Bebek Beslenmesi bebek corbalarai buzluga konur mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kavanozla koyarsan şişe patlar buzlukta...donmuş çorba hiç tavsiye etmem bebeklere :KK20: ne çorbasıydı bu acaba ?
 
Tavuklu sebze corbasi.
Kavanoz patlamiyor ki. Kucuk cam mama kavanozlarindan.ben sutumu sagip onlara koyup saklardim buzlukta hic patlamadilar
 
benim başıma gelmiştide patladı:KK1::KK1:....tavuklu sebze çorbasını kendinizde yiyebileceğiniz kıvama yada tada getirin donmuş buzu çözülen gıdalar çok zararlı bebekler için :KK49:
 
BEn çorbayı değil ama köfteyi yapıp koyuyorum.Her gün kıyma alıp köfte yapamayacağıma göre buzluğa koyuyorum.Bence bir zararı olmaz.Köfte dışında bişeyi koymuyorum.Bir de et suyunu koyuyorum küçük cam kavanozlara (benimkilerde henüz patlayan olmadı :))) Yemeğini yapacağım zaman o et sularından kullanıyorum.Bunlar her gün taze yapılabilecek şeyler değil.Yine de doktora bir sor istersen.Açıkçası ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını.
 
Ne yazık ki çalışan anne olduğunda herşeye her an gücü yetmeyebiliyor insanın.Bizim doktorumuz buzluğa çorbalarını koyabileceğimi,bişey olmayacağını söylemişti.Her yapışımda bi kavanozda buzlağa atıyorum.Yani iki güne bir çorbasını yapmış oluyorum.Bir arkadaşımın doktoru da bugün yaptığı çorbanın kalanını buzdolabının normal yerine koyup (içinde et ve tavuk suyu olanları en üst rafa mutlaka)ertesi günde yedirebileceğini söylemişti.Naapiim ben de kendimi hazır pürelerden yedirmiyorum,hergün taze yoğurdunu mayalıyorum diye teselli ediyorum :)
 
bende işe gitmeden önce her sabah çorbasını yapıp çıkıyorum.eğer çok erken çıkacaksam
akşamdan yapıyorum.bizimki bir yaşını geçtiği için.geceden yaptığım çorbalarıda veriyorum.
ama sebze çorbasını artarsa bile ertesi gün vermiyorum.hatta sebze yapacaksam gecedende değil mutlaka sabah erken kalkar yaparım.zararlı olduğunu biliyorum.tavsiyem dondurucuya da atma.dondurucuya atılmış yemeği ben bile yemem kaldıki çocuğa yazık.
iyi olacağını düşünmüyorum.dondurucuya attığım şeyler belli,köfte ve et/tavuk suları.ayrıca kavanozu çok doldurup ağzını kapatırsanız patlıyor.et/Tavuk suları için söylüyorum.
 
Ben ikizlerine yardımcısız bakan bir anne olarak ara ara fazladan pişirdiğim yemekleri dondurucuya koyuyorum..İki kişilik kaplara koyuyorum..Ertesi gün gece yatmadan çıkarıyorum..Sadece 1 defa ısıtacağım şekilde ayarladığım için gayet güzel de yiyoruz..Hiç bir zararı da yok üstelik..Dondurarak saklamak, tüm dünyada gıdaların korunabileceği en iyi yöntemdir..Zararlı diyenler bence daha iyi araştırmalı...Doktorlar bile zararlı değil diyor....Kuralına uygun şekilde dondurduktan sonra zararı yok...

Gıda Güvenliği

* Dondurma işleminde, gıdanın kendi suyu buza çevrilerek bakteri oluşumu engellenir ve kimyasal reaksiyonlar yavaşlatılır. Mikroorganizmaların çoğalmaları engellenir.

* Dondurma işlemi hijyen kurallarına uygun olarak yapılır.

* Dondurulmuş gıdaların pişirme yöntemleri herhangi bir yanlışlığa meydan vermeyecek kadar kolaydır ve pişirme öncesi hazırlıkların (doğrama, kıyma vb.) tümü önceden yapılmıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
tercih meselesi.zararlı derken tercih etmem açıkçası
taze taze yapıp yedirmek dururken neden dondurucuya atıp yedireyim demek istemiştim aslında.
çalışıyorum ama iki elim kanda olsa yinede sabah 5 tede olsa kalkar yaparım.
dediğim gibi ben tercih etmiyorum.kendimde yemem.
ama yapan arkadaşlar tavsiye ediyormuş.yediriyorlarmış.
sıkıntılarıda olmamış.tercih meselesi
doktorların hepsi ayrı telden takılıyor zaten.
bizimkide taze taze yap yedir.zorda kalmadıkça yapmamı tavsiye etmemişti.
 
Dotoruma sordum problem olmayacagini soyledi kaldiki anne sutunu bile dondurup veriyoruz gerekince.
 
Dotoruma sordum problem olmayacagini soyledi kaldiki anne sutunu bile dondurup veriyoruz gerekince.

Bence de endişe tmeyin..Gönül rahatlığıyla buzlukta saklayabilirsiniz..Dediğiniz gibi zamanında anne sütlerini de saklama poşetlerine koyup dondurucuya koymuyormuyduk....;-)
 
Allah yardımcın olsun canım
sütü sağıp dondurucuya koyanlarda var tabi.mecburiyetten
sen doktorun dediğini uygularsın.madem doktorda o şekilde söyledi.
ben dondurma fikrine zorda kalmadıkça karşıyım.
açıkçası ben dondurulmuş sütte vermiyorum şuan..
öğlenleri eve emzirmeye gidiyorum.halada gidiyorum.
taze içsin diye.nereye kadar bilmiyorum.kader kısmet
kolay gelsin
 
bende verenlerdenim...herşey mükemmel olamıyor malesef...dağ başında öğretmenım ne emzırmeye gelebılıryorum ne de her zaman taze yemek sunabılıyorum...allah yardımcımız olsun ama bebeğimin maşallahı var yani..elimden geldıgınde taze ama zorda kalınca da dondurucuya başvuranlardanım
 
X