bebek çeyizinde neler olur?

Bence teyzeleri eve alma

Valla cnm ben 7. Ayda gittim alisverise herseyi aldim kadife battaniye tulumlar penye battaniyeler neredeyse bir bavul almisim eksikleride annem aldi kayinvaliden hiçbirşey almadi baksana birsey diyemedi utandi sadece oglum 2.5 yasinda sadece 5 liralik bir tisortu var takma oyle seyleri bosver ihtiyac neyse onu al siniri. Hopladi yine

Bebeginizin kullanacagi kiyafetler alin. Guzel yumusak dokulu rahat giydirilebilen mevsimiNe göre yelekler ordurebilirsiniz. Guzel bir battaniye..
Sonucta bebeginiz dogacak ve onun ihtiyaclari olacak. Ihtiyaclari ne ise onu alin. Baskasi icin takmayin hic..
mesela tulum alacaksaniz bebeginizin dokusuna en rahat ne ise onu alin. Kanzin tulunlari cok iyi dikisleri disarida ve rahatsiz etmiyor bebegi. Battaniyeler de artik ordygunuze degmez hazir cok güzel örgü battaniyeler var. Ki annem en son kardesime polardan kestirmisti cok rahat ettik.

çok güzel fikirlermiş bunu yapabilirim valla bana kalsa hiç yapmam ama maalesef böyleler...

Evet tabi ki bavullarca göstermelik şey yapamam. Benim esas giydireceklerim dediğiniz gibi kullanışlı ve sağlıklı olmalı... Evet ben de 1-2 yelek, 1-2 hırka olsun, kanaviçeli nevresim oluyormuş galiba o tarz birşey, ağız mendili, tülbent vs. olsun yeter. Battaniye örmek hem zahmetli hem de çok güzel hazırlar var gerçekten.

İnsanı her türlü sinir eder bunlar anlıyorummm

Çok teşekkürler benim de sorumun cevabı buydu zaten :) yabancı sitelerde hakikaten çok modern örgüler görüyorum. Tabi ki hazır daha çok kullanılıyor ama anneanne ne yapmış diyen çok çıkacak bizde, tanıyorum çünkü... Fikirlerinizi dikkate alacağım...

bu el işlerinde en faydalısı bence yelekler, işe yarıyor yani, ama onlardan da çok olmasına gerek yok.

onun dışında kv oğluma battaniye yaptırmış özenip de, ama benim oğlan sıcağı sevmiyor ki hiç kullanamadık. şimdikine çok çok ince bir battaniye ördürmüş bakalım o nasıl olacak.

size tavsiyem el işi olayını çok abartmayın, özellikle 1 yaş öncesi kıyafetlerini bilindik markalardan yapmaya çalışın, organik kumaşlar tam organik mi güvenilir mi çok bilemicem ama özellikle çok renkli ürünlerden kaçının.

bebek çeyizi neye denir bilemem de, amaç bebeğin ihtiyaçlarını tamamlamak ve sanırım bebek kullanmadan önce süsleyip koymak mıdır...ha el işi, ha başka türlü ne fark eder.

Bebek Çeyizi nedir dogmadan gelin mi oluyor?

Bebeğin hazırlığı için, el emeği yelek hırka patik şapka battaniye olur örme. Buda şart değil tercihtir. Ben sevmiyorum giydirmiyorum el örgüsü kaldı ki bazı bebeklerde alerji de yapıyor yün.
Pazen dikilebilir bir de aynı kumaştan yastık kılıfı.
Ekstradan yine belki bir yastık kılıfı daha olabilir.
Nevresim takımını hazır almak istemezseniz onu da zevkinize göre diktirirsiniz, hani gösterişli olsun emek olsun derseniz.
Puset örtüsü de diktirebilirsiniz yada ördurebilirsiniz
Bebeğin dolabinin içine kapitone falan yada dantel artık zevkiniz ne yondeyse. .
aklıma gelenler bunlar.
hayırlı doğumlar..

Evt Kayseri ve çevrelerinde bu adet var, bizde sergi yok ama anne babalar çocuklarının ilk bebeklerine baya bişey alırlar.
Bebek arabası,ana kucağı-oto koltuğu,beşik yatak,nevresim takımı battaniyeler yorgan yastıgı,banyo küveti,şampuan vs banyo seti, ve ilk 1 yıl giyeceği hersey( çocuğun ay ay giyeceği hesap edilir) ve bunların yanında benim asla istemediğim ama anneme anlatamadığım örgü giyecekler, sadece bi kaç yelek kullanışlı okadar bi arkadasın dediği gibi sıcacık evlerde kullanılmıyor bile ama hem hazırlar daha güzel.

Örgü yaptiracaksaniz dandik ipler var onlardan değil de çok güzel yumuşak bebek ipleri var. Onlardan battaniye olabilir. Yelek olabilir. Ama yakası çok kapalı olmasın yazık boynu pişik olur.

Benim görümcem bir kaç şey örüyor. Kardeşim minik convers patik örüyor. İyi olan kazansın diyorum bende. Ama abartmayın dedim alerji yaparsa ayrıca ucuz iple yaparsanız giydiremem bebek ipi olsun dedim. Çok yüzsüzüm

Dantel nevresim mi kaldı. Bebek rahat edemezki onda. Biri bana dantel dese dolap bekliyor sevmem derim. Salon hariç örtü kullanmıyorum. Salonda da hazır örtü var sadece.

Kendi çeyizi bile sermedim bebeğimin eşyalarını da kimseye gösteremem. Sadece görünür şeyleri görsünler.

bebek ceyızı bızım burda baya kız ceyızı gıbı şatafatlı olur
benım kızıma ıncecık yunden 3 yelek (kolsuz yarım kollu uzun kollu )
2 cıft patık
1 battanıye yaptı babanem
hepsını kullandım
saf pamuk ve ıpekten nevresım takımı yastık yorgan yapıldı kucuk tek kısılık karyolaya uygun sekılde

süslü puslu heryerde bulunmayan ciciler alındı
tum ıhtıyacları alındı 1 yasına kadar
oda yapıldı baya süslü herseyı suslu askılarda asılıydı hala oyle odası ılgısınıde cekıyor ıncelıyor 4 aylık oldu mınnosum
hayırlı olsun sızınde bebısınız :)

Maşallah cnm baya detaylıymış sizde çok teşekkürler size de sağlıklar dilerim :)

Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Tabi ki bebek ipleri güzel oluyor, normal yün çok kötü duruyor.

Puset içi de hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler :)

Bebek çeyizi nedir diye bakmaya gelenlerdenim bende.

Bence o ne der bu neye bakar diye değil, çocuk hangi kıyafetle sağlıklı büyür, kışın hangisi sıcak tutar, hangisini giydirmek kolay olur diye bakın olaya. Gösteriş için değil ama bebeklerin kullandığı el örgüsü şeyler, yelek olur, hırka olur, patik olur, kışın atıkı olur, battaniye olur, vs Açıkcası ben bu gibi kıyafetlerin bebekler için sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Kışın sıcacık sıcacık giyer mis gibi :) Ha birde, ücret karşılığı bebek yeleği ören teyzeler var. Hatta sosyete pazarında görmüştüm. Minik minik renk renk örmüş satıyordu.

Nevresim takımına falan gerek yok bence.. Onların hazırlarını alın.

Ben internetten kolay iğne oyası öğrenip kendim mendil yaptım,battaniye işledim..
Eski bir masa örtüsünü annem mevlitte bebeğe sararsın deyip battaniye yaptırmıştı herkes çok beğendi
Küçük patiklerde iyi oluyor ,bir iki yelek ve az cicili kıyafetler tamamdır.
Sarı örtüsü,dışarısı için beyaz örtüsü.. Kenarları işlemeli.

İlk defa duydum bebek çeyizini. Bizde hamile kalınmadan bebeğe dair hiç bir şey yapılmaz, çeyizde bile bulunmaz. Bana da pek gerekli gelmiyor aslında ama örülmüşe de hayır demezdim, giydirirdim yani ne olacak ki, özenmişler, örmüşler, bizlerde el örgüleriyle büyüdük hatta örgüden pantolon bile vardı. Ama sırf adet diye de, yapılsın illa da olacak diye üstelemenin ne alemi var ya. Hiçte tınlamazdım doğrusu.

Bizde de yapıldı aslında adı bebek çeyizi bence anane ve babannenin boy gösterisi. Ben bu ördüm bunu işlettim gibi. Annem yelek hırka sapka patik ve battaniye ördü birde 400 tl verdi babanne tarafı trakyalı olurlar beş yaşına kdr giyeceği hırka ve süveterler, iğne oyasından yüz örtüsü, mevlüt için beyaz bi takım, sampuan, sabun lif, adı işli olan havlu, tırnak makası, tarak, bebek çantası, zıbındı, tulumdu, biberon ,suluk, bebek arabası şeklinde sepet, dantelden yapılmış takı yastığı, pamuk bebe yorganı ve beyaz işi, çıtçıtlı dışarı battaniyesi,alt açma vs ve onlarda para verdi beşik için vs.. anca bunları hatırladım. Görümcemle birlikte hazırladılar ve bildiğiniz bohça gibi getirdiler adetleri öyleymiş.

bebeğin sağlıklı olsun yeterli bence gösteriş için bunlar başka bişey deil ilk kez duydum bebek çeyizi:) eyvah benim bebeiğimin ceyizi yok =))

hem önemserler hemde ellerini hiççç bir şeye sürmezler

bir de döner laf ederler , çok biliyorlarsa kendi işlesin hanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…