• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek hasretim..cocuksuzluk sızım

hastaliginizin genetik aktarimini azaltmak icin tup bebek yapmak daha mantiklii sanki..
tüp bebek
daha doğrusu PGT yaptırınca sadece sebep olan geni (o gendeki bozukluk her neyse artık) bilinen hastalıklar elenebilir

yaygın psikiyatrik hastalıkların hiçbirinde (depresyon, anksiyete, bipolar vs.) böyle bilinen bir gen bozukluğu yok, mutlaka etkisinden şüphelenilen varyasyonlar vs. var ama şudur denecek bir şey yok o yüzden
bunda var bunda yok diye bir seçim yapılamaz

Evet zaten dusuncelerimizi tartisiyoruz. Bunda bir beis yok...
Çocuklar sağlam zaten 3 çocukta. Onlar saglamken kör anne baba elinde perişan olmuştu. Neyse.
Bu arada cocuk iyi durumda değilse polise şikayet edebiliyoruz.
Alıp gidiyorlar...
Çocuğunu ilaca ya da bakıma muhtaç etmek bana ters. Bile bile yapmak ayrı. Sonradan olması apayri
Demek istediğim insanların çocuk sahibi olma hakkı kanunlar tarafından koruma altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamına girer. Bu sizin kişisel düşünceniz kanunlara aykırı. Ben ana baba görevini yerine getirmemekten bahsetmiyorum çocuk sahibi olma hakkından bahsediyorum.

Demek istediğim insanların çocuk sahibi olma hakkı kanunlar tarafından koruma altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamına girer. Bu sizin kişisel düşünceniz kanunlara aykırı. Ben ana baba görevini yerine getirmemekten bahsetmiyorum çocuk sahibi olma hakkından bahsediyorum.
Şu an için öyle ama tarihte bir durumun örnekleri var.yeterince iyi genlere sahip olmadıklarını düşündükleri insanların çocuk sahibi olmasına engel olmuşlar.yani demek istediğim aslinda çok ütopik, kimsenin aklına gelmeyen bir fikir değil, tarihte örnekleri var.yasalar da değişebilir neticede ama o kadar derin bir tartışmaya gerek var mı sizin bileceğiniz iş.

Hanımefendi çocuk esirgeme kurumuna gitse bipolar bozukluk olduğu için çocuk verilmez. Hukuken aykırı bir şey dediğiniz tam olarak nedir? İnsanların çocuklarına vurması da hukuken bir suç değil belirli ölçüde. O zaman yapsınlar mi? Bir hırsızlıkta bile belirli miktar altıma işlem yapılmıyor. O zaman çalsınlar mi?
Bu konunun hukukla ilintili bir tarafı yok. Ahlak normları ile ilgisi var. Ya muhtaç çocuklar dünyaya getirir kendi egonuzu tatmin edersiniz ya da yapmaz geninizi kendinize saklarsiniz

Çok yakın bir arkadaşım MS yüzünden çocuk yaşta annesini kaybetmiş. Kendisinde de bu olasılık ilgili test yaptırmış ve genetiğinde yatkınlık bulunmuştu. Ablası da o da çocuk sahibi olmadan evlilik yürütüyor. Çünkü MS rahatsızlığından ölebilirim ve çocuğum benim çektiğim acıyı çeksin istemiyorum diyor
Sanırım anlatabildim

Hanımefendi çocuk esirgeme kurumuna gitse bipolar bozukluk olduğu için çocuk verilmez. Hukuken aykırı bir şey dediğiniz tam olarak nedir? İnsanların çocuklarına vurması da hukuken bir suç değil belirli ölçüde. O zaman yapsınlar mi? Bir hırsızlıkta bile belirli miktar altıma işlem yapılmıyor. O zaman çalsınlar mi?
Bu konunun hukukla ilintili bir tarafı yok. Ahlak normları ile ilgisi var. Ya muhtaç çocuklar dünyaya getirir kendi egonuzu tatmin edersiniz ya da yapmaz geninizi kendinize saklarsiniz

Çok yakın bir arkadaşım MS yüzünden çocuk yaşta annesini kaybetmiş. Kendisinde de bu olasılık ilgili test yaptırmış ve genetiğinde yatkınlık bulunmuştu. Ablası da o da çocuk sahibi olmadan evlilik yürütüyor. Çünkü MS rahatsızlığından ölebilirim ve çocuğum benim çektiğim acıyı çeksin istemiyorum diyor
Sanırım anlatabildim
Tüp bebek niye yaptırmıyor?

Olmayan için genç falan değil.bu tarz çocuk kandırır gibi yorumlar ne işe yarıyor bilmem? Sonuç değişiyor mu sanki? Koskoca 1 sene.Kime göre gençtir?ilk aydan korunurken hamile kalana göre gençtir.ama biz onların yanına bile yaklaşamiyoruz maalesef.onlar Finlandiya biz Afganistan 😁ne güzel ilk yorumda arkadaş adam gibi tüp bebek yaptırın demiş.benim de 30 yaşında doğurganliğim bitti bu arada delireceğim.o kadar gıcık oluyorum ki korunma derdi olan kadınlara.haa bu arada ona rağmen de hamile kalan var😁
Bugün de korunma derdi olan kadınlara mı gıcık oldun ? Sen genel olarak zaten kadınlara gıcık değil miydin

Oldukca ciddi bir rahatsizliginiz varken, bebek buyutebileceginize emin misiniz? Psikiyatriniz bu konuda ne diyor?
Bu nasıl bir üslup? Oldukça ciddi bir hastalık derken? Bipolar tip 2 ya da belki alt tip hanfendi uzun zamandır hafif seyrettiğini doktorunun ilacı kestiğini diğerini de azalttığını söylüyor. Doktor onayıyla bebek sahibi olmaya çalışıyor kadıncağaz. Durduk yere neden hastalığından vurmaya çalışıyorsun ki 🙁 ben de bipolarım ve 2 tane kızım var. Anneliğime de laf söyletmem yani. Hastalığıma rağmen iyi bir anneyim ve bu etiketlemelere de şiddetle karşıyım.

Dini bakış açısı bilimsel gerçeklerin önüne geçmiyor. Anne baba ortak genetik miras veriyor ancak akıl hastalıklarının anne yoluyla geçme olasılığı her zaman daha fazladır. Bunu bana gittiğim her doktor söyledi.
Simdi nedenlerini tek tek anlatamam şöyle söyleyeyim annenin bebeğe aktardığı daha fazla biyolojik madde var.
Örnek veriyorum arkadaşım epilepsi hatasıydı ve annesi hatta anneannesinin annesi de aynı durumdaymis. Kız bu yüzden annesine öfkeliydi. Bir keresinde yolda yürürken öyle kötü düştü ki bacağı iki yerden kırılmıştı.
Ben de ilk Okb atağı yaşadığım zaman anneme öfke duydum yalan değil. Yüksek lisans yaparken başladı. Sanırım 2017 yılının başıydı. 9 yıl içinde toplam 5 yıl onlarca kitap psikolog psikiyatri kolay mı sanıyorsunuz?
Okb nin Türkiyede uzmanı en az olanı da bendeydi. Pure-O tanısı almam bile 2 sene sürdü.
Eğer normal bir zihin ile dünyaya geldiyseniz Allah a işinizi bırakmak kolay gelir. Ne derler bekara kadın boşamak kolay derler. O hesap...
Bence hanımefendi çocuğuna olacak her şeyi çok detaylı düşünmek zorunda
Ben esime bu kaygımı anlattım. Doktoruma da paylaştım ileride çocuğum olursa diye. Onun bile yönetimi var. Eğilimleri gördüğün an müdahale edeceksin dedi.
Ama benim için bu mümkün...
Şizofreni borderline bipolar vs vs bunlar için ilaçsız kalmak imkansız.
5 sene ilaçla stabil kalıp 3 senedir de hiç bir ilaç kullanmıyordum. Hamileliklerimin birinde 1.25 mg ilaç kullandım. Emzirme dönemimde ilaç kullanmadım. Düzenli doktor kontrollerim yeterli oldu. Ayrıca bipolar bir annenin bipolar çocuğunun olma ihtimali sağlıklı bir annenin bipolar çocuğu olma ihtimalinden %10-20 daha fazla. Abartmayın bence.

Evet zaten dusuncelerimizi tartisiyoruz. Bunda bir beis yok...
Çocuklar sağlam zaten 3 çocukta. Onlar saglamken kör anne baba elinde perişan olmuştu. Neyse.
Bu arada cocuk iyi durumda değilse polise şikayet edebiliyoruz.
Alıp gidiyorlar...
Çocuğunu ilaca ya da bakıma muhtaç etmek bana ters. Bile bile yapmak ayrı. Sonradan olması apayri
Benim annem de babam da bipolar değil ben onların bipolar evlatlarıyım. Sen bebek bekleyen bir anne adayısın. Bak kınama bence kimseyi. Allah kınadığınla sınar seni

Benim annem de babam da bipolar değil ben onların bipolar evlatlarıyım. Sen bebek bekleyen bir anne adayısın. Bak kınama bence kimseyi. Allah kınadığınla sınar seni
Bence sen ufaktan beddua ediyor gibisin
Fakat ben dini inancı olan biri değilim.
Kınamak değil ki fikir alışverişi bu.
Ayrıca ilk mesajımda okb olduğumu risklerini bildiğimi 3 nesildir bunu taşıdığımı söyledim. Bu kadar öfkeye lüzum yok. Herkesin hayata bakış açısı farklı farklı. Fabrika çıkışı değiliz

5 sene ilaçla stabil kalıp 3 senedir de hiç bir ilaç kullanmıyordum. Hamileliklerimin birinde 1.25 mg ilaç kullandım. Emzirme dönemimde ilaç kullanmadım. Düzenli doktor kontrollerim yeterli oldu. Ayrıca bipolar bir annenin bipolar çocuğunun olma ihtimali sağlıklı bir annenin bipolar çocuğu olma ihtimalinden %10-20 daha fazla. Abartmayın bence.
Etrafımda kötü örnek gördüğüm için ve üstün yarar çocuk üzerinedir diye düşündüğüm için fikrimi paylaştım
Sizin hikayeniz güzel olabilir ama olmayabilirdi de. Her hastalığın derecesi var.
Örneğin annemin arkadaşı intihar meyilli bir bipolar. Ilac içiyorum diyor içmiyor. Çocuk sahibi olsaydı sizce bu iyi bir fikir miydi?

Bu nasıl bir üslup? Oldukça ciddi bir hastalık derken? Bipolar tip 2 ya da belki alt tip hanfendi uzun zamandır hafif seyrettiğini doktorunun ilacı kestiğini diğerini de azalttığını söylüyor. Doktor onayıyla bebek sahibi olmaya çalışıyor kadıncağaz. Durduk yere neden hastalığından vurmaya çalışıyorsun ki 🙁 ben de bipolarım ve 2 tane kızım var. Anneliğime de laf söyletmem yani. Hastalığıma rağmen iyi bir anneyim ve bu etiketlemelere de şiddetle karşıyım.
Fazla mı hassas davranıyorsunuz? Annem okb li olduğunu tedavi gördüğünü hatta bana geçtiği için de üzüldüğünü acikca söylüyor. Tedavi olduğu dönemde x..ax yüzünden benim kim olduğumu hatırlamazdi bir kaç saat. Bunları yaşadığım için üzülüyor. Anneliği laf gibi bir durum değil ki. Olasılıklar konuşuluyor neden şahsi olarak algılayıp cevap veriyorsunuz ki? Dünyadaki tek bipolar siz değilsiniz. Ölçüt de sizin durumunuz değil. Bipolar olup karısını bosayıp kumara giden de var, pasa pasa ilacını içen de intihar eden de uyustucu kullanan da var.

Merhaba hanimlar 35 yaşımda 9 yıllık evliyim.8 yıl antidepresan tedavim yüzünden(bipolar) korunmak zorunda kaldık.son bir yıldır psikiyatrim ilacımı gebelikte kullanılabilecek düzeyde düşürdü ağır olan ilacı da biriktirdi.bipolar yıllardır stabil ve hafif düzeyde. 1 yildir dogal yolla olmadi.her neyse adet düzensizliği polikistik over var bende.3 ay önce kadın doğum doktoruna gittim kötü bi doktor seçmişim tüm tahlilleri istedi ama tahlil sonuçlarında başından savdi.yapay zeka bile daha iyi yorumladı sonuçlarımı.her neyse çok iyi bi doktor varmış 1 kaç haftaya kadar tekrar gidicem.bu arada eşimde bir sorun yok sonuçları çok iyi çıktı.IUI aşılama yaptırmayı düşünüyorum ama yolun çok başındayım.korkuyurum tedavi olduğum halde nasip olmazsa diye.bir de bu aşılama hakkında o kadar rahat bi durumda değilim annem göğüs kanseriydi.yani hormon tedavileri benim için riskli Allah korusun.Yillardir o kadar hasret kaldım ki çevremde tanidiklarin vs yıllardır yüzlerce bebeği oldu.benim boynum bükük kaldı.cok üzgünüm.sadece içimi dökmek istedim.:(
Canım öncelikle annen için çok üzüldüm geçmiş olsun.
sizin durumunuza gelince 35 yaş itibari ile yumurtalar artık kalitesizleşiyor ve her geçen gün aleyhimize işliyor öncellikle bence temiz beslenme spor diyet takviyeler ile 2 ay lık bir hazılık sürecinden sonra aşılama yaptırın çünkü yıllarca ilaç kullanmışsınız ağır ilaçlar birde vücudunuz ne kadar zarar gördü bilmeyiz hormon tedavisi sıkıntısı yapmıyor olsanız direkt tüp bebek yapın derdim başarı oranı aşılamadan daha yüksek 2-3 ay kadar vücudunuzu hazırlayın derim sonra iyi bir doktor bulun araştırın

45 yaşında bile doğum yapan var
artık eskisi gibi değil o işler
kendinizi strese sokmayın
bebek için en önemli şeylerden biri de psikolojik dinginlik

Ne kötü bir kalp . İyi ki reel de tanışmıyoruz
Ne alakası var? 45 yaşında çok doğurgan bir yaş mı? Bilme göre yorum yapıyorum.ben 45 yaşında olsam benim de umudum olmayacak.kendimi de mi sevmiyorum.

Back
X