Bebek, İş, Kemoterapi

Sizce ne yapayım

• Çalışmayıp, evde bebeğe bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertele

OY: 3 1,8%
  • işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davran

OY: 1 0,6%
  • emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi Al

OY: 162 97,6%

• Ankete Katılan
    166
Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?

sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
Allah yardımcınız olsun

Çok geçmiş olsun. Kanser atlatmış biriyim. Sizin durumunuda bişey demek zor. En iyisini doktorunuz bilir. Ben kemoterapi aldıktan bir iki saat sonra çok enerjik oluyordum ama sonra hiç halim kalmıyordu. O yüzden okula devam edemedim. Kemoterapi alırken çalışmanız zor olur. Benim almam gereken kemoterapiler var ama doktorum vermedi. Kemoterapi alırsam daha kötüye gidebilirmişim. Heyet toplandı karar verdi. Doktorum kemoterapi verip bağışıklığını düşürmek istemiyorum Bağışıklığın düşerse nüks eder dedi kemoterapiyi kesti. Kan değerlerim yerlerdeydi kaç ay sonra düzeldi.

size de geçmiş olsun. Tekrarlamaz inşallah.
Kanser bittikten sonra kemoterapiye devam mı ediliyor yani. Bunu da bugün öğrendim. Amaç ne peki. Zaten kanserli hücre kalmamışken niye zehir veriyorlar vücuda.
Doğumla birlikte hücreler yenileniyor ve hormonlar farkına varamayacağımız şekilde farklı çalışmaya başlıyor ya, belki onunla ilgilidir.

Kemoterapiyi bir kac ay erteleseniz olmuyormu en azindan ilk sutleri alsin yavru sonrasinda tedavinizi olursunuz biraz daha buyudugunde de ise girip calisip borclarinizi odersiniz. Çok gecmis olsin bu arada gule gule buyutun

Tabiki önce sağlık. Kemoterapiye gidin lutfen. Emzirmeseniz de olur, siz sağlıklı olun ki bebeğimiz iyi olsun. Rabbim sifalar versin hastalık bir daha nüksetmez insallah.

Doğumla birlikte hücreler yenileniyor ve hormonlar farkına varamayacağımız şekilde farklı çalışmaya başlıyor ya, belki onunla ilgilidir.

Kemo bağışıklığı düşürür. Yeni Doğum yapacak bağışıklık zaten düşük olacak. Kanserin ortaya çıkma sebebi bağışıklık düşüklüğü değil mi. Bana mantıksız geldi ama doktorların bir bildiği vardır elbette. Allah bütün hastalara şifa versin.

Kemo bağışıklığı düşürür. Yeni Doğum yapacak bağışıklık zaten düşük olacak. Kanserin ortaya çıkma sebebi bağışıklık düşüklüğü değil mi. Bana mantıksız geldi ama doktorların bir bildiği vardır elbette. Allah bütün hastalara şifa versin.
Hiç bilmiyorum bu hastalığın durumlarını ama hücre yenilenirken kanserli hücrelerinde yeniden doğma ihtimali aklıma geldi sadece.
Aynen bi bildikleri vardır ve şifa olur inşallah.

Kemoterapi alıp, bebeğinizi emzirmeyin.
Siz ne kadar iyi olursanız, bebeğiniz de o kadar iyi olur.
Önce sağlığınızı düşünün.

Allah tez zamanda şafi ismi şerifiyle şifa versin. Bebeğinize bağışlasın sizi.

Hamileyken sizi isten cikaran sirkete de , kemoterapinizi karsilamayan devlete de sayip dokmek istiyorum su anda
Allah yardimciniz olsun gercekten diyecek birsey yok ama ben hala erteleyebiliyorsaniz kemoterapiyi en azindan birkac ay ertelemenizden yanayim , bunu sadece emzirmek emzirmemek acisindan soypemiyorum , dogum yapmak gercekten zor , lohusalil zor ve yalnizim ailem yok diyorsunuz , bebeginizin gercekten guclu bir anneye ihtiyaci olacak ilk birkac ay , insallah hayirlisi olur sizin icin vereceginiz karar , cok zor bir durum gercekten
Demagoji yapmak istemiyorum ama insanlarin dert edindigi seyleri gorunce iste asil dert bu diyesi geliyor insanin , bol bol dua edecegim size ve bebeginize , insallah beraber gecireceginiz cok uzun saglikli omrunuz olur ikinozinde

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Kemoterapiye hemen doğumun ardından mı başlamak gerekiyor? Birkaç ay tolere edebilirseniz eğer bebeğinizi doğduğunda emzirin, aynı zamanda emzik ve biberon takviyesiyle devam edin.
Her bebek 3-4 ay civarı memeyi reddediyor, sizin bebeğiniz de bu süreçte emzik ve biberona alıştığı için eminim daha kuvvetli reddedecektir. Dolayısıyla kendi isteğiyle memeyi bırakır, ne siz üzülürsünüz ne bebeğiniz yıpranır.
Ama kaybedecek zaman yoksa tabiki hiçbirini beklemeden tedavinizi olun, Allah yardımcınız olsun

emin misiniz. benim aklim almadi. dr hasta degilsin diyip geri mi gonderiyor. bir kac gune olecek hastalara bile mudahale edip tedavi uyguluyorlar size neden uygulamadilar
yahu sgk'nın aklına göre böyle bir tedavi yok işte... bu kanserin tedavisi sgk'ya göre ameliyat ve radyoterapi ile oluyor. onları ödüyor. ben kemoterapi ile iyileştiğim halde bunu geçerli bir tedavi olarak kabul etmiyorlar. dolayısıyla ilaç ve tedavi masraflarını kabul etmiyorlar.

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Kemoterapiye hemen doğumun ardından mı başlamak gerekiyor? Birkaç ay tolere edebilirseniz eğer bebeğinizi doğduğunda emzirin, aynı zamanda emzik ve biberon takviyesiyle devam edin.
Her bebek 3-4 ay civarı memeyi reddediyor, sizin bebeğiniz de bu süreçte emzik ve biberona alıştığı için eminim daha kuvvetli reddedecektir. Dolayısıyla kendi isteğiyle memeyi bırakır, ne siz üzülürsünüz ne bebeğiniz yıpranır.
Ama kaybedecek zaman yoksa tabiki hiçbirini beklemeden tedavinizi olun, Allah yardımcınız olsun
olabilir, birkaç ay deneyebilirim dediğiniz gibi. bırakırsa ne ala. bırakmazsa nasıl acımayıp da bıraktıracağım o ayrı bir konu.

Çok geçmiş olsun. Kanser atlatmış biriyim. Sizin durumunuda bişey demek zor. En iyisini doktorunuz bilir. Ben kemoterapi aldıktan bir iki saat sonra çok enerjik oluyordum ama sonra hiç halim kalmıyordu. O yüzden okula devam edemedim. Kemoterapi alırken çalışmanız zor olur. Benim almam gereken kemoterapiler var ama doktorum vermedi. Kemoterapi alırsam daha kötüye gidebilirmişim. Heyet toplandı karar verdi. Doktorum kemoterapi verip bağışıklığını düşürmek istemiyorum Bağışıklığın düşerse nüks eder dedi kemoterapiyi kesti. Kan değerlerim yerlerdeydi kaç ay sonra düzeldi.
size de çok geçmiş olsun

Arkadaşım bir sürü kadın elinde olmayan sebeplerle bebeklerini hiç emziremiyor. Gene de sağlıkla büyüyor çocukları. Çok klasik laftır ama süt inekten de alınır ama anne öyle değil sizin eksikliğiniz assssla telafi edilemez bir yokluk çocuğunuz için. Sizin şimdi gözü kara bir savaşçı gibi sağlığınız için savaşmanız lazım. Ortada seçenek filan yok kemoterapi almanız lazım onun için de çalışmanız lazım. Bebeğiniz anne sütsüz de aslan gibi olur. Çok geçmiş olsun

Bebeğinizin sağlıklı bir anneye ihtiyacı var.
Tabikide tedavinizi olun ve uzun uzzun yıllar çocugunuzun yanında olun Allahın izniyle
Geçmiş olsun

Emzirmeyi kafana takma benim eşim ve kardeşleri bir damla dahi emememiş gayet sağlıklılar. Önce sen iyi olmalısın. Umarım iyi bir bakıcı bulup ilacını alır iyi bir iş kadını,mutlu ve sağlıklı bir anne olursun sevgiler:KK36:

Eş dost birileri bir süre de olsa destek çıkamazmazlar mı size maddi olarak? En azından dogum sonrası biraz dinlenmiş de olursunuz. Zor bir süreç biliyorum çünkü. Son zaman çıkan haberlerde onkoloji hastaları ücretsiz tedavi görecek diye haberler çıkmıştı ama onunda şartları var mı bilemedim. Öncelikle Doktorunuz neyi uygun görüyorsa onu yapın. Olurda çalışırsanız dr.unuza bilgi verin çalışma şartlarıyla ilgili.. kemoterapi sonrası mide bulantısı bulanık görme vs. Hem iş yerinde zorda kalmazsınız hemde sağlığınız açısından iyi olur.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Allah'ım yardımcınız olsun tez elden şifa versin

yahu sgk'nın aklına göre böyle bir tedavi yok işte... bu kanserin tedavisi sgk'ya göre ameliyat ve radyoterapi ile oluyor. onları ödüyor. ben kemoterapi ile iyileştiğim halde bunu geçerli bir tedavi olarak kabul etmiyorlar. dolayısıyla ilaç ve tedavi masraflarını kabul etmiyorlar.

Başboyun tümörlerinde T.....l adlı ilaç kullanılır.Sizde de o mu kullanıldı???

Özel hastahanede mi yaptırıyorsunuz tedaviyi???

Back
X