Bebek alışverişi, ilk alışverişler?

tulperde

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
6.949
13.852
448
Selam kızlar indirimde gördüğüm ürünleri şimdiden almak istiyorum henüz cinsiyeti belli olmasa da cinsiyet ayrımı gerektirmeyen yataktır, bebek arabasıdır her iki cinsiyette de kullanabileceğimiz ürünler sonuçta her bebek için ayrı alışverişe gerek yok diye düşünüyorum henüz ilk bebeğim ama ikinci olursa üçüncüde de belli başlı bazı eşyaları aynısını kullanırım. Bunların dışında alıp kullandığınız memnun olduğunuz her türlü eşya önerileri? Bebek bezinden biberonuna kadar memnun kaldığımız ürünleri yazarsak ben gibi henüz ne alacağını bilmeyenlere fikir olmuş olur.
Mesela park yatak beğendim bi tane kraft ın kullanışlı olur mu yoksa beşik mi alalım?
Bebek arabası hangi marka tavsiye edersiniz?
Buna benzer örnekler ve tavsiyelerle aldığımız ya da almayı düşündüğümüz şeyler hakkında birbirimize yardımcı olalım.

Canım benim ki senin gebeliginden çok çok daha yeni ama şimdiden düşünmeye başlıyor insan inşallah sağlıkla alırız kucağınıza benimde ilk çocuğum :) ben bu tarz park yatakları yatak odası için sevmiyorum belki oturma odamda falan kullanabilirim ama gece uykusu için normal beşik düşünüyorum

Park yatağı iyi düşünmüşsün ikinci Nebile kullandığın zaman katladığını kaldırdığın yerden kolayca çıkarabilirsin . Kraft iyi bir marka ürünleri kullanışlı ve kaliteli oluyor. Biberon emzik türü alışverişlerin için Avent öneririm. Bebeğinin alerji olma durumunu göz önünde bulundurarak sebamed en hassas olanı hatta egzamalı alerjili bebeklere önerilen krem . Bez konusunda bence acele etme ilk kızıma en iyisi prima diye bi dolu aldık prima kızıma alerji yaptı. Yeni doğan herhangi bir marka alabilirsin moşfix prima komili hugges bunlar iyi markalar. Bebek arabası tercihin seçimin beğenine bağlı ama alırken mutlaka arabanın boş halinin kilosunu sor . Hafif olması senin için avantaj olur.

İnşallah canım sen de sağlıklı gebelik geçirirsin. Bunların kolay taşınabilir olması cezbedici biz haftasonları evde olmuyoruz pek ya kayınvalidemlere ya da annemlere gidiyoruz katlar taşır götürürüm diye bunu tercih edeceğim. Zaten yatak odasında yatmayı düşünmüyorum bebek odasını ona göre ayarlayacağım ilk aylar bebeğimle bebek odasında yatacağım benim evimin konumu nedeniyle yatak odam kışın soğuk oluyor bebeği yatıramam. Tam da kış ayına denk geliyor bebeklerimiz ilk aydan hamile kalacağımı bilseydim baharda doğurcak şekilde ayarlardım :dd nasip kısmet böyleymiş.

Avent marka tercih ediliyor genelde öneriler o yönde. Bebek arabası konusunda dediğine katılıyorum en hafif olanı tercih edeceğim hantal olanları beğenmiyorum.

Anneannesinden ilk yelek ve patik :d daha cinsiyeti belli değil diye ortak renk yapmış : ) bebişimin ilk eşyası.

Kimse yazmazsa da ben de kendi kendime aldığım ya da yaptığım eşyaları falan koyarım birilerine yardımcı olur belki : )

Ayyy benim kızlarımızda ilk eşyaları bi su yeşili bide sarı yelek ti :)))

YAptır yaptırabildin kadar ben örgü çok kullandım ilk kızçemde

Konunuza girmiş bulunuyorum şuan durumunuz nedir :)) ayrıca önerileriniz ???

Konunuza girmiş bulunuyorum şuan durumunuz nedir :)) ayrıca önerileriniz ???
Her aldığım şeyi yazacak olursam baya uzun sürer. en iyisi kullanıp en çok memnun kaldığım şeyleri yazayım. Bebeğim 3 haftalık henüz.
Kraft park yatak aldım ve çok memnunum odadan odaya taşıyabiliyorum.
Chicco bebek arabası aldım henüz arabayı kullanmadım ama oto koltuğunu sadece arabada kullanabiliyorum. Bebeği taşımak için port bebe daha kullanışlı.
Biberon olarak dr browns dan memnun kaldım bebeğimde gaz sancısı yapmadı. genelde emziriyorum ama bazı durumlarda sağdığım sütü onunla veriyorum. Lansinoh elektrikli çiftli sağma makinesi aldım ama teklisi de olurmuş yani alacak olanlara teklisini tavsiye ederim ama elektrikli alın mutlaka. Lansinoh biberonlar da iyi.
Uni baby ürünlerinden memnunum.
Prima premium care bebeğimde hiç pişik yapmadı, sızıntı da yapmıyor.
Emzirme sütyeni almadım, sütyen takmayı gerektirmeyen sütyenli emzirme atletlerinden aldım çok tavsiye ederim.
Bebek kıyafeti olarak yenidoğan çok çok az alın genelde 1 aylık ya da 0-3 ay kıyafetler alın. benim kızım uzun doğdu yenidoğan kıyafetleri giydiremedim o yüzden.
Zıbın pek tavsiye etmiyorum, çıtçıtlı badiler çok daha kullanışlı. Alt üst takımlardan da bol bol alın. Tulumlar da çok kullanışlı.

Örgü yelekler olmasa da olurmuş. Boynuna değdiğinde kızarıklık yapıyor benim bebeğimde penye yelek giydiriyorum o yüzden. Çok fazla örmeye gerek yok birkaç tane bulunsa yeter diye düşünüyorum. Sağ olsun benim annem birsürü örmüş ama dediğim gibi giydiremiyorum.

Çok teşekkür ederim. Emzik kullanıyor musunuz?? Süt sağma mak. Avent tek taraflı elektrikle aldım. Kıyafetleri de büyük aldım tavsiye üzerine. Araba lite way plus 2 mi acaba?? Bir de yatağın tam modeli nedir? Bende o marka düşünüyorum

Emzik ilk başlarda vermedim, yeni yeni vermeye çalışıyorum ama almadı öğürüyor. Ben de ısrar etmiyorum. Çok da önemli değil emzik alıp almaması benim için. Avent emzik almıştım ama herkes anne memesine en yakın kauçuk emzik var onu öneriyor. Bi de ondan alıp deneyebilirim. Araba little way plus evet. Park yatak kraft summer modeli. Çok büyük istemedim ben bunun ebatı 60×120. Dediğim gibi kapılardan geçmesi önemliydi benim için odadan odaya taşıyabilmem için bu tam istediğim büyüklükte.

Bol yelek var hem hediye hem annelerden :)) park yatağı nasıl alayım sizce.. birde kıyafetleri kaç aylık nerden alayım

Merhaba, yenidoğan için aziz bebe ürünlerini tavsiye ederim, yumuşacık. 0-3 aylık çok almayın derim, çünkü her bebek farklı boyut olarak büyük olursa giydiremeden kalıyorlar öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…