Bebek Beslenmesi Bebek bezi secerken nelere dikkat ediyorsunuz??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yeninesilanneee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
14
3
1
40
Merhaba herkese, neye gore bebegimize bebek bezi tercih etmeliyiz?? Bebek bezi secerken nelere dikkat ederek satin aliyorsunuz? Ozellikle bebeklerin kalca gelisimini ve hareket kabiliyetini engellememesi gerektigi belirtiliyor. Sizin icin onemli kriterler neler?

Merhaba herkese, neye gore bebegimize bebek bezi tercih etmeliyiz?? Bebek bezi secerken nelere dikkat ederek satin aliyorsunuz? Ozellikle bebeklerin kalca gelisimini ve hareket kabiliyetini engellememesi gerektigi belirtiliyor. Sizin icin onemli kriterler neler?
Merhaba benim için önemli olan bebeğimin cildinı koruması ,emiciliginin iyi olmasi ,bel kısmındaki bantların esnekliği bebegimin rahatı için önemli kriterler.

Merhaba, Bebek bezi seçimi en önemlisidir, taşmasını engellemek amaçlı sıkılan ben bölgesi gaz sıkışmasına neden olabiliyor bebekler bacaklarını iyi hareket ettirememesi gaz problemlerinin bir diğer nedenleri arasında. Bezin esnek bantları hareket kabiliyetini önemli ölçüde etkiliyor, bezin oyuntulu kesimleride yine hareketi etkileyen ve dikkat edilmesi gereken önemli bir etkendir, bebeklerimizin ihtiyacını giderirken farkında olmadan onları kısırlıyor olabiliriz sosis bacaklara özgürlük diyorum ben ve bu konuda huggiese çok güveniyorum :) bebek bezi seçimimde bir diğer özellik cildin kuru kalması, çünkü bebeğimin cildi çok hassas! kullandığım bebek bezi nemi içine iyi hapsedemeyen bir ürünse pişiğe sebebiyet verebiliyor, yumuşak dokusunuda gözardı etmemeliyiz, bebeğinin narin cildini poşete sarılmış hissini hiç bir anne istemez iyi ki varsın Huggies :) Eğlenceli figürlerde olsun hani çok sevimli bence :)

Son düzenleme:
Merhaba, Bebek bezi seçimi en önemlisidir, taşmasını engellemek amaçlı sıkılan ben bölgesi gaz sıkışmasına neden olabiliyor bebekler bacaklarını iyi hareket ettirememesi gaz problemlerinin bir diğer nedenleri arasında. Bezin esnek bantları hareket kabiliyetini önemli ölçüde etkiliyor, bezin oyuntulu kesimleride yine hareketi etkileyen ve dikkat edilmesi gereken önemli bir etkendir, bebeklerimizin ihtiyacını giderirken farkında olmadan onları kısırlıyor olabiliriz sosis bacaklara özgürlük diyorum ben ve bu konuda huggiese çok güveniyorum :) bebek bezi seçimimde bir diğer özellik cildin kuru kalması, çünkü bebeğimin cildi çok hassas! kullandığım bebek bezi nemi içine iyi hapsedemeyen bir ürünse pişiğe sebebiyet verebiliyor, yumuşak dokusunuda gözardı etmemeliyiz, bebeğinin narin cildini poşete sarılmış hissini hiç bir anne istemez iyi ki varsın Huggies :) Eğlenceli figürlerde olsun hani çok sevimli bence :)

Merhabalar, ben pişik yapmamasına, anatomik yapıya uygun olmasına, emici özelliğine, koku yapıp yapmadığına ve hareket kabiliyetine dikkat ediyorum. Yani çocuk da rahat olacak içinde. Hepsini içinde barındıran bezi bulabilmek adına birçok bezi denedim diyebilirim. Yandaki kulakları esneyenler pratikte hareket özgürlüğü vermiyor. Dokusunu beğenmediğim çok oldu, yani sonuçta tenle temas içinde. Yazın denizde little sweamers kullanınca çok hoşuma gitti, baktım meğersem Huggies inmiş little sweamers. Denedim ben de memnun kaldım belden esniyor pot pot kalmıyor popoda. Ben memnun kaldım tavsiye ederim.

Merhabalar, bebeklerin kalça gelişimi ve hareket kabiliyetinin kısıtlanmaması için esnek bel bölgeli bezler çok ideal oluyor. Fiziksel gelişimi açısından bunun çok öenmli olduğunu düşünüyoeum. Huggies'in bezleri esnek bel bölgesine sahip. Ben huggies kullanmaya başladom ve çok memnunum. Daha önceleri prima kullanıyordum bebeğimin poposu sürekli kızarıktı, ne yaparsam geçmiyordu, en sonunda bez değiştirmeye karar verdim ve huggies kullanmaya başlayınca bu problemde ortadan kalktı. Yumuşak dokusu cildininkorurken, emiciliği çişin tene temasını engelliyor. Eğer denemediyseniz denemenizit tavsiye ederim :))

Merhaba bende Kızım ilk doğduğunda Prima kullanıyordum çünkü ne yazık ki ne kadar yanlış olsada pahalıysa iyidir duygusu ağır basabiliyor ama sonra aradan biraz zaman geçti 1 değil 2 değil kaç defa sızdırdığına şahit oldum hatta bir gece 3 bucukta bebeğimi emzirdim ve 6 buçukta tekrar kalktım ne göreyim her yer ıslak çarşaflara kadar çıkmış Bebeğim beline kadar ıslak ve o 3 saat içinde bebeğim ıslak bir şekilde kalmış sonuç tabiki gribin eşiğinden döndük acaba bende mi hata var yanlış mı bağlıyorum diye düşünmeye başlarken eşiminde sürekli Kaka yaptı sanırım çok kokuyor söylemlerine karşın başka bir marka denemeye karar verdim ve tercihimi Huggies ten yana kullandım sonuç ne sızdırma ne koku hepsi ortadan kalktı demekki sıkıntı benim bağlayış şeklimde değil tercih ettiğim bezdeymiş hayatıma inanılmaz rahatlık geldi diyebilirim sonuç sanırım hiç bir zaman önyargıda bulunmamak ve şans vermek

Merhaba,
Birçok marka denedim oğlum ilk doğdugunda, bazı bezlerin içlerindeki yeşil jel doku cildinde tahriş yaptı, sürekli kızarıklık oldu (pişik değil) saatte bir bez değiştirmeme ragmen. O emici jel tabaka deniliyor ya o kısım korkunç kimyasal kokuyor primada, uzun süre sleepy kullandım ama cildi hep ıslak kaldı,sızdırdı. Huggies dokusu güzel, o emici jeller kokusuz, tasmadı, sızmadı, kızarmdı suada onu kullanıp gayet memnun kaldım.

merhaba, ben pişik yapmamasına, sızdırmamasına ve bebeğin bezle rahat etmesine dikkat ediyorum. ilk aylar hep Prima kullandım, malum piyasada en kaliteli o biliniyor. sanki bilinçaltına kodlanmış gibi başka seçenek düşünmedim bile diğerleri zarar verecekmiş bebeğimin poposuna gibi:) ama çok pahalı ve koku sorunu yaşadım. Sonra sleepy ve komili kullandım. sleepy de sırdırma sorunu çok sık oluyordu. komili ilk başlarda iyiydi ama bel kısmı o kadar ince ve poşet gibiydi ki, kızım büyüyüp hareketlendikçe bezin ön kısım kayıp bezin aşağıya doğru düşme durumu oldu. Bir de dışarda olup da uzun saatler bez değiştiremediğimde ciddi anlamda çiş sızdırdı, gözümden düştü. Sonra Huggies denedim. kullandığım en iyi bez kesinlikle. Bel kısmındaki bantlar her bezde esnek ama huggies in komple bel çevresi esnek ve bebek için oldukça rahat. bacak oyuntusu var, hareket rahatlığı sağlıyor bebek için, yanlarda cep çıkıntıları olduğu için sızdırma imkansız, ishal olduğunda bile sızdırmadı ve tamamen kuru. elimdeki paket bitince külot bezini de deneyeceğim, bakalım o nasıl. kullanan birkaç arkadaşım tavsiye etmişti, onlar gayet memnun.

Merhabalar;
Bebek bezi bence en dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Genelde Prima en iyisi diye bir algı oluşmuş ve ben de ona güvenip hiç araştırmadan, daha bebek bile doğmamışken yaklaşık 800 bez stoklamıştım ancak hiç memnun kalmadım. Firmayla da görüştüm hatta acaba ben mi bişeyleri yanlış yapıyorum diye, ısrarla denemeye devam ettim ama yok, sızdırıyordu ve dışarıya kötü koku veriyordu. Neredeyse saatte bir değiştirmeme rağmen poposu da nemliydi. Sordum, soruşturdum, araştırdım derken Huggies kullanmaya karar verdim. İyi ki de vermişim, belindeki lastiğe bayıldım. Prima’da beli gevşek kalıyordu ve sıvı kakada taşma yaşıyordum. Bacak oyuntusu sayesinde bebeğimin bacaklarında artık iz de kalmıyor. Sürekli bez değiştirmek için gece kızımı uykusundan uyandırıyordum artık içim rahat bi şekilde sabaha kadar bekleyebiliyorum. Bir de külot bezi var ki acaba bana da olur mu diye bile düşünmedim değil :)) Disney karakterli tasarımıyla da oldukça sevimli. Ee daha ne olsun? :) Kesinlikle denemelisiniz.
Sevgiler.

Back
X