Bebek Beslenmesi Bebek gözyaşı dökmeden ağlıyorsa

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
Uzmanlar yeni doğan bebeklerin ilk günlerinde biraz kilo kaybedeceklerine dikkati çekerek ilk kez anne olan ve emziren annelere uyarılarda bulundu.
Bebeklerde su kaybının, ilk kez anne olan ve emziren annelerin bebeklerinde ilk haftalarda sıkça görüldüğünü belirten uzmanlar, su kaybının yüksek ateş, aşırı kusma, aşırı terleme ve yetersiz beslenme gibi sebeplerle ortaya çıktığına dikkat çekiyor.

İHA muhabirinin www.bebekbilgi.com sitesinden derlediği bilgilere göre, yenidoğan bebeklerde özellikle doğum sırasında ağrıyı azaltmak için alınan ilaçlar veya sezaryen olmuşsa narkozun etkisiyle bebeklerin hafif sersemlemiş ve uykulu doğduğu belirtildi. Bu durumda bebeğin emmeye gücü olmadığından memeye isteksiz olduğu ve yeterince beslenemediği kaydedildi.

Başlangıçta emzirmenin anne için emmenin de bebek için oldukça zor olduğunu anlatan uzmanlar, bu süreç sırasında annenin doğru emzirmeyi öğrenmesi gerektiğini belirtiyor. Yeni anneye mutlaka destek verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, "Bebeğiniz doğar doğmaz onu emzirin. Hem bebeğe hem de kendinize zaman tanıyın ve herşeyin hemen mükemmel olmasını beklemeyin" tavsiyesinde bulunuyor.

Uzmanların, bebek emzirilirken dikkat edilmesini istediği hususlar: "Bebeğinizi her ağladığında emzirin. Doğru emzirdiğinizden emin olun. Bebeğiniz emerken yutkunma sesini duymalısınız. Aksi takdirde bebeğiniz süte ulaşamıyordur. Bebeğiniz emerken göğsünüzde sütün aktığını işaret eden bir sızı duymalısınız. Bebeğiniz çok halsiz ve güçsüz mü duruyor? Emmeye ilgisini mi kaybetti?

Bebeklerin su kaybettiklerini anlamanın en iyi yolu bez değişimini takip etmektir. Kullanılan yeni bezlerde ıslaklık hissedilmez ama bu bezler sıvıyı emdiklerinden kabarırlar. Yenidoğan bir bebek günde 6-8 kez bez ıslatmalı ayrıca 2-5 kez kaka yapmalı. Yenidoğan bebeğiniz 3 saatten fazla aralıksız uyuyor ve emmek için uyanmıyor mu? Haftalık tartısında azalma mı var? (yenidoğan bebekler ilk birkaç gün sonunda biraz kilo kaybedebilirler)"

Uzmanlar bebeklerde su kaybının belirtilerini şöyle açıklıyor: "İçe göçmüş bıngıldaklar , gözyaşı olmadan ağlama, ağız kuruluğu, deride pul pul döküntüler, bebeğin bezinde kiremit rengi lekeler görülmesi, 8 saati aşkın bir süre bezini ıslatmaması"

Uzmanlara göre, belirtilerden herhangi biri fark edilmişse bebeğinizi doktora götürün. Sütünüzü bir pompa yardımıyla sağarak bebeğinize kaşıkla yedirmeye başlayın. Her emzirme sonunda bebeğiniz emmeyi öğrenene kadar sütünüzü kaşıkla yedirin. Bebeğinize bu aşamada biberon verirseniz bir daha emmeyi öğrenemez. Ancak kaşıkla beslerseniz tekrar emmeye geçilebilir.
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
 
X