• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakım sırası

elysa970

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
8
Merhaba herkese. 20 günlük bir bebeğim var. Uyanınca ilk altını değişiyorum çünkü muhakkak bezi kirli oluyor. Ama altını ya da kıyafetlerini değiştirmemi hiç sevmiyor. Genelde çişi üstüne çıktığı için de kıyafetlerini de değişmek zorunda kalıyorum. Bu sefer çığlık kıyamet bir şekilde uyanmış oluyoruz. İlk emzirmek istesem o uykulu haliyle de emmiyor yada altı kirli olduğu için ağlayıp emmiyor. Sizin nasıl bir sıralamanız var acaba ? Bebeğim keyfi en ufak bozulsun hemen çığlık atan bir bebek. Yani dik durduğunda susuyorsa biraz yan yatırayım yine çığlık atmaya başlıyor.

Merhaba herkese. 20 günlük bir bebeğim var. Uyanınca ilk altını değişiyorum çünkü muhakkak bezi kirli oluyor. Ama altını ya da kıyafetlerini değiştirmemi hiç sevmiyor. Genelde çişi üstüne çıktığı için de kıyafetlerini de değişmek zorunda kalıyorum. Bu sefer çığlık kıyamet bir şekilde uyanmış oluyoruz. İlk emzirmek istesem o uykulu haliyle de emmiyor yada altı kirli olduğu için ağlayıp emmiyor. Sizin nasıl bir sıralamanız var acaba ? Bebeğim keyfi en ufak bozulsun hemen çığlık atan bir bebek. Yani dik durduğunda susuyorsa biraz yan yatırayım yine çığlık atmaya başlıyor.
Çok tatlı anlatmışsınız ya gülümsedim istemsizce :KK49: :KK200:

Ben çocuk doktoruyum ama henüz anne değilim, altı kirli iken emzirmeseniz daha iyi olur tabi

önce altını değiştirip sonra emzirin. önce besleyip sonra altını değiştirir ya da yatırırsanız reflü olma riski olabilir. Ağlasın birazcık nolcak :))

önce altını değiştirip sonra emzirin. önce besleyip sonra altını değiştirir ya da yatırırsanız reflü olma riski olabilir. Ağlasın birazcık nolcak :))
Ağlamaktan çok çıldırmak gibi bizimki ;(
Kıpkırmızı oluyor, katılıyor resmen

Çok tatlı anlatmışsınız ya gülümsedim istemsizce :KK49: :KK200:

Ben çocuk doktoruyum ama henüz anne değilim, altı kirli iken emzirmeseniz daha iyi olur tabi
Bir de emzirip yatırdıktan sonra sürekli yutkunma sesleri çıkarıyor. Bazen de uykusunda çok huzursuz oluyor kıpır kıpır neden acaba

Merhaba. Ben bebeğimin önce altını temizliyorum. Sonra mamasını veriyorum.
İlk zamanlar benim oğlum da kıyafet değiştirmekten nefret ediyordu. Şimdi ise bayılıyor ☺️
Ağlama, çığlık atma konusuna gelecek olursak benim bebeğim hâlâ öyle. Uyanık olduğu zamanlar da genelde ağlamaklı oluyor.

Bir de emzirip yatırdıktan sonra sürekli yutkunma sesleri çıkarıyor. Bazen de uykusunda çok huzursuz oluyor kıpır kıpır neden acaba
Gaz tam çıkmayınca uykularında sürekli hareket ediyorlar. Belki ondan olabilir.

Öncelikle çişi sürekli taşıyorsa kullandığınız bezi değiştirmeyi düşünün. Ben ilk 2 ay açlığa dayanamadığı için uyanır uyanmaz besleyip sonra altını temizliyordum.

Beziniz ne marka? Geceleri prima premium care kullansanız dışına çıkmasın ya. İlk alt değişimi biraz ayılması için sonra emme tekrar kaka yaparsa tekrar alt değiştiriyorum ama dün tam 4 haftalık oldu oğlum biraz daha rutine bindi sanki

aynısı başımıza geldi reflüden olabiliyor buda eşittir huzursuz bebek demek başını yüksek yatırın reflü yatakları vs olabilir ben başta çok onemsememistim sonra kilo alımı vs durdu iki yaşını geçti hala uğraşıyorum🫠

Öncelikle rabbim sağlıkla kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. 18 aylık bebek annesi olarak benim kendi deneyimim şöyle ;
Öncelikle altından çişi taşıyorsa bi beden büyük bez takın alt kısmı biraz torba gib olacak ki taşmayacak mantık bu. Altını değiştirdikten sonra emzirin. O her şeye ağlayacak annesi panik yapma konuşamadığı için kendini böyle ifade ediyor 🥰 benim ki bi danla işese ağlardı ilk zamanlar asla kirli bezde durmak istemezdi şimdi de altı göl oluyo umrunda değil😂
Önce alt değişimi sonra meme/mama

aynısı başımıza geldi reflüden olabiliyor buda eşittir huzursuz bebek demek başını yüksek yatırın reflü yatakları vs olabilir ben başta çok onemsememistim sonra kilo alımı vs durdu iki yaşını geçti hala uğraşıyorum🫠
Merhaba reflu icin bir tedavi oldu mu acaba

Merhaba reflu icin bir tedavi oldu mu acaba

Bütün bebeklerde fizyolojik olarak reflü vardır normaldir. Reflü dediğimizde tedavi olması gereken bir hastalıktan değil her bebekte olan fizyolojik bir durumdan bahsederiz genelde.
Fışkırtarak kusmalar her beslenme sonrası şiddetli kusma kilo alamama varsa tedavi gerektiren bir hastalık olur.

Bütün bebeklerde fizyolojik olarak reflü vardır normaldir. Reflü dediğimizde tedavi olması gereken bir hastalıktan değil her bebekte olan fizyolojik bir durumdan bahsederiz genelde.
Fışkırtarak kusmalar her beslenme sonrası şiddetli kusma kilo alamama varsa tedavi gerektiren bir hastalık olur.
Biliyorum onu , benim çocuğuma çocuk gastro doktoru ile tedavi uyguluyoruz
11aylik ama geçmedi
Surekli ağzına geliyor ,bu sebeplede yemek yemiyor

@succulentaski
Gaviscon baby kullandık
Bu kez kabızlık başladı
Alerji testi yapıldı birsey çıkmadı
Testte belli olmuyor diye süt diyetindeyiz
Sut diyeti ile kabızlık biraz iyi oldu ama mide sorunu gecmedi
Doktor kilo alımı olmadığı için ve ilaç bırakınca tekrar kötü olduğu için Endoskopi şart gibi gozukuyor dedi en son :/

merhaba kusura bakmayın ben geç gördüm sorunuzu
bizde ilaçlarla bir sonuca ulaşamadık gastro doktorumuz endoskopi ve kolonoskopi önerdi ama içim elvermedi açıkçası
bizim Reflü kaynaklı bademcik büyümesi ve gelişim geriliği var. son çare alternatif tıp araştırmaları yaptım tavsiye veremem doğru olmaz ama saf sızma zeytinyağı soğuk sıkım olacak mutlaka gece yatmadan en son olarak bir çay kaşığı içirdim. Çok şükür o yutkunmalar huzursuzluklar çok azaldı kiloda almış biraz🥹 ben 13-15 gece içirdim sanırım sonra ara verdim yine yapacağım. Zeytinyağı ama sızma olması şart diğerleri asit olarak yüksek oluyormuş mideyi tedavi eden bir şeymiş.

@succulentaski
Gaviscon baby kullandık
Bu kez kabızlık başladı
Alerji testi yapıldı birsey çıkmadı
Testte belli olmuyor diye süt diyetindeyiz
Sut diyeti ile kabızlık biraz iyi oldu ama mide sorunu gecmedi
Doktor kilo alımı olmadığı için ve ilaç bırakınca tekrar kötü olduğu için Endoskopi şart gibi gozukuyor dedi en son :/
merhaba kusura bakmayın ben geç gördüm sorunuzu
bizde ilaçlarla bir sonuca ulaşamadık gastro doktorumuz endoskopi ve kolonoskopi önerdi ama içim elvermedi açıkçası
bizim Reflü kaynaklı bademcik büyümesi ve gelişim geriliği var. son çare alternatif tıp araştırmaları yaptım tavsiye veremem doğru olmaz ama saf sızma zeytinyağı soğuk sıkım olacak mutlaka gece yatmadan en son olarak bir çay kaşığı içirdim. Çok şükür o yutkunmalar huzursuzluklar çok azaldı kiloda almış biraz🥹 ben 13-15 gece içirdim sanırım sonra ara verdim yine yapacağım. Zeytinyağı ama sızma olması şart diğerleri asit olarak yüksek oluyormuş mideyi tedavi eden bir şeymiş.

Ben çok doluysa önce bez değiştiriyorum çok dolu değilse önce mama sonra bez. Çünkü bebeğim çoğunlukla yedikten sonra direkt yapabiliyor tekrar değişmek zorunda kalıyorum 😅 çiş o kadar sızdırması normal değil kaka olurda çişte olmaz ki. Bez ne kullanıyorsunuz? Bu arada kıyafet olayında bence tüm bebekler aynı davranıyor benim oğlum da üstünü çıkartayım ister ama geri giydirmeden nefret eder banyo yapmayı sever ama sudan çıkmaktan nefret eder her döngüde çığlık çığlığa kalıyoruz mecburen 😅 henüz 20 günlük olduğu için adapte olamamışsınız gayet normal alışırsınız zamanla. Sağlıkla büyütün bebeğinizi 🌸

Back
X