Bebek bakmak

Konu sahibi ne sebeple bakacaksınız bebeğe bakıcı olarak mı? kadın ne iş yapıyor sabaha kadar merak ettim.En çok ta bu kadının kocası nerede?Bir de sizin aileniz geceleri orada kalmanıza nasıl izin verecek?Burada kendi bebelerine bile tahammül edemeyip bağırıp,ittirip ,kaktıran pek çok konu okudum.Siz bu tecrübesizlikle bu işin altından nasıl kalkacaksınız bu apayrı bir muamma:KK53:
Tecrübem yok bakamam deyin..

Yenidogani bırakan anne?? Anne emzirmeyecek mi?? Yasal ucretli izni yok mu? Kadinin kocası nerde?? Gece evde bebege bakan arkadaş ve koca?? Ders calismak ve bebek bakmak?? Sürekli uyuyan bebek nasıl oluyorsa???

Ben durumu çözemedim bir şey anlamadım.

Olmeyi bayilmak zannedenler gibi.. dogurmayi boru mu saniyor konu sahibi? Daha sutun bile 4. Gun geliyo 7 gun sonra gogusler sis agrili.. dikisler iyilesmemis.. nasil ise baslanicak? Bencede troll..

Nasıl biri o
Sana bebeğe baktrmaya çalışıyor gündüz kendimi bakacak nasıl bir iş bu
Bebek geceleri hiç durmaz sürekli ağlar birde kolikse stres olursun ders falan çalışamazsın

Annem 3 çocuk büyütmüş o bile ne yapacığını şaşırıyodu bebeğim ilk doğduğu zamanlarda. Ki sen hiç bebek bakmamışsın. Valla kimsenin anneliğini yargılamak haddim değil ama 1 haftalık bebeği nasıl bırakacak? Çokmu zor durumda?

İlginçlikler silsilesi resmen anlattıklarınız. Hem paraya ihtiyacı var hemde size 1500 lira maaş veriyor. Yeni doğum yapmış ve bebeğini hiç çocuk bakmamış birine wmanet ediyor...gerçekten enteresan. Neden hayır diyemiyorsun ki bakamam ben beceremem de olsun bitsin.hem sen onun evinde bakacaksın gece onun kocası evde olmayacak mı? Valla çok saçma geldi kuaıra bakma

Büyük konuşmak istemiyorum ama bebeğimi anneme bile bırakamam herhalde hem de yeni doğmuş o anlar ne kadar değerli,paha biçilmez

Yenidoğan bebek tabi ki de tüm gece uyur. Mışıl mışıl deliksiz uyurlar. Anne de bol bol dinlenir, yenilenir. 18 yaşına kadar tüm gece deliksiz uyuyan, ağlamayan, uslu mu uslu bebekler reşit olunca da yuvadan uçuverirler ve anne babalık görevi böylece sona erer :) Bu yüzden anne baba olmak çok kolay ve de çok zahmetsiz bir iştir. Herkese tavsiye ederim.

Biri de bana hep uyurdu diyince çok değişik geliyor . Vay be yeryüzünde hep uyuyan bebeklerde varmış derim . Zira çevremde bebeği olan herkes uykusuzluktan yakınır :)

Benimki de uyurdu

Gece emmeye kalkınca da ağlamaz mıkırdardı hemen emzirince kaldığı yerden uyurdu

Hatta herkes stressiz annenin bebeği stressiz olur der de işim de streslidir ve ben hamile iken amirim doğum izninde idi onun işi de bana kalmıştı stres iki kattı

En iyisi sosyal hizmetleri arayın annenin işi iş değil
Çocuk hertürşü istismara açık
Devletin garantisinde olsun bari
Gerçi devlet de garanti değil, İstismar her yerde ne yazık ki. Dünyaya bir bahtsız daha gelmiş oldu. Keşke evlatlık verebilseler. Yıllarca bebek bekleyen aileler var.

Çocuk oyuncagimi bu?Yahu insan kendi dogurduguna zor bakiyor.Yeri geliyor tum gece uykusuz ayakta kaliyorsun.Ben onca yil evlat hasreti cektim dogurunca bana bile bakmasi nasil zor geldi ama evlat en nihayetinde tum zorluguna ragmen onun sevgisi herseyi bastiriyor.Daha omrunde bebek bakmamissin boyle buyuk bir sorumlulugun altina nasil girersin?Ha arkadasina gelince o kadar paraya ihtiyaci varsa bir zahmet dogurmasaymis.Bir haftalik sut kuzusu ele gune birakilip gidilmez bunu bilmeyecek kadar cahil mi?Keske herkes anne olamasa gercekten boyle konulari okuyunca sinir kupu oluyorum ya

Benimki de uyurdu

Gece emmeye kalkınca da ağlamaz mıkırdardı hemen emzirince kaldığı yerden uyurdu

Hatta herkes stressiz annenin bebeği stressiz olur der de işim de streslidir ve ben hamile iken amirim doğum izninde idi onun işi de bana kalmıştı stres iki kattı
Ay ne guzel agzimin suyu akti resmen:) benim sipalar uyumazlar mamalari zor icerler :( uyukusuz yorgun oluyosun haliyle.. ne kdr gececegini bilsende..

Benim icin dünyanin en yipratici bir isi olan yeni dogan bakmayi nasil da hafife almisiniz yav. Ben sabaha kadar on kere üstünü degistirirdim, kusardi.
Bir bucuk ay oturarak kucagimda bebekle uyudum o pozisyonda rahat ediyor diye.
Ha ilk bebegim emer uyur yataginda giki cikmazdi ilk dogdugunda ama bebekten bebege fark ediyor. Öyle böyle degil hem de.
Yenidogana mümkünse annesi baksin.
Bebek anneyi kendi uzantisi biliyor zaten, psikolojik anlamda zaten olmaz basta bu is.

1 saat bile uyumazdi benimkisi (2numara)
hele ki saat 10 dan 1 e kadar bitmek bilmeyen ağlama krizlerini söylemiyorum bile.
+ annenin kokusunu istiyolar , ilk 1 aylık süt çok ama çok önemli.
kibrit çöpü gibi kolu bacağı oluyor , değiştirmeye korkuyorsun.
Anne tüm gece çalışacak , gündüz hiç uyumayacak mi ?
uyursa o çocuğa kim bakacak ?
nerden tutarsan elinde kalır yani , maaş konusuna deginmiyorum bile :işsiz:

Açlıktan ölsem 1 haftalik Bebeğimi bırakmam ona buna , hadi annem olsa neyse ama yabancı birine asla.

Arkadasım dogum yapıcak bır haftaya.Dogumdan bır hafta sonr aıse gırıcek.Gecelerı bebegi size bırakayım işe giricem ben diyor .sen bebege bak dıyor.Basta aklıma yattı ama bakamam yenı dogmus olucak.Hayatımda hıc bebek bakmadım ayrıca :KK43: şimdide gel bızde kal hem rahat ders calısırsın diyor.İşin kötüsü ona hayır dıemıyorum.Nasıl hayır dıyebılırım ki :KK43:
Hiç bebek bakmamayı bir kenara bırakın, yeni doğan bebek 3-4 ay sadece anneye bağlıdır. Sürekli emmek ister heleki geceleri. Birde bir haftada anne hiç bir şekilde kendisini toparlayamaz, ne fiziksel olarak, ne psikolojik olarak ne de biyolojik olarak. 3. sü ve en önemlisi arkadaşınız bebek bakma işini evcil hayvan bakmaya bağlamış, çok üzüldüm :(

Sen şu işin aslını astarını biraz daha anlat bakalım. Bu arkadaşın ne işle meşgul? Paraya ihtiyacı olduğu için çalışması gerekiyor, ona okey, ama bir hafta sonra çalışması neden gerekiyor? Başbakan olsa anlarım ama Benazir Butto bile 40 gün sonra geçmiş koltuğunun başına. ANALIK İZNİ diye bir şey var, hem de ücretli. Eğer özel sektörde patron zorbalığıyla işe dönmesi vs gerekiyorsa söyle de bilelim, SGK’ya yazalım bir dilekçe. Doğadaki hayvanlar bile bir haftalık yavrularını bırakıp ava çıkmıyorlardır eminim. Bu konu saçma ötesi.

Back
X