Bence teyzeleri eve almaCevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
Ben zaten yaptıklarımı sadece laf olmasın diye yapmayı düşünüyorum yoksa tabi ki ben de hazır ürünler tercih edeceğim o alışveriş zevkini zaten kimseciklere bırakmam.
Eşimin ailesi malesef benim kafamda değil hemen aman anası birşeycik yapamamış diye yıllarca konuşur. 3 yıllık evliyim geçen eşimin akrabaları geldi. 20 yıldır eşinden ayrı teyzesi yatak örtüme ima yaptı. Ben dul olmama rağmen dantel yatak örtüm hala duruyor diyor. Oysa ki ben artık yeni gelinliğim kalmadı diye hazır örtümü sermiştim. Ve daha birsürü şey bunun gibi...
Allah nasip eder de kucağıma alırsam mutlaka gelip bende kalır eşimin teyzeleri ve k.v. Sürekli o yok mu bu yok mu diye sorarlar. Biliyorum ve gerilmek istemiyorum. Göstermelik de olsa 1-2 şey yapmak istiyorum. Onlara modernlikmiş bilmem neymiş anlatılmıyor maalesef.
Ve ben sadece hırka yelek değil nevresim vs. de sormuştum...
Iyi aksamlar.mademgostermelik seyler ariyosunuz ismi belli olunca havlu yaptirin.bi arkadasim yaptirdi basucuna koyacakmis bebgin cok guzeldi.bi de agiz silme mendilleri satiliyor bebek magzalarinda suslu oluyo onlardan alinda gozleri doysun. Allah hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin.
Bence teyzeleri eve alma
Bebeginizin kullanacagi kiyafetler alin. Guzel yumusak dokulu rahat giydirilebilen mevsimiNe göre yelekler ordurebilirsiniz. Guzel bir battaniye..
Sonucta bebeginiz dogacak ve onun ihtiyaclari olacak. Ihtiyaclari ne ise onu alin. Baskasi icin takmayin hic..
mesela tulum alacaksaniz bebeginizin dokusuna en rahat ne ise onu alin. Kanzin tulunlari cok iyi dikisleri disarida ve rahatsiz etmiyor bebegi. Battaniyeler de artik ordygunuze degmez hazir cok güzel örgü battaniyeler var. Ki annem en son kardesime polardan kestirmisti cok rahat ettik.
Valla cnm ben 7. Ayda gittim alisverise herseyi aldim kadife battaniye tulumlar penye battaniyeler neredeyse bir bavul almisim eksikleride annem aldi kayinvaliden hiçbirşey almadi baksana birsey diyemedi utandi sadece oglum 2.5 yasinda sadece 5 liralik bir tisortu var takma oyle seyleri bosver ihtiyac neyse onu al siniri. Hopladi yine
Bi nevi baby shower yani:) el örgüsü deyince aklınıza hemen tüylenen parlayan eski orlon tarzı şeyler gelmesin. Çok güzel pamuklu, bambu ya da mısır lifinden iplerle örülüyor şimdi. Antibakteriyel ve hiçbir şekilde bozulmayan şeyler. Çoğunun elde örüldüğünü bile anlamıyorsun.
Konu sahibesi madem eski tarz şeyler istemiyorsun modern örgüler var, mesela klasik patik değil de converse tarzı şeyler örer ya da ördürürsünüz. Abartılı pullu boncuklu kurdelalı değil de zevkinize göre tarz kıyafetler var nette araştırabilirsiniz. Bir de çok şeker amigurumi oyuncaklar var, bu tarz bereler var. Pintereste bakın derim.
Ha çeyizde ne var derseniz çocuğum yok ama bildiğim kadarı ile battaniye, yelek hırka tarzı şeyler, patik saç bandı vs bir de genelde anneannenin yaptığı yatak takımı. Gerisi zatan sizin hazır alacağınız zıbın tulum vs eşyalar. Ha alt açma örtüsü ören de var ama ancak tüylü ipten örülen klozet takımı kadar fonksiyonel.
Evt Kayseri ve çevrelerinde bu adet var, bizde sergi yok ama anne babalar çocuklarının ilk bebeklerine baya bişey alırlar.kayserililerde vardı yanlış hatırlamıyorsam bu adet hatta sergiside yapılıyor çevre çağırılıp. benim bütün o işlerle annem ilgilendi ama bir tanesini bile giyemedi kombili evde nasıl giyecekki dışarda da astronot tulumunu giydirdim hep.kv tarfında yapılıyorsa o düşünüp yapsın birşey derlerse bizim ailede öyle bir adet yok dersin
bebek ceyızı bızım burda baya kız ceyızı gıbı şatafatlı olur
benım kızıma ıncecık yunden 3 yelek (kolsuz yarım kollu uzun kollu )
2 cıft patık
1 battanıye yaptı babanem
hepsını kullandım
saf pamuk ve ıpekten nevresım takımı yastık yorgan yapıldı kucuk tek kısılık karyolaya uygun sekılde
süslü puslu heryerde bulunmayan ciciler alındı
tum ıhtıyacları alındı 1 yasına kadar
oda yapıldı baya süslüherseyı suslu askılarda asılıydı hala oyle odası ılgısınıde cekıyor ıncelıyor 4 aylık oldu mınnosum
hayırlı olsun sızınde bebısınız :)
Merhaba kızlar,
Sorum şu ki, özellikle el emeği olarak bebeğe neler hazırlanıyor? Kayınvalidemin tarafı çok bakıyor bu tür şeylere. Benim de ailemde ve çevremde bilen yapan yok bu tarz el emeği filan. Bir akıl verin de laf yapmasınlar, çekemem...
Merhaba kızlar,
Sorum şu ki, özellikle el emeği olarak bebeğe neler hazırlanıyor? Kayınvalidemin tarafı çok bakıyor bu tür şeylere. Benim de ailemde ve çevremde bilen yapan yok bu tarz el emeği filan. Bir akıl verin de laf yapmasınlar, çekemem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?