bebek çeyizinde neler olur?

kaliteli markali bebe iplerinden yaptiktan sonra hicbirsey olmaz..bebekler icin el orgusu seyler bi baska guzel ben seviyorum ve bebegime cesit cesit giydirdim.yelek ceket patik cokta kullanisli oluyor.Hangi hazir kiyafetler yumusacik mis gibi sicacik yapiyor..etrafimdaki yakinlarim hep yaptilar ozellikle annem..ve disariya hic para vermedim..

Yok bizimkiler şaşıp kalıyorlar, çünkü ben şehir kültüründenim ve beklemiyorlar bizden, elişi filan anlamaz bunlar diyorlar... Kendi çeyizimde baya bir şokları yaşadılar. Hatta yaya gelmiş k.v. ve eşim çeyiz almaya. O kadar az olduğunu düşünmüş. Bütün evin hurç ve koli olduğunu görünce hemen kamyonet getirtti. Hatta taşıyan adamlar bile şaşırdılar. Yani kusur bulamazlar

Zaten ben yorgan olayına filan girmem. Sorum ufak tefek elişleri :)

yapabilirse anneniz bebe battaniyesi olabilir ama zaman alir ve ugrastirir derseniz hazir alabilirsiniz..
uzun kollu ceket bir veya iki tane..yekek en az iki tane uyaninca terliyorlar hemen giydirirsiniz iki patikte olabilir bi iki tane bere tabi kis bebegi degilse bile ona gore buyuk yaparsiniz bidahaki kisa birde bizde durumu musaitse kiz annesi besigini ve icini hazirliyor

Evet işte benim sorunum etrafımda yapan yok, anlayan da yok. Ne yapılır bilen de yok. Mecbur arkadaşların da dediği gibi pazarlarda örgü ören teyzeleri kovalayacağım :)

Çok teşekkürler, evet nasipse kış bebeği...

o zaman oralarin pazarlarini bi gez battaniye bile satiyorlar yada konu komsu arkadasin varsa parayla ordurebilirsin.yun satan dukkanlarda da satiyorlar oralarada bakabilirsin.

Aaaa ilk kez duyuyorum bebek çeyizini...benim bildiğim yakın akrabalar bebeğin ihtiyaçları neyse kıyafet havlu puset vs. onları alıp getirirler. Yani kimse öyle çeyiz meyiz bakmaz el kadar bebek yani....kim uğraşacak hem.
Bebeğinizin ihtiyaçları çerçevesinde çok da abartmadan hazır satın alın öyle örgü şeyleri ve gerçekten giyidirebileceğiniz şeyler olsun. Pamuk iplik ile örülmüş şeyler mesela. Diğer yün veya akrilik orlon türevleri bebeklere alerji yapar.
Bir de bir iki süslü örtü pırtı hastane çıkışı alabilirsiniz belki göz boyamalık. Face de ve instagramda böyle süslü şeyler satan sayfalar var.

Evet işte benim sorunum etrafımda yapan yok, anlayan da yok. Ne yapılır bilen de yok. Mecbur arkadaşların da dediği gibi pazarlarda örgü ören teyzeleri kovalayacağım :)

İnstagramda falan dolu var o yeni nesil teyzelerden

Ben de bebek çeyizi diye bir şeyi ilk defa duyuyorum. Ona da mı çeyiz seriliyor?

Ben de bebek çeyizi diye bir şeyi ilk defa duyuyorum. Ona da mı çeyiz seriliyor?

Hayır çeyiz serme olarak değil de anneanne birşeyler hazırlıyormuş bebeğin temel ihtiyaçlarıni, el emeği şeyleri. E haliyle herkes bakıyor ne hazırlanmış diye. En azından eşimin ailesi öyle

Bebek ceyizi neymis anamm kizimda oyle bisey yapmadik onu gectim bu bebege daha zirnik almadik ne annemler ne kayinvalidem nede ben. Ceyiz mi oluyormus? Kimin icinden ne gelirse yaparlar bizimkiler kizima ormuslerdi biseyler ama onun adi ceyiz mi oluyor ki?

Evet, öyle de denilebilir. El emeği filan işte. Aileye göre değişiyor cnm bunlar...

Evet, öyle de denilebilir. El emeği filan işte. Aileye göre değişiyor cnm bunlar...

Allah saglikli hamilelik ve evlat versin canim hersey bi sekilde oluyor icinden gelen yapip veriyor, daha cok yeni gebeligin zaten bunlara takilma. Annenlerde kayinvalidenlerde ellerinden ne geliyorsa yaparlar bu bu yaris degil sonucunda..

Benim ceyizim yokken bebenin bile var iyice kizkurusu oldum

Benim kayınvalidem de ısrarla sordu, annen ne hazırlayacak diye.
En sonunda dayanamayıp 'kimseden bir şey istemiyorum, adet falan nedir bilmeyiz hem zaten sevmem el işi, hazırlar çok güzel ben alırım ne gerekirse' dedim.
O gün bugündür sormuyor.
Geçtiğimiz günlerde kendi aldıklarını, yaptıklarını getirdi.
İnatla 'annenler de görsün bozma süsünü' diye tembih etti.
Kapıdan çıkar çıkmaz hepsini bir güzel açtım.
Siz de benim gibi yapın, sırf o istiyor diye ne ailenizi zora sokun ne de kendinize sıkıntı edin.
Mis gibi gider alırsınız, 'aha da bunları aldılar' deyiverirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…