Bebek hediyesi ..

iş kurmadık canım
aileler evlenmemizi istemedi.esim kendi başına düğün yapmak zorunda kaldı gelinliğimi bile başkasından aldım düşünün. bi beden küçüktü göğüslerim dışarı taşmıştı darlıktan. ahh ah
sonra kv ile bir oturup kendimizi toparlayıp altınlarla ev ayiracktik. borç kapatacktik ama gel gorki kv daha düğünde hepsini aldı naptiysak vermedi eşimle beni evinde istemedi ama evi ayırmamizida istemiyordu trk derdi bendim tabi huzursuzluk olunca evi ayirdik borç ile bide düğün borcu vardı bende hemen ise girdim ama girdigim ay hamile olduğunu ogrendim korunmanıza rağmen hemde..
çok ağır geçti hastanede kaldım resmen çoğu zaman eşim o sırada işten çıkarıldı
sonra çocuk oldu eşim ıssız borçlar birikti eşim iş buldu girdi ama borçlar birikti ondan al ona yatır derken borcu borçla kapatmaktan daha büyük borç oldu. bebeğim 7 aylıkken bende işe başladım sonra eşimin girdiği medilalci kapattı dükkanı yine tepetaklak olduk çocuğu babaannesine bırakmak için günlük 1 saat yuruyoduk karda kışta hep hasta oluyordu bi lada samara alalım dedik mecbur aldık araba motor yedi zar zor yaptırdık adam yapamamış bi daha motor yedi araba ederikadar masraf ettik sonra sattık iki katı borç etmiş olduk. kv kendi evine esim ustune esya almisti biz sevgiliyken onun taksitlerini odeyecekti sozde ama biz evlenince odememis bi geldi birc 1 sene sonra faiziyle 20 küsür olmus. esim naptiusa annesine odetemedi. kv beni evinde istemediği için orda kalamadık benim ailem desen istemiyor diye eşimi aynı şekilde destek olmadılar. derken borçları yatıramadık haciz falan geldi şimdi herşey borca gidiyor 1 seneye rahatlicaz ama elde bise kalmayınca yine borç ediyoruz. çok karışık durumlar eksik yerler var ama kafamda toplayıp yazamadım.
1 seneye kadar rahatlicaz insallah❤
Siz var ya, karı koca el ele verin, yeni ülke, devlet kurarsınız alimallah!
Maşallah size, herkesten tokat yiyip hala canla başla işinizde gücünüzde, düzlüğe çıkma derdindesiniz ya.
Yüreğim kocaman bir ‘ha gayret, her okyanusun bir ıssız kıyısı var’ diyor size.
Allah huzurunuzu bozmasın, bolca sağlık versin, zaten gerisini halledersiniz.

ben bir meslek edindirme kursunda ogretmendim, yuzlerce subemiz vardi ve bazi hocalarimiz haftanin bes gunu farkli kurs merkezinde gorev yapiyordu.kursumuzda birinin cocugu olur, dogum gunu olur, evlenir, nisanlanir, cocugu sunnet olur, aman ogretmenler gunu aman yilbasi derken surekli ama surekli para toplama etkinligi olurdu. bazen 50 bazen 10 bazen 100 er lira toplanirdi, bu etkinlikleri baslatan ve ustlenen arkadaslarimiz su hoca hic vermiyo hicbiseye katilmiyo diye yaftalardi insanlari. ben uyumsuzluk yapmaz katilirdim hepsine ama inanin icinde gunumuz denk gelmedigi icin adini bile duymadigim hocalarimiz oluyordu.

maasimdan her ay en az 100-200 lira toplananlara veriyordum ve inanin butun butcem alt ust oluyordu.

bir kac ay once istem cikarildim, gecen hafta bir hocamiz arayip falancanin kizi evleniyor 30 lira topluyoruz katilirmisin dedi, bahsi gecen hocayi ya 1 ya da 2 defa gormusumdur tanimiyorum bile. katilamayacagimi soyledim, sonra duydum ki altin alacaklarmis paralari yetmemis cikarilanlari bile arayip destek almaya calisiyorlar... isten cikarilali 6 ay olmus bir kere bile beni aramamislar ne yapiyorsun diye, 6 ay sonra da isi dustukleri icin ariyorlar! insan kendini dunyanin en enayisi gibi hissediyor ne yazikki...

sizin de durumunuz maddi olarak cok zormus, boyle zamanlarda 5 liranin bile hesabini yaparken birinin cikip 200 lira istemesi hele hele vermediginiz icin israr etmesi kabul edilir sey degil.

yerinizde olsam hepsine mesafeli dururdum.

beni anlamanıza sevindim. inanın birinden aldığım yardımlar eve 150 tl lik gaz aldım ki o da 70 metreküp etti. yani yaksam 5 gün anca yakabilicem ama oğlum hasta iyi gelir diye mecburen 5 gün bile olsa benim için iyi.

elektriğimi ödeyemedim. suyu ödedim bi tek.

telefon hattım yok allahtan şirket hattı kullanıyorum telefonumda öyle.

mutfağa aylık 200 liralık ya yapıyorum ya yapmıyorum.oğlum anaokuluna gidiyor sinemaya gideceklermiş servis sinema mısır parası istemişler 30 lira. cebimdeki para 60 lira. 30 vercem ona. ve bana kalan 30la ben yine oğlumun haftalık ihtiyacını karşılamaya çalışıcam.

ama bun anlatamıyorum insanlara.. çok mutsuzum.
Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Çocukluğumdan beri geçim sıkıntısı çektik.
Ara ara düzelse de çoğunlukla hep kıtı kıtına geçti hayatımız ve şu anda da öyleyiz.
Damdan düşenin halini damdan düşen anlar.
Seni ağlatanlar gün gelir 20 lira bulamayınca akıllarına gelirsin.
Rabbim tez vakitte kurtarsın seni dar boğazdan.

Hey allahim ne degisik insanlar var. Sanki herkes hediye almaya mecburmus gibi. Dove dove hediye parasi topluyorlar resmen.

iş kurmadık canım
aileler evlenmemizi istemedi.esim kendi başına düğün yapmak zorunda kaldı gelinliğimi bile başkasından aldım düşünün. bi beden küçüktü göğüslerim dışarı taşmıştı darlıktan. ahh ah
sonra kv ile bir oturup kendimizi toparlayıp altınlarla ev ayiracktik. borç kapatacktik ama gel gorki kv daha düğünde hepsini aldı naptiysak vermedi eşimle beni evinde istemedi ama evi ayırmamizida istemiyordu trk derdi bendim tabi huzursuzluk olunca evi ayirdik borç ile bide düğün borcu vardı bende hemen ise girdim ama girdigim ay hamile olduğunu ogrendim korunmanıza rağmen hemde..
çok ağır geçti hastanede kaldım resmen çoğu zaman eşim o sırada işten çıkarıldı
sonra çocuk oldu eşim ıssız borçlar birikti eşim iş buldu girdi ama borçlar birikti ondan al ona yatır derken borcu borçla kapatmaktan daha büyük borç oldu. bebeğim 7 aylıkken bende işe başladım sonra eşimin girdiği medilalci kapattı dükkanı yine tepetaklak olduk çocuğu babaannesine bırakmak için günlük 1 saat yuruyoduk karda kışta hep hasta oluyordu bi lada samara alalım dedik mecbur aldık araba motor yedi zar zor yaptırdık adam yapamamış bi daha motor yedi araba ederikadar masraf ettik sonra sattık iki katı borç etmiş olduk. kv kendi evine esim ustune esya almisti biz sevgiliyken onun taksitlerini odeyecekti sozde ama biz evlenince odememis bi geldi birc 1 sene sonra faiziyle 20 küsür olmus. esim naptiusa annesine odetemedi. kv beni evinde istemediği için orda kalamadık benim ailem desen istemiyor diye eşimi aynı şekilde destek olmadılar. derken borçları yatıramadık haciz falan geldi şimdi herşey borca gidiyor 1 seneye rahatlicaz ama elde bise kalmayınca yine borç ediyoruz. çok karışık durumlar eksik yerler var ama kafamda toplayıp yazamadım.
1 seneye kadar rahatlicaz insallah❤
Allah yardımcın olsun,çok güçlü bir kadınsin.Cok güzel bir annesin.Tum maddi imkansızlıklara rağmen dimdik ayaktasin.Gücunun farkında değil misin?Kim bu kadar zorluğa bu kadar dimdik direnç gösterir?Eski konundada çok canim sıkılmıştı.Ayakkabimda ,montumda beş senelik.Bes yıldır giyiyorum,hiçte gocunmuyorum.Benim için yırtığı olmasın,temiz olsun yeterli.Cocuklarimizin eksiği olmasın diye kendimiz hep ikinci plana düşüyoruz.Olsun , gülüşleri yeter😊Sana gelince gocunma kardeşim gocunma.Ben anneyim ilk evladım de.Bunlar geçecek de.İki kıçı kırık gerizekalı için canımı sıkmıcam de.Kimseye minnet etmiyorsun,el acmiyorsun.Neden onları mutlu edesin.Bir tabak corbami gülerek içiyorsam zengin benimdir.Aha bu da burda kalsın iki seneye kalmaz herşey coooookkk daha güzel olacak.Dua ederim dua beklerim💞😍

Bu işlerde usûl böyle böyle bir fikrimiz var katılır misin ? demektir.
Ne o öyle mecbur bırakmalar..
Takmayın dicem ama elde değil.

Kızlar selam,

Sinirimi atmaya yine size geldim.

Daha önceki konularımı hatırlayanlar benim hayatımı da hatırlarlar..

Şimdi ki işyeri sorunum şu ki; bir arkadaşımızın (çook iyidir, çok severim) bebeği oldu, herkes para verecek ve altın alınacakmış..

Su an ki personel sayımız 10 ben dahil. (bizim birimde), yani para toplayan kişi sayısı da 9.

Herkes 200 lira veriyormuş. 1800 liraya cumhuriyet altını mı ne alacaklarmış, bundan önceki tüm çocuğu olanlara da böyle takılmış.

Bende durumum müsait değil, maaşı alınca ben ayrıca hediyesini alırım dedim, niyetim takım almak ucuzundan.

Hepsi birden öyle olmaz biz ayarladık vs demeye başladılar ki ağlayacaktım o an.

Bende durumum müsait değil bu parayı veremem evet X i bende severim ama elimden gelen bişe yok şu an dedim.

Olay uzadı da uzadı. Şöyle yap böyle yap borç al bilmem ne gereksiz söylemler bende ağladım yerime gittim.

Sonra gelmişler noldu neden ağladın büyütecek ne var çocuk muyuz diyorlar.

Bende çocuk olmadığımı, hesabımı benim bilebileceğimi ve 200 tl yi vermemin mümün olmadığını, maaşı alınca bi takım alıp hediye edeceğimi söyleidim.

Ben ayrım yapıyormuşum, onlara hiç birşeyde uymuyormuşum bi de azar işittim.

Hayır eziyorlar beni açık açık farkında değiller. Söylüyorum anlamıyorlar. Zaten samimiyet kurmuyorum en son beni ayakkabım ve hırkamdan dolayı aşağılamışlardı ve ondan beri kırgındım onlara. Şimdi yine beni ezikleyip yerin dibine soktular.

İnsanlardan nefret ediyorum artık ya. Durumunu izah ediyorsun yine anlamıyorlar. Hayır napayım nasıl sokayım kafanıza anlattıklarımı bilmiyorumki..

Patron da dahil oldu bu olaylara, ben ağlak güçsüz oldum tabi herkesin gözünde. öyle işte...

Sen ağlayıp bunlara prim verme bacım. Bu bir eksiklik değil. 200 TL de az para değil. Veremiyorsansorun olmamalı . Bence sen en iyisini yapıyorsun. Kendini ezik hissetme. Gerekçesini gayet iyi anlatmışsın, bırak o düşüncesizler istedikleri gibi konuşsunlar san kararında haklısın bence.

Kimse kimsenin çocuğuna 200 tl ye hediye almak zorunda değil . insanın durumu müsait olmayabilir yada müsait olsa da vermek istemeyebilir yeri geliyor insan kendine 100-200 tl lik bisey alırken düşünüyor. Tavrinizda kararlı olun ama bi daha da karşılarında ağlamayın net bir şekilde kendinizi ifade edip geçin kenara onlarda çok meraklılarsa pahalı hediyeye biraz daha fazla para toplasınlar

Merhaba canım. Konun bizi çok etkiledi gerçekten. Ne kadar düşüncesiz sığ insanlar var bu hayatta. Sana üzülme diyemem çünkü üzülürsün çok normal. Bazen böylesi şeyler seneler geçse de unutulmuyor maalesef.
Ama sen ne yapabilirsin? Hayatının bu aşamasını kişisel gelişimin için iyi değerlendirebilirsen bu zor günlerin senin için fırsat olur. Yoklukta da şükredecek çok şey bulur insan. Mesela eşinin 5 liralık da olsa sana doğum günü tatlısı alması bence çok kıymetli. Kocam üzülmüş diye üzülmek yerine bu zor zamanlara rağmen beni düşünmüş, doğum günümü es geçmemiş diye şükretmelisin. Aranızda çok güzel bir bağ var demek ki. Bunu korumak ve güçlendirmek için en iyi fırsat bu zor zamanlar.
Sonra oğlun balık istemiş ilk başta stres olmuşsun uygun fiyata bulamayacağım diye ama sonra oğluşuna alabilmişsin. Neden hemen alamadım, balıkçı bana ufff pufff dedi diye düşünmek yerine çok şükür ikinci denememde uygun fiyatlı buldum, cebimde param vardı, sağlığım yerindeydi oğluma yedirebildim diye sevinmeyi tercih et. Gerçekten bunlar da mutluluk verici şeyler.
Yaşadığın süreç elbette ki çok zor. Sürekli cebindeki parayı hesap etmek çok yıpratıcı. Ama geçici bir durum olması, eşinle destekleşip bugünleri atlatacağınızı bilmek de motive edici bir şey. Allah sağlık versin. Her sabah yataktan tüm aile sağlıklı kalkalım gerisi hallolur inan ki. Bol bol dua et. Kendine telkinde bulun. İnşirah suresini anlamını öğrenerek gün içinde bol bol oku.
Kimsenin yarın ne olacağı belli olmaz. İşyerindekileri de Allah’a havale et.

Insanlar ne meraklı ya başkalarının cebinde ki parayla gösteriş yapmaya . Buna karar verenler paraları yetmiyorsa almicaklar . Kimseden para istemicekler ne ayıp. 200 tl hicte az degil. 20 tl bile olsa bu miktar neden vermiyorsun diyemez hic kimse , diyememeli. Benzer olayı bende yaşadım . Hediye degildi de başka birseydi. Arkadaş yüksek sesle konuşuyo benimle kalabalık bir yerde herkes duysun diye demekki. Cebimdeki paranın hesabinı sana verecek değilim dedim . Seni hiç ilgilendirmez , haddini bil dedim . Simdi kafasini kaldırıp bana dogru bakmaz. Sende aynen böyle söyle.

Okudukça sinirleniyorum. Başıma gelmiş gibi içerleniyorum. Empati işini abarttım galiba :)

Yahu altın almış başını gitmiş. Orta sınıf sadece arkasından bakıyor ancak.

Bu yaz benim ve eşimin kuzenlerinden çok evlenen oldu. Akraba diye altın taktık ama inanın 200₺ için üretilen altınlardan taktık. Gram bile değil düşünün..
Borçsuz insan yok. Takmasan olmaz.
Kardeşim evlendi. Bilezik taktık ama kredi kartına taksitle. Ki ucu ucuna hesap yaparak. Kim istemez en güzelinden rahatça almayı?

İşyeri gibi yerlerde hediye için para toplanacaksa "verebilirsen sen de katıl" denir insanca. Altın yapmak şart mıdır? Para olarak da gayet de verilebilir..
14 yıldır iş hayatının içindeyim. Kaç firma değiştirdin ilk defa duydum bu andavallığı.
Resmen zalimlik..

Olacak iş değil gerçekten.. hediye kişinin kendi taktirine bağlıdır.. böyle bir durumda mail atılır ... bebeği oldu evelniyor vss.. hesap numarasını ''isteyen'' hediye için para gönderebilir diye.. sen ne kadar istiyorsan gönderirsin toplanan paraya görede hediye alınır .. bizde de kim ne kadar verdiyse listeye yazıp hediyenin içine koyuyorlar..gereksiz ama umrumda da değil ..

Siz var ya, karı koca el ele verin, yeni ülke, devlet kurarsınız alimallah!
Maşallah size, herkesten tokat yiyip hala canla başla işinizde gücünüzde, düzlüğe çıkma derdindesiniz ya.
Yüreğim kocaman bir ‘ha gayret, her okyanusun bir ıssız kıyısı var’ diyor size.
Allah huzurunuzu bozmasın, bolca sağlık versin, zaten gerisini halledersiniz.
teşekkür ederim ancak cevap yazabildim.. Amin cümlemizin huzuru sağlığı yerinde olsun inşallah. yorumunuz beni çok gururlandırdı

Kızlar hepinize yazamadım kusura bakmayın. bugün yine para istediler bende sizlerin verdiği akıl ve cesaretle ben ayrı hediye vericem konuyu kapatalım dedim geçtim yerime oturdum bana bakıp bakıp dedikodumu yapsalarda bugün daha iyiyim
Bunu okuyunca gözlerimden kalpçikler çıktı, gurur duydum sizinle!! Aynen devam!

Nasıl olsa her türlü konuşacaklar önünüzden, arkanızdan, önemli olan gardını düşürmemek, taviz vermemek. Gün sonunda bu zerzevatları kendinizden uzaklaştırdınız mı? Evet. Gerisinin hiçbir önemi yok.

Oh be, yemin ediyorum rahatladım.

Bunu okuyunca gözlerimden kalpçikler çıktı, gurur duydum sizinle!! Aynen devam!

Nasıl olsa her türlü konuşacaklar önünüzden, arkanızdan, önemli olan gardını düşürmemek, taviz vermemek. Gün sonunda bu zerzevatları kendinizden uzaklaştırdınız mı? Evet. Gerisinin hiçbir önemi yok.

Oh be, yemin ediyorum rahatladım.
bende rahatladım inanın teşekkürler herkese

İnsanlar nasıl bu hale geldiler anlamıyorum. Hiç mi halden anlamayan müslümanlar olduk biz.
Zamanında çalışma hayatındayken böyle bir durumla karşılaştığımızda o arkadaşın payınıda aramızda bölüşür biz öderdik ve kendisinide işin içine katardık. Oda olduğu zaman bize birşeyler ısmarlardı. Tabi yine kendini zorlamayacak şekilde. Biz istemezdik içinden gelirdi. Zaten iyilik yaparsan iyilik bulmaz mısın?

Burdaki duruma göre tek yorum .Vay be insanlık cidden ölmüş 😔

Kızlar hepinize yazamadım kusura bakmayın. bugün yine para istediler bende sizlerin verdiği akıl ve cesaretle ben ayrı hediye vericem konuyu kapatalım dedim geçtim yerime oturdum bana bakıp bakıp dedikodumu yapsalarda bugün daha iyiyim
Yok artık ya adamlara para yok diyorsun hala istiyorlar. Ne kadar yüzsüzler. Sanki borcun var onlara.

Bizim iş yerinde herkes gönlünden ne koparsa o kadar para verirdi isimlerin ve tutarların olduğu kağıt o kişiye verilirdi. İsim ve verilen paranın yazılması garip ama böylece de zamanı gelince geri dönüş kolay oluyordu.
Bir adam vardı en yüksek maaş alanlardan biriydi durumu da bayağı iyiydi böyle şeylere hiç katılmazdı. Doğum günü olanlar için sadece pasta almak için 5 TL toplardık onu bile vermezdi bir de pastayı şu pastaneden alın, meyveli olsun filan diye sipariş verirdi ve afiyetle de yerdi. Onu da herkes öyle kabullenmişti. Böyle şeylerde kimse kimseyi zorlayamaz rahat olun durumunuz da müsait olmadığı için dokunmuş size ama paranız olsa da katılmayabilirsiniz.

Back
X