Bebek hareketleri mi ?

esrant

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
6.675
3
356
39
Antalya
Merhaba arkadaşlar.
Tecrübeli annelere,anne adaylarına danışmak istediğim bir şey var.
Ben 13+4 günlük hamileyim.
Dün tv karşısında sağ tarafıma doğru uzanırken
birden göbeğimde (sağ kısımda)
çok değişik ve hafif bir hareket hissettim.
Şöyle anlatayım: sanki içimde bir kelebek var ve o kanat çırpıyor gibiydi
Normalde bağırsak hareketleri falan olur ama çok farklı yani.
Onu anlayabiliyorum sonuçta.
Bu çok değişikti..Resmen kelebek kanat çırpıyor gibi..
Sanırım 3-4 saniye sürdü,sonra geçti,bir daha da olmadı..

Bebek hareketleri için hep çok erken diyorum.
Hissedilemez bu haftalarda genelde öyle söyleniyor.
Çünkü henüz çok küçük,ama öyleyse bu nedir diye de çok merak ediyorum:44:

Sizce ne olabilir bu yaşadığım:44:

Son düzenleme:
hemen cvp veriyorum aynı hissi dün bende sol tarafımda yaşadım eşime dedim ama inanmadı bana o daha neki hareket edecek falan ama etti ben hissettim

İnşallah hissettkleriniz bebeklerinizin hareketleridir ve biz de en yakın zamanda bu duyguyu yaşama mutluluğuna erişiriz.

hemen cvp veriyorum aynı hissi dün bende sol tarafımda yaşadım eşime dedim ama inanmadı bana o daha neki hareket edecek falan ama etti ben hissettim

Ben ilk önce dondum kaldım,ne bu dedim:26:
Eşim de korktu,ne oluyor diye
Anlattım ama tabii nerden bilsin ki :44:

İnşallah hissettkleriniz bebeklerinizin hareketleridir ve biz de en yakın zamanda bu duyguyu yaşama mutluluğuna erişiriz.

İnşallah canım
Ama değilse bile,bu heyecanı yaşamak bile böyleyse
ben ilerde onu tam olarak hissettiğimde neler olacağını tahmin bile edemiyorum.
Deliririm herhalde

Bende dün gece yatarken hissettim. Hatta eşimde dokundu ama o bişey hissedemedi. Ben hissettimmmm

Bağırsak hareketi gibi değildi kesinlikle

Bende dün gece yatarken hissettim. Hatta eşimde dokundu ama o bişey hissedemedi. Ben hissettimmmm

Bağırsak hareketi gibi değildi kesinlikle

Evet smile değil mi,kesinlikle çok farklı bağırsak hareketinden
Eğer öyleyse bizimkiler çok erkenci olacak

Esrant canım anne değilim böyle bir hissi yaşamadım ama yorum yapmadan edemeyeceğim=)
Zayıf bir hamile misin cnm şu an?Belki çok zayıf kadınlarda bu tür hassas hareketler hissedilir belki..Bebeğinin dönüşleri vs..Aklıma ilk bu geldi

Hımm bak şimdi ince bir konuya değindin
Yok canım zayıf değilim,hımm bebek değil midir ki o zaman:26:

eskiden böyle bir şey hissetmediğine göre bence bebekle ilgili birşeydir.bebekle ilgili olmasa hamilelikten öncede olurdu dimi ama :44:

Bebeğin hareketlerinin yedinci haftada başlamasına karşın, bu anne tarafından fark edilmez. Hareketlerini veya “canlandığını” 14. ile 26. haftalar arası herhangi bir dönemde, genellikle de 18. ile 22. haftalar arasında hissedebilirsiniz....
''ALINTIDIR''"

esra'cım bende hamile değilim ama yorum yapmak istedim canım arkadaşıma daha böyle bişey yaşamadığım içinde araştırdım ve sana getirdim...
seninde 14. haftaya girmene şurda ne kalmış ki...

inşallah hissettiğin paşamızdır...

Son düzenleme:
13+4 canım bugün

Benim bir arkadaşımın bebeği için senin bebişinden daha küçük olmasına rağmen aa bacaklarını açmış falan diyormuş dr..Belki o anda senin bebeğinde hareket etmiştir sende hissetmişsindir cnm iç güdüsel olarak valla aklıma başka birşey gelmiyor

Canım benim bir de araştırma yapmış,ayy çok teşekkür ederim
İnşallah tatlım inşallah,sen paşa demeye devam et bakalım

Çok tatlıymış o da ya
Çok sağol tatlım,bunu kesin olarak anlama imkanımız yok da
inşallah tekrar olur diye dua ederim artık ben de

canım 2.5 aylıkken hissettim diyen insanlar var. ayrıca bebeğin ilk hareketleri hep kelebek cırpınması gibi oluyor diye ifade edilir.insallah öyledir. bende 34 haftadayım ilk 4 aylıkken aynı seyi hissetmiştim.
daha önce hamile insanlara içinizde bir can tasımak onun hareketlerini hissetmek nasıl bir duygu diye
hep sorardım.o kadar güzelmiş ki,su anda bunları yazarken bebişin tekmelerini gözümle görüyorum. allah isteyen herkese göstersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…