• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek eşyaları problem oldu

Hayır anlamadığım bu kadar örf adet gelenek savunup ilk torunun eşyalarını kız annesi alır adeti niye sorun oluyo anlamadım.
Çoğu yerde böyledir zaten bu yapan yapar, yapmayan yapmaz o ayrı mesele. Ben konu sahibini cidden anlamadım.
Bi'de konuda eşek gibi yapacak erkek tarafı, adet uydur sen de diyenler var cidden kadınlardan korkulur. İşlerine gelmedi mi 180 derece dönüyo cevaplar...

Aynen öyle ya. Anne babanın oğullarını evlendirmesi örflerimizde var, yazlı olmayan kurallarımız var hayatımızda deniyor, aile çocuğunu evlendirmek zorunda, evinin eşyasını almak zorunda, gelinliğini, salonunu almak zorunda herşeyini yapmak zorunda yoksa neden doğurdu. Ama o erkek tarafı için savunulan örf ve adetler kendilerine gelince ben böyle bir şey bilmiyorum saçma. Kaynana da haklı bir bakıma ben üzerime düşeni yaptım evlendirdim, eşyalarını aldım madem örf adet diye her şeyi bize yaptırdınız, ilk çocuk çeyizi de anneannenin demiş yani. Peki yukarıda da yazdım madem anne baba yapmak zorunda nasıl dünya getirdiyse öyle yapacak deniyor şimdi işte kendi çocukları oluyor o dedikleri şeyleri kendisi yapması lazım. Bizim bir ton borcumuz var deniyor sen kendi çocuğunun masrafını da neden başkasına yıkıyorsun savunduğun şeyi yap çocuğunun masraflarını sen karşıla aile zorunda ya ömrünün sonuna kadar çocuğuna bakmaya. O yaşa getirmesi, meslek sahibi yapması yetmiyor ya hep verecek hep verecek ya şimdi sıra onlarda kendi istekleriyle yaptıkları çocuklarının masraflarını da kimseden bir şey beklemeden yapsınlar.

tüm yorumları okumadım kendim adıma yazayım;

bebek gelsinde tüm eşyalarını ben alayım. kimseden birşey istemiyorum. yeterki gelsin artık:5:

yorumları okudum, çıkardığım sonuç; rabbim bizi iyi, vicdanlı, merhametli insanlarla karşılaştırsın..

konunun detayını okumadım anneniz nerde oturuyor? annem ordan alamaz parayı yolluycak alıcaz deyin. eşiniz ben alıcam diyormuş alın ama abartmayın eksikleri bitmez bebeklerin ama ne alırsanız alın uzun süre kullanamayacağınızı da bilin. sadece beşik kıyafet banyo malzemeleri ve taşıma uyutma gereçleri yeter. beşiği park beşik alın hem kullanışlı hem işi bitince katlayıp kaldırabiliyorsunuz. seyahatlerde yanınızda götürebiliyorsunuz. aman zenginlerin çoğu öyle zaten. içleri fakir. yaparsa kendi torununa yapacak boşver takma. birde benim kaynanam bir b.. almadı doğumlarımda bana. kendi kızına kayınvalidesi bilezik hatta takı seti takmış ama ondan falan etkilenip takıyım demedi bişey. ben de sinir oldum ama boşver dedim. aman bebeğin olacak mutlu olmak için maddi değil de manevi şeyleri düşünün. sıkmayın canınızı

aynı evde yaşamanız daha doğru olur
sonucta sen örf ve adetlere düşkün bir insansın :34:
hayal gücünüz genişmiş bu anlamı nereden çıkardığınızı hayal gücünüzün genişliğine veriyorum. çocuk okutmak mesela örf adet mi? çocuk okuturken de aile destek oluyor olmuyor mu? evlendirirken de olmalılar. nasıl bir çocuk kendi başına üniversite okuyamayacaksa evlenirken de kendi başına yapamaz. türkiyede yaşıyoruz yahu. üniversite okutmak kadar anne babanın göreviyse o çocuğu evlendirmek de onların işi. desteksiz olmaz arkadaşım ben bunu bilir bunu derim. ya da kırklı yaşlarda evlenebilcek konuma anca erişirsin tek başına.
şimdi bunu söyledim diye ben örf adetlere uygun yaşamalıyız mı diyorum? bunu nasıl bağlıyorsunuz buraya? illa ilk beşiğin alt kısmının oyasını kayın pederin halasının komşusunun ilk aşkının öptüğü ilk kuş didikler gibi manasız adetleri savunuyormuşum gibi bi de üşenmeden yazmış çizmişsiniz çoğunuzu es geçtim kusura bakmayın. beni anlamaktan çok uzaksınız. anlamak gibi derdiniz yok. canınınız sıkkın gibi çatçak adam mı arıyosunuz?

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?

ben kv tarafının yada kız tarafının çocuğunun eşyalarını alması gerektıgıne ınanmıyorum ve katılmıyorum. madem çocuğu dünyaya getırmeye karar verdınız bı zahmet eşyalarını da siz alın. isterse para içinde yüzsünler. almadıkları için de kızmaya hakkınız yok. daha once çalışıp para kazanıp bırıktırıp ole hamıle kalsaymışsınız. bu arada eger sıkıntılı bı hamılelık degılse pekala son haftalara kdr çalışılıyor.ben 36 hafta bıtene kdr çalıştım. bu arada bzı kızımızın herseyını kendımız aldık kimseden ne beklentımız ne de bı umudumuz oldu. bu hazırcı zıhnıyetlere kızıyorum hatta.

hayal gücünüz genişmiş bu anlamı nereden çıkardığınızı hayal gücünüzün genişliğine veriyorum. çocuk okutmak mesela örf adet mi? çocuk okuturken de aile destek oluyor olmuyor mu? evlendirirken de olmalılar. nasıl bir çocuk kendi başına üniversite okuyamayacaksa evlenirken de kendi başına yapamaz. türkiyede yaşıyoruz yahu. üniversite okutmak kadar anne babanın göreviyse o çocuğu evlendirmek de onların işi. desteksiz olmaz arkadaşım ben bunu bilir bunu derim. ya da kırklı yaşlarda evlenebilcek konuma anca erişirsin tek başına.
şimdi bunu söyledim diye ben örf adetlere uygun yaşamalıyız mı diyorum? bunu nasıl bağlıyorsunuz buraya? illa ilk beşiğin alt kısmının oyasını kayın pederin halasının komşusunun ilk aşkının öptüğü ilk kuş didikler gibi manasız adetleri savunuyormuşum gibi bi de üşenmeden yazmış çizmişsiniz çoğunuzu es geçtim kusura bakmayın. beni anlamaktan çok uzaksınız. anlamak gibi derdiniz yok. canınınız sıkkın gibi çatçak adam mı arıyosunuz?

İşinize gelen adetleri kabul ediyorsunuz,işime gelmeyeni kabul etmem diyorsunuz..
İyiymiş..
Sorunuza cevap vereyim,ilk torunun tüm eşyalarını anneanne alır.
Böyle bir adet var.
Benim annem oğlumun yatak odası takımından iç çamaşırına kadar hepsini aldı.
Bizim herşeyini alacak durumumuz olmasına rağmen.
Hiç aklımada gelmedi kayınvalidemde para çok,o alsın demek..

tüm yorumları okumadım kendim adıma yazayım;

bebek gelsinde tüm eşyalarını ben alayım. kimseden birşey istemiyorum. yeterki gelsin artık:5:

Valla aynen canım. Benim eşimin ailesinin durumu oldukça iyi sağolsunlar çocuk olsun odası bizden de dediler. Ama ben yok o bir gelsin herşeyini ben yaparım yeter ki olsun dedim. Tedaviler görüyorum zorluklar çekiyorum gelmesi için dualar ediyorum bir gelsin kimseden hiçbirşey beklemem ucuz olsun ne olursa olsun ben yaparım kendi yavrumun herşeyini kimseden beklentiye girmem durumu ne kadar iyi olursa olsun onların onlar gönüllerden geleni alsınlar asla kendi yaptığım çocuğun eşyalarını bir ton borcumuz var ama bizim deyip başkasına yaptırmam ne isterlerse alırlar. Bir ton borcu olup bebek eşyalarında zorlanacak olanlar kimseye güvenip çocuk yapmasın. Lafa gelince anne baba yapmak zorunda evlendirmekte zorunda, torununa herşeyi de almak zorunda durumları iyi ya sürekli çocuklarına ömrünün sonuna kadar bakmak zorunda ya bunu diyenlerde anne baba oluyor işte ama bir ton borcumuz var deniyor. Madem anne baba yapmak zorunda onlarda kendi çocuklarına kendi yapacak o zaman.

ben kv tarafının yada kız tarafının çocuğunun eşyalarını alması gerektıgıne ınanmıyorum ve katılmıyorum. madem çocuğu dünyaya getırmeye karar verdınız bı zahmet eşyalarını da siz alın. isterse para içinde yüzsünler. almadıkları için de kızmaya hakkınız yok. daha once çalışıp para kazanıp bırıktırıp ole hamıle kalsaymışsınız. bu arada eger sıkıntılı bı hamılelık degılse pekala son haftalara kdr çalışılıyor.ben 36 hafta bıtene kdr çalıştım. bu arada bzı kızımızın herseyını kendımız aldık kimseden ne beklentımız ne de bı umudumuz oldu. bu hazırcı zıhnıyetlere kızıyorum hatta.

allah allah çok ilginç ben anlatamadım heralde. bu şekilde gelen on bininci yorum oldu. kusura bakmayın sizi alıntılıyarak yazıyorum ama, yazıcam artık yani. biz alıcaz zaten. ben de bunu istiyorum eşim de bunu istiyor. kv diyor ki adetmiş annesi alsın sen niye alıyorsun diye eşime çıkışıyor. sonuç şu, biz beğendik karar verdik odasıyla ilgili ufak problemleri hallettikten sonra alıcaz dizicez bir bir ama bu sorunu çözmüyor. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.
sanki o çocuk bi tek benim. eşime sen niye alıyosun diye soruyor. kız tarafı alır diyor. (kız tarafımı kaldı yahu) he, içinden gelse bi torun sevgisi sahibi bi insan olsa okey.

Hayır yani zaten tezatlık var anne baba nasıl doğurduysa yapmak zorunda örf adetlerimiz böyle diyor aileler düğünü yapar, evi kurar, torunlarıan da onlar alır anne babaysa buna mecburlar diyor. Bebeklikten o yaşa kadar bakması büyütmesi okutması meslek sahibi yapması evlendirmesi eşyaları alması yetmiyor torun olunca da bakacaklar. Peki madem anne baba mecbur evlatlarına sonuna kadar bakmaya kendi yetmiyor, torunu da büyütmeye, eşinin ailesi için bunu düşünüyorsa kendi içinde düşünsün o da anne oluyor ama daha evladı doğmadan bizim bir ton borcumuz var onların durumu iyi ben çalışacağıma, kocam gece gündüz çalışacağına onlar alsın diyor. Eşinin ailesinde gelince mecbur diyen insan kendi çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamıyor ama. Neye güvenerek çocuk yaptılar o zaman anlamadım ben.

allah allah çok ilginç ben anlatamadım heralde. bu şekilde gelen on bininci yorum oldu. kusura bakmayın sizi alıntılıyarak yazıyorum ama, yazıcam artık yani. biz alıcaz zaten. ben de bunu istiyorum eşim de bunu istiyor. kv diyor ki adetmiş annesi alsın sen niye alıyorsun diye eşime çıkışıyor. sonuç şu, biz beğendik karar verdik odasıyla ilgili ufak problemleri hallettikten sonra alıcaz dizicez bir bir ama bu sorunu çözmüyor. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
sanki o çocuk bi tek benim. eşime sen niye alıyosun diye soruyor. kız tarafı alır diyor. (kız tarafımı kaldı yahu) he, içinden gelse bi torun sevgisi sahibi bi insan olsa okey.

yazmak istediğim şuydu. bak bizde bebiş istiyoruz gelmiyo..

takma kimseyi... eşinde tamam yapacağız demiş. boşver k.validen konuşsun dursun...

bebişinle mutlu ol. bu günlerin tadını çıkar.

Valla aynen canım. Benim eşimin ailesinin durumu oldukça iyi sağolsunlar çocuk olsun odası bizden de dediler. Ama ben yok o bir gelsin herşeyini ben yaparım yeter ki olsun dedim. Tedaviler görüyorum zorluklar çekiyorum gelmesi için dualar ediyorum bir gelsin kimseden hiçbirşey beklemem ucuz olsun ne olursa olsun ben yaparım kendi yavrumun herşeyini kimseden beklentiye girmem durumu ne kadar iyi olursa olsun onların onlar gönüllerden geleni alsınlar asla kendi yaptığım çocuğun eşyalarını bir ton borcumuz var ama bizim deyip başkasına yaptırmam ne isterlerse alırlar. Bir ton borcu olup bebek eşyalarında zorlanacak olanlar kimseye güvenip çocuk yapmasın. Lafa gelince anne baba yapmak zorunda evlendirmekte zorunda, torununa herşeyi de almak zorunda durumları iyi ya sürekli çocuklarına ömrünün sonuna kadar bakmak zorunda ya bunu diyenlerde anne baba oluyor işte ama bir ton borcumuz var deniyor. Madem anne baba yapmak zorunda onlarda kendi çocuklarına kendi yapacak o zaman.

allah allah, ben "bizim bi ton masrafımız var eşya alamayacak durumdayız eyvahlar olsun çocuğum açıkta kaldı lanet kv de yardım etmiyo pis zengin" yazdım heralde? okuduğunuzu anlama ve yorumlamada mı sıkıntı çekiyorsunuz? çocuğumun babası kimseye düşürmez zaten bu saatten sonra eşya alma mevzusunu. ama bu sorunu çözer mi sizce? peki pek çok saçma sapan şey ona masraf gibi görünmezken, bebeğime masraf diyen kv gerçeği ne olucak? mateyal bağımlısı gibi cevaplar vermeyin yahu. beşik alındı tamam geçti. kv bu tavrı unutuldu gitti öyle mi?

umarım en yakın zamanda dileğiniz gerçekleşir bebek sahibi olursunuz. belki o hassas zamanda bebeğinizle ilgili konularda göstereceğiniz tepkilere siz de şaşırırsınız. hamile kaldığınız zaman yanınızda size destek olması gereken kişilerin vah tüh diye ağlanması durumuyla karşılaşsanız ne tepki vereceksiniz merak ediyorum.

"eşim bırak ben alırım diyor ama bizimde bir ton borcumuz vae eşim geceli gündüzlü çalışmak zorunda almak için, bende çalışamam" diyen sizsiniz ilk konuyu açtığınızda. O zaman çocuk düşünmeden önce siz de bir işe girseydiniz birikim yapsaydınız ondan sonra çocuk düşünseydiniz. Bizim de yapacak durumumuz yok bir ton borcumuz var deyince zaten kaynanadan beklediğinizi göstermiş oldunuz. Neden bir çöp dahi almasın ki anneanne yapar derken babaanne almayacak diye bir durum yok alır elbet. Öyle yazdınız ki örf adetlerde var anne bana yardım eder mecburlar almaya, bunlar geleneklerimizde var diyorsunuz sanki ömrünün sonuna kadar bakmak zorundaymış gibi. Durumlar iyi diye sürekli size destek olmak zorundalarmış gibi konuşuyorsunuz. İşinize gelince örf adet erkek tarafı evlendirir eşya alır yapar, işinize gelmeyince anneanne adetini ben bilmiyorum kusura bakmayın ama siz erkek tarafı yapar adet bu deyip nasıl ki tüm nikahı düğünü yaptırıyorsanız o da sırası gelince adetse çocuk çeyizi de anneannenin der yani. İşinize gelince gelenek gelmeyince duymadım diye bir şey olmaz. Şimdi sizde çocuk sahibi oluyorsunuz onların mecburlar dediği şeyleri anne baba olarak şimdi de siz evladınıza yapmaya mecbursunuz içinden geliyorsa alsın gelmiyorsa almasın ne demek bizimde bir ton borcumuz var kaynananıza güvenip mi yaptınız bebeği .

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?
Siz evlenmişsiniz aile olmuşsunuz, artık kız tarafı-erkek tarafı mı kaldı ya? Eşin annesiyle konuşsun bence, kimsenin sizin aile içi işlerinize karışmaya hakkı yok. Hem eşin dururken kvye söz düşmez, haddini bilsin. kvlik yapacaksa da doğru düzgün yapsın, hamile gelinini üzerek değil.

Yorumum sert olmuş ama çok sinirlendim yaa :)

Ilk kez duyuyorum bebek odasini ... bebegin kismetiyle gelir zaten dert etme ben ilk kizimda yine iyiydik ama su an 6 hafta var doguma iflas ettik hic biseyi yok dogmasini bekliyoruz kizimdan kalan atleti filan besigini kullaNcam saglikla al kucaginada gerisi zamanla gelir ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben konu sahibini hiç anlamadım.

Sürekli evlenirken yardım etmek zorundalar yoksa kim evlenebilir diyorsunuz da bu sitede bile aile desteği görmeden evlenen birsürü insan var.

Kolayı bulmuşsunuz hâla konuşuyorsunuz.

"eşim bırak ben alırım diyor ama bizimde bir ton borcumuz vae eşim geceli gündüzlü çalışmak zorunda almak için, bende çalışamam" diyen sizsiniz ilk konuyu açtığınızda. O zaman çocuk düşünmeden önce siz de bir işe girseydiniz birikim yapsaydınız ondan sonra çocuk düşünseydiniz. Bizim de yapacak durumumuz yok bir ton borcumuz var deyince zaten kaynanadan beklediğinizi göstermiş oldunuz. Neden bir çöp dahi almasın ki anneanne yapar derken babaanne almayacak diye bir durum yok alır elbet. Öyle yazdınız ki örf adetlerde var anne bana yardım eder mecburlar almaya, bunlar geleneklerimizde var diyorsunuz sanki ömrünün sonuna kadar bakmak zorundaymış gibi. Durumlar iyi diye sürekli size destek olmak zorundalarmış gibi konuşuyorsunuz. İşinize gelince örf adet erkek tarafı evlendirir eşya alır yapar, işinize gelmeyince anneanne adetini ben bilmiyorum kusura bakmayın ama siz erkek tarafı yapar adet bu deyip nasıl ki tüm nikahı düğünü yaptırıyorsanız o da sırası gelince adetse çocuk çeyizi de anneannenin der yani. İşinize gelince gelenek gelmeyince duymadım diye bir şey olmaz. Şimdi sizde çocuk sahibi oluyorsunuz onların mecburlar dediği şeyleri anne baba olarak şimdi de siz evladınıza yapmaya mecbursunuz içinden geliyorsa alsın gelmiyorsa almasın ne demek bizimde bir ton borcumuz var kaynananıza güvenip mi yaptınız bebeği .

geceli gündüzlü çalışıyo eşim zaten ve o alıcak. evet ben çalışamam. ben prensip olarak çocuğumun paradan çok bana ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için çalışamam. tahta bi beşiğe koyar büyütürüm ama yanımda büyütürüm. ben bunu yazarken. bizim durumumuz öyle ahım şahım değil orta halli demek için yazdım. ileriki yazılarım da da "mevzu kim alıcak mevzusu değil" diye belirttim zaten.

eşim yorula yıkıla çalışıyo çok şükür bişeyler getiriyor kendi yağımızla kavruluyoruz. annem ise kendini geçindirse iyi. durum böyleyken biz kv kadar ağlamıyoruz diyorum.

insanda bi torun sevgisi olsa, onun için elinin kiri olacak bi harcamaya bu kadar yaygara koparmaz. bunları bilinçli yapıyor.
onun için çoook tırışka bi harcama olur aslında en lüks bebek odasını kursa, ama diyor ki vah tüh yandık bittik.

ben lanet kv bize bi cacık almıyo diye konu açmadım. öyle gibi algılayıp yazıp çizen sizsiniz. mevzu kim alcak mevzusu değil. adet mevzusu hiç değil. onlar zaten yabancı uyruklular. burda bi ömür yaşamadılar bile. adet bilen insan değiller. benim ailem de bilmez.

böyle bi insanın "adetmiş kız tarafı alsın" demesi tuhaf değil mi? ya insanda hiç mi torun sevgisi olmaz, hadi yok diyelim bu o kadar mı belli edilir vurgulanır.. içinden hiç torunu için bi don almak gelmiyor. normal şartlarda, torununu seven biri olsa, elinde avucunda bu kadar çok şey varken, benim anneme minnet etmez. bizim durumumuzu da biliyor o yüzden oğluna diyor ki sen niye alıyosun diyor. oğluna (eşime) diyor ki masraf yapma.

normal mi bu?

ben şimdi buna tepki gösterdim diye suçlu mu oluyorum?

Ben konu sahibini hiç anlamadım.

Sürekli evlenirken yardım etmek zorundalar yoksa kim evlenebilir diyorsunuz da bu sitede bile aile desteği görmeden evlenen birsürü insan var.

Kolayı bulmuşsunuz hâla konuşuyorsunuz.

yaşları kaç o insanların?

hayır, düğünde tabiki de ailenin katkısı yardımı olucak. bi insan tek başına evlenmeye kalksa masrafları üstlenmeye kalksa yaş 40 olup tırtlayınca evlenebilecek pozisyona anca gelir. türkiyede yaşıyoruz ya, bizim kültürümüzde hayırlısıyla bi çocukları evlendirmek gibi bir proje ye sahip büyüklerimiz vardır çevremizde. anne baba takibi evlatlarını evlendirirken katkıda bulunmak zorunda. bakın zorunda diyorum çünkü öyle. bu bizim kültürümüz bizim geleneğimiz göreneğimiz ve bir gerekliliktir. toplumda sadece uylması gerekn kurallar yazılı olanlar değildir. (40 yaşındakiler alınmasın tırtlayınca dediğim için ama evlilik için son derece geç bir yaş. evlat sahibi olmak için korkunç bir yaş. biyoloji diye bi gerçeği yadsımayalım. istisnalar da kaideyi bozmaz.) herşey vaktiyle güzel kim 25 yaşında evlenecek kadar birikim yapabilir tek başına anadan atadan yardım almadan? hiç kimse. o yüzden düğünde tabiki de yapacaklar. görevleri bu. anne sütü vermek gibi. anne baba olmak fedakarlık demek. ve düğünde katkıda bulunmuş olmaları zaten onların yükümlülükleri. lütfetmediler yani.

Bakın burada ne diyorsunuz gelenek, örf, adet, gereklilik. Yok kendi evlenmeye kalksa 40 yaşına gelir yok bilmem ne. Eğer karı koca el ele verip çalışırsa pekala da herşey oluyor. Çok büyük gösterişli salonda olmasın düğün, çok pahalı gelinlik alınmasın, eşyaların tam takım olmayıversin, hemen evinde olmayıversin kendin yap kendin otur. Ne demek zorunda ya. O insanlar zaten o yaşına kadar bakmış okutmuş büyütmüş meslek sahibi yapmış. İşinize gelince örfü adeti çok iyi biliyorsunuz ama işinize gelmeyince benim haberim yok böyle bir şey yok. Zorunluysa o zaman sizin annenizde zorunlu erkek evlat olmadığınız için mi zorunda değil sadece erkek anneleri mi zorunda? 25 yaşında evlenmesinde 30 yaşında evlensin birikim yapsın evlenene kadar ayrıca siz çalışmıyorsunuz bile hani çalışsanız da yetmiyor deseniz anlıcam. Siz ne yapıyorsunuz evladınız için anne baba bakmak zorunda ya hani evlendirmek zorunda ya daha çocuğunuz doğmadan bir tıon borcumuz var diyorsunuz o 25 yaşına gelene kadar evlenip barklandırmak için birikim yapabilecek misiniz. İnsanlar ancak evinin kirasını ödeyip çocuk büyütüyorlar evlendirmek için para biriktiremeyebilrler herkesin durumu bir değil ne demek zorunda yani. O evde ikiniz oturacaksınız, eşyaları siz kullanacaksınız, rahatını siz süreceksiniz ama parasını erkek ailesi ödeyecek ne güzel yol bulmuşsunuz. Herşeyinizi kaynanaya yaptırmışsınızdır siz zaten nereden borcunuz var hadi var neden siz de çalışıp katkıda bulunmuyorsunuz rahata erince çocuk yapmıyorsunuz. Umarım çocuk büyüyene kadar evni kurup evlendirecek parayı biriktirirsiniz. Lütfetmediler ne demek ya tabii ki lütfettiler sizin eşyalarınızı hiçte onlar almak zorunda değil hanımefendi. İşinize gelince bizim yuvamız ailemiz karışmasınlar demeyi de bilirsiniz ama çalışayım ben yapayım demiyorsunuz. Sonra da ben onlardan bir şey istemedim tabii öyledir.. Dua edin kız evladınız olsun o zaman düğün yapmak zorunda kalmayın durumumuz yok deyip bebek çeyizi de yapmazsınız.

geceli gündüzlü çalışıyo eşim zaten ve o alıcak. evet ben çalışamam. ben prensip olarak çocuğumun paradan çok bana ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için çalışamam. tahta bi beşiğe koyar büyütürüm ama yanımda büyütürüm. ben bunu yazarken. bizim durumumuz öyle ahım şahım değil orta halli demek için yazdım. ileriki yazılarım da da "mevzu kim alıcak mevzusu değil" diye belirttim zaten.

eşim yorula yıkıla çalışıyo çok şükür bişeyler getiriyor kendi yağımızla kavruluyoruz. annem ise kendini geçindirse iyi. durum böyleyken biz kv kadar ağlamıyoruz diyorum.

insanda bi torun sevgisi olsa, onun için elinin kiri olacak bi harcamaya bu kadar yaygara koparmaz. bunları bilinçli yapıyor.
onun için çoook tırışka bi harcama olur aslında en lüks bebek odasını kursa, ama diyor ki vah tüh yandık bittik.

ben lanet kv bize bi cacık almıyo diye konu açmadım. öyle gibi algılayıp yazıp çizen sizsiniz. mevzu kim alcak mevzusu değil. adet mevzusu hiç değil. onlar zaten yabancı uyruklular. burda bi ömür yaşamadılar bile. adet bilen insan değiller. benim ailem de bilmez.

böyle bi insanın "adetmiş kız tarafı alsın" demesi tuhaf değil mi? ya insanda hiç mi torun sevgisi olmaz, hadi yok diyelim bu o kadar mı belli edilir vurgulanır.. içinden hiç torunu için bi don almak gelmiyor. normal şartlarda, torununu seven biri olsa, elinde avucunda bu kadar çok şey varken, benim anneme minnet etmez. bizim durumumuzu da biliyor o yüzden oğluna diyor ki sen niye alıyosun diyor. oğluna (eşime) diyor ki masraf yapma.

normal mi bu?

ben şimdi buna tepki gösterdim diye suçlu mu oluyorum?

Prensip mi şuna işime gelmiyor desenize. Bir tın borcumuz var diyen sizsiniz tamam çocuk olunca çalışmamak prensibiniz diyelim. Neden o borçları bitirene kadar çalışıp o borçları bitirip öyle çocuk düşünmediniz. Eşiniz geceli gündüzlü çalışıp yorulacağına neden siz de eve katkıda bulunmuyorsunuz. Ama doğru kaynanızın cipleri var durumları iyi ne çalışacaksınız düğünü de onlar yapmış, eşyaları da almış hala bir ton borcunuz var. Hiç kimse evladını bırakıp çalışmak istemez şartlar öyle gerektirir daha iyi bir gelecek sunmak, daha iyi okullarda okutmak için çalışmak zorundalar bunlar yanında olmaktan daha değerli çocuk alışır annesinin çalışmasına bir şekilde hatta büyünce dua ederler çalışıp okutabildikleri için.

Size göre aile evlendirmek eşya almak zorunda ya tek eşiniz çalışarak eve mi bakacak, çocuğumu büyütecek okutacak, yoksa ileride evlenirken yardımcı olmak için para mı biriktirecek o zaman da sizin çocuğunuz size mecbursunuz bizi evlendirmeye ev kurmaya diyecek eşiniz tek başına çalışarak nasıl yapacak bununda hesabını yaptınız mı sizin de evladınız için yükümlülükleriniz var sonuçta.

Peki sizin düğünü erkek tarafı yapar, evi erkek tarafı kurar, eşyaları onlar alır derke örften adetten çokta güzel haberiniz var da, zamanı vakti gelince kaynananızda bebek çeyizini de kız tarafı yapar demesi mi suçlu oluyor? erkek tarafının mı bütün külfetler, tüm adetler onlara mı yazılmış göreneklerde onu anlamadım. :27:

Back
X