Bilgilendirme için teşekkür ederimEğer odadan odaya taşırım diye alacaksan, kapılarını ölç.
Ben ikinciyi hemen ablanın odasına kaydırırım diye aldım, büyük almışım kapılardan geçmiyor. Normalde 70*120 geçmesi gerek ama prego City life aldım, kenarları bombeli ve kapım mı küçük bilemedim geçmiyor yani sabit duruyor mobilya alsam aynıymış.
Sallayacağım diyorsan hışırtı da yapıyor park yataklar bilgin olsun.
Biz de altın koyuyoruz kenara ama daha erken alınca daha kârlı olunuyor o yüzden erken alsak diye düşündük ben de henüz üç aylık hamile olunca kararsız kaldımO paraya altın al her ay o da artıyor nasıl olsa yaklaşınca bozdurur alırsın ihtiyaçları
Herşeye hergun zam geliyor bununda göz önünde bulundurup almanız mantıklı olabilirTeşekkürler tavsiye için
Çok şükür riskli gebelik geçirmiyorum benim durumum da bebeğin durumu da iyi. Yine de bir tedirgin oldum ister istemez. TeşekkürlerHerşeye hergun zam geliyor bununda göz önünde bulundurup almanız mantıklı olabilir
Hanımlar öncelikle bayramınız mübarek olsun inşallah herkes sevdikleriyle mutlu mesut bir bayram geçirir.
Ben 12 haftalık hamileyim, düşükler yüzde seksen ilk üç ayda oluyormuş. Düşük riskini büyük oranda atlatmış oldum yani.
Eşimle beşik ve bebek arabası bakıyoruz. Bayramdan hemen sonra mağazalara gidip almayı düşünüyoruz ilerde bu tarz şeyler daha da pahalılanır diye.
Siz ne zaman beşik ve bebek arabası tarzı demirbaş eşyaları aldınız? Sizce bu zamanda almaya başlamak mantıklı mı?
Konuyu açtıktan sonra fark ettim yanlış yere açtığımı. Konumu başka konuya nasıl taşıyabilirim?
Beşik ya da bebek arabası tarzı demirbaşları erken alalım diye düşündük. Diğer konularda biz de yavaş yavaş yapmayı düşünüyoruz ilk gebeliğim ne kullanılır ne kullanılmaz bilmiyorum o yüzden yavaş yavaş öğrene öğrene alacağız inşallah :)Tasarruf yapmak için önden önden çokça alışveriş yapınca bazı ürünler hiç kullanılmıyor ve yine zararda olunuyor bence.
Evet bez stoğu biz de yapmayacağız. Sleepy ya da molfix alacağız bir paket. Eğer memnun kalırsak ondan devam edeceğiz yoksa değiştireceğizBebek doğmadan bez stoğu yapmak bana mantıklı gelmiyor mesela. Hiç beklenmedik bir ürün sizin bebeğinizde pişik yapabiliyor.
Biz de cinsiyeti bekledik. Doktor erkek dedi. Yüzde yetmiş doğru sonuçmuş. Ama alırken genelde hep unisex alacağız ne olur ne olmaz. Hep kafamızda bi cinsiyet duyacak seviyeye gelelim de ondan sonra bir şeyler almaya yavaştan başlayalım diye düşünmüştük. İlerde iyice pahalılanır diye de beşik, bebek arabası gibi demirbaş malzemeleri erkenden alalım dedik. Ama acaba erken mi davranıyoruz diye emin olamadım gebeliğim sorunsuz geçiyor olsa daCinsiyetten sonra yapardım sanırım.
Aaa gerçekten mi? Travel sistem düşünüyorduk halbuki. Normalde de puset almak gerekmiyor mu? Travel sistemlerdeki pusetler mi yoksa daha farklı oluyor sadece yenidoğanlara özel?Bebek arabasında travel sistemi asla tavsiye etmiyorum. Yenidoğanda puseti kullanışlıymış gibi geliyor ama ilerisi için asla kullanışlı değil. Aklınızda bulunsun.
Üzüldüm sizin adınıza neler çekmişsinizBen çok tedbirliyimdir 3 yavrumda da 6. Ayında bütün alisverisim bitmiş ve doğum çantam hazır olurdu
2003 yılında ilk kizimin gebeliginde can bebe bez stokladim hiç unutmuyorum ama doğdu pisik yaptı o zamanlarda bütçemiz kısıtlı hiç unutmuyorum doktor prima olacak dedi bez için bir paket prima 25 liraydı bir ceyrek altin 25 liraydı benim ev kiram 125 liraydı
Primayla büyüdü mecbur stok bezleri sağa sola dağıttım yani bez stoklamayin:)
Rabbim kolaylıkla sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin
Biz de böyle aşırı pahalılanır diye özellikle bebek arabasını önden halledelim diye düşündük. Riskli bi gebeliğim yok bebek de ben de iyi durumdayız ama insan yine de bi acaba diyor.Bebek arabasını biraz pahalı bi markadan seçtiğimiz için onu 13. Haftada almıştık zamlanacak diye ki öylede oldu biz 13.5 bine almıştık doğurduğumda 30 bine yaklaşmıştı tabi indirimde falan daha uyguna oluyor. Park yatak alıcaksanız onlar öyle uç fiyatlar da değil aynı kalıyor genelde. Ben ikinci bi bebek arabası almak zorunda kaldım onu da ikinci el uygulamasından aldım yepyeni ve yarı fiyatına geldi bazı şeyleri ordan da değerlendirebilirsiniz.
Aaa gerçekten mi? Travel sistem düşünüyorduk halbuki. Normalde de puset almak gerekmiyor mu? Travel sistemlerdeki pusetler mi yoksa daha farklı oluyor sadece yenidoğanlara özel?
Hayırlı olsun, sağlıkla gelsinHanımlar öncelikle bayramınız mübarek olsun inşallah herkes sevdikleriyle mutlu mesut bir bayram geçirir.
Ben 12 haftalık hamileyim, düşükler yüzde seksen ilk üç ayda oluyormuş. Düşük riskini büyük oranda atlatmış oldum yani.
Eşimle beşik ve bebek arabası bakıyoruz. Bayramdan hemen sonra mağazalara gidip almayı düşünüyoruz ilerde bu tarz şeyler daha da pahalılanır diye.
Siz ne zaman beşik ve bebek arabası tarzı demirbaş eşyaları aldınız? Sizce bu zamanda almaya başlamak mantıklı mı?
Konuyu açtıktan sonra fark ettim yanlış yere açtığımı. Konumu başka konuya nasıl taşıyabilirim?
Ay bir pişmanlığımı demeyi unutmuşum. Kaliteli bir ana kucağı! O kadar pişmanım ki önem verip almadığıma. Çocukla iç içe geçtik resmen yapıştık birbirimize, hala da öyleyiz. Şimdiki aklım olsa baby björn muadili ya da kendisi sallanan bi şey alır, bebeğime de kendime de azıcık özgürlük verirdim.Hayırlı olsun, sağlıkla gelsindaha önce düşüğün olduğu için çok tedirginim, çok geç başladım ben alışverişe. Zaten oda yapmadım bizim odamızda kaldığı için. Karyolasını da arkadaşımdan aldım. Sadece bebek arabasını aldık sanırım bu süreçte. Onda da evet fiyatlar çok hızlı artıyor maalesef, size uygun olanı uygun fiyata görürseniz alın mutlaka kenara koyun. Bi de hafif ve kolay katlanır olmasına dikkat edin. Ben tecrübesizdim kendime uygun bir araba seçmemişim, şimdi satıp daha hafif bi şey seçmeyi düşünüyorum mesela. Kozmetik alışverişini (tırnak makası, yağı, şampuanı, kendi doğum malzemelerim vs) ve Kıyafet alışverişini de doğuma yakın yaptım. Yaz bebeği olduğu için boooooolca zıbın almıştım, çıplak çıplak büyüdü Doğuma yakın alışveriş yapınca daha sakin ve mantıklı şeyler aldım gibi geldi bana. Sanki daha erken yapsam o telaşla gereksiz çok şey alırmışım. Ay bi de bez stoklamayın sakın, her marka hoşunuza gitmiyor veya bebek bi anda büyüyor o numara bez elinizde kalıyor.