Bebek görmeye gelmekmi , bebeği göstermeye gitmek mi)?

Sanirim onlar sizi kabullenememis simdiye kadar hic gelmediklerine gore. Ilk bebegi de meraklarindan mi gormek istediler ki. Sanirim ben bebegimle ayaklarina gitmezdim..en azindan saygi duyup gelmeliler, sevmeyebilirler ama saygi gostermeliler.

Bebeğimi kimsenin ayağına götürmem öyle saçmalık mı olur :sinirli:
Hayırlı olsun diye gelirler ondan sonra siz de gidersiniz müsait bi zamanda ama ilk onların gelmesi lazım . Daha neler okuyacağım burada . Eşiniz ne diyor peki bu duruma ? Hiç normal değil çünkü

İki bebeğimdede ben gittim gösterdim okadar saçma ve zorki 😏ama yapacak bi şey yok en çokta insan ayırt etmeleri bende artık onlar gibiyim yağ yakana yağ mum yakana mum 🤦🏻‍♀️

Merhaba hanımlar siz yeni bebeği olanlara sorum var sizde nasıl oldu?
Ben ikinci bebegimi yurtdışında doğurdum yakın zamanda Türkiye'ye döneceğim ama eş ailesi genelde hiçbir sekkilde evlendiğimden beri ev görmeye, bebek görmeye , hasta ziyareti, hac sonrası ziyaret vs yapmadı. Gerek görümcem gerek eltim vs hepsi yabani .İlk dogumumda bile bebeği ayaklarına goturmemi istediler görmeye gelmek yerine. Şimdi ikinci bebeğimde de büyük ihtimal aynısı olcak sizce bebegi göstermeye gitmelimiyim. Onların evime gelmesini mi beklemeliyim?. Kayınvalidem 70 yaşında ama her ay termallere başka illere giden birisi. Hatta geçen baskına doğum için tebriğe gitti. Bana gelince gelmiyorlar ...
Bana da gelmediler canim hemde bir saatlik yok bende evlerine gitmiyorum asla. Benim felsefem su benim cocuguma Bısey yapmayanın ne kendine ne cocuguna Bısey yaparım.

Hiç kimsemiz yok böyle durumlarda tebriğe gelen olmayınca daha çok kötü hissediyor insan . Çok teşekkür ederim🌹
Haklısın ama malesef etrafımızda artık eski yollardan kalma alışkanlıkları sürdüren çok az aile kaldı üzüldüm fakat olsun takilmayin yurt dışı olunca insanlara imkansız gibi geliyor

Bebeğimi kimsenin ayağına götürmem öyle saçmalık mı olur :sinirli:
Hayırlı olsun diye gelirler ondan sonra siz de gidersiniz müsait bi zamanda ama ilk onların gelmesi lazım . Daha neler okuyacağım burada . Eşiniz ne diyor peki bu duruma ? Hiç normal değil çünkü
Eşim beni sevmedikleri ni biliyor ortayı bulmaya çalışır. Her iki tarafın gönlü olsun diye çabalıyor. Babasını geçen yıl kaybetti o yuzden annesini uzmek istemiyor. Bizi onların ayağına götürme derdinde. Hamileliğimde canım kavurma çekmişti kokuya hassastim .eşim annesine söyledi.yapmamak icin Dükkanda hazır satiliyo gidin yiyin dedi. Diğer geline kessinlikle öyle değil. Çünkü o gelini kendi seçti. Canı sağolsun) Allah sağlık sıhhat versin tek derdimiz bu olsun . Aynı evde yasamyorum diyede benimle uğraşıyor sanırım

Onlara yakın oturuyorum aynı ilçe ama işte ilginç geliyo insan yeni evlenen , yeni çocuğu olana gelir ) haklısınız çok teşekkür ederim
Görmek isteyen gelir,başkasına gidip kendi torununa gelmemek saygısızlık,eş de bu durumda birşey diyemez söylersiniz,başkasına giderken gidiyor kendi torununa da gelsin.

Sanırım yeni nesil yaşlılar ,insanlar hep böyle ))
kısaca canlarının istemediklerine böyle canın istediğininde bi tarafını yalıyolar 😒ben sizin yerinizde olsam giderim gittimde ikisinde büyük onlar dedim (çiçek gibi insanları üzdünüz bahar görmesin bahçeniz ) tesellim bu

Back
X