Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebek Bakıcım'la sorun yaşıyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

MasalinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
4
0
86
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

4 aylık bir kızım var ve bir süredir buradan sizlerin deneyimlerinizi takip ediyorum. 1 ay önce işe başladığım için bir bakıcı ile anlaştım. Anlaşırken ev işlerinde yardımcı olacağı yönünde de el sıkıştık.
Hem kızımı özlediğim için hem de bakıcı işleri baştan savma yapıp bebek durmadı dediği için eve kamera taktırdım.

Kamera takıldıktan sonra bakıcımız tavır yapmaya başladı, ilk gün kayıtlara şöyle bir baktığımda ev telefonuyla konuştuğunu, kendi evinden getirdiği kuruyemişleri yediğini ve sadece evi süpürdüğünü gördüm.

Kızım benim için herşeyden çok daha değerli, işlere gömülüp onunla ilgilenmemesini de istemiyorum ama tavır yapması ve zaman bulamadım deyip evde boş boş oturması beni rahatsız ediyor.

Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var, sizce başka bir bakıcı bakmalı mıyım?

Bakın çevremden ve kendi bakıcımdada bunlara okadar tanık oldumki... Artık bakıcının "b"sini duymak istemiyorum.
Şu an benimde bakıcı yüzünden midem ağrıyor.
Allah aşkına yok mu hiç adam giibi bakıcı. Temiz , ahlaklı, allah korkusu olan......
benim 14 aylık kızım var akşam bir baktım kafasında şişlik... Görmedim nasıl oldu diyor. Be gerizekalı kadın senin başka işin yokki...Onu bütün uyut sonra kendin uyu... kızı okuyor diye katlandım ama yok artık sinir hastası oldum.
Arsızlık diz boyu.. Hep hastası hep paraya ihtiyacı varrrr..

değil iyi bakıcı iyi insanın bıle mumla arandığı bir zamandayız..herkes herkesten şikayetçi...en başta şeçimde yanlış yapılıyor...ben bakıcıyım...aile seçimlerım hep çok mükemmel oldu...çünki insan sarrafıyım...insanları tanımak önemli..şeçim yaparken kişi melek gibi görünün .sen bakıcıya o işe muhtaçtır...ama zamanla karşılıklı sömürmeler başlar...kesın tavrı koymak gerekir.her iki taraftanda...ama bakın herşeyın temeli neye dayanır biliyormusunuz.kişiliğe...karaktersız ınsan menfaatçi olur.sınayın bol bol her şeyını sınayın paragözmü yalancımı şiddet yanlısımı sınırlımı...zaafları varmı telefonla cok konusurmu..dedikoducumu...çekınmeden her konuda sınayın...çünkü bakıcı bebeğe kişiliğini aksanını yapısını verır.sizden daha fazla onunladır..o yüzden işiniz gerçekten zor.....

bir bakıcıdan ne beklemeli peki???

ben bakıcıyım ama herseyden önce bır annayım...3 cocuğum var...onlar için canımı verırım...sırf onlar için calısıyorum...maaşımla ne kıyafet alırım...ne takı...sadece onları mutlu ederim...gezdiririm..dersaneye gönderırım..kurslara gonderırım...ben cocuğuma değer verırım...baktığım cocukta annesının gözudur canıdır....ben yavrularıma nasıl kıymıyorsam...o bebekte annesının kuzusu....ona nasıl kıyılır....ben herşeyden once bir anneyım...o yavruyuda kendımden bir parca gibi görürüm...kıyamam...belkı annesı canımı sıkar babaannesi olmadık bırşey der...babası maaşımı geç verır...ne olursa olsun sorunlarımı o mahsundan cıkarmam....ben olgun bır kadınım mantıklıyım....ama dediğim gibi herkes bu olgunlukta olmuyor maalesf....herkese kolaylıklar diyorum....allah ıyı kısılerle karsilastırsın sızı..:72:

ben bakıcıyım ama herseyden önce bır annayım...3 cocuğum var...onlar için canımı verırım...sırf onlar için calısıyorum...maaşımla ne kıyafet alırım...ne takı...sadece onları mutlu ederim...gezdiririm..dersaneye gönderırım..kurslara gonderırım...ben cocuğuma değer verırım...baktığım cocukta annesının gözudur canıdır....ben yavrularıma nasıl kıymıyorsam...o bebekte annesının kuzusu....ona nasıl kıyılır....ben herşeyden once bir anneyım...o yavruyuda kendımden bir parca gibi görürüm...kıyamam...belkı annesı canımı sıkar babaannesi olmadık bırşey der...babası maaşımı geç verır...ne olursa olsun sorunlarımı o mahsundan cıkarmam....ben olgun bır kadınım mantıklıyım....ama dediğim gibi herkes bu olgunlukta olmuyor maalesf....herkese kolaylıklar diyorum....allah ıyı kısılerle karsilastırsın sızı..:72:

ahhh sizin gibii insanı bi bulsam bende çalışırdım...zaman kötü...üstünüze alınmayın....kötüler adına yorum yapılmış...........

Bugun bakicimi Isten cikardim. Butun gun tv seyretmis, kizima mama verirken bile yuzu tvye donuk. Kendi kasigi ile kizima yemeginin suyunu icirmis. Kizim 5 saat uyurken bir is bile yapmamis. Cep telefonunu kizimin yanina birakmis, ev telefonu ile 1 saat konusmus. Artik bunlri kamerada izleyince dayanamadim.

Ajans yarin yeni bakicilarla gorusturecek, bu arada sizlerin tavsiye edecegi Bakirkoy civarinda bakici varsa cok sevinirim

ben bir çocuk gelişimciyim ve şuanda evimde çocuk bakmak istiyorum,bir bakıcıdan neler beklenirr demişsiniz bence bizlerde şu özelliklere dikkat edin;

*Kendi yaşadığı ortamın temiz düzenli ve yaşam standartlarının çok zor olup olmadığına.
*Sorunsuz,kişilikli,kendi aile yaşatısının kaliteli olması.
*İşi para içinmi yapmak istiyor yoksa mesleğine olan ilgisindenmi.(herkesin paraya ihtiyacı vardır ama bu işte önce emek sonra emeğinin karşılığının hesabı bence)
*Temiz ve el yıkama alışkanlığı varmı.
*Bebekse anneye yardımcı bulunmalı,ama anne çalışmak zorundaysa,kendi evinizde değil bakıcının evinde bakımını üstlenmek istemeli bence işini yapmak isteyen bakıcı elini taşın altına koyucak biraz öyle hazır sıcacık eve gitmek değil,hazır sıcacık evi ne alıp bakmak bence daha doğru.
*Sağlıklımı,sinirlimi.
*Kıskanç olmamamlı.
*Uçuk kaçık değil hanım olmalı.
*Eğitimli olmalı,öyle iki lokma yemek önüne sonra bütüngün dur-koşma-yapma demek bakıcı değil o göz kulak olmak oluyor.
*Takipçimi,arştırmacımı,siz akşam çocuğunuzu teslim aldığınızda elinde yaptığı bir etkinlik varmı,bir şarkı bişey öğrenmişmi,bunlarda önemli.
*Çocuk bakıcıyı 3 ay geçmiş hala red ediyorsa o çocuğu alın o bakıcıdan.

ben bir çocuk gelişimciyim ve şuanda evimde çocuk bakmak istiyorum,bir bakıcıdan neler beklenirr demişsiniz bence bizlerde şu özelliklere dikkat edin;

*Kendi yaşadığı ortamın temiz düzenli ve yaşam standartlarının çok zor olup olmadığına.
*Sorunsuz,kişilikli,kendi aile yaşatısının kaliteli olması.
*İşi para içinmi yapmak istiyor yoksa mesleğine olan ilgisindenmi.(herkesin paraya ihtiyacı vardır ama bu işte önce emek sonra emeğinin karşılığının hesabı bence)
*Temiz ve el yıkama alışkanlığı varmı.
*Bebekse anneye yardımcı bulunmalı,ama anne çalışmak zorundaysa,kendi evinizde değil bakıcının evinde bakımını üstlenmek istemeli bence işini yapmak isteyen bakıcı elini taşın altına koyucak biraz öyle hazır sıcacık eve gitmek değil,hazır sıcacık evi ne alıp bakmak bence daha doğru.
*Sağlıklımı,sinirlimi.
*Kıskanç olmamamlı.
*Uçuk kaçık değil hanım olmalı.
*Eğitimli olmalı,öyle iki lokma yemek önüne sonra bütüngün dur-koşma-yapma demek bakıcı değil o göz kulak olmak oluyor.
*Takipçimi,arştırmacımı,siz akşam çocuğunuzu teslim aldığınızda elinde yaptığı bir etkinlik varmı,bir şarkı bişey öğrenmişmi,bunlarda önemli.
*Çocuk bakıcıyı 3 ay geçmiş hala red ediyorsa o çocuğu alın o bakıcıdan.

bebeğin yemeği ek gıdası falan nasıl oluyor bu süreçte???

Anne sütü bu aylarda eğer bebek alıyorsa verilmelidir aslında.Aynı zamanda 7. ayına giren bebeğe ek gıda verilebilir.. Bebeğiniz eğer emmiyorsa üzülmeyin ama emdiği sürece verin.Ama 7. ayda sadece sütünüz emsede yetersiz kalır.Bebeğin farklı tatlara alışması için 5. aydan itibaren ek gıda verilmeye başlanmalıdır. Anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda devam maması verilir. Bununla beraber ek gıdalar da bebeğe yeterli olur. 7. aya girildiğinde bebek sabah kahvaltılarına başlamalıdır. Artık bebeğinizle birlikte kahvaltı yapabilirsiniz:)Ancak bebeğin kahvaltı yapabilmesi için sebze püresi, muhallebi, meyve püresi ve yoğurt gibi besinlere alışmış olması gerekir. Bu besinlere alıştıktan sonra 7. ayda kahvaltıya başlanabilir.Yani benil hanım siz yavaş yavaş böle azar azar hep tattırın bebeğiniz zaten sevdiği şeyleri mutlaka verdiği reflekslerle belli edicek.Birde size hep söylüyorum siz sanırım biraz evham yapıyorsunuz herşeyden önce etrafınızda o sizi bu şekle getiren insanlardan biraz uzak kalın ve bebeğinizle yalnız kalın kimsenin kuruntu dolu cümlelerine kulak asmayın.Bebeğinize bunları yaparken stressiz ve rahat olmalısınız önce bir yeşil çay için bebeğiniz uyurken kendinizi rahatlatın ve çoook hafif bir rahatlatıcımüzik açın bebeğinizide uyandığı zaman alın o odaya onuda rahatlatıcı küçük egzersizler yaptırın-karnını sırtını sıvazlayın öpüp koklayın sonra mesela önce meyveliyoğurtardan tattırın,olmadı sebze püreleri yapın ama önce onu bu gıdalarla tanıştırın.Zaten o tattıkça seçimini hareketleriyle belli eder arada verirsiniz.Ençok muzlu-ballı-sütlü birazda büsküvi ezin iyice püre yapın genelde bebekler beğenir ama beğenmessede hiç üzülmeyin sürekli deneyin.Hiç üzülmeyin herşey geçicek..

ben okul öncesi öğretmeniyim. eşimin mesleğinden dolayı sık tayin oluyoruz ve çeşit çeşit öğretmenler görüyorum. malesef yıllarca eğitim görmüş öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin arasında bile çıkıyor sorumsuzu, ilgisizi. 0-6 yaş çocukları benim alanım olduğu için bakıcılara güvenmiyorum.
hepsi mi kötü bu bakıcıların? hayır, aralarında mutlaka iyi, çocuklara değer veren bakıcılar vardır ama çocukların eğitimi şansa bırakılmamalı. en küçük bir davranış çocukların bütün hayatını etkileyebilir. Çocuğumu bakıcıya vermektense ücretsiz izin alıp kendim bakmayı, büyütmeyi tercih ederim. Ama illa ki bakıcıya vermek zorundayım diyorsanız; bakıcıya ödeyeceğiniz ücret 50-100 lira fazla olsun ama adamakıllı olsun. Çocuklarınızın geleceğini önemsiyorsanız öncelikle 0-6 yaş eğitimini önemseyin.

Back
X