bebek bakımının en zor olduğu dönem hangisi? hangi aylar?

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
637
173
merhaba kızlar, 20 günlük bir bebeğim var :nazar: tek başıma bakıyorum çocuğuma eşim çalışıyor annemler gelemiyor ve ben açıkçası çok zorlanıyorum, ağlıyor mızırdanıyor ve ben sebebini anlayamayınca onunla birlikte oturup ağlıyorum. size sorum; bunlar benim en zor dönemlerim mi yoksa en kolay dönemlerim mi :18: ileride bakımı daha mı zorlaşacak? yada kolaylaşacak mı? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

merhaba kızlar, 20 günlük bir bebeğim var :nazar: tek başıma bakıyorum çocuğuma eşim çalışıyor annemler gelemiyor ve ben açıkçası çok zorlanıyorum, ağlıyor mızırdanıyor ve ben sebebini anlayamayınca onunla birlikte oturup ağlıyorum. size sorum; bunlar benim en zor dönemlerim mi yoksa en kolay dönemlerim mi :18: ileride bakımı daha mı zorlaşacak? yada kolaylaşacak mı? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

ilk 1-2 ay zor olabiliyor. sebebi ise, bebeğin ağrı veya sızısını söyleyememesi, anne sıcaklığı -güvenini araması, açlık, uykuya dalamama...
siz elinizden geleni yapın. karnını doyurun, kucağınıza alın, okşayın, gazını çıkarmak için sırtına avuç içlerinizle vurun vs. karnı tok, gazı yok ise geriye anne sıcaklığı kalıyor. kucağınıza alıp sarılıp, öpüp, okşayın. bebeğimin doğduğu ilk günler başıma gelmişti. karnı tok ve gazı yok olmasına rağmen ağlıyordu. kucağıam alıp, okşuyor ve gezdiriyordum sakinleşiyordu. çünkü bebekler özellikle doğumun ilk günlerinde anne karnının sıcaklığını çok ararlar ve huzursuz olurlar. hiç telaş veya strese girmeden, bebeğinizle konuşun, sarılın, öpün... "kokuna alışır, ay alıştırma vs" diyenlere kulak asmayın çünkü o bebek sokak kedisi değil sizin bir parçanız. mümkün olduğunca çok kucağınızda tutun, sarılın. inanın, emeklemeye başladıklarında isteseniz de kucağınıza gelmeyecekler :34:

ben de doğumdan 15 gün sonra yalnız kaldım, annem veya bir başkası yanımda yoktu. eşim çalışıyordu. hiç telaş etmedim. siz de etmeyin lütfen. artık annesiniz, bebeğinizin ihtiyacı olan herşey sizde unutmayın. evde yalnız olmanızın tadını çıkarın. havalar iyileşti. hem evde konuşun hem de dışarı çıkın. 5 günlük bebeği çıkarmışlığım var, sarıp sarmalyıp çıkabilirsiniz :16:

bu dönemler biraz zor, gittikçe hafileyecek yükünüz ve bu günlerinizi hatırlamayacaksınız. eninde sonunda bitecek günler için kendinizi kasmayınız, bu günlerinizde bebeğinizle aranızdaki duygusal bağı mümkün olduğunda kurmaya çalışın. ilk günler kurulmamış bağın telafisi olmadığı gibi, anne kokusu ve sıcaklığını sürekli arayan çocuklar daha huzursuz oluyor unutmayın.

2 ay bebeğini kucağından indirmeyen ve heryere beraber giden bir anne olarak çevremdeki en huzurlu bebeğe sahip olduğumu söylemek isterim :17:

bu günler gelip gececek, hatırlamayacaksınız bile :34: bebeğinizle beraber güzel günler diliyorum :16:

her dönem farklı olacak fakat yine zor olacak şuan siz henüz bebeğinize alışma sürecindesiniz zamanla uykusuzluğa bile alışacaksınız büyüdükçe derdi artacak özellikle emeklemeye başlayınca benim için en zor anlar bazen onu doyururken olanlar yemek istemiyor ağzındakini çıkarıyor vs.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bir de 2 yaş sendromu var. 1,5 yaştan başlayıp 3 yaşa kadar sürebiliyor. İşte o zaman kan kusturacaklar size :)

Benim en zorlandigim donem 2 3 yas arasi

ayyy seni okadar iyi anlıyorum ki seninle aynı durumu paylaşıyorum .. Bende bebeğime kendim baktım kimsem yoktu senin gibi annemde gelemedi ilk zamanlar gerçekten çok zor oluyor sürekli ağlıyor dilinden anlamıyorsun dişinden anlamıyorsun benimkide sürekli hiç durmadan saatlerce ağlıyordu artık ağlama derecesine geliyordum bende .. Şşmdi 3. Ayın içinde çok şükür Allah'ım nazarlardan saklasın baya düzeldi sabret sürekli dua et ben sallarken kur'an okurum tesbih çekerim telefondan sureler açarım sallarken sallarken uyur kendi kendine .. Sakinlik veriyor .. Ben sürekli ayağımda sallıyorum beşşikte yatmaktan hiç hoşlanmıyor .. Saatlerce sallıyorum .. Sabret :) inşallah düzelir bebişimizz .. Allah yardımcın olsun ..

kızlar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için, konuyu açan bendim ve bebeğim şu anda 4 aylık :nazar: zor günler atlattık, 20 günlükken gaz sancılarımız başladı off çok kötüydü saatlerce ağlardı miniğim, Allaha binlerce şükür o günler geride kaldı, artık az ağlıyor , neden ağladığını anlayabiliyorum en azından. yada bi gülücük atıyor ağladığı anları unutuyor insan mutlu oluyor.başlığa birkaç ayda bir yazacam inşallah, bbenden sonrakilere de bilgi olur.. şimdilik en zor dönemimiz gazlı dönem olan 20gün ve 2.5 ay arası..

Her dönemin zorlukları var. İnan bu soruya bir cevap veremem arasından seçipte. Çocuk büyütmek zor, sağlam bir psikoloji gerektiriyor. Saçımı başımı yolduğum çok oldu.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X