• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek hasretim..cocuksuzluk sızım

aysehla

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
133
Puanlar
323
Yer
Ankara
Merhaba hanimlar 35 yaşımda 9 yıllık evliyim.8 yıl antidepresan tedavim yüzünden(bipolar) korunmak zorunda kaldık.son bir yıldır psikiyatrim ilacımı gebelikte kullanılabilecek düzeyde düşürdü ağır olan ilacı da biriktirdi.bipolar yıllardır stabil ve hafif düzeyde. 1 yildir dogal yolla olmadi.her neyse adet düzensizliği polikistik over var bende.3 ay önce kadın doğum doktoruna gittim kötü bi doktor seçmişim tüm tahlilleri istedi ama tahlil sonuçlarında başından savdi.yapay zeka bile daha iyi yorumladı sonuçlarımı.her neyse çok iyi bi doktor varmış 1 kaç haftaya kadar tekrar gidicem.bu arada eşimde bir sorun yok sonuçları çok iyi çıktı.IUI aşılama yaptırmayı düşünüyorum ama yolun çok başındayım.korkuyurum tedavi olduğum halde nasip olmazsa diye.bir de bu aşılama hakkında o kadar rahat bi durumda değilim annem göğüs kanseriydi.yani hormon tedavileri benim için riskli Allah korusun.Yillardir o kadar hasret kaldım ki çevremde tanidiklarin vs yıllardır yüzlerce bebeği oldu.benim boynum bükük kaldı.cok üzgünüm.sadece içimi dökmek istedim.:(

.yapay zeka bile daha iyi yorumladı sonuçlarımı.
Tahlil sonuçlarımı yapay zekaya yorumlatıp bana okuyan doktor gördü bu gözler🤫
Ya şimdi çok şeyin tedavisi var günümüzde
sabır daha gençsiniz
Geç olsun güç olmasın
İlk evvel hayırlısı olsun
Kucağınız dolsun inşallah

Merhaba hanimlar 35 yaşımda 9 yıllık evliyim.8 yıl antidepresan tedavim yüzünden(bipolar) korunmak zorunda kaldık.son bir yıldır psikiyatrim ilacımı gebelikte kullanılabilecek düzeyde düşürdü ağır olan ilacı da biriktirdi.bipolar yıllardır stabil ve hafif düzeyde. 1 yildir dogal yolla olmadi.her neyse adet düzensizliği polikistik over var bende.3 ay önce kadın doğum doktoruna gittim kötü bi doktor seçmişim tüm tahlilleri istedi ama tahlil sonuçlarında başından savdi.yapay zeka bile daha iyi yorumladı sonuçlarımı.her neyse çok iyi bi doktor varmış 1 kaç haftaya kadar tekrar gidicem.bu arada eşimde bir sorun yok sonuçları çok iyi çıktı.IUI aşılama yaptırmayı düşünüyorum ama yolun çok başındayım.korkuyurum tedavi olduğum halde nasip olmazsa diye.bir de bu aşılama hakkında o kadar rahat bi durumda değilim annem göğüs kanseriydi.yani hormon tedavileri benim için riskli Allah korusun.Yillardir o kadar hasret kaldım ki çevremde tanidiklarin vs yıllardır yüzlerce bebeği oldu.benim boynum bükük kaldı.cok üzgünüm.sadece içimi dökmek istedim.:(
8 yıl korunmuşsunuz zaten.Çocuğunuz olmuyor değil ki.Hiçbir sağlık problemi olmayanların bile 1 yıl boyunca olmadığı oluyor.Doğal yolla olur bence.Gereksiz depresyon haline bürünmüşsünüz.Yine de başka doktorlara gidin tabi.Yaşınız da geç değil ayrıca.Ben 48 oldum artık benim hiç umudum kalmadı.

Fazla mi arabesksiniz acaba drama seviyorsunuz gibi...yaşınız genc çocuk calismalarina yeni başlamışsın.. hangi arkadasinin yüzlerce cocugu var onuda merak ettim...rahat olun tedavinizi odaklanin iyi düşünün iyi olsun..

Fazla mi arabesksiniz acaba drama seviyorsunuz gibi...yaşınız genc çocuk calismalarina yeni başlamışsın.. hangi arkadasinin yüzlerce cocugu var onuda merak ettim...rahat olun tedavinizi odaklanin

Fazla mi arabesksiniz acaba drama seviyorsunuz gibi...yaşınız genc çocuk calismalarina yeni başlamışsın.. hangi arkadasinin yüzlerce cocugu var onuda merak ettim...rahat olun tedavinizi odaklanin iyi düşünün iyi olsun..
9 yılın 8 i korunmak zorunda kalarak dahi olsa hasret kaldım onu ifade etmek istemiştim.zaten mesajimda cocugum olmuyor yazmamistim.duydugum ozlemle ilgili icimi dokmek istemistim.tanidigimin yüzlerce çocuğu olmadı tanıdıklarını toplamda yüzlerce çocuğu oldu

Olmayan için genç falan değil.bu tarz çocuk kandırır gibi yorumlar ne işe yarıyor bilmem? Sonuç değişiyor mu sanki? Koskoca 1 sene.Kime göre gençtir?ilk aydan korunurken hamile kalana göre gençtir.ama biz onların yanına bile yaklaşamiyoruz maalesef.onlar Finlandiya biz Afganistan 😁ne güzel ilk yorumda arkadaş adam gibi tüp bebek yaptırın demiş.benim de 30 yaşında doğurganliğim bitti bu arada delireceğim.o kadar gıcık oluyorum ki korunma derdi olan kadınlara.haa bu arada ona rağmen de hamile kalan var😁

Son düzenleme:
8 yıl korunmuşsunuz zaten.Çocuğunuz olmuyor değil ki.Hiçbir sağlık problemi olmayanların bile 1 yıl boyunca olmadığı oluyor.Doğal yolla olur bence.Gereksiz depresyon haline bürünmüşsünüz.Yine de başka doktorlara gidin tabi.Yaşınız da geç değil ayrıca.Ben 48 oldum artık benim hiç umudum kalmadı.
Eee bir zahmet 48 nedir? Zaten 45 yaşında evlenip çocuk hayali kurmak ütopyaydı.kibarlik yapacağız diye canımız çıkmıştı senin için 😁

Oldukca ciddi bir rahatsizliginiz varken, bebek buyutebileceginize emin misiniz? Psikiyatriniz bu konuda ne diyor?

ben ileri derecede pcos ile hamile kaldım. fsh değerim 9.1di, doktorlar 10 ve altında olmasını istiyor ve zaten 15ten sonrası kısırlık demek. benim doktorum çok iyiydi. evlilik öncesi durumumu zaten bildiğimiz için “çocuk düsünün hemen, yaş ilerledikçe fsh değerin yükselecek” dedi. hormonlarımın hepsi düzensizdi. sür hormonum yüksekti.

doktorum ilk etapta adım adım gideceğimizi; yumurta takibi (3 ay), aşılama (max 3 ay ama doktorum eğer sperm değerlerinde sorun yoksa aşılama boşa zaman kaybı olur demişti), en son tüp bebeğe kadar yolumuz var demişti. umutsuz olma, bizim en sevdiğimiz ve en olumlu sonuc aldığımız hastalar pcos hastalarıdır demişti.

1 yıl denemenin sonucunda gebelik oluşmayınca yumurta takibine başladık. çok güzel yumurtalar olgunlaştığı halde gebelik olmadı. çok sancılı ve yoğun kanamalı regl olunca doktorum 1 ay ara verelim, dinlen dedi. bu sürede doktorumun önerisiyle akdeniz diyeti ve pilatese başladım. esim de ben de bastan beri takviyeler de kullanıyorduk. ben bir sonraki ay tedaviye devam etmeyi beklerken hamile olduğumu öğrendim..

yani umutsuz olmayın. bedeninize güvenin.

Belki de olmaması hayırlıdır sizin için. Rahatsızlığınız ilerde artarsa mesela? düşünmüşsünüzdür eminim bunları ,sizi korkutmak üzmek değil derdim ama doğmamış bebeğinizi de düşünün lütfen. Benim arkadaşım çok çekti annesi bipolardı çünkü ilerledi durumu deteylara girmek istemiyorum. Ama çok uzum bir süre tedavi görmüşsünüz ya tekrarlarsa falan bilemedim hakkınızda hayırlısı olsun.

Özellikle hamilelik, lohusalık ve uzun meşakkatli bir süreç var.Sizij hastalıkla çocuk yapmaanız uygun mu?lütfen kötü niyetli bir yorum olarak düşünmeyin ablamda aynı hastalıkta çocuk yaptı ve hastalığının teşhisi konmamıştı.Ailecek ve bebek açısından çok kötü şeyler yaşadık.Daha kötü şeyler olabilirdi

ben ileri derecede pcos ile hamile kaldım. fsh değerim 9.1di, doktorlar 10 ve altında olmasını istiyor ve zaten 15ten sonrası kısırlık demek. benim doktorum çok iyiydi. evlilik öncesi durumumu zaten bildiğimiz için “çocuk düsünün hemen, yaş ilerledikçe fsh değerin yükselecek” dedi. hormonlarımın hepsi düzensizdi. sür hormonum yüksekti.

doktorum ilk etapta adım adım gideceğimizi; yumurta takibi (3 ay), aşılama (max 3 ay ama doktorum eğer sperm değerlerinde sorun yoksa aşılama boşa zaman kaybı olur demişti), en son tüp bebeğe kadar yolumuz var demişti. umutsuz olma, bizim en sevdiğimiz ve en olumlu sonuc aldığımız hastalar pcos hastalarıdır demişti.

1 yıl denemenin sonucunda gebelik oluşmayınca yumurta takibine başladık. çok güzel yumurtalar olgunlaştığı halde gebelik olmadı. çok sancılı ve yoğun kanamalı regl olunca doktorum 1 ay ara verelim, dinlen dedi. bu sürede doktorumun önerisiyle akdeniz diyeti ve pilatese başladım. esim de ben de bastan beri takviyeler de kullanıyorduk. ben bir sonraki ay tedaviye devam etmeyi beklerken hamile olduğumu öğrendim..

yani umutsuz olmayın. bedeninize güvenin.
Konuda bağımsız hangi takviyleri kullanıyorsunuz?

Yaradan bir insan yaratmayı murad etti miydi seksen yaşındaki ana babadan da meydana getiriyor. Bu zamanda çocuğunun olması mı olmaması mı hayırlı insan kestiremiyor. Her şeyin hayırlısını dilemek çok fazla bu meseleyi kafaya takmamak elden gelen tıbbi yardımları da alıp olana rıza göstermek en doğrusu

Bu tip psikolojik hastalıklar kalıtımsal olup anneden bebeğe aktarılabiliyor. Bebeğin de psikolojik sorunlara yatkın genle doğacak.
Konu sahibinin psikiyatristiyle ince eleyip sık dokuması lazım bu bebek işini. Benim kayınvalidem bipolar teşhisli, 3 yıl önce de kızı teşhis aldı ne yazık ki.

Back
X