Bebek hediyesi ..

Ben anlamadım,sormadan nasıl su kadar vereceksin denebiliyor ki?
Benim bildiğim kimden istenecekse hepsine tek tek sorulur,şunu alacağız,bu kadar toplayacağız,katılıyormusun? diye. Siz hayır derseniz de ısrar edilmez.
Hayatimda böyle saçma şey duymadım. Kimse mecbur değil ki,ister bireysel hediye alırsınız,ister katılırsınız onlara ama böyle ısrar edilemez yani,gönüllülük esastır bu konularda,zorlamayla olmaz.
Boşverin,açıklama yapmaniz bile gereksiz.
Ben hediyemi kendim alacağım deyip geçmelisiniz bir dahakine.

mühendislik firmasındayım ve işyerindekiler mühendis. ben asistanımm (aslında sekreter işte) asgari ücrete çalışyorum onların en kötüsü 6 7 bin maaşlı biri hele 13 bin maaş alıyor. ha hakları ben bişe diyemem ama bir değiliz işte beni zorlamalarını anlamıyorum sadece.
Gerçekten çok düşüncesizlermiş..Az çok durumunuzu anlayıp size destek olmalıydılar .

Gerçekten çok anlayışsız ve salaklarmış.
Böyle şeylerde isteyen katılır. Çoğunluk istiyor diye yapılmazki..

200tl az para mı? Kolay kazanıyorlar galiba?
Kişibaşı 200tl yerine daha makul bir tutar yapıp ona göre altın alabilirlermiş. Yarım veya çeyrek gibi. Cumhuriyet altınını kim kaybetmiş de personel buluyor?

Sakın borç harç bulup dediklerini yapmayın. Ve bir daha mevzu açılırsa ağlamayın.
Sorarlarsa "200tl gibi bir parayı vermeyeceğimi söyledim. Siz de daha makul orta sınıfa hitap eden hediyeler seçseydiniz beni bağlamaz. Hediyemi ayrıca alıp vereceğim. Zira hediye gönülden kopar haraç gibi zorla toplanmaz" deyip geçin..

Bu arada konu sahibi,eski konunuzu da hatırladım ve böyle halden anlamayan bir grup insanla aynı ortamda tüm gününüzü geçirmek zorunda olmanıza çok üzüldüm.
Okudukça insanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyorlar demekten alamadım kendimi. Bir çok yerde çalıştım, yeri geldi yüzlerce kişiyle ama hicbiryerde bu kadar tuhaf insanı bir arada görmedim. Hem sizin giyim kuşamınıza laf edip,utanmadan bu kız üstüne başına alır parası olsa diyemeden,para istemeleri falan ne bileyim,biz ne zaman böyle olduk dedirtti bana.
İnsan olsalardı size duyurmadan alırlardı ne alacaklarsa,sizi incitmeden ama insanlıktan nasiplerini zerre kadar almamışlar belli ki.
Üzülmeyin diyorum sadece zira düşmez kalkmaz bir Allah. Kimin ne olacağı belli olmaz.

ağlamak saçma olmuş. o bi kenarda dursun.

ama iş yerinde insanları para toplamaya mecbur bırakan bu tipler bana saçma geliyor. başka yerlerde de görüyorum bunu. gereksiz yani. isteyen toplar, isteyen ayrıca hediyesini verir. 200 tl az bir para değil ki, niye ihtiyacım varken başkasına vereyim.

eşimin iş yerinde de yapılıyor. ama orda 200 tl istendiğini duymadım. benim böyle durumlarda vereceğim en fazşa tutar 50dir yani. o da belki.

doğum günü, doğumu bilmemnesi bitmez. millete çalışmıyoruz sonuçta.

Bizim işyerinde para olarak toplanıp verilir evlenen veya çocuğu olan kişiye. 10tl veren bile var. :KK45:
Kim gönlünden ne koparsa yakınlık derecesine göre veriyor..

Bizim işyerinde para olarak toplanıp verilir evlenen veya çocuğu olan kişiye. 10tl veren bile var. :KK45:
Kim gönlünden ne koparsa yakınlık derecesine göre veriyor..
İşin doğrusu bu ama. Herkes ne kadar vermek isterse o kadar verir. Biz de toplarız, bazen toplanan miktar göze az gelirse daha yakın arkadaşlar ortak hediyeye katılmaz, kendi arasında bir şey alır.
Çok saçma ve seviyesiz insanlardan oluşan bir işyeriymiş. İlk defa duyuyorum böyle densizliği.

Gerçekten ağlamanız çocukça olmamış mı?
Güçlü olun biraz ..
Evet sizden bu şekilde para talep etmeleri abes olmuş ..
Fakat ağlamak olmamış.. sonuçta kendinizi ifade eder geçer yerinize oturursunuz..
Maddi olarak zayıf olunca insan tuhaf bir eziklik oluyor üstünde. Konu sahibini anlıyorum o anlamda o dönemleri yaşamış biri olarak. Ama geçtikten sonra şunu anladım ki kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsin ve dik durmalısın

şu işyerinde hediye alma olayina ayar oluyorum.suan bulundugum okula kisa sureligine geldim her an gidebilirim yani hicbirini tanimiyorum.geldigimin daha 2 ayi olmadi surekli para toplayip bebek hediyesi aliyorlar.iyi guzel de ben bunlari tanimiyorum bile ve gidicem yani bi dahah gorusmemiz imkansiz niye hediye alayim ki.siz guzelce demissiniz param yok niye hediye icin borc alasiniz ki

ya her gün dışardan yemek yiyorlar en kötü 25 30 veriyorlar ben geçiştiriyorum hep ya bi bisküvi ya ekmek arası zeytin vs. bana gülüyorlar ağzımın tadını bilmiyormuşum..
Niye ezdiriyosunuz kendinizi? O zaman herkes maaşından 200 tl eksik alsın bana ekletin ben de her gün sizle yiyeyim deyip susturun. Ne hadsiz insanlarmış

Ben is yerimdeki arkadaşın bebegine 200 tl vermem kimse de beni aglatamaz ben katılmıyorum der cekilirim hesap vermem.Bu kadar ezik olma ki ezmesinler.isini iyi yap aksam cek git evine kapını kapat.

Back
X