- Konu Sahibi xxAyxsxeGxuxlxx
-
- #12.621
elaracım bak şimdi, 20 ocak senin erkeğe meylinin başladığı ve sadece kız günlerinin bittiği gün ,yani şöyle ,aslında devam ediyor ama erkek eğrinde yükselmeye başlıyor ve kız devam ediyor. 23 ocak ise ikiside yüksek bu duruma erkeğe meyil deniyor.
Eşine gelince , eşinin tüm bu günleri sadece kız ... Senin kızı eşin yapmış yani :)
ya kızlar ben naapcam şimdi.benim dün son erkek günümdü.ve tam yumurtlama günüm kız gününün zirvesinde yawwwwwww
Bide bana bakarmısın canım eşimindoğ.01.04.1980 benım.22.01.1980.son regl 25 mart 2009
BENIM..16.01.1979 esımınkı 03.08.1974 nısanın 13 son relım 2008 benımkı nasıl olmus kucuk kızımın dogum tarıhı cnm bu merak ettım valla bakarsan sevınırım cnm
elara
12 - 15 eylül
15ekim garanti erkek
16-23 ekim arası
7- 12 kasım arası hatta 8 ve 9. günler dolunay
30 kasım 8 aralık 6 aralık da dolunay
bunlar senin ve eşinin kesiştiği günler
az işim var hemen sana geliyorum canım...yazıcam...
Burdakii olan arkadaşlardan acil cevapp
dediğimm gibii boyaya karar vermemm gerekiyoo
bu soruyuu soracck yer bulamadımm kk daa
ev rengii filli boya kum bejii nasıll
kese kağıdıı koyuuu
ne renkk güzel duruyoo
arkadaşlar cok acık ve net bişi sölicem
gecen hafta bana onca küfür eden mahlukatla muhatap olan benle olmasın
.muhatap olmak isteyende gitsin başka sayfada olsun
o kişi bende engelli ne yazdıgını görmüyorum.sadece nick olarak görünüyor
o bile rahatsız edici öggg
arkadaşlar cok acık ve net bişi sölicem
gecen hafta bana onca küfür eden mahlukatla muhatap olan benle olmasın
.muhatap olmak isteyende gitsin başka sayfada olsun
o kişi bende engelli ne yazdıgını görmüyorum.sadece nick olarak görünüyor
o bile rahatsız edici öggg
ÇOCUGUN CİNSİYETİ VE BENZEMESİ
Hadis ve âdâb kitaplarında çocuğun cinsiyeti -ve bâhusus insanlar nezdinde matlub olarak erkek çocuk elde etmek- hususunda bâzı rivayetler yer almaktadır. Bunlardan bazıları sağlam bir asla dayanmamakla beraber, bizzat sağlam rivayetlerde yer alanı da mevcuttur.
Sahih rivayetlerde geldiğine göre, Hz. Peygamber bir suale cevap zımnında der ki: "Çocuğun anne veya babasına çekmesine gelince, eğer erkeğin suyu, kadının suyunu geçerse, yani daha evvel gelirse سبق çocuk erkeğe çeker, eğer kadının suyu erkeğin suyunu geçerse çocuk kadına çeker." Müslim'in Hz. Âişe'den olan tahricinde: "Eğer erkeğin suyu, kadının suyuna galebe çalarsa ع çocuk amcalarına benzer, kadının suyu erkeğin suyuna galebe çalarsa ع çocuk dayılarına benzer" denmektedir. Yine Müslim'de Hz. Peygamber'in mevlası Sevbân tarafından rivayet edilen hadiste Resûl-i Ekrem: "Erkeğin suyu beyaz, kadının suyu sarıdır, ikisi birleşir ve bu birleşme ânında erkeğin menisi kadının menisine galebe çalarsa ع Allah'ın izniyle çocuk erkek olur, eğer kadının menisi erkeğin menisine galebe çalarsa çocuk Allah'ın izniyle kız olur" demektedir.
Verdiğimiz misallerde de görüldüğü üzere erkek veya kadın menilerinden birinin diğerine üstün gelme keyfiyyeti, farklı rivayetlerde bazan سبق ve bazanda ع kelimeleriyle ifade edilmiştir. Mezkur hadisler İslam ülemâsı nezdinde çeşitli yorumlara sebep olmuştur. سبق ile meninin rahme evvel gelmesi anlaşıldığı gibi, üstüngelme, galebe çalma yâni ulüvv ع de anlaşılmıştır, ulüvvle de erken gelme سبق kesret ve kuvvetin kastedildiği ileri sürülmüştür. Nevevî, "kesret-i şehvet gibi" diyerek kesret ve kuvvetle sadece meninin kesretinden kinâye olmadığına dikkat çeker.
Meseleyi hadisin farklı vecihleri çerçevesinde ele alan İbnu Hacer, Sevbân tarafından rivayet edilen: "Erkeğin menisi kadının menisine galebe çalarsa erkek olur..." meâlindeki hadisi "realitedeki müşâhedeye" muhalif bularak "müşkil olmakla" damgalar: "Bu hadis bir cihetten müşkildir. Zira, hadise göre, erkeğin suyunun galebe çalması halinde çocuğun kız değil erkek olması ve amcalarına benzemesi gerekmektedir. (...) Halbuki müşahedemiz bunun hilafını ortaya koymaktadır. Zira çocuk bazan erkek olmakta, amcalarına değil dayılarına benzemektedir." Kurtubî der ki: "Sevbân hadisinin tevili, ulüvvden (galebe çalma, üstün gelme) muradın sebk (evvel gelme) olması ile tebeyyün eder." İbnu Hacer burada ortaya çıkan ihtilâfı hall hususunda şöyle bir izah yapar: "Derim ki: Kurtubî'den naklen söylediğimiz, Hz. Âişe hadisinde geçen ulüvv kelimesinin tevilidir. Sevbân hadisindeki ulüvv kelimesi (tevil olunmaksızın) lügat ma'nâsında alınmalıdır. Böylece sebk (evvel gelme) çocuğun erkek veya kız olmasına sebep ve alâmet olur, ulüvv (üstün gelme) de benzemeye sebep ve alamet olur. (Mesele bu tarzda ele alınınca) yukarıda varlığını öne sürdüğümüz işkâlde ortadan kalkar. Sanki benzemenin sebebi olan ulüvvden murad, içerisinde diğerinin kaybolur derecede azınlıkta (mağmur) kalmasına müncer olacak şekildeki çokluktur. İşte bu çokluk hangi tarafta olursa o cihete benzeme husule gelmektedir. Mesele böyle olunca karşımıza altı durum çıkmaktadır:
1- Erkeğin suyu önce gelir ve daha çok olur, bu halde çocuk hem erkek olur, hem de baba tarafına benzer.
2- Bunun aksi.
3- Erkeğin suyu önce gelir, kadınınki daha çok olur; bu durumda çocuk erkek olur, fakat anne tarafına benzer.
4- Bunun aksi.
5- Erkeğin suyu önce gelir, miktarca ikisininki de eşit olur; bu halde çocuk erkektir, fakat hiç bir tarafa benzemez.
6- Bunun aksi."
Münâvî, İbnu Hacer'in bu taksimatını tamamlayan bir başka şık ilave eder: Her ikisi de aynı anda gelirse, çocuk hünsâ olur.
Cinsiyet mevzuunda bu sahih rivayetlerin dışında umumiyetle, "Denir ki" şeklinde tedlîsi bir ifade ile sunulan rivayetlerin birinde münasebete besmele ve -az önce sahih rivayetten verdiğimiz- dua ile başlayıp, duaya: "Ya Rabbî! Bu münâsebeten bir çocuk verirsen ismini Muhammed koydum derse..." bir diğerinde de: "Cimâdan sonra sağ tarafa yatıp hafif uyunursa -İnşâllah çocuk erkek olur" denmektedir.
Cinsiyetle ilgili bu teferruata yer verişimiz, bu konuda âlimlerin düşüncesini belirtmek ve rivayetlerden sağlam olanını göstermek içindir. Bütün bu izahlar, görüldüğü üzere, nazaridir. Bilhassa cinsiyetin taayyününde, İbnu'l-Kayyim'in dediği gibi, "tabiî bir sebep göstermek imkânsızdır. Burada tek sebep, Cenâb-ı Hakk'ın meşîetidir." Bu mevzuda günümüz tabâbeti de kesin bir şey söylemekten âcizdir.(49)
prof İbrahim Canan dan alıntıdır.....
ya kızlar ben naapcam şimdi.benim dün son erkek günümdü.ve tam yumurtlama günüm kız gününün zirvesinde yawwwwwww
Burdakii olan arkadaşlardan acil cevapp
dediğimm gibii boyaya karar vermemm gerekiyoo
bu soruyuu soracck yer bulamadımm kk daa
ev rengii filli boya kum bejii nasıll
kese kağıdıı koyuuu
ne renkk güzel duruyoo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?