Bebek, ev, eş..

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
merhaba.. o kadar çok şeyden bahsetmek istiyorum ki ..
bebeğim 3 aylık oldu. Hala mememe yapışık. Bıraksam saatlerce emiyor. Kilosu yerinde.Saat başı emmek istiyor doktor 2-3 saatte bir vermezsen sütün azalır diyor. Oyalamak o kadar zor ki.. çok daraldım.

Gündüz uykusu neredeyse hiç yok sadece memede uyuyor on on beş dk bazen yarım saat uyuyup gözlerini açıyor. Taşımaktan kollarım ağrıdı.

Ev almış başını gidiyor hala doğru düzgün yemek yapamıyorum basit hazır şeylerle geçiştiriyorum. Eskiden düzenli olan evim şimdi tabiri caizse dingonun ahırı.. evime biri gelse utanırım. Bebek görmeye gelmek istiyorlar artık 3 aylık oldu kendini toplamıştır diye düşünüyorlar sanırım.
Eşim desen bırak dağınık kalsın modunda. İşten geliyorum yorgunum Diyor haftasonları yardım ediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçları bende yani bende susuyor bende doyuyor her şey benim üzerimde.. kucağında tutup gezdiriyor evde olunca.. ama yetmiyor bana.
Bu ne kadar böyle devam edecek çok yoruldum..

Hayır gayet isteyerek kaldım konunun neresinden çıkıyor bu.. yorgun olmaktan mı
Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.

Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet

Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.

Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
Şikayet değil çok seviyorum tabiki de ama Bence sıradan değil.. diğer bebeklere bakıyorum gündüz 1-2 saat uyuyorlar ve 2-3 saatte bir meme istiyorlar. Her dakika meme vermek be kadar zor bi fikriniz var mı? Kamburum çıktı. Tek başına evde akşama kadar uyumayan bebekle dinlenmeden idare etmek zor

Şikayet değil çok seviyorum tabiki de ama Bence sıradan değil.. diğer bebeklere bakıyorum gündüz 1-2 saat uyuyorlar ve 2-3 saatte bir meme istiyorlar. Her dakika meme vermek be kadar zor bi fikriniz var mı? Kamburum çıktı. Tek başına evde akşama kadar uyumayan bebekle dinlenmeden idare etmek zor
Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz

Anneniz veya kv nizin gelip bi kac saatligine yardim edebilme ihtimali yok mu hic...seni gayet iyi anliyorum bebegin dewamli emdigi icin yorgun hissediyorsn kendini

Bebek isterken her yönüyle düşünmek lazım bu işler böyle yürüyor zaten bi tek sizin bebeğiniz degil bu şekilde büyüyen sizde böyle büyüdünüz.Çocuğa hazır degilmissiniz ne yazık ki ama olan olmuş.
Kendinzi sıkıntıya sokmayın evinizin über toplu olması gerekmiyor zaten,eşinizle konuşun imkanınız varsa haftada bir yardımcı alın yoksa aileniz yakınsa onlardan destek isteyin.Eşinizle konuşun o çocuğu tek başınıza yapmadınız neticede o işte yorulurken sizde yoruluyosunuz,en azından akşamları 1 2 saati kendinize ayırın.Çok iyi bir psikolojide değilsiniz belli ki allah yardımcınız olsun

Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz
Yanında kimse yoksa tek başına büyütüyorsan uyumayan hiç durmayan bir bebek gerçekten çok bunaltıyor. Madem istiyor mussunuz inş Allah size de nasip etsin

Bence siz uğraştığınız için korunarak hamile kalanlara uyuz oluyorsunuz sanırım kafanız hemen oraya gitmiş. Allah en kısa zamanda size de nasip etsin. Hem sevip hem yorulabilmek hatta süper anne olmadığınız için şikayet edebiliyor olacağınıza kendiniz şahit olun

Bebek isterken her yönüyle düşünmek lazım bu işler böyle yürüyor zaten bi tek sizin bebeğiniz degil bu şekilde büyüyen sizde böyle büyüdünüz.Çocuğa hazır degilmissiniz ne yazık ki ama olan olmuş.
Kendinzi sıkıntıya sokmayın evinizin über toplu olması gerekmiyor zaten,eşinizle konuşun imkanınız varsa haftada bir yardımcı alın yoksa aileniz yakınsa onlardan destek isteyin.Eşinizle konuşun o çocuğu tek başınıza yapmadınız neticede o işte yorulurken sizde yoruluyosunuz,en azından akşamları 1 2 saati kendinize ayırın.Çok iyi bir psikolojide değilsiniz belli ki allah yardımcınız olsun
valla bebek isteyip istememkle alakası yok ilk çocukta kimse başına ne geleceğini Tam olarak bilemiyor. Ben de tedaviyle hamile kaldım ilkinde. Aynı konu sahibinin anlattığı gibiydi bebeğim de. Çok zorlanmistim. Bazı bebekler öyle oluyor malesef

Anneniz veya kv nizin gelip bi kac saatligine yardim edebilme ihtimali yok mu hic...seni gayet iyi anliyorum bebegin dewamli emdigi icin yorgun hissediyorsn kendini
Annem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede

İlk aylar ablam aynı sizin durumunuzdaydı.. annem ben sık sık gidip ev isi yapıyorduk.. bebeği az da olsa oyalamaya çalışıyorduk.. valla zordu :) artık 1 yaşında ve uzun zamandır çok daha moralli ve iyi ablam.. sanırım 6 ay sonrası başka şeylere ilgisi artınca daha iyi olacak.. Ek gıda da memeleri dinlendiriyor :) dolacak vakit kalıyor :) çok yoğun ve yorgun bir dönem ama geçecek.. evi bosverin.. gelen de görsün cocugunuzla ilgilisiniz bu kadar oluyor napalım diyin.. bi de bunu düşünmeyin..

Yaşamadan hazır olma ihtimaliniz yok. Psikolojik analizim için sağolun. İyi akşamlar

Back
X