Bebek arabasını apartmana kapısının önüne bırakan var mı?

AminMellaLle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.433
31
118
İstanbul
evet sadece bunu merak ediyorum..
dünyada bu görgüsüzlüğü yapan tek kişi ben olmamalıyım:37:
çook geniş bi katımız var ve apartmanda hemen hemen her katta olduğu gibi bizimde bebek arabamız katımızda duruyor..
ve dediğim gibi uğraşsanız çarpamazsınız katımız çok geniş..

komşumuz delirdi çıldırdı ve apatmanın dışına attı arabamızı :53:
bu arada çok elit bi muhitte oturuyorz ilk defa karşılaşıyorum böyle bi durumla..

çook geniş bi katımız var ve apartmanda hemen hemen her katta olduğu gibi bizimde bebek arabamız katımızda duruyor..

bu arada çok elit bi muhitte oturuyorz ilk defa karşılaşıyorum böyle bi durumla..

Ablam bırakır devamlı kendi dairesinde ve annemlerde..
Ancak annemlerin evinde karşılıklı 2 daire de annemlere ait,kendi apartmanında da her katta tek daire var.

bunun neresi görgüsüzlük...
madem bu görgüsüzlük
çok elit mahallede oturan "elit kişi" nasıl oluyorda
kabaca arabanızı atabiliyor?
:47:

Son düzenleme:
valla o kadar karıştımki bi ara acaba bende mi bi hata var diye düşündüm:26:

kimin yaptığını bildiğim için kapılarını tıklattım ve kurduğm cümle şu " kusura bakmayın rahatsız etmek istemezdim ama arabamı dışarda bulunca........"devamını getiremedim tabi zira karşımda 2 azılı insan delirmiş sen nasıl bizim kapmızı çalarsın diye bide beni suçlu çıkarmıştı..

canım hiçte görgüsüzlük değil biz 5 katlı binada oturuyoruz herkesin kapı girişi müsait değil giriş katta 2 bebek arabası koyuyoruz sıkıysa atsınlar rahatsızlık vermiyosa kime ne kendilerinin hiçmi çocuk arabası olmamış nereye koymuşlar elit hanımlar

of of keşke ben de koyabilsem. evim küçük 6. kattayım ve asansör yok. girişte yer var. ama koysam daha eve girmeden çalarlar.. bu konuda çok dertliyim yavrumla tek başına dışarı çıkmamız bayağı zahmetli bizim.
bu arada yazın münihteydim. bayağı da elit bir apartmanda kaldık ve girişte en az 5 bebek arabası vardı, katları siz düşünün. diğer binalarında girişlerinde en az 2 bebek arabası bir o kadar da bisiklet vardı. eğer bu görgüsüzlükse orada da bayağı görgüsüz varmış.(geçerken millete zorluk çıkartsa koymazsın herhalde)

komşunuzun adı canan mı?bizim apartmanda bu kadın karrşı komşusuna takmıştı.ara yere ayakkabılık koymuştu karşı komşusu,kadın çok kızıyodu.gerçi benim karşı komşum araba lastiği koyuyordu bende kızıyordum:52:

evli değilim fakat apartmanda benzeri olayları yaşıyorum o yüzen bende fikrimi sölemek istedim..asla bu görgüsüzlük değildir..ahlak ve görgü kurallarımız ayrı bişeydir karıştırmamak gerek..yani siz bu durumda kendinizi öle düşünmeyin..madem o kadar geniş bir alan var neden konulmasınki?ama evler karşılıklı olupta tam ortaya yada onların kapısına götürüyor ve görüntü kirliliği yaratıyorsanız bir nevi biraz haklılar..ama tam kapınızı dibindeyse ve engellik yaratacak durumu yoksa tek sizin sorununuz olur kimene..
bizim katta mesela;çöpleri merdiven tutulan yere asarlar(mavi çöp torbaları var ya büyük onla) ve dar bir geçiş olduğundan o torba sürter haliyle bize.kaç kez uyarıldılar fakat inada bindirdiler..yani bizimde kattakilerde var azıcık şeylik:)habire asıyorlar gel ne yap işte..
kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok o yüzden eğer gerçekten kimseyi rahatsız etmediğine inanıyorsanız soru yoktur onlarda vardır işte..yalnız şu da bi gerçekki kapınızı kapattığınızda engelmi değilmi millete anlamazsınız..sizin eşyanız olduğu için öle gelir..kendinizi onlar yerine koyun ve öle düşünün..
bu arada arabayı üşenmeden kucaklayıp atmaları hadlerine değildi..uyarsalarmış..yada başka yöntemmi yoktu..evinizin içinde atmak isteyip kıyamadığınız varsa çağırında gelsinler:)ayıp yahu:)
içeri alın bebe arabasını bence..dediğim gibi tamam geniş alan ama bazen insanın gözüne fazlılık gelir eşyalar..ve boş olsun rahat olsun geçilen alanlar isterler..çöpünüz varsa komşunuzu çağırın atıverir sevabına:)

komşunuzun adı canan mı?bizim apartmanda bu kadın karrşı komşusuna takmıştı.ara yere ayakkabılık koymuştu karşı komşusu,kadın çok kızıyodu.gerçi benim karşı komşum araba lastiği koyuyordu bende kızıyordum:52:

ayy bizim alt komşumuz öle kocaman enli boylu ayakkabılığını alıp bi güzel yerleştirdi kapısının önüne..zaten daracık şey kadar yer var geçerken zayıf halimle elimdeki poşetlerle göbeğimi içime çeke çeke çıkıyorum yukarı resmen..anlamıyolarki anlatsan bile..şimdiye kadar ip cambazı olurdum valla poşetlerle geççem die uğraşırken..onun karşısındaki işte çöpünü asar..en alt kattaki motoru koyar aman çalmasınar diyerek..2.kattaki bisiklet bağlar çocuğunun..oo neler var..bi gelen bizim apartmana göbeğini çekmekten dal gibi olur valla:):)
geçimsiz mız mız ve kıskanç olmasın yeterki insanlar..bizim komşular kadar pintide yoktur yani..2tl iste kat için kalp hastalığı fırlar:1:
ondan herkes aslında saygılı olmalı..komşu komşuyu çekemiyo günümüzde..

bizim binada paspas bile yasak..güvenlik dolaşıyor arada herkesi uyarıyor benimde kızımın bisikleti var iiçeri alın diyor he he deyip geçiyorum nereye alacağım hap kadar ev .. ayakkabılığa bende karşıyım hem hoş durmuyor hemde bazen öyle iğrenç kokuyor ki.. :50:

bizim binada paspas bile yasak..güvenlik dolaşıyor arada herkesi uyarıyor benimde kızımın bisikleti var iiçeri alın diyor he he deyip geçiyorum nereye alacağım hap kadar ev .. ayakkabılığa bende karşıyım hem hoş durmuyor hemde bazen öyle iğrenç kokuyor ki.. :50:

canım bende karşıyım kapı önünde ayakkabı bile koymuyorum.bisiklet için biz girise demir yaptırdık.oraya zincirliyolar bebek arabası içinde bu olabilir.yani ortak kullanım alanları bence boş olmalı düşünün benim komşu yatak odası tuvaletini koymuştu bir ay kadar.sonra araba lastiği koydu.:52:çarşamba pazarı gibi

Ben hep bebek arabamızı balkona koymuştum, büyük pusetmizi de sonradan aldığım baston puseti de üşenmeden katlayıp balkona taşırdım her defasında, bina içlerinde kapı önlerine konulması çirkin bir görüntü oluşturuyor karşı çıkılması normal, ama öyle arabayı dışarı atmaları yakışıksız bir durum. Sizi uyarabilirlerdi. Bizim de iki apartman kapısı arasındaki hol epeyce uzun olmasına rağmen kimse kapısına bu tür şeyler koymaz. Evde oturuyor olsak da apartman içi ortak kullanım alanı sonuçta. Ben en çok kapısının önüne çöp ya da ayakkabılık bırakıp binayı kokuya boyayanlara sinir olurum.

cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..

araba lastiğine çook güldüm:))

yalnız şu varki arabamın kimseyi engellemesi mümkün değil halay filan çekmedikleri müddetçe yani iki üç kişi rahatlıkla geçebilir..

estetik olarak rahatsız ediyormuş..

ben zaten bütün gün evde değilim sabah çıkar akşam gelirim arabamı hergün içeri sokup çıkarmam çünkü balkonum mutfakta ve kessen onu mutfaktan geçirmem küçük çocuğum var..

saçma sapan zımbırtıların kapı önüne konulmasına oldum olası gıcık olurum ancak bi bebek arabasının insanı bu kadar çileden çıkarıp kriz geçirteceğini tahmin etmedim..

sanırım komşumun tek derdi ben istedim öyle olsun..

Back
X