Bebek hediyesi

cheshire kedisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2016
86
24
3
42
Merhaba,
Yenge hanım hamile bebek bekliyorlar. Maddi durumları pek iç açıcı değil. İlk bebekleri. Abimle ve yenge hanımla kırgınlığım oldu(baya büyük bir kriz yaşadık aslında, kendimi haklı görüyorum o konuda)(Yaşananlar çok uzaklaştırdı. Kendimi hala gibi de, kardeş gibi de, görümce gibi de hissetmiyorum). O gün bugündür görüşmeyi kestik(1 senedir)(7 kat yabancıyız birbirimize). Çok nadir abimle telefonla görüştük. Bebek için tebrik ettim. Doğuma daha var ama ne alacağıma karar veremedim.
(Bizde daha bebek yok. Borcum yok onlara yani)(borcum yok dediğime takılanlar olmuş, diğer konumda "borcun varsa tak" dedikleri için belirtiyorum)
Ben çalışmıyorum, eşimin maaşı iyi.
Siz olsanız ne alırdınız?

-bi çeyrek takar geçerim mi?
- durumumuz iyi yarım mı takalım?
- kız olursa bebeğe bilezik mi?

Ya da başka öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Merhaba,
Yenge hanım hamile bebek bekliyorlar. Maddi durumları pek iç açıcı değil. İlk bebekleri. Abimle ve yenge hanımla kırgınlığım oldu(baya büyük bir kriz yaşadık aslında, kendimi haklı görüyorum o konuda). O gün bugündür görüşmeyi kestik(1 senedir). Çok nadir abimle telefonla görüştük. Bebek için tebrik ettim. Doğuma daha var ama ne alacağıma karar veremedim.
(Bizde daha bebek yok. Borcum yok onlara yani)

- bebek arabası mı?

siz bir halasiniz. yengenize yahut, abinize bir sey yapmak zorunda degilsiniz ancak bir hala olarak yigeniniz icin bir sey yapabilirsiniz eger esiniz destek veriyorsa.

bebek icin gerekli bir ekipman alirdim.

Eşinin hatırı yoksa abinin var!ben olsam yeğenime en güzel hediyeyi alırım olay borcum yok meselesi değil abim o benim ve doğacak olanda yeğenim..
Tabi bu benim fikrim...
Kesinlikle katılıyorum. Eşeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı var demişler. Kesinlikle hafife almamalı zaten kendini haklı görüyorsun, neden onun azına daha fazla laf veresin hem? Ben olsam elimden gelenin en iyisini yapar, gider yeğenimide kucağıma alır kokar kokar severdim. Hem belki böylece aranızdaki kırgınlıkta son bulur.
Bende görümcem ve kv ile görüşmüyordum, kesinlikle haklı bendim eşiminde onayıyla ama hamile kalınca görüşmeye başladım, çünkü eşim her ne kadar görüşmemi istemese de içi içini yiyordu onların hatrı yok hala daha şuan bi dediğim iki olmuyor ama eşim için, çocuğumuda onlarla yanlız bırakmamak adına görüşmeye başladım. Sende abin ve yeğenin için yapmalısın diye düşünüyorum

siz bir halasiniz. yengenize yahut, abinize bir sey yapmak zorunda degilsiniz ancak bir hala olarak yigeniniz icin bir sey yapabilirsiniz eger esiniz destek veriyorsa.

bebek icin gerekli bir ekipman alirdim.
+1

Konu sahibi abinizle ve yengenizle konuşmuyor olabilirsiniz ama doğmamış yeğeninize tavır almamalısınız.
Bebeğin kullanabileceği bir hediye alırdım.
Bebek arabası,puset gibi.

Merhaba,
Yenge hanım hamile bebek bekliyorlar. Maddi durumları pek iç açıcı değil. İlk bebekleri. Abimle ve yenge hanımla kırgınlığım oldu(baya büyük bir kriz yaşadık aslında, kendimi haklı görüyorum o konuda)(Yaşananlar çok uzaklaştırdı. Kendimi hala gibi de, kardeş gibi de, görümce gibi de hissetmiyorum). O gün bugündür görüşmeyi kestik(1 senedir). Çok nadir abimle telefonla görüştük. Bebek için tebrik ettim. Doğuma daha var ama ne alacağıma karar veremedim.
(Bizde daha bebek yok. Borcum yok onlara yani)

- bebek arabası mı?

Kavgali da olsam o benim yegenim.

Sizin bizde bebek yok borcumda yok almasamda olur havanizdan sonra bence bir sey almayin.

Bebege alincak takilacak seylerin gonulden gelmesi taraftariyim sirf yapmis olnak icin ya da durumum iyi ben bunu yaparim havasinda yapilanlardan haz etmem.

Kesinlikle katılıyorum. Eşeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı var demişler. Kesinlikle hafife almamalı zaten kendini haklı görüyorsun, neden onun azına daha fazla laf veresin hem? Ben olsam elimden gelenin en iyisini yapar, gider yeğenimide kucağıma alır kokar kokar severdim. Hem belki böylece aranızdaki kırgınlıkta son bulur.
Bende görümcem ve kv ile görüşmüyordum, kesinlikle haklı bendim eşiminde onayıyla ama hamile kalınca görüşmeye başladım, çünkü eşim her ne kadar görüşmemi istemese de içi içini yiyordu onların hatrı yok hala daha şuan bi dediğim iki olmuyor ama eşim için, çocuğumuda onlarla yanlız bırakmamak adına görüşmeye başladım. Sende abin ve yeğenin için yapmalısın diye düşünüyorum
Ben abimin eşini hiç sevemedim huylarından ötürü ancak abimi suçlamadım onu ayrı tuttum kimse için ailemi itemem konu sahibine demiyorum çünkü konuya vakıf değilim ancak kendi adıma şunu söyleyebilirim ailem benim için çok kıymetli ve hiç kimse için kardeşimide, yiğenlerimide göz ardı etmem.. Böyle böyle aileler kopuyor yabancılaşıyor ben buna müsaade etmem...

Eltim ve eşimin abisini 6 yıldır görmedim

Evlerin arası 10 dk

Bebekleri oldu

Eşimin ablası gram altın almış

Eşim biz ne yapacağız dedi olmaz ablanınki çok az dedim yarım takacaktık evlerine kabul etselerdi

İlk çocuklarında evli bile değildim eşime alıp bir hastane çıkışı verdim götürdü küçük altın fiyatına idi birlikte de gidip yarım altın taktık ki düğünümüz vardı maddi durum kötü idi

Bunları şunun için anlattım annesi ile olan sıkıntılarınız ile bebeğin ilgisi yok ki siz bir adım atın onlar kabul etmezlerse kendileri bilir

Anne babasıyla kırgınlığımla, yeğenimi ayrı tutardım. Bilezik alırdım durumum iyiyse hatıra kalır yeğenime. Erkek olursa da yarım.
Aslında hala olarak ailesiyle sıkıntınız olmasaydı bebek arabası en güzel hediye olabilirdi ama madem sorunlarınız var direk bebeğe hediye daha mantıklı bence
.

Bebek arabası vb bisey almayın bence,bu tarz esyalari annenin arastirarak,gorup begenerek,deneyerek almasi gerektigini dusunuyorum.Ben olsam yegenim için kunye, bilezik gibi bisey alirdim.Kirginliginizi ayri tutun,o sizin yegeniniz.

Ne olmuş olursa olsun yeğeninizin bir ilgisi yok bununla. Durumları da iyi değilmiş. Durumunuz varsa elinizden gelenin en iyisini yapın derim.. Yarım mı olur bilezik mi bilemiyorum ama... Yeğeniniz için en iyisi ne olursa.

Kavgali da olsam o benim yegenim.

Sizin bizde bebek yok borcumda yok almasamda olur havanizdan sonra bence bir sey almayin.

Bebege alincak takilacak seylerin gonulden gelmesi taraftariyim sirf yapmis olnak icin ya da durumum iyi ben bunu yaparim havasinda yapilanlardan haz etmem.

Eski konularımda bahsetmiştim. orada böyle cevaplar almıştım "takı borcunuz varsa öderdim" diye o yüzden borcum yok diye belirttim.
Ellere çeyrek takıyoruz kardeş gibi olamasakta sırf ihtiyaçlarını karşılayabilecek bişey mi alsam diye konu açtım.
Hatta 2 gün önce işsiz kalma ihtimalimiz olunca ihtiyacı olanı daha iyi anladım yoksa çeyrek takma fikrindeydim.

Back
X