bebek cinsiyet belirleme..

canım çok sağoll
evett daha nasıll bir duyguu bilmiyorumm erkekk annesii olmakk doğunca hissedeceğimm
nasıll birşeyy olacakk çokk merak ediyorum
bende sadece 1 gün c perhiz ve 14 ncü gün yumurtlama zamnın deneme var başkada hiç bişi yok canımmm
internetin verdiği gün olduğu sadecee
oo heyacann bende de vardıı
hele hamile kaldığımdaa acaba ne diye çok merak ediyordum

salavatı 20 kişi okusak kişi başına 3.500 düşer
1 haftada okuyamazsak 2 haftada okuyalımm
ne diyonuzz??

ben herşeye varım

eve gidince yazarım ama yarın düğün var
ertesi gün piknik
pazartesi nöbet
en iyi ihtimalle salı günü canım

ahh karabiberim asıl sorunun muhataplarına soruyom ama boncuk ve elif dışında tık yokk
sonrada sitem edilir neden bize cevap verilmiyor diye

sende hamile halinle cvp veriyon cnm ya :1hug:

aaa ben o soruyu nasıl atlamışım
bu ay sanki kendimi unumu elemiş eleğimi asmış gibi hissediyorum niyeyse yaw sempatiksalakcinni
onun dışında bu ay bizim tek ilişki oldu korunmasız tam yumurtlama gününde
:lepi: 2 aydır bazen seyrek bazen sık ama tutmadı
:gitme:

Kenz-ül Arş Duası gibi duaları okumak bir ibadettir. Bu duaları ibadet amacıyla okumak gerekir. Taki ondan netice alınabilsin.

Kitaplarımızda geçer, şu duayı okuyan şu işi olur gibi. Biz sırf o neticeyi elde etmek için o duayı okuduğumuz zaman o neticeye ulaşmayabiliriz. O duayı ibadet maksadıyla okuyacağız. Bunun yanında o duanın feyzinden bazı meyvelerde gelse buda Allahın bir ikramı olarak değerlendireceğiz.

İslam alimleri Kenzül Arş duasını okumuş ve çeşitli faideler görmüş. Ama o bu faydaları için değil, ibadet maksadıyla bu duayı okumuş ve neticede Allah bu duasına mukabil bazı ikramlarda bulunmuştur. Bundan dolayı alimlerde bu duayı insanlara tavsiye etmiştir.

Bizlerde bu duaları sırf ibadet maksadıyla okursak inşallah o duanın meyvelerini bizlerde kendi ölçümüzde göreceğiz.

Hadis ve dua kitaplarında geçen bu gibi sözlerin bazıları zayıf olabilir. Ancak son derece güvenilir olanları da vardır. Bu nedenle bu gibi sözlerin nasıl anlaşılması gerektiği üzerinde durmak istiyoruz:

1- Bir kaide vardır: Bir söz mutlak söylendiğinde en mükemmeli anlaşılır. Örneğin “insan” denilince akla peygamberimiz gelir. Fizikçi denilince en meşhuru aklımıza gelir. Bunun gibi Şu duayı okuyan şu sevabı alır sözünden aklımıza ilk gelecek olan o duanın zirvesidir, en son neticesidir. Yani bu duanın en mükemmel sonucu budur, anl..... gelmektedir.

2- Her sözün bazı şartları vardır. Örneğin bir arabanın katalogunda 200 hız yapabileceği yazılı olsun. Sadece bunun yazılmış olması o arabanın her zaman ve her sürücünün 200 yapacağı anl..... gelmez. Stabilize bir yolda, benzinine su karışmış, ön düzeni bozuk, gece vakti farları yanmayan veya başka yere bakan, üstelik de şoförü acemi olan bir araba aynı hızı yapmayınca bu sözün yanlış olduğu anl..... gelmez. Tam tersine söz doğrudur ama bazı gerekli şartları yerine getirilmediği söz konusudur. Bu nedenle araba bize fayda verecektir fakat istediğimiz hıza ulaşamayacaktır. Bunun gibi biz de Allah’ın yarattığı mükemmel ve canlı bir arabayız. Bu arabanın farları olan gözler, yedikleri, içtikleri, gezdikleri, düşündükleri, ayakları gibi her şeyiyle mükemmel olacak ki o duayı okuduğu zaman o neticeyi alabilsin. Demek ki söz doğrudur. Ancak o şartları yerine getirmek kaydıyla.

3- “Her çekirdek bir ağaçtır.” sözü doğrudur. Ancak her çekirdek bir ağacın programını taşıdığı halde şartlarına uyarak ekilmezse ağaç olamaz. Bunun gibi her dua da insanı Allah’a götüren ve günahlarının silinmesine sebep olan bir sır vardır. Ancak çekirdek gibi olan bu sırrın açılması için de bazı şartlar lazımdır. İman, ibadet, niyet ve haramlardan sakınma gibi şartları yerine getiren onu ağaç gibi açacaktır. Geçmiş günahlarının silinmesine vesile olacaktır. Yoksa çekirdek olarak kalacak ve neticeye ulaşamayacaktır. Hatta hayatını yanlış yerde harcadığı için aynı zamanda sorumlu da olacaktır.

Kenzü’l-Arş duâsı:

Kenzü’l-Arş duâsı başta peygamberler hakkı ve hürmeti için, büyük meleklerin hakkı ve hürmeti için, “Bismillahirrahmanirrahim” hakkı ve hürmeti için ve Fatiha Sûresinden başlayıp Kur’ân’ın Sûre-i Celîlelerinin tamamının ilk âyetlerini zikrederek, sûrelerin hakkı ve hürmeti için, Kur’ân’daki kelime ve hecâ harflerinin hakkı ve hürmeti için, peygamberlerden, büyük meleklere ve büyük zatlara kadar bütün muhterem zatların hakkı ve hürmeti için, insanoğlunun ve melâikenin muhtelif hâl ve sıfatları esnasında zikrettikleri Allah’ın isimleri hakkı ve hürmeti için Allah’tan af, bağışlanma, mağfiret ve çok geniş bir çerçeve içinde ihtiyaçlarımızın karşılanmasını isteyen geniş, faziletli ve tesirli bir duadır.

Hazret-i Ali (ra) tarafından tertip edildiği ve ehl-i Beyt tarikiyle rivayet edildiği tahmin edilen ve aslı Kur’ân’dan alınmış bulunan bu duâ, Mecmuâtü’l-Ahzab’da geçiyor. Ne kadar sıklıkla okuduğunu bilmesek de, bu duâyı bir hususî vird olarak kabul ettiğini bildiğimiz Bedîüzzaman Hazretleri, Rumuzât-ı Semâniye risâlesi olan Yirmi Dokuzuncu Mektûb’un Sekizinci Kısmının İkinci ve Üçüncü remizlerinde bu duadan bahsetmektedir. Üstad Hazretleri bu remizleri, “Kenzü’l-Arş Duasının feyzinden gelen bir nükte-i Kur’âniye”, “Kenzü’l-Arş’ın birinci nükte-i Kur’âniyesi”, “Kenzü’l-Arş duâsının feyzinden gelen Üçüncü Nükte-i İcâziye” başlıkları ile işlemektedir.

Duânın başlangıç kısmı Allah’ın Erhamü’r-Râhimîn, Hannân, Mennan, Bedîü’s-Semâvâti ve’l-Arz, Zü’l-Celâli Ve’l-İkram isimlerine ve Allah’ın Kerîm zatını zikre tahsis edilmiş. Bu yüce isimlerin şefaatiyle özrümüzün kabulünü, ihtiyaçlarımızın giderilmesini, isteklerimizin verilmesini, günahlarımızın bağışlanmasını istiyoruz ve nitekim günahları Erhamü’r-Râhimîn olan Allah’tan başka hiç kimsenin bağışlayamayacağını dile getiriyoruz.

Duâda daha sonra aynı dilek ve isteklerimizi Hazret-i Âdem (as) ve Havva, Hazret-i Nuh (as), Hazret-i Musa (as), Hazret-i İsa (as), Hazret-i Muhammed (asm) hürmetine, Cebrail (as), Mikâil (as), İsrafil (as), Azrail (as) hürmetine, Bismillahirrahmânirrahîm ve Elhamdülillahi Rabbi’l-Âlemin hürmetine, Elif lâm mim ile başlayan Bakara Sûresi, Elif lâm mim ile başlayan Al-i İmran Sûresi hürmetine, Nisa Sûresi, Mâide Sûresi, En’âm Sûresi, Elif lâm mîm sâd ile başlayan A’râf Sûresi, Enfâl Sûresi, Tevbe Sûresi, Elif lâm râ ile başlayan Yûnus Sûresi, Elif lâm râ ile başlayan Hûd Sûresi, Elif lâm râ ile başlayan Yûsuf Sûresi, Elif lâm mîm râ ile başlayan Ra’d Sûresi, Elif lâm râ ile başlayan İbrâhîm Sûresi, Elif lâm râ ile başlayan Hicr Sûresi, Nahl Sûresi, İsrâ Sûresi, Kehf Sûresi, Kâf hâ yâ ayn sâd ile başlayan Meryem Sûresi, Tâhâ Sûresi hürmetine ve devam ederek sıra ile Kur’ân’ın yüz on dört sûresinin her birisinin ilk âyetlerini zikri içine alarak bu sûrelerin ve âyetlerinin şefaatleriyle Cenâb-ı Hak’tan af ve bağışlanma talebini içeriyor.

Sûrelerin ardından Peygamber Efendimiz’e (asm) nâzil olunan Kur’ân’ın yirmi dokuz harfinin her birisini isim isim zikrederek bu harflerin hürmetine af, mağfiret ve ihtiyaçlarımızla ilgili isteklerimizi Allah’a arz eden duâ metni, daha sonra yüz yirmi dört bin peygamber hürmetine, insanlığın atası Hazret-i Âdem ve Havva hürmetine, dört büyük meleklerin hürmetine, Kerrûbîn ve Hamele-i Arş melekleri hürmetine, yedi kat gökyüzü ile yedi kat yeryüzü ve bu mülklerde bulunan melekler hürmetine bağışlanma dileğini içeriyor.

Ardından Allah’ın isimlerini farklı bir açıdan ele alan duâ metni, bu isimlerin hepsiyle bağışlanma ve af talebini dile getiriyor. Burada göze çarpan bir orijinallik şudur: Burada Allah’ın isimlerine isim isim yer vermekten ziyade, bu yüce isimleri kendilerine sığınılma halleri ile ele alıyor. Ardından peygamberlere ve vahye tâbi olan ve istikamet üzere bulunan muhterem zatların hürmetine istek ve dileklerimizi Cenâb-ı Hakka arz ediyor.

Kur’ân’dan ve hadislerden alınan bu duâ metnini, sıkıntılı hallerimizde, günahlarımızdan af ve bağışlanma istediğimiz ve ihtiyaçlarımızın giderilmesini şiddetle arzuladığımız her an, Allah’ın merhametine ve şefkatine sığınmak için okuyabiliriz.

umutcum anlıyorum senı sıkma canını tatlım aksıne dua et ıste ben dıyorumkı nezaman erkek cocuk nasıpse varsın ozaman olsun hemen olması sart deqıl uzulme tamam mı
elara cnm yanı demek ıstedıgın cıft cızgı olduu zaman catlamasıyla aynı sey demek ozaman benım yumurtlamadan bır gun once olan ılıskım sansa kaldı saglık olsun
salavat ısı herkes katılırsaa bana uyar cnm ben herseye varım :) bu arada yolladıgın dua ıcın tsk ederım bende bakıcam sagda solda bır ıki duam var onları toparlıyım atıyım sıze

truf cnm agzına saglık tsk ederım Allah kabul etsin bırde cnm elaranın dedıgı gıbı kenzul ars duasını nasıl yapmak gerekır yanı nıyet vs

truf bu duayı kac kere,nasıl okumak lazım,
etkili bi dua anladıgım kadarıyla

adedi hakkında kesin bilgim yok canım
araştıralım
kuranı kerimdeki surelerden oluşturulmuş bir dua
yani Allah'ın ayetlerini içeriyor

truf cnm agzına saglık tsk ederım Allah kabul etsin bırde cnm elaranın dedıgı gıbı kenzul ars duasını nasıl yapmak gerekır yanı nıyet vs

canım net bi sayısı yok öyle
yani ne kadar okursan o kadar iyi
mesela 5 kere okuyan peygamber efendimizi (s.a.v.) görüyomuş ama
sonraki yazdığım yazıları okursan nasıl okuman gerektiğini daha net anlarsın

Kizlar ben bir kac ay önce Kuran-i Kerim sürelerinin Türkce mealini okurken Meryem süresinin mealini okudum ve Arapca olarak internetten dinledim ve o an gözyaslarimi tutamamistim ve o günden beriher gün Meryem Süresi dinlerim ve Rabbime dua ederim banada hayirli ve saglikli bir erkek evlat vermesi icin ve artik bu duami hepiniz icin ediyorum ayrica diger dualarda üzerime düseni yapmaya hazirim yeterki siz duayi ve sayiyi bildirin Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun

boncukcum aman kızını ihmal etme
bi de önceden yazdım kerahat vakitlerinde namaz kılınmıyor
sen öğlen namazından önce kılmamışsındır umarım
yalnızca ikindi namazının farzı kılınıyor eğer kılmamışsan
o da akşamdan 45 dk önce başlıyor zaten

peygamber efendimiz birgün hz. fatımanın evine gider
hz. hasan veya hüseyin ağlamaktadır
hz. fatıma da o sırada el değirmeninde un yapmaktadır
sana yardım edeyim der kızına
o da çocuğa siz bakın der
peygamber efendimiz 'senin bakman daha iyi olur ben unu öğütüyüm sen çocuğuna bak der'
ve unu öğütmeye başlar

şimdiki k.valideler k.babalar - anneler babalar yani büyüklerde
ben çocuğa bakarım sen işini yap filan diyo yaaa

tatlım valla bılmıordum yazını okudugumda ogle namazımda bıtmıstı hacette gunahamı gırdım ben sımdı (( ben senın yazını gordukten sonra ogle namazından sonra kıldım

haskene Allah kabul etsın cnm
umut nerdesın ne oldu eger regl olduysadan uzulme arkadasım kendını motıve et belkı sımdı olsa kız olcaktı okadar dua ettık rabbım o yuzden vermedı de yanı kendını uzme olurmu bende adet olcakmıs gıbı hazırlıklara basladım bıle ovulasyon test sıparısı verdım tekrardan yarın elımde olcak

dımı ama ya

tatlım valla bılmıordum yazını okudugumda ogle namazımda bıtmıstı hacette gunahamı gırdım ben sımdı (( ben senın yazını gordukten sonra ogle namazından sonra kıldım

canım öğle namazından sonra kıldıysan ezan okunmuş ve kerahat vakti çıkmış demektir

kerahat vakitleri

sabah : güneş doğduktan 45 dk sonrasına kadar (takvimlerde güneş diye belirtilen saat)

öğle : öğle namazına 30 dk kala

akşam : akşam namazına 45 dk kala

kerahat vakitlerinde nafile, farz, kaza hiçbir namaz kılınmaz. (kılamamışsak ikindinin farzını kılabiliriz sadece)

karabiber hangi yöntemleri uyguladın çat ignesi vurdurdunmu dyet filan yaptınmı yum takibi gibi n eler uyguladın anlatsan bi zahmet daha önce anlatmışsındır ama

karabiber hangi yöntemleri uyguladın çat ignesi vurdurdunmu dyet filan yaptınmı yum takibi gibi n eler uyguladın anlatsan bi zahmet daha önce anlatmışsındır ama

canım karabiber cok anlattı onun yerine ben cevap vereyim
kızcaaaaz hamile hamile uğraşmasın
yumurtlama günü tek ilişki
ve 2-3 gün perhiz dışında hiç bişi yapmamış
hatta hemen kalkmış
yıkamış filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…