- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
Hayır anlamadığım bu kadar örf adet gelenek savunup ilk torunun eşyalarını kız annesi alır adeti niye sorun oluyo anlamadım.
Çoğu yerde böyledir zaten bu yapan yapar, yapmayan yapmaz o ayrı mesele. Ben konu sahibini cidden anlamadım.
Bi'de konuda eşek gibi yapacak erkek tarafı, adet uydur sen de diyenler var cidden kadınlardan korkulur. İşlerine gelmedi mi 180 derece dönüyo cevaplar...
Aynen öyle ya. Anne babanın oğullarını evlendirmesi örflerimizde var, yazlı olmayan kurallarımız var hayatımızda deniyor, aile çocuğunu evlendirmek zorunda, evinin eşyasını almak zorunda, gelinliğini, salonunu almak zorunda herşeyini yapmak zorunda yoksa neden doğurdu. Ama o erkek tarafı için savunulan örf ve adetler kendilerine gelince ben böyle bir şey bilmiyorum saçma. Kaynana da haklı bir bakıma ben üzerime düşeni yaptım evlendirdim, eşyalarını aldım madem örf adet diye her şeyi bize yaptırdınız, ilk çocuk çeyizi de anneannenin demiş yani. Peki yukarıda da yazdım madem anne baba yapmak zorunda nasıl dünya getirdiyse öyle yapacak deniyor şimdi işte kendi çocukları oluyor o dedikleri şeyleri kendisi yapması lazım. Bizim bir ton borcumuz var deniyor sen kendi çocuğunun masrafını da neden başkasına yıkıyorsun savunduğun şeyi yap çocuğunun masraflarını sen karşıla aile zorunda ya ömrünün sonuna kadar çocuğuna bakmaya. O yaşa getirmesi, meslek sahibi yapması yetmiyor ya hep verecek hep verecek ya şimdi sıra onlarda kendi istekleriyle yaptıkları çocuklarının masraflarını da kimseden bir şey beklemeden yapsınlar.