bebek eşyaları problem oldu

nymph3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
840
396
123
..........................................................................................

Son düzenleme:

Kv tarafi nereli benm kv tarafndada kiz tarafi aliyormus ama bizde yok oyle birsey ben aldiramam kimse kusura bakmasn esimde senin esin gibi ben alicam herseyini dedi kv daha bebek yok benmde soyluyor bizde adet mecbur fln diyor onlara gelince adeti uygulamiyor sence kusura bakma bizde adet boyle degil aldiramam de

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım ya takılma böyle insanlar hep var ben annemin almasını istemiyorum çocuk bizim biz almak istiyoruz de geç.

Canm kiz tarafi yapar oglan tarafi yapar diye birsey yokki..sen desene bizde oyle adetler yok diye.insanin icinden gelir torununun birseylerinide ben alayim diye..boyle denmiyorsa sende kimseden birsey bekleme kendiniz yapabildiginiz kadar yapin..dogumda durumlari varsa(soyledigine gore var)taki takarlar .

İnsanların işlerine gelmeyen durumlarda "adet budur" zırvalarının hastasıyım.

Yerinizde olsam adetler uydururdum.

Ciddiyim yapardım bunu.

Uydur mesela:

"Bizim orada anneye bohça yapılır, üç kat elbise alınır , 5 tane burma takılır vs vs" salla gitsin.

Para varken kirada kadından beklentisi varsa senin olmayan adet yaptırımlarını da o karşılasın bakalım.

mevzusu açılınca yine öyle dicem gerçekten :) ben kayınvalidenin tavrına sinirleniyorum. bi beşik bi dolap alınır elbet bi şekilde ama emekli maaşına tek başına kira ödemeye çalışan annemden bekliyor bunu halbuki kendi hergün kuaförde fönüdür manikürdür botokstur hiç bişeyden geri kalmıyor, orda burda gezip koca arıyor, bize gelince durumu çok sıkışıkmış annem ne zaman odasını yapıcakmış doğum yaklaşmış vs. annemin durumunu da biliyor yani.

Kız tarafı alır diye birşey var ama bu devirde herkes kendi yapacağını alacağını genelde kendi alıyor ama tabi kim almayı arzu ederse aileden oda alabilir. Mesela eltime bebeğinin yatağı, beşiği, kıyafeti vs. vs. ben hediye aldım. Çünki içimden geldi. Kayınvaildenizin bu şekilde baskı yapması hiç hiç hoş değil.

Bizde kesinlikle herseyi erkek tarafi ve aile alir. Kizin anasi gekir altinini takar kizina 40 gun bakar gidee. Bunlar sacma seyler kimin içinden geliorsa o alsin. Bizimkiler daha düğün olmadan mobikya bakarken aralarinda konusuyirlardi ay dunur bi bbk olsunda ben besigini alim oburi dio ay bende arabasını akirim falan.:-D yani maksat gönüller bir olsun

çok saçma ama nedense bizde de ilk çocugun herşeyini anneanne yapar
ama ben annemlere hiç bir şey aldırmadım herşeyi eşimle kendimiz yaptık
anneminden içinden gelmiş bir sürü kıyafet almıştı kızıma en az 2 yaşına kadar giyebileceği
ve kızıma bilezik taktı kayınvalidemden bir çorap dahi görmedim
ama kimse almak zorunda değil o sizin çocugunuz bence kendi çocugunuzun ihtiyaçlarını kendiniz karşılayın
çünkü sanırım kayınvalideniz benim kv dem gibi bugün yapsa bile yarın her yerde anlatır

Her yöreye göre adetler değişiyor ama kayınvalideler adetleri biraz da kendi çıkarlarına göre de yorumluyorlar.
Bebek odası takımlarının fiyatları çok yüksek. Annenize aldırmak zorunda değilsiniz.
Sadece bebek karyolası ya da beşik alırsınız. Tekstil eşyaları da markalı olmak zorunda değil. Tekstil çarşılarından uygun fiyata kaliteli şeyler alabilirsiniz.

bizde gönüller bir değil malesef :)

Eşin zaten "boşver ben herşeyi alıcam" diyorsa neden kayınvalideden bekliyorsun ki?
Bırak boşver,gebe halinle kafana takacak başka bişiy bulamadın mı?

Anne de ,kayınvalide de almak zorunda değil,çocuk yapıyorsanız kimseye güvenmeyeceksiniz,bebeğin anne babası yapar herşeyi bebeği yaptığı gibi,ikeada bir beşik bir dolap ikisi 450 tl ,ila 3000 tl lik tam takım alacak değisiniz ,alın kurun hazır edin,kimseden de bişey beklemeyin,kayıunvalide botokst da yaptırır,kuaförede gider ,sizene,ben çocuk yaparken aileden beklenti içine girilmesinden hoşlanmıyorum ,

Dertlenicek yermi arıyorsunuz acaba!. . Eşiniz gerekeni söylemiş. . Aileninizin alma gibi bir zorunluluğu yok baba kalırsa. . Kayınvalideniz bir daha aynı cümleleri söylerse. . Çocuk bizim aileme güvenerek yapmıyorum ilk gözağrım herşeyi kendimiz alıcaz diyin

diretmesi çok saçma söyledin mi demek ne demek
anne ben söyleyemem alırlarsa kendileri alırlar dersin.

yada eşinle bi kaç bişi alın annem aldı diyiverin çenesi kapansın

konu sahibine çıkışmış gibi yazmışsınız
zaten konu sahibi beklemiyor ki bişi
kv beklentisi var ve konu sahıbı de bundan rahatsızlığını dile getirmiş

bebegi kim yaptiysa o alir esyalari. kiz tarafi etkek tarafi bunlar hediyesini alir gecer. bu ne ya. anane dede olunca da butmiyor anlasilan sorumluluk

bebegi kim yaptiysa o alir esyalari. kiz tarafi etkek tarafi bunlar hediyesini alir gecer. bu ne ya. anane dede olunca da butmiyor anlasilan sorumluluk

Tam ağzımdan aldın lafı arkadaşım.
Çocuğu çatır çatır kim yaptıysa, anne-babalığa kim karar verdiyse alır.

Aileler de bir bebek-doğum hediyesi alır. Bu kadar.

Adet, gelenek- görenek diye huzuru bozmaya değer mi? Üstelik eşin seninle aynı fikirde. Evinin dışındaki olayları evlilğine, kendine yansıtma derim. Kayınvalide söylesin dursun, baktın çok canını sıktı. 'Biz eşimle kendimiz yapacağız, kararımız böyle. Daha fazla sorma istersen anne.' dersin.

tatlım ben daha hamile kalmadan çocuk bile düşünmeden kv olacak kadın biz diğer eltilerine hiç bişey almadık dedi öyle zoruma gitti ki bi konuşma esnasında anneme söyledim bi de ağladım (çok sulu gözümdür) annem bi çok ihtiyacımı aldı şükürler olsun ben hamile kalınca kocamdan düşen bozuk paralarla bi dolu kıyafet aldım bebeğime doğumdan sonra eşin dostun verdiği altın vb. ile de beşiğini aldım takma kafana gelen bereketiyle geliyor kv seviyesizleştiğiyle kaldı hiç üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…