bebek alt değişimi anneye mi ait

doğunca hiç midesi bulanmaz.hatta kakasını yapsın diye başında bekler.yapınca da şaheser görmüş gibi mutlu olur.sen üzme tatlı canını

psikolojik mi bilmiyorum hamile olduğumdan beri bu bebeğin tüm bakımı benim üzerime mi kalır diye bir endişe var içimde. bazen diyorum yaşayıp gör ama elimde değil takıyorum .tatlim bunlar hamilelik piskolejisi iste brnimde bogle sorunlarim vardi ama kizimizi kucagimiza aldimizda. Hersey degisti. Sizinde bogle olacaktirdir uzme kendini zaten sen onu. Yuzunu gordugunde hayattaki h÷seydeb
N vaz gecip. Ona adicaksin kendi esinde ilgilenir simdi tartismanizin bir anlami yok belki esin herseyinle ilgilenecek kirmayon birbirinizi

evlenmeden önce eşim her türlü yardımcı olurum demişti ev işinde ama gel gör ki benim beklentilerimle onunki uyuşmadı ben tencere yıkamasını düşünürken o tabakları suya tutmaktan ya da bazen makineyi boşaltmaktan bahsediyormuş yardım derken.

şimdi de bebek doğmadan önce her türlü ortak yaparım diyemiyormuş çünkü sonradan beklentilerimiz uyuşmuyormuş. hani ben hani yedircektin hani ilgilenecektin derim diye.

arkadaşları geliyor bize mesela ama kadın emziriyor babası alıyor gazını çıkarıyor herkesin içinde alt değiştirdi falan. tebrik ettim tabi biz de böyle olur muyuz gibi konu oldu.mamasını yediririm ilgilenirim ama alt değiştiremem dedi midesi bulanırmış. benim de tepem attı. çünkü eşim çocukları çok sever kendi ısrar etti bebek için de zaten.

şimdi kim haklı arkadaşlar ben abartıyor muyum şimdiden endişelenmek gereksiz mi?

Çok ilginç.bebeğinizin doğum heyecanını yaşamak yerine bu tarz küçük hesaplara mi girdiniz?siz işi yarın öbür gün inada bindirip,o temizleniyor ozaman bende yapmam dersiniz. Acıdım bebecige şimdiden.eskiden boyle saçma şeylere takılmazdı insanlar.zaman değiştikçe sorunlarımız tuhaflasiyo,yada sorun ettiklerimiz.bu benim düşüncem tabi. geçen sene doğuma giderken çok heyecanlı mutluydum. Kafamda binbir soruda vardı. Ama sorunlar arasına bebek bezi koymak hiç aklıma gelmedi. Mesela şunu sordum kendime hep;bu dünyaya 2.bebeğimi getirmekle doğru mu yaptım?onu bu dünyadaki pisliklerden sapiklardan kötülüklerden TERÖRDEN koruyabilecekmiyim?karnı tok, ruhu huzurlu ve mutlu,geleceği güzel olacakmı?ben bunları verebilecekmiyim cocuklarima?şu son günlerde her an heryerde, bomba patlama ihtimali yaşanırken,korkuyla çocuğumu okula gönderiyorken,bugün de eve sağ salim gelir inşallah diye korkuyla beklerken,okul servisine molotof kokteyli atılip yavruma bir şey olma ihtimali ve korkusunu yaşarken,kusura bakma konunuz saçma sapan geldi bana.benim cocuklarim şu türkiye sınırları içinde güvenle huzurla korkusuzca yaşasın da,ÖLMESİNDE ben onu yikarim da yediririmde altınida değiştiririm bir gün ah demeden bakarım. Çocuklar ölüyor bu ülkede mutsuz aç korkak annesiz babasız çocuklar...
Kesinlikle her kelimesine katiliyorum soylediklerinizin..
Ben hamileyken yavrumu saglikla kucagima alicakmiyimdan baska bi derdim kederim olmadi babasi altini alirmi gazini cikarir mi bunlar dusununce tebbessum ettirecek detaylar kafaya takilipta tartisma konusu olmasi cok ilginc.
Konu sahibi arkadasim bebeginiz sizin hissettiginiz herseyin farkinda tartismadan etkilenip bosyere strese sokmayin
Saglikla kucaginiza alinda bakin esiniz ne kadar yardim ediyor seve seve hemde
Yavrusu sonucta..

Çok ilginç.bebeğinizin doğum heyecanını yaşamak yerine bu tarz küçük hesaplara mi girdiniz?siz işi yarın öbür gün inada bindirip,o temizleniyor ozaman bende yapmam dersiniz. Acıdım bebecige şimdiden.eskiden boyle saçma şeylere takılmazdı insanlar.zaman değiştikçe sorunlarımız tuhaflasiyo,yada sorun ettiklerimiz.bu benim düşüncem tabi. geçen sene doğuma giderken çok heyecanlı mutluydum. Kafamda binbir soruda vardı. Ama sorunlar arasına bebek bezi koymak hiç aklıma gelmedi. Mesela şunu sordum kendime hep;bu dünyaya 2.bebeğimi getirmekle doğru mu yaptım?onu bu dünyadaki pisliklerden sapiklardan kötülüklerden TERÖRDEN koruyabilecekmiyim?karnı tok, ruhu huzurlu ve mutlu,geleceği güzel olacakmı?ben bunları verebilecekmiyim cocuklarima?şu son günlerde her an heryerde, bomba patlama ihtimali yaşanırken,korkuyla çocuğumu okula gönderiyorken,bugün de eve sağ salim gelir inşallah diye korkuyla beklerken,okul servisine molotof kokteyli atılip yavruma bir şey olma ihtimali ve korkusunu yaşarken,kusura bakma konunuz saçma sapan geldi bana.benim cocuklarim şu türkiye sınırları içinde güvenle huzurla korkusuzca yaşasın da,ÖLMESİNDE ben onu yikarim da yediririmde altınida değiştiririm bir gün ah demeden bakarım. Çocuklar ölüyor bu ülkede mutsuz aç korkak annesiz babasız çocuklar...
Aynen her cümlesine katılıyorum,

kusura bakmayin siz bu kafayla giderseniz dogum sonrasi agir depresyona bile girersiniz.
hicbisey planlandigi dusunuldugu soylendigi gibi olmaz,olmak zorunda degil.
simdiden boyle seylerin pazarligi mi olur.
esiniz sizinle ne kadar guzel iletisim kurarsa bebekle o kadar candan ilgilenir..
eger tencere yerine tabak akittin,gazini aldin ama bezini degistirmedin diye incir cekirdegini doldurmayan konularda kafa utulerseniz kendini herseyden iyice ceker adam..
bide hamilelik cocugu kucagina saglikla almak anlamina gelmiyor,boyle kucuk hesaplarla kendinize de bebeginize de bu sureci zehir etmeyin.
lutfen kendinizi simdiden strese sokup bebegnize zarar vermeyin.

Bu konu karışır
Kız bebeğinin bezini babası değiştiremezcilerle
Hayır efendim ben emziriyorum zaten, bi zahmet alt değişmeyi baba yapsıncılar ( ben bu gruptanım ) kapışır

kız çocugunun altını aba tabiki temizler ama bizde yabancının yanında kız çocuk altı açılmaz ayıp kaçar

Bence simdiden bunlara kafa yorup kavga cikarma.
Zamani gelince tabikide pasa pasa yapicak gerktigi anda.
Altta degistirir elbisede giydirir.
Yengem yeni dogum yapti kizimiz daha 1 aylik. Abim cok istemisti cocugu 4 sene sonra. Hastanede ebeler gel babasi altini degistir felan demislerde oda " evde yaparim ben" diye gecistirmis.
Eve geldi bunu anlatti.
Yapmam diyor.
Ama gerektiginde pasa pasa yapar benim abim, ki cocuklari cok sever.
Varsin yapmam desin kocan.
Var sayalimki hastalandin yatiyosun ve bebegin alti degisicek.
Napicak kocan cocugun altini pisikmi edicek? Babasi kiyamaz ya.
Abimde kiyamaz.
Basa gelen cekilir, yapar yani.

Allah kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi,
Benim de iki aylık oğlum var, babasıyla gebelik dönemimde çok sorun yaşadım ama doğumdan sonra o odun adam gitti yerine bebeğinin etrafında pervane gb dönen bir baba geldi, baba oğul birbirine aşık resmen.
Sağolsun herşeyiyle ilgilenmeye çalışıyor eşim ama alt temizleme işine cesaret edemediğini söyledi, ben de yapsın istiyorum ama görevidir yapsın diye düşünmüyorum
Sadece dünyanın bin türlü hali var nasıl yapılacağını deneyimlemiş olmalı diye düşünüyorum. Şimdilik ısrarcı değilim ama bakalım mutlaka yapmasını sağlayacağım :)

erkek bebegi bilmem ama kiz bebegin bakiminin yuzde yuz anneye ait olmasina ozen gosteriyorum. bence kiz bebek bebekliyinden babaya saygiyi anlamali yani babanin onun altini degismesine bakis acim iyi degil. erkek bebek olursa degissin ne ala:)

Şimdiden iş gibi mi görüyorsunuz ki bebeğin altının üstünün tartışması başlamış. Sağ salim doğsun da inşallah en büyük işiniz alt değişimi gaz çıkarması olsun. Akışında yaşanır bunlar. Daha ilk çocuk altını da zevkle değiştireceksin, yemeğini de heyecanla yedireceksin. Başka heyecanlarda olmanız gerekiyordu şu anda. Ne kadar gereksiz bir inatlaşma. Erkekler yap dedikçe değil zamanla yapmak zorunda kaldıkça alışıyor ve görev addediyor bunu. Ama anne eğer başından atmak ister gibi bir hava estiriyorsa hayatta yanaşmıyorlar söyleyeyim. Anlayışlı bir erkek zaten ricaya kalmadan bebeğin neyini ne zaman yapması gerektiğini anlıyor

Is yuku gibi goreceginize zevk duymaniz gerekmiyormu siz pek isteyerek yapmadiniz mi bu bebegi simdiden sıkıntı basmis sizi

Bir akrabamın iki kızı var, annelerinden çok o ilgileniyordu onlarla. Karısı çalışmıyordu ama kocası evde olduğu her fırsatta çocukları babalarına kaba bir tabir olacak ama kakalamaya yer arıyordu. Ki adam doğru düzgün tatil yapmıyor, ekstra işlere de gidiyordu. Evde olduğunda da hem ev işleriyle hem çocuklarla ilgileniyordu. Ne kocalar var be...
Hele ki çalışan annelere babalar da daha çok yardımcı olmalı, hem kadınlar güçsüz derler, hem de her işi onlardan beklerler. Şan babası derim ben öylesine...

Eşim geldi aklıma birden :KK70::KK70: Kızım henüz 2 aylıktı ve kabız olmuştu. 4 gün 5 gün derken doktor fitil verdi , fitili koyduk bekliyoruz kaka yapsın diye. Altıda açık ama, bir baktım kızım yapmaya başladı kakasını, eşim tutmuş bezin ucunu "aferin kızıma, yap kızım ohh rahatla kızım, alır baban sana bez yap yap ohhh" diyordu, bir taraftada yere yatmış "Allah'ım sana şükürler olsun" diye ellerini açmış havaya :KK70: Şimdiden kafaya takmayın, hayatı paylaştığınız gibi bebeğinizi de eşinizle paylaşın ağladığında, uykusuz gecelerinde, banyosunda, kıyafetlerini seçerken,hamilelik kontrollerinde kısacası ou dışlamadan, anlamaz,yapamaz,beceremez demeden...Bakın görün siz bile şaşıracaksınız nasıl baba olduğuna.

ah ah, oğuluşumun ilk temizliğini babası yapmıştı hastanede, ben zaten yataktan kalkamıyordum.
bravo valla, ben ilk kez yaparken onun kadar profesyonel değildim.

Kendi bebeginizden bahsettiginizden eminmisiniz?
Müsait olmadıgım da,hasta oldugumda falan yapmısdır esim hep,ama bir annenin bu bebegin bütün bakımı banamı kalacak demesi cok tuhafıma gitti.
Ben seve seve herseyini yapdıgımdan,üstüme kalan birsey gibi görmedigimden gocunmadım herhalde,siz böyle hissediyorsanız
Alın bir defter alt alta yazın esin ve sizin yapacaklarınızı..
Alt degişme sırası esindeyken aksam isten gelmesini falan bekle sakın acayım deme!!!!!!!;)

tabi ki bunlar benim de endişelerim ama çocuğum Allah korusun terör olayları yaşar mı diye konu açacak halim yok. Sizin mantığınıza göre eşim eve sağ salim gelsin de hiç bi iş yapmasa da olur mu diyelim o zaman.

psikolojik mi bilmiyorum hamile olduğumdan beri bu bebeğin tüm bakımı benim üzerime mi kalır diye bir endişe var içimde. bazen diyorum yaşayıp gör ama elimde değil takıyorum .

evlenmeden önce eşim her türlü yardımcı olurum demişti ev işinde ama gel gör ki benim beklentilerimle onunki uyuşmadı ben tencere yıkamasını düşünürken o tabakları suya tutmaktan ya da bazen makineyi boşaltmaktan bahsediyormuş yardım derken.

şimdi de bebek doğmadan önce her türlü ortak yaparım diyemiyormuş çünkü sonradan beklentilerimiz uyuşmuyormuş. hani ben hani yedircektin hani ilgilenecektin derim diye.

arkadaşları geliyor bize mesela ama kadın emziriyor babası alıyor gazını çıkarıyor herkesin içinde alt değiştirdi falan. tebrik ettim tabi biz de böyle olur muyuz gibi konu oldu.mamasını yediririm ilgilenirim ama alt değiştiremem dedi midesi bulanırmış. benim de tepem attı. çünkü eşim çocukları çok sever kendi ısrar etti bebek için de zaten.

şimdi kim haklı arkadaşlar ben abartıyor muyum şimdiden endişelenmek gereksiz mi?
bebeğin altını 1 kişinin değiştirmesi önemli bence
bu baba ise sadece baba
ama anne ise sadece baba yapmalı .
istisnalar hariç
anne evde yoktur. anne hastadır kalkamaz. vs

Geçenlerde böyle bir konu vardı ama kapatıldı
Annesi diyorki ''bebeğimin altını ben alırım tabi babasına bırakmam kız çocuğu sonuçta bana göre ters böyle şeyler,namahrem denilen şey var,ben sizler kadar rahat olamam''!!!!! :KK57::KK57::KK57:
Burda çok tepki almıştı konuyu açan anne,o yüzden konu farklı yerlere gitmez inşallah....

Back
X