Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebek alışverişi

chamallows

🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
17 Aralık 2015
27.096
49.534
598
merhaba herkese
konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum yanlış yerse kusura bakmayın.
benim bebek için yavaş yavaş alışveriş yapmam gerekecek.
kisa bir süre sonra alışverişe baslayacagim ve kış bebegi olacak.
ilk almam gerekenler neler yada alıpda aldıgınıza pisman oldugunuz gerek yokmuş dediginiz esyalar varmı acaba?
bebek odası yapmayı dusunmuyorum fazla fazla herşeyide almak istemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.

daha çok erken canım. 7 aydan sonra almaya başlamanı tavsiye ederim. bu süre zarfında da internette alınacaklar listeleri oluyor önce onları çıkar. sonra her bir ürün ile ilgili mesela krem araştırmanı yap yorumları oku sonra hepsini 7. aydan sonra alırsın. listeden de tek tek tiklersin olur biter.
mali durumun varsa ben oda yapmanı tavsiye ederim. zira 6 aydan itibaren kendi odasının bilincinde olan ve odasında uyuyan bebekler daha huzurlu oluyor tecrübelerle sabittir.

bir de doğumdan sonra şöyle bir konu açmıştım :
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ra-deneyimlerle-alinacaklar-onerileri.828280/

bunu da inceleyerek listelerindi oluşturabilirsin.

Bebege yeni dogdugunda bir suru yenidogan giysisi geliyor ama ilk 6 ay bebek cok cabuk buyudugu icin cogu giyilemez duruma geliyor kisa surede. Cok fazla 0-6 ay giysisi alma derim.

7.aydan sonra hepsini birden alabilecek durumum olmayacak muhtemelen parca parca yavas yavas alacagim mecburen.
oda yapmayacagim derken yani bir odasi olacak ama besik disinda dolap falan almayi dusunmuyorum cunku zaten besigi koyacagim odada buyuk bir dolap ve cekmeceli sifonyer var cocuga ozel bir dolap falan almayacagim anlaminda yazmistim

Alt açma almadım hediye geldi ama gereksiz
Beşik ya büyüyen alın yada park beşik alın derim
Kol çantası yerine sırt çantası alın daha rahat kullanılıyor
Emzik ben avent kullanıyorum memnunum
Biberon wee aldım
Penye battaniye ilk aylarda çok kullanılıyor birden fazla alın
Bez sleepy aldım memnunum hem ucuz hem yumuşak
Hamak veya mini beşiklerden tavsiye ederim salonda falan uyuduğunda rahat oluyor
Burun tıkanıklığı olursa aspiratör daha iyi temizliyor diğeri bebeğe eziyet ediyor
Aklıma gelenler bunlar sorarsanız söylerim
İkizlerim var 7 aylık

Kıyafet olayını abartmayın. Yenidoğanlar için çıtçıtlı iç zıbınlar var onlardan alın. Üstünede alt üst takım,tulum tarzı şeyler alın. Kış bebeği çok dışarda gezmiyor,gezse bile rahat kıyafetler tercih ettim hep bende. Öyle elbiseler,alengirli kıyafetleri hiç boşuna almayın :) penye kundak lazım bol bol.. banyo malzemeleri,yatağının dışında anakucağıda iş görüyor salonda mutfakta :) herşey tam olacak diye bişey yok,eksik gördüğünüzü zamnlada alırsınız.

Dolap lazım oluyo yani evde boş bı dolap varsa ayrıca almayın zaten oda yapınca daha güzellerini istiyorsunuz

Bende oda yapmadim besik ve esyalarini koymak icin sifonyer aldim simdilik gayet isimi goruyor.ben 3 4 yasinda oldugunda alicam nasipse.
Pusetine bebek arabasina besiginin modellerini simdiden arastirip karar verebilirsin.öneri istersen bebek cantasi olarak kesinlikle sirt cantasi al ben almadigma pismanim.

buhar makinasina falan gerek varmi sut sagma makinasi almalimiyim ev hanimiyim suan calismiyorum gereklimi acaba

benımde odadaki dolabım daha 2 senelik buyuk bir dolap oyuzden onu atıp yenısını almak istemiyorum buyuyunce okul çağına geldiğimde güzel bir takım alırım hemde maddi durumum daha müsait olur

evet sırt çantası banada taşıma açısından daha rahat geliyor

buhar makinasina falan gerek varmi sut sagma makinasi almalimiyim ev hanimiyim suan calismiyorum gereklimi acaba
İkizlerim küvözde kaldığı için ben süt sağma makinası aldım kraftın elektrikli istersen satayım:))
Ama ekstra bı durum olmadıkça lazım olma z bence
Gerekli görürsen alırsın
Buhar makinesi almadım ben lazım olmadı

Onlar gerekince alınacak şeyler

Olağan şartlarda süt sağma makinesi gerekmez ama ememezse vs gerekir

Onları incele karar ver paranı at kenara

İhtiyaç olunca eşinin eline ver parayı yaz adını gidip alsın

Bir de şimdi çarşı yazlık dolu kış bebeğine bu mevsim alsan da onları giydirmezsin

Kışa girerken indirimden bir sonraki yaz için ucuza üç beş alabilirsin ama şimdi alacağın tiril tiril şeyler kışın olmaz

Arkadaşım kış bebeğine atlet bady almış annesi Kv falan sonra giydirememiş uzun kollu giydirmiş

Bana verdi ben ağustos ta doğan oğluma bile çok giydiremedim eylül de soğudu hava

evdeyseniz süt sağmayı almayın şimdilik..sorun olursa alırsınız.. buhar mak. bana göre büyük ihtiyaç küçük oğlum 6 yaşında daha bu kış kullanmamaya başladık.. kreşe başlayıp hastalıklar başladığında bile lazım oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…