bebek eşyasını kim alır tartışması...

bu adetleri kim uyduruyosa baya akıllıymış çocugu yapmayı düşünen ihtiyaçlarını nasıl alcanıda düşünür ayrıca kaynananamı kalmıi senin annenin ne alca çok biliyosa kendi alsın

adet mi??

benim bildiğim adetlerin yüzyıllık geçmişi olur.

ana kucağıyla puset hangi yörenin adeti,Losangeles falan mı:9:

adet mi??

benim bildiğim adetlerin yüzyıllık geçmişi olur.

ana kucağıyla puset hangi yörenin adeti,Losangeles falan mı:9:

çok haklısın ya.....

ben kimsenin almasını istemem kendim alırım herşeyini

Ne çirkin bir muhabbettir yaa o onu alsın bu şunu alsın falan... Bebek nasıl bir ortama geliyor, çocukcağız şok olacak :19: Kimse bişey almak zorunda değil. Alan olursa da hediyesidir. Hem kocanızın annenize şunu alsın bunu alsın demesi cidden sevimsiz. Eşinize, doğum zamanı bebeği annenizin evden getirmeyeceğini, onu her ikinizin katkılarıyla doğuracağınızı söyleyin lütfen, öğrensin adam...

Adetten çok işlerine geliyor böyle heralde.. Onun da adı 'adet' oluyor.. Torun bu sonuçta büyük bi zevkle almaları lazım!

Bakayım arkadaşlarım ne yazmış,belki böyle adetler vardır bir yerlerde dedim ama gerçekten bu adetler nereye ait bulamadığım gibi 11 sayfalık yazılanı da görünce bu konu daha çok uzar dedim.
Sözün özü eşiniz aç gözlü,kaba ailesi ise çok ama çok düşüncesiz.
Bu çocuk ikinizin kimseye sen şunu al o bunu getirsin deme hakkınız olmadığı gibi,sevdikleriniz sorar neyi eksik gücümüz şuna yetiyor alalım siz almayın derler.Hem sizin aileniz milyarder de olsa eşinizin ailesini bunu deme hakları kesinlikle yok.
Benim bildiğim anneanne babaanne dede her neyse torunumuz olacak diye sevinçten uçup ne alacağını şaşırırken sizinkilerin saçma muhabbeytine bak.
Vah rahmetli kayınvalidecim keşke yaşasaydı da oğlumu da görseydi.Ya kadın kızımı beni yere bastırmazdı.Kayın babam zaten düğünümüzü bile göremedi,.Şu an annem babam çocuklarıma birşey alamasalar mutlaka ellerine para tutuştururlar.
Daha neler göreceğiz bakalım ya maddiyat dünyası olmuş herşey.

Cocugu kim yapiyorsa masrafini da o karsilar. Boyle uydurma birseye pabuc birakmazdim ben. Kendine guvenmeyen cocuk yapmasin.

yaptığı çocuğun eşyasını almayacak adam bir zahmet çocuk yapmasın
bu nasıl bir çingenelik

aman boşver yalandan 2tane çöp alıp hakimiyet kuracaklarına hiçbişi almasınlar
sen de tavrını koy olsun bitsin

çoğusu da burda kaynanan kp im evden çıkıp gitmiyo bebeğime ambargo koydular diye dert yanıp konu açıyo
eşin ve sen çalışıyosan neden siz almıyosunuz ki ayrıca gerçi eşin aile olmanın bilincine varamamış hala ana evinde kalmış ama

her neyse böyle bi konunun muhabbetin dönmesi akıl karı değil
sanki ortaklaşa dükkan tutulmuşta kira ödenecekmiş gibi bi tavır sergiliyolar

durumları yoksa açık açık söylesinler emin ol bu daha güzel ve onurlu bir davranış olur
şuanki durum çok iğrenç..sanki sen çocuğu babanın evinden getireceksin kaldıki daha 20haftalık bebeğin dünyaya bile gelmemiş

bide utanmadan bunu bunu alsınlar.. yahu almıyorsun da bari çeneni kapat adetin geleneğin arkasına sığınma
nerde varmış bu adet çok merak ettim
bazı şeyler gönülden gelir bu güzel bi telaştır ama belliki bu çocuğu sen tek başına yada kendi ailenle yetiştireceksin

çoğu yörede adettir ilk toruna herşeyini kız tarafı yapar derler hatta okurken bir dönem parttime bebe mağazasında çalışıyordum oraya gelen müşterilerden 6 yaşına kadar alışveriş yapanları gördüm...
adetmiş öyleymiş
benim ablamında 3 çocuğunada annem A'dan Z' ye aldı herşeyini
ben kimseden bişey kabul etmedim odasınıda eşyalarınıda kendim aldım asla kabul etmedim
benim ailem de yine de istemediğim halde bebek sepeti oluyor ya beşikten küçük ondan almışlardı bide annem yorgan falan yaptırmıştı o yorganlarında parasını verdim
ne evlenirken ne çocuk doğurduğumda kimseye yük olmadım bana çok saçma geliyor

hele de sizin anneniz zaten herşeyi alacakmış kocanız da biraz edepli olup teşekkür etsinde bebek arabasını kendi alsın bi zahmet!

Ne kendi ailem nede esimin ailesi bi cop bile almadilar kendimiz aldik mecbur degiller cocugu yapan biziz sorumlulugunu ustlenmek bize duser illa sen sunu al sen ana kucagi al kimseyi muallakta birAkamayiz icinden gelen alir ayrica illa kizin annesi alacak adetinide ilk kez duyuyorum valla

Benim bildiğim evet anneanne yapar.

Ama ne yapar ?
Tulum,zıbın,tülbent,kundak,örtü gibi gerekli şeyleri.
Bunlara bebek çeyizi denir.

Genellikle anneanneden beklenir.
Mantığı da doğrudur çünkü anne kullanacak ama kendisi ne lazım olduğunu bilmeyebilir.
Kendi annesiyle birlikte daha rahat hazırlanır.
Ev düzerken örtü,havlu,nevresim gibi kumaş çeyizleri kız tarafının yapmasının devamı gibi düşünülebilir.

Ana kucağı,puset,mobilya gibi şeyler alınsın diye kimseye denmez.
Çok istiyorlarsa sorarlar ne lazım diye.
Veya dünürler anlaşıyorsa kendi aralarında paylaşabilirler.

kızlar ben 20 haftalık hamileyim bizim burda adetmiş bebeğin herşeyini a dan z ye kız annesi alırmış. benim ailemde çok şükür almıcaz demiyolar bu vakit oldu aldığım şey 4 5 çıtçıtlı atletten başka bişey değil herşeyi annem alıyor karyolasıyla gardrobunuda alacaklar eşim geçen günde kalkmış diyorki arabayla anakucağınıda alsınlar bende onuda bi zahmet annenler alsın dedim almazlar annenede söyler annem dedi annesi anneme diycekmişki arabayla anakucağıda sizin bende sakın demesin dedim arada tatsızlık olur bugüne kadar şükür tatsızlık yaşamadık bundan sonra yaşansında istemem biz kendimiz alalım dedim.böyle bir adet varmıdır yaa ne saçma bir çöp almıcaklarmış herşeyi benim ailem alıcakmış

bebek sizin. annesi babası olarak eşyalarını da neden siz almıyorsunuz????

kızlar ben 20 haftalık hamileyim bizim burda adetmiş bebeğin herşeyini a dan z ye kız annesi alırmış. benim ailemde çok şükür almıcaz demiyolar bu vakit oldu aldığım şey 4 5 çıtçıtlı atletten başka bişey değil herşeyi annem alıyor karyolasıyla gardrobunuda alacaklar eşim geçen günde kalkmış diyorki arabayla anakucağınıda alsınlar bende onuda bi zahmet annenler alsın dedim almazlar annenede söyler annem dedi annesi anneme diycekmişki arabayla anakucağıda sizin bende sakın demesin dedim arada tatsızlık olur bugüne kadar şükür tatsızlık yaşamadık bundan sonra yaşansında istemem biz kendimiz alalım dedim.böyle bir adet varmıdır yaa ne saçma bir çöp almıcaklarmış herşeyi benim ailem alıcakmış

doğum fln masraflı olduğundan dolayı her ıkıtarafta bişiler alırkı çocukları masraf yapmasın dıye yanı kvden resmen sizinkilerin ustune yıkmıs masrafları sen şimdi eşine sen babası değilmisin sen al kalanları desen o sana hayır adet böyle annenler alcak der işlerine böyle geliyor sakın bebek doğunca çok görüşme bu sefer bız yaptık aldık der kv bide şimdiden bu hesapları yapıyorlarsa takılan altınları da hesaplamışlardır

Böyle bir adet varmış,çünkü annemde söylemişti bebeğin odasını ben yapıcağım diye fakat ben istemediğimi söyledim.İlk çocuğun çeyizini anneanne hazırlamış.Konu

sahibinin eşi uyanıklık yapmaya çalışmış ana kucağı ve bebek arabasını da anneanneye yükleyerek..Bizim eşim tarafından bir çöp dahi gelmiyeceği için kimseden beklentim

yok,olmamalı da o çocuğu yapıyorsak da sorumluluğunu herşekilde almalıyız.

Back
X