bebek eşyaları problem oldu

Su ebeveynler bi karismasa evli ciftlerde ki sorunlar yari yariya iner.

Canim kayinvalidem siz bunları dusunupte kendinizi yormayin. Kocamla ben halledicez deyiverin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu ne ya? Sözde beklenti, nisanda alis veris, dügünde beklenti, ya artik bebekte bile nasil beklenti olabilir?
Sonuçta o bebegi sen ile esin yaptiniz. Elbette çoçugun esyalarini siz karsilamak zorundasiniz.

Gerçekten para yok pul yok, millet ancak bebek yapar sonrada gidip baskalarindan beklentiye girer.
Ben o kv'de olsam, bende almazdim birsey, sirf benden bekleniliyor diye artik içimden bile gelmezdi.

Nekadar sacma! Benim kayinvalide tarafida bana oyle diyorlar ama ben dedim walla bizde adet erkek tarafi alir ama ben istemiyorum kimse almasin calisir askimla aliriz herseyini yavrumuzun( rabbim nasip eder ins).. Kendini uzme canim. Esinle beraber tadini cikartarak yapin herseyi. Kaynanda sorarsa esim herseyi ben yapicam dedi dersin..Rabbim sagsalim kucagina almayi nasip etsin ins

kız tarafı yapar derken oda almaz yani :) çok çok bi besiqini alir bide hastane cikisi falan,bikac örgü yelek,battaniye vb...yok dolap molap oda moda hanqi adetmş o ya:) oglum olursa o yöredn gelin alalm:)

bebek odasını kız yok erkek tarafı yapar da ne yahu??? ilk kez duyuyorum walla.. adetlere saygım var ama bu da biraz abes..
anne ile baba yapar.. ellerinden ne kadarı geliyorsa.. babaanneler anneanneler dedeler de "birşeye ihtiyacınız var mı" derler.. ellerinden geldiği kadar yardım ederler.. hediyeler alırlar vs.. adet olduğu için değil evlatlarının yanlarında oldukları için yaparlar..

"birçöp dahi almam" diyen kv den ben olsam aslayardımkabul etmem.. bebeğimin herşeyi en iyisi olmaz belki ama asla almam ondan bir çöp..bence bu konuyu kapayın.. asla kv ile eşya konusunu konuşmayın bile.. kimin içinden ne geliyorsa onu alsın.. bebek odasına kaç 1000lira dökmek manasız.. uygun ve güzel şeyleri kombinleyip güzel bir oda yaparsınız.. eşiniz en güzelini söylemiş.. annesine çekmemiş iyiki..

"annem yardımcı oluyor sağolsun gerisini de ana baba olarak biz yapıyoruz anneciğim" diyin ve konuyu kapayın..

insan torununa bir çöp alamayacak şekilde adet peşinde ise allah yardımcısı olsun..

Evcet canım annen hazırlaması gerek ve yapmazsa 21 yılda geçse bunu kaynana seni aşağlamak için mutlaka sana hatırlatacaktır benim kaynana gibi

Bizde de kız tarafı yapar ama bebek odası düzmek değildi o, beşikti benim bildiğim kaldı ki ailenizin durumu yokmuş bilmiyor mu kayınvalide? Adet diye söylüyor anlayacağım ama zorlama, baskı olmaz ki?

böyle bi adetin varlığından benim yeni haberim oldu bu mevzularla birlikte, eminim onunda yeni olmuştur. biri söylemiştir. öyle çok adet takip edicek insanlar değiller, kaldı ki yabancı uyruklular, epi topu 20 yıldır türkiyede yaşıyolar. ben de bilmem hiç adettir töredir ne nedir nasıl yapılır. benim ailem de bilmez. böyle bi pozisyonda adettir böyle yapılır diyor ya ona şaşırıyorum. netten baktım bizim oranın adetlerine. gebe kadının başı al ile bağlanıp altın takılıyormuş gebe haberi duyulur duyulmaz. bana da o yapılmadı sonuçta. bu arada hepinize teşekkür ederim yaptığınız yorumlar için fikir oluyor bana. ama bazı arkadaşlar yanlış anlamış. ben beklenti içinde falan değilim. ben kv alsın ya da annem alsın demiyorum. milyarlık odalar kurma niyetinde de değilim. bana bi tahta beşik de yeter, kimseden bişey beklediğim yok. ama kv kendi kendine hesap kitap çıkarıyo, ona noluyor! şunu annem yapsın bunu annen alsın, bunu baban kursun. ben aileme böyle bişey diyemem. ailemin yapmayacağından değil, kavga çıkaracaklarından da değil, böyle birşey kulaklarına giderse bana "aferin nymphe bravo bak kimlerle birliktesin gör ne düzgün seçim yapmışsın 3 kuruşa çingenelik eden adamlara mı karıştın sen" diye sitem ederler. ailemin gözünden düşerim. biz seni böyle mi yetiştirdik, seçim yapmayı öğretemedik mi derler.

Evcet canım annen hazırlaması gerek ve yapmazsa 21 yılda geçse bunu kaynana seni aşağlamak için mutlaka sana hatırlatacaktır benim kaynana gibi
kesinlikle öyle yapacak. bunu yapmaması için benimde onun yerine getirmediği adetleri hatırlatmam lazım. mesela doğumda bana burgu bilezik takmazsa ben de ona söylenebilir miyim? böyle bi adet var mı? bilmediğimden soruyorum.

bende 8 aylık hamileyim ve ilk bebegim.

benimde esimin ailesinin durumu ,kendi aileme göre daha ii olmasına ragmen ,bebegin mobilya takımını ,kıyafetlerini benim ailem aldı .

kv de de bebek örgüsü yaptırdı,birde ilk 6 ay kullanacagımız ahşap beşikten aldı .

Eşin annesiyle konuşsun bence. Sonuçta ikinizin evladı ne gerek var ki birilerine bir şeyler aldırmaya...

Gidin eşinle birlikte ne gerekiyorsa alın.

Sizin ondan bir beklentiniz mi oldu ki, sizin ailenizi işe karıştırıyor?

Kırmızıyla vurguladığım yeri okuyunca, sanki sizin de kayınvalidenizden bir beklentiniz varmış gibi geldi bana. Yanlış anladıysam özür dilerim.

Konuya gelince kimse kimsenin çocuğuna birşey almak zorunda değil. Bir çift çocuk bekliyorsa, tüm masrafları da göze almışlar demektir. Kayınvalideniz bir daha dile getirirse, öyle bir adetiniz olmadığını, büyükannelerin ancak gönüllerinden gelirse katkıda bulunabileceklerini ve bu mevzuyu bir daha konuşmak istemediğinizi belirtin.

Bu adeti ilk defa duyuyorum. Siz zaten evlenmis ve bir aile olmussunuz, birilerine guvenerek cocuk yapmadiniz herhalde. Her iki taraf ufak tefek birseyler yapar ama sizce kiz tarafi veya erkek tarafi varmi ki? Siz zaten ayri bir ailesiniz

Aynı tavrı benim k.validem de sergilemişti...

Bende annemden asla böyle bir şey istemeyeceğimi ve kimseye güvenerek çocuk sahibi olmadığımızı, çocuğumuzun her şeyini kendimizin karşılayabileceğini belirtmiştim...

Neyseki annem k.validemin beklediklerini fazlasıyla yaptı...

Bir de o adet benim bildiğim bebek odası değil bebeğin karyolası yatağı ve giysilerini anneannesi alır şeklinde...

Pardon da siz bebegin anne babasi olarak necisiniz?
Benim bildigim cocugu kim yaptiysa o alir, masrafini o karsilar. Artik kiz tarafi, erkek tarafi mi kalmis, siz herkesten bagimsiz ayri bir ailesiniz. Cocugunuzu sadece kendinize guvenerek yapmak zorundasiniz.

Kimse kimseye birsey yapmak zorunda degil. Anneanne, babaanne isterse hediye alirlar. Kayinvalidenin kendi parasini neye harcadigi da sadece onu ilgilendirir. Durumu iyi diye size birseyler yapmak zorunda degil ki.

Siz bu zamana kadar "biz kendimiz alacagiz cocugumuzun esyasini, ne sizden ne kendi annemden birsey beklemiyoruz" diyemediniz mi? Neden demediniz? Cunku boyle birsey derseniz kapilari o zenginlere de kapatacaksiniz. Ben bunu anladim. Kendine guvenen insan herkesin agzini kapatip cocugunun masrafini karsilamayi bilir. Bu kadar beklenti icine girmeyin. Yoksa hayat boyu sikayet edersiniz. Burda cocugunun sunnetini yaptirmiyor, cocuguna genc odasi almiyor diye kaynanaya soven gelinler de okuduk. Sonunuz onlara benzemesin de...

Son düzenleme:
çocuk sizin neden annen yada kayınvaliden herşeyi yapsınki...
eşinin dediği gibi en uygunu kendiniz yapmanız....

anlaşılan herkes birbirinden bekliyor.. k.validenizin ev, jeep sahibi olması sizi bir hayli germiş ki kadına "koca arıyor" etiketini yapıştırmışsınız.. neden "anne biz eşimle yapacağız herşeyi" demek işinize gelmiyor.. siz bilezik adetini bekliyorsanız, o da sizin taraftan birşeyler bekliyordur.. artık evlenmişsiniz, kendi eviniz var.. eğer çok rahatsız oluyorsanız kimseden birşey beklemiyoruz der konuyu kapatırsınız

Evladımın bir çok şeyini kendi istediğim gibi, kendi kazancımızla aldım.
Aileler Allah razı olsun yardımcı olmak istediler ama kimseden beklenti içine girmedik.
İmkanınız neye el veriyorsa sizde o kadarını alın.
Bizde atla deve kazanmıyoruz ayrıca kirada oturuyoruz ama hevesim vardı, tam takım mobilyalı bebek odası istiyordum sağolsun eşim kırmadı hesaplısına kaçarak istediğim gibi aldık.
Eşimin babanesi çok ısrar etti siz beğenin ben mobilyasını alayım diye istemedim, kendi yağımla kavrulur gücüm neye yeterse onu alırım dedim.
Sonra yatak odamıza park yatak almak istedim abim ısrar etti illaki ben alacağım diye onu da abim aldı.
He birde kayınpederim sağolsun halısını aldı.
Hiç bir şey illaki adet diye kimseye yüklenmemeli, herkesin kendisine göre sıkıntısı var hesabı kitabı var.
Sizde kayınvalidenize aldırarak bir ömür onun ezikliğini yaşamayın, belkili böyle hissettirecek biri.
Ben olsam gücüm eğer yetiyorsa 2 kapılı dolap, şifonyer ve birde park yatak alırdım.
Hem böylece daha hesaplı olur hemde kimseden beklenti içine girmemiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…