunsa başlayın bu haftalarda.. bende sizinle aynı haftadayım,ağırlaşmaya başladım..hava soğukluğu ve hava kirliliğide yoruyor..

rica ederim :)

bütçen,z uygunsa başlayın bu haftalarda.. bende sizinle aynı haftadayım,ağırlaşmaya başladım..hava soğukluğu ve hava kirliliğide yoruyor..
Çok şükür daha agirlasmadim hatta hamile olduğumu bile anlamiyor çoğu kişi. Belki kabandan yada bol giyindigim için. Ama başlayacagim çalıştığım için son zamanlara birakmayayim yetiştiremem.

İhtiyaçlar kişiden kişiye değişiyor genelde. Ama ben ne olur ne olmaz diye düşünüp lüzumsuz herşeyi almaya gerek yok diyorum. Süt sapma makinesi, bebekten sonra kısa sürede işebaşlayacaksanız şart. Çalışmayacaksınız da belki başlarda sütün gelmesini sağlamak için ya da bebek memeyi tutamazsa kullanılıyor. Ama bu durumda şimdi almayıp doğumdan sonra hastaneden kiralama yapabilirsiniz ya da doğumdan sonra ihtiyaç olursa eşiniz gidip alır/ internetten sipariş verirsiniz.

Biberon, emzik gibi şeyleri bebeğin kabul edip etmeme durumu var, benim bebeğim emzik hiç istemedi mesela. Sütüm gelene kadar mama verdik, sonra sağdığım sütü de bazen biberonla verdim ama bi süre sonra biberonu da bıraktı. Bu nedenle hastanede lazım olabilir diye, uygun fiyatlı ( mesela bebedor) birer emzik ve biberon alıp eğer doğumdan sonra lazım olursa birkaç tane iyisinden alırsınız.

Kıyafet olarak çok abartmayın, çabuk küçülüyor. Mayıs'ta doğum yaptım. Bir onlu bir beşli takım. Birkaç tane alt üst takım. 5 tane kısa kol, 5 tane uzun kol çıtçıtlı. 10 tane ağız mendili. 4-5 çift çorap, 2-3 çift eldiven, 2 tane Yelek yetti bize.

Battaniye çok kullandım ben. 3 tane penye, 1 pazen, 1 polar, 2 tane de peluş vardı. 1,5 yaşını geçti oğlum, hala kullanılıyor.

1 numara bez fazla almayın, 2 numara zaten 5 kilogramdan itibaren kullanılıyor ve çabucak 5 kg oluyor zaten bebişler.

Deterjan olarak baby&me sıvı deterjan kullandım ben 1,5 yıl. Aynı markanın biberon temizleyiCi deterjanı ve alt açma örtüsünü de kullandım. Ve yenidoğan ıslak mendilini hala kullanıyorum, koli koli alıyorum.Unibaby kadar kaliteli ama ondan daha ucuz.

Şampuan olarak sebamed güzel, sabun olarak komili bebe sabunu. Bebek arabası nuna aldım, memnunum. Hem hafif hem uygun fiyatlı. Ilk 1 yıl anakucağı takarak kullandım arabayı, anakucağımız cybex. Evde de oğlumu sallayarak uyutuyorum hala daha.

Park yatak joie marka aldım, memnunum. Ama 1 yıldan sonra kullanmak tehlikeli. Düşme riski var. Bir de sallanmak isteyen bebek için park yatak zor oluyor. Ben anakucağında sallıyorum mecburen

Ateş ölçer biz çok kullanmadık, fazla para vermeye gerek yok diyorum. Göğüs kremi aldım, hiç kullanmadım, bi sorun da yaşamadım. Oğlumun poposuna sürüyorum:)

Eviniz büyükse bebek odası ile yatak odası/salon uzaksa bebek telsizi lazım olabilir. Sterilizatöre gerek duymadım, elde sıcak suyla yıkayıp kaynar suyla çalkaladım, arada bir kaynattım, herhangi bir mikrop falan kapmadı hiç.

Bebek arabasını yeni aldık bizde travel sistem.casualcadillac air aldik inşallah memnun kalırız,ev tipi anakucagi almayı planliyorum bebeği gittigim odaya özellikle mutfağa taşımak için sonuçta kendi isimi kendim yapmam gerekecek ve bebeği sürekli kucagimda tasiyamam ya da başında bekleyemem..
Süt sağma makinesi bebek doğduktan sonra ihtiyaç olursa alicam ya da birinden temin edicem hemen almayı dusunmuyorum, aynı şekilde sterilizasyon da almicam ilk başlarda ztn ozenli oluruz ama herşey steril olmiycak hayatta sonuçta :)
İnternetten fln araştırıp kendince karar veriyorum bende,ateş ölçer konusunda kararsizim tavsiyesi olan varsa sevinirim :)

ateş ölçer Visio focus aldım.. ortam,vücut ve sıvı ölçüyor..ınternette olumlu tavsiyeler olunca bır tane edındım..

Kızlar merhaba,

bu listeyi yapmak ne kadar zormuş, 6. aylık hamileyim. İhtiyaçları belirledik ama bir sürü marka, bir sürü fiyat var. Bir de erken doğum riskim varken günlerimi internette bu işin yüksek lisansını yaparken buldum

EMZİRME
Avent
Medela
Lansinoh
çatlak için lierac ? bunu bilemedim ?

BADİ TULUM
Mothercare
Chicco
c ve a

BEBEK TAŞIMA OTO KOLTUK
Kiddy (düz yatan evolution modeli) ; bebek için çok rahat görünüyo ama sadece www.kiddy-shop.com.tr de buldum.
Concord
Maxi cosi

BEBEK ARABA
Mamas Papas - modellerini çok beğeniyorum. alıp kullanmak çok kolaymış gibi
Concord
Kiddy
Bugaboo (gönül ister ama bütçe düşünür )

baston ve bebek taşıma mı önerirsiniz, yoksa daha büyük araba mı ? baston ve büyük diye 2 arabaya gerek var mı ?

EMZİK BİBERON
Avent
Chicco
Nuk

BANYO TEMİZLİK
Mustela (losyon şampuan) - bu konu karmaşık o zararlı maddeler falan
Sevi bebe (kuvet file ...)
Uni baby mendil - annem ağız bezi de yaptırdı
Prima bez
pişik kremi ? önümüz yaz, hemen kullanılabiliyor mu bilemedim.ciltleri çok hassas olacak.

markalarından biri ya da birilerini seçeceğim sanırım; yorumları olan varsa, negatif ya da pozitif paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…