bebek çeyizinde neler olur?

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
83
Merhaba kızlar,

Sorum şu ki, özellikle el emeği olarak bebeğe neler hazırlanıyor? Kayınvalidemin tarafı çok bakıyor bu tür şeylere. Benim de ailemde ve çevremde bilen yapan yok bu tarz el emeği filan. Bir akıl verin de laf yapmasınlar, çekemem...

Patik yelek battaniye falan yapılır sanırım
Annem yastığı çarşafı nevresimi tam takım yapmıştı beşiğin içine

Birde alınanlar suslu şekilde hazırlanır çeyiz gibi

Sağlıkla kucaginiza alin

Bebek çeyizi ne ola ki diye bakmaya geldim.

El örgüsü şeyler giydirmeyin yav, güzelim bebekler pis pis kokuyor sonra.

Battaniye falan olur heralde.
el örgüsü değildir o pis kokan. Bende kendi ördüğüm yelekleri çok giydirdim miss gibi dalin yumuşatıcı kokardı kızım.

Bebek ceyizi kimin icadı ki ilk defa duyuyorum şimdiki zamanda el örgüsü şeyleri giydiren kalmadı bence illa olsun diosan el örgüsü kıyafetler satan tuhafiyeler var sanırım iğne iplik satan yerler yani

o el örgülerini yaptırmayın mahvoluyor çocuklar, eskiden evler soğukmuş, böyle pamuklu tekstil ürünleri yokmuş, mecbur giydiriliyormuş, artık dünyanın en gereksiz şeyi.
kayınvalidem kızıma bir hurç dolusu örgü getirmişti, battaniyeler, patikler, yelekler, hırkalar... bir iki kere giydirmeye, üstünü örtmeye kalkıştı çocuğun yüne mi alerjisi vardı, fazla mı sıcaklattı bilmiyorum ama boynu yüzü kıpkırmızı kızardı, kabardı aynen kaldırdık hepsini. yazık onca emeğe, bebek mağazalarında yumuşacık, katkısız, organik kumaşlardan ürünler satılıyor artık, yünle falan uğraştırmayın kimseyi.

el örgüsü değildir o pis kokan. Bende kendi ördüğüm yelekleri çok giydirdim miss gibi dalin yumuşatıcı kokardı kızım.

Yelek kokmuyor zaten canım. Kazak falan giydiriyorlar bazen onlar kokuyor. El örgüsü, bildiğim kişilerin bebeleri. İpinden falan farkediyordur belki.

İlk kez duyuyorum, el kadar bebenin bi de çeyizi mi oluyormuş?

Meraklısı kimse o yapsın, insanlar birbirlerini nasıl kasacaklarını-yoracaklarını şaşmış iyice.
Kendiniz istiyorsanız keyifle yapın, başkalarını memnun etmek için değil.

Sağlıkla kucaklayın bebişinizi.

Bebek ceyizi iilk defa duyuyorum. El emegi lrülmüs battaniyeler güzel de o yelekler hirkalar bizdede var bir kac tane türkiyeden geldi birtanesi sirf dedemin ablasi yasli halam ördügü icin giydiriyorum onun emegi var o yüzden sadece. Öbür türlü cok yakiyor gibi duruyor bebeklerde ciltleri hassas oluyor

Aman çeyiz çeyiz bi bitmedi. Git e-bebek'e zara home'a. Her şeyini al. Zara home'da çok güzel battaniyeler çarşaf takımları yastıklar hepsi var. Mothercare'den de bodylerini pijamalarını al bitir işi.

Bebek ceyizide ilk defa duyuyorum. Ya bebek olmazsa? ALLAH herkese nasip etsinde. Dogmamis cocuga don bicmekte sacma geliyor bana.

Bosver ya kendi ceyizimizi yaptıkta kaldi bebek ceyizi :)

Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.

Ben zaten yaptıklarımı sadece laf olmasın diye yapmayı düşünüyorum yoksa tabi ki ben de hazır ürünler tercih edeceğim o alışveriş zevkini zaten kimseciklere bırakmam.

Eşimin ailesi malesef benim kafamda değil hemen aman anası birşeycik yapamamış diye yıllarca konuşur. 3 yıllık evliyim geçen eşimin akrabaları geldi. 20 yıldır eşinden ayrı teyzesi yatak örtüme ima yaptı. Ben dul olmama rağmen dantel yatak örtüm hala duruyor diyor. Oysa ki ben artık yeni gelinliğim kalmadı diye hazır örtümü sermiştim. Ve daha birsürü şey bunun gibi...

Allah nasip eder de kucağıma alırsam mutlaka gelip bende kalır eşimin teyzeleri ve k.v. Sürekli o yok mu bu yok mu diye sorarlar. Biliyorum ve gerilmek istemiyorum. Göstermelik de olsa 1-2 şey yapmak istiyorum. Onlara modernlikmiş bilmem neymiş anlatılmıyor maalesef.

Ve ben sadece hırka yelek değil nevresim vs. de sormuştum...

Iyi aksamlar.mademgostermelik seyler ariyosunuz ismi belli olunca havlu yaptirin.bi arkadasim yaptirdi basucuna koyacakmis bebgin cok guzeldi.bi de agiz silme mendilleri satiliyor bebek magzalarinda suslu oluyo onlardan alinda gozleri doysun. Allah hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin.

kayserililerde vardı yanlış hatırlamıyorsam bu adet hatta sergiside yapılıyor çevre çağırılıp. benim bütün o işlerle annem ilgilendi ama bir tanesini bile giyemedi kombili evde nasıl giyecekki dışarda da astronot tulumunu giydirdim hep.kv tarfında yapılıyorsa o düşünüp yapsın birşey derlerse bizim ailede öyle bir adet yok dersin

Bebek ceyizi de ne ya. Gelin olacakken yapiliyor bebek olacakken yapiliyor ne bitmez cileymis. Begenmeyen eksik goren yapar getirir hayret birsey...

Bi nevi baby shower yani:) el örgüsü deyince aklınıza hemen tüylenen parlayan eski orlon tarzı şeyler gelmesin. Çok güzel pamuklu, bambu ya da mısır lifinden iplerle örülüyor şimdi. Antibakteriyel ve hiçbir şekilde bozulmayan şeyler. Çoğunun elde örüldüğünü bile anlamıyorsun.

Konu sahibesi madem eski tarz şeyler istemiyorsun modern örgüler var, mesela klasik patik değil de converse tarzı şeyler örer ya da ördürürsünüz. Abartılı pullu boncuklu kurdelalı değil de zevkinize göre tarz kıyafetler var nette araştırabilirsiniz. Bir de çok şeker amigurumi oyuncaklar var, bu tarz bereler var. Pintereste bakın derim.
Ha çeyizde ne var derseniz çocuğum yok ama bildiğim kadarı ile battaniye, yelek hırka tarzı şeyler, patik saç bandı vs bir de genelde anneannenin yaptığı yatak takımı. Gerisi zatan sizin hazır alacağınız zıbın tulum vs eşyalar. Ha alt açma örtüsü ören de var ama ancak tüylü ipten örülen klozet takımı kadar fonksiyonel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…