• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek hasretim..cocuksuzluk sızım

Artık olmuyor.nedense 30 yaşına girince reglim aşırı aşırı azaldı.resmen lekelenme şeklinde geçiyor.her geçen ay da daha da azalıyor.yakinda hiç kalmayacak.ne olacak böyle bilmem.erken menepoz mu falan diyorum ama başka hiçbir belirti de yok.niye öyle belli değil.
Sizdekide nasıl bir zevk anlayamıyorum sanki hamile kalsa doğuracak aldırmak için hamile kalmadığına üzülüyor. Cidden benim neyim( psikolojik )var diye hiç düşünüp doktora gitmediniz mi?

Merhaba hanimlar 35 yaşımda 9 yıllık evliyim.8 yıl antidepresan tedavim yüzünden(bipolar) korunmak zorunda kaldık.son bir yıldır psikiyatrim ilacımı gebelikte kullanılabilecek düzeyde düşürdü ağır olan ilacı da biriktirdi.bipolar yıllardır stabil ve hafif düzeyde. 1 yildir dogal yolla olmadi.her neyse adet düzensizliği polikistik over var bende.3 ay önce kadın doğum doktoruna gittim kötü bi doktor seçmişim tüm tahlilleri istedi ama tahlil sonuçlarında başından savdi.yapay zeka bile daha iyi yorumladı sonuçlarımı.her neyse çok iyi bi doktor varmış 1 kaç haftaya kadar tekrar gidicem.bu arada eşimde bir sorun yok sonuçları çok iyi çıktı.IUI aşılama yaptırmayı düşünüyorum ama yolun çok başındayım.korkuyurum tedavi olduğum halde nasip olmazsa diye.bir de bu aşılama hakkında o kadar rahat bi durumda değilim annem göğüs kanseriydi.yani hormon tedavileri benim için riskli Allah korusun.Yillardir o kadar hasret kaldım ki çevremde tanidiklarin vs yıllardır yüzlerce bebeği oldu.benim boynum bükük kaldı.cok üzgünüm.sadece içimi dökmek istedim.:(
Yanlış anlamayın beni ama çocuk bakmak büyütmek gerçekten çok zor insanin psikolojisi alt üst oluyor sizin rahatsızlığınız varken daha çok yipranirsınız bende 2 buçuk yıl hamile kalamadım sizin gibi etrafımdaki Bebek sahibi olan kişileri görünce çok üzülürdüm ama şimdi anlıyorum ki herşey de bir hayır vardır olmuyorsa zorlamamak gerek kızım dehb oğlum atipik otizim şimdide onlar düzelecek mi iyileşecek mı diye hep düşünceler içindeyim olmuyorsa bunda vardır bir hayır deyin çünkü olunca sağlıklı değilse bu daha zor bir imtihan😔

Bence sen ufaktan beddua ediyor gibisin
Fakat ben dini inancı olan biri değilim.
Kınamak değil ki fikir alışverişi bu.
Ayrıca ilk mesajımda okb olduğumu risklerini bildiğimi 3 nesildir bunu taşıdığımı söyledim. Bu kadar öfkeye lüzum yok. Herkesin hayata bakış açısı farklı farklı. Fabrika çıkışı değiliz
Dini inancım yok denebilir dini bütün biri değilim. Beddua etmiyorum. İster karma de ister ne dersen de. Kınadığınla sınanırsın bu hayatın cilvesidir. Hayata bakışın farklı olsa da bu böyle. Ve senin yaptığın fikir alışverişi değil karşındaki kişiye fikrini dayatmak ve demorolize etmek.

Etrafımda kötü örnek gördüğüm için ve üstün yarar çocuk üzerinedir diye düşündüğüm için fikrimi paylaştım
Sizin hikayeniz güzel olabilir ama olmayabilirdi de. Her hastalığın derecesi var.
Örneğin annemin arkadaşı intihar meyilli bir bipolar. Ilac içiyorum diyor içmiyor. Çocuk sahibi olsaydı sizce bu iyi bir fikir miydi?
Ne dedim doktor ilacını ayarlıyorsa düşürüyorsa bıraktırıyorsa dedim dimi? Doktor kontrolü olmadan çocuk sahibi olunmaz zaten bu hastalıkta

Fazla mı hassas davranıyorsunuz? Annem okb li olduğunu tedavi gördüğünü hatta bana geçtiği için de üzüldüğünü acikca söylüyor. Tedavi olduğu dönemde x..ax yüzünden benim kim olduğumu hatırlamazdi bir kaç saat. Bunları yaşadığım için üzülüyor. Anneliği laf gibi bir durum değil ki. Olasılıklar konuşuluyor neden şahsi olarak algılayıp cevap veriyorsunuz ki? Dünyadaki tek bipolar siz değilsiniz. Ölçüt de sizin durumunuz değil. Bipolar olup karısını bosayıp kumara giden de var, pasa pasa ilacını içen de intihar eden de uyustucu kullanan da var.
Şahsi olarak algılamıyorum. Burada konuşulan bipolar birinin çocuk sahibi olup olamayacağı. Ve siz net bir biçimde olmaz olmamalı olamaz diye bir tutum sergiler vaziyettesiniz. Bu sebeple sizin aşırı sert tutumunuzu eleştiriyorum. Ayrıca etiketliyorsunuz bu bipolar bu şu bu okb zırt vırt diye. Buna karşı çıkıyorum. Bipolar olup onu bunu yapan var. Kontrollü olup ilacını düzenli kullanıp 5 senenin sonunda ilaçsız sadece kontrolle ilerleyen de var. Bu dünyada çeşit çeşit hastalıklar var ve insanların bu hastalıklara tutumu farklı oluyor dimi.

Şahsi olarak algılamıyorum. Burada konuşulan bipolar birinin çocuk sahibi olup olamayacağı. Ve siz net bir biçimde olmaz olmamalı olamaz diye bir tutum sergiler vaziyettesiniz. Bu sebeple sizin aşırı sert tutumunuzu eleştiriyorum. Ayrıca etiketliyorsunuz bu bipolar bu şu bu okb zırt vırt diye. Buna karşı çıkıyorum. Bipolar olup onu bunu yapan var. Kontrollü olup ilacını düzenli kullanıp 5 senenin sonunda ilaçsız sadece kontrolle ilerleyen de var. Bu dünyada çeşit çeşit hastalıklar var ve insanların bu hastalıklara tutumu farklı oluyor dimi.
Tamam sensin
Senin düşüncelerin en haklı
Sen en doğrusunu biliyorsun
Okey.

Arkadaşlar mesajları tek tek okudum.ilk başta konuma pek cevap gelmemişti.o yüzden takip etmeyi bırakmıştım.her neyse ben psikiyatristimin ve psikologumun kontrolünde onların onaylariyla bu aşamaya gelmiştim.bipolarim ama tedavi tedavimi oldum olmaya da devam ediyorum.bazilariniz acımasızca yorumlar yapmış.cocuk sahibi olmak size uygun değil çocuğun bipolar olur vs.bu dünyada var olan milyonlarca hastalık var.iki sağlıklı anne babanın engelli çocuğu dogabiliyorken bana yorumlarınız çok acımasız geldi.tum yorumlar için teşekkür ederim yine de.

Back
X