bebek beklentisi ve doktor muayenesi

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Ben 4 aylık evliyim ve ilk günden beri korunmuyorum. Adetlerim düzenli, maddiyattan dolayı özele gidemedim. Testlerin çok maliyetli olduğunu ve içine kuşku düşürüp birçok testi farkında olmadan olduğunu söyledi arkadaşım...Neyse bende devlete gittim, sorun var mı yok mu? Arkadaşım mesela korunmayı bıraktı, 1 ay sonra hamile kaldı, onun bir tanıdığı ise hapı bıraktığı ay hamile kalmış.

İki ayrı devlet hastanesine gittim, ikisinde de önemsemediler. Biri ultasona soktu, ne kan testi yaptı ne değerlere baktı...1 yıl dolmadan da olmaz dedi. Bende yaşım 32 şimdi 33 olacağım; arkadaşlarım hemen hamile kalınca hani sorun varsa müdahale edelim istedim. Zaten çok zayıfım, acaba acele mi ediyorum? Bu konuda fikri olan var mı? Bir arkadaşımda 3 yıldır tedavi görüyor, açıkcası gözüm korktu; ne olursa olsun özele gitsem mi beklesem mi bilemedim...

Canım bence daha yolun çok başındasın.Ama içim rahat etsin istersen illaki özele gitmen gerekmiyor.Bulunduğun ilde üniversite yada doğum hastanesi varsa eger ilk aşama olarak tedaviye ordan başlayabilirsin.Hormon tahlilleri ve ultrason yaptırabilirsin.Yapılan tahliller sonucunda gerekirse daha farklı merkezleride düşünebilirsin.Yaş itibari ilede acele etmende fayda var bence.Bende 34 yaşındayım ve önümde 1 yıl var diyorum.35 yaşından sonra gerek fiziksel olarak gerekse yapılcak olan gebelik takibi tahlillerinden dolayı psikolojik olarak insan çok yoruluyor.Çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum. O yüzden bence bir yerden başlaman gerek...

Son düzenleme:
Canım ben özele gittim, gittiğimde 6 aydır korunmuyorduk, doktor hiç önemsemedi valla beni. Benim yaşımda 35. Olsun 1 yılı bekle dedi. Çok canımı sıkmıştı, hatta kendi isteğimle hormon testi yaptırdım, alttan muayene etti, onlarda temiz çıktı sonuçlarım. Fakat doktora gitmeme karşı çıkan olan eşimin ekmeğine yağ sürmüş oldu. Diğer testler içinde gidemedim. 9 ay oldu bekliyorum halen. Yarın regl günüm, inşallah bu ay olmuştur diyorum, yoksa eşim ne doktora gider, nede gönderir.

Sana gelince, acele etme biraz bekle bence. Yumurtlama günlerini takip ediyormusun? buay mesela ben ovulasyon testlerinden kullandım. Ogünleri dikkate alarak beraber olduk. Bu testlerden alıp başlayabilirsin. Hamile kalmak kolay birşey değil, heray hamilelik şansı %25 olduğuna göre, çok çalışmak gerek canım:34:

Ben 4 aylık evliyim ve ilk günden beri korunmuyorum. Adetlerim düzenli, maddiyattan dolayı özele gidemedim. Testlerin çok maliyetli olduğunu ve içine kuşku düşürüp birçok testi farkında olmadan olduğunu söyledi arkadaşım...Neyse bende devlete gittim, sorun var mı yok mu? Arkadaşım mesela korunmayı bıraktı, 1 ay sonra hamile kaldı, onun bir tanıdığı ise hapı bıraktığı ay hamile kalmış.

İki ayrı devlet hastanesine gittim, ikisinde de önemsemediler. Biri ultasona soktu, ne kan testi yaptı ne değerlere baktı...1 yıl dolmadan da olmaz dedi. Bende yaşım 32 şimdi 33 olacağım; arkadaşlarım hemen hamile kalınca hani sorun varsa müdahale edelim istedim. Zaten çok zayıfım, acaba acele mi ediyorum? Bu konuda fikri olan var mı? Bir arkadaşımda 3 yıldır tedavi görüyor, açıkcası gözüm korktu; ne olursa olsun özele gitsem mi beklesem mi bilemedim..
Meraba canim ben doktora gitmeni tavsiye ederim çünkü adet döngüsü ,yumurtlama o kadar karmaşık birsey ki benim bir keresinde yumurtlamam 24.gunumde olmuştu ki onuda ultrasonla farketmiştik.beklemek belirsizlik çok zor.birde doktora gidince illaki o ay hamile kalacaksın diye birsey yok doktor onçelikle senin yumurtaliklarini tanımak istiyor:) bu süre de 2-3 ay sürüyor tedaviler sonra başlıyor gecmis olsun

Kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için, keşke herşey sorunsuz olsa...Çevremde bebişleri olacak o kadar arkadaşım varki, sanki çok kolay gibi:) Yeni evlenen bir kız vardı, sadece tanıyorum; şimdi bebişi olacakmış, hemde 1.5 ayda:)) Tekrar doktora gideceğim, hayırlısı olsun..

Hormon testleri regl döneminde mi yapılıyor? Yani regl yakın tarihte gidip daha sonrasında regl dönemide kan testi mi yaptırılır? Ben sivilcelerim için yıllar önce hormon testi yaptırmıştım, o da reglinin 3.günüydü.

Yaklaşık 1,5 yıldır uğraşırken doktora gittiğimde kaza ile yada spiral ile hamile kaldım diyenlere uyuz oluyorum! Elimde değil napim:) Canım hormon tahlilleri için adetin 2. yada 3. günü kan veriyosun sonrasındada 21. günü kan veriyosun. Eminim her şey normaldir .Kuzenim hiç korunmadığı halde 10 ay sonra hamile kalmıştı.

Back
X