Doğuma Hazırlık Bebek alisverisine ne zaman basladiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yellowpepper

Guru
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
1.887
2.301
333
Kizlar ben henuz 6 haftalik hamileyim. Sizce besik araba gibi seyleri almak icin cok mu erken ? Malum sitede subatta indirim var kacirmak da istemiyorum ama ters bisey olursa diye de bisey almak istemiyorum tabi sizler ne zaman alisverise basladinjz

Bence biraz erken 6 hafta, hem bu indirimler ayda en az 2 kez sevgililer günüdür, ekinokstur, en kısa gecedir falan diye devam edecek bu sefer almazsanız bir şey kaçırmış olmazsınız yani. Ama derseniz ki yavaş yavaş alayım bütçeme birden ağırlık olmasın, o zaman bence kendinize bir liste hazırlayın, 3 aydan sonra yavaş yavaş almaya başlayın derim.

O indirimler sürekli oluyor. Hele bi kalp atışını duyun Allahın izniyle. Cinsiyeti öğrenin ona göre alın.
ilk aylar alınca son zamanlarda insanın gözü başka şeylere düşüyor

Bende 7 haftalık hamileyim, birden ani olmasın diye ufak ufak ama acele etmeden almayı planlıyorum. Ve katılıyorum indirimler bitmez

Kizlar ben henuz 6 haftalik hamileyim. Sizce besik araba gibi seyleri almak icin cok mu erken ? Malum sitede subatta indirim var kacirmak da istemiyorum ama ters bisey olursa diye de bisey almak istemiyorum tabi sizler ne zaman alisverise basladinjz
Tabi ki çok çok erken, Allah korusun ama kötü şeyler de olabilir hamilelik çok çok hassas bir dönem, para olduktan sonra alışveriş en kolay kısım. Ben gebeliği öğrendiğimde doktorum 20.haftaya kadar kimseye söylemeyin ben meslek hayatımda üzücü çok şey gördüm demişti...
Alışveriş için 32-33.haftaları beklemelisin.

Kızlar ammaann diyim alışverişe başlamayın hemen daha çok başındasınız gebeliğin, hele bi büyüsün bebişler 8.aya ulaşsınlar acele etmeyin...

Benim erken doğum riskim var o yüzden 30.haftada her sey hazır bir şekilde bebekleri beklemek istiyorum. Cinsiyetleri de öğrendim kesinleşince başlarım muhtemelen 16dan sonra

Ya o da dogru genelde de hep oyle oluyor da bebek islerinde nasil hic bilmiyorum malum buyuk esyalar baya miktar tutuyor, üst baş o kadar olmaz hani sonlarda da alinir da besigiydi arabasiydi pusetiydi falan baya bisey var alinacak sanki.

Kızlar ammaann diyim alışverişe başlamayın hemen daha çok başındasınız gebeliğin, hele bi büyüsün bebişler 8.aya ulaşsınlar acele etmeyin...
8 ay cok gec degil mi ? Hem insan agirlasir yapmak zor olur hem de butce olarak birden agir gelebilir sanki ama sanki suan cok erken evet ona katiliyorum ya insan hevesleniyor galiba

Bız 6. Ayda hersey aldık. Bebısımız 8 aylıkken doğdu

Evet zaten cok hassas oluyor insan surekli de bisey olacakmis gibi geliyor. 32 cok gec deilmi peki ya insan agirlasir iyice bir de butce olarak hepsi birden agir gelebilir. Ama en az 5 ay bitmeli galiba hevesleniyorsun iste, en dogrusu hicbiseye bakmamak

8+4 deyim bişeyler almak yerine her ay 200-300 bütçeye göre kullanmadıgım bi bankanın hesabına atıyorum şimdiden beşik paramızı çıkardık birden yüklenmezsiniz hem 50-100 de olsa kenara ayırmayı deneyin hem şimdiden cinsiyet için belli degil hemde kötü şeylerden degil ben o yönden demiyorum ama belki şuan ki tercihleriniz 3-4 ay sonra degişicek ve daha gerekli şeyleri alacaksınız bence en mantıklısı para biriktirmek

İlk 15. Haftada başladık kiyafetle, oyle ufak ufak aldık her ay. Besik ve bebek arabası gibi şeyleri 30lu haftaların başında aldık.

Canım inan bana geç değil hem indirimler her zaman oluyor hem de 32de başlasan 40.haftaya kadar 8 hafta süren oluyor ki bebek için enn acil şey 1 set hastane çıkışı, geri kalan çoğu şey doğumdan sonraya sarkıtılabilir size sıkıntı olmaz yani. Eylülde doğum yaptım yeni sayılır o yüzden naçizane fikrim bu.

Cok erken hamileliğin yarisi bi geçsin bence. 22. Haftadayim o indirimleri bende takip ediyorum fakat elim gitmiyor mart sonu gibi toplu yapicam inşallah alışverişi. İdealide bana göre 25-30 hafta arasi baslamak

Canım beşik araba falan için sanki biraz erken.. Senin doğumun gelene kadar on kere daha indirim gelir sitelere rahat ol.. Ama sürekli indirim takip et onu söyleyeyim birsürü masrafınız olacak çünkü. Şimdiden kıyafet falan alabilirsin bence. Hatta almalısın da. Hepsini son aylara biriktirmek biraz zor ve masraflı oluyor. Kıyafetle başlarsın sonra küveti havlusu ıvırı zıvırı falan derken beşiği arabası lambası bilmem nesine kadar gelirsin.. Erkenden başlarsan eksiklerini daha kolay tamamlarsın. Diğer türlü herşey aklına gelmiyor insanın. Kendine de hazırlık yapacaksın bir tek bebeğe değil ki o yüzden büyük eşyaları biraz daha sonralara bırakarak küçüklerden başlamalısın

Evet hepsini birden almak maddi olarak kulfet olur bence o yuzden de yavas yavas almak lazim diye dusundum ama iste aksi bi durum olursa da insan uzulur. Dedigin gibi sadece bebekle bitmiyor ya catlak kremi pijamasi bilmemne anneye de lazim bisuru sey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…