• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ismi. Alpar

Bebeğimin adını Alpar koymayı düşünüyorum. Türkçe takıntım var. Uzun isim olmamalı. Büyük bir Türk olsun. Türkiye’de az olsun derken seçenekler azala azala Alpar adında karar kıldık. Eşim ve ben hariç kimseden oo süper isim diye bir tepki almadık 🤣 sizler ne düşünüyorsunuz. İlk başta insana kaba geliyor ama bir yandan da güçlü sert mizaçlı bir isim olması hoşuma gidiyor. Günümüzde herkes çok beğensemde alparslan metehan filan koyuyor okula gidince tüm arkadaşlarıyla aynı olacak. Bunu yaşamasını istemedim.

Ben de öz Türkçe kısa net standart isimleri severim. Moda isim sevmem.
Alper çok hoş bir isim bence. Bu yaş grubunda fazla da kullanılmaz ama bilinir Alper diyince hemen herkes anlar. Alpar dediğinde her ismini söylediğinde aynı diyalog olacak Alper yazılacak yanlışlıkla Alper bey diyecekler vs vs.
Ben olsam tercih etmezdim.
Sadece Alp de olabilir
Gökalp olabilir

Ben de öz Türkçe kısa net standart isimleri severim. Moda isim sevmem.
Alper çok hoş bir isim bence. Bu yaş grubunda fazla da kullanılmaz ama bilinir Alper diyince hemen herkes anlar. Alpar dediğinde her ismini söylediğinde aynı diyalog olacak Alper yazılacak yanlışlıkla Alper bey diyecekler vs vs.
Ben olsam tercih etmezdim.
Sadece Alp de olabilir
Gökalp olabilir
Teşekkür ederim 🤗

Farklı olsundan ziyade çok kullanılan sınıfta 1-2 tane işyerinde bir sürü olacak bir isim istemiyorum. Kısa olsun Türkçe olsun derken seçenek biraz kısalıyor. Altay da vardı düşüncemde ama eşim bunu beğenince bir yükseldik insanların tepkilerini merak ettim
Haa haklısınız. Alparslan ismi mesela hem harika bir isim hem de tarihi bir kişilik ama evet popüler bir isim olduğu için aynı yaşta birçok akranı olacaktır ileride. Bizim listede Alparslan da vardı bu sebeple eledik. Çağatay koyduk. İçinize sindiyse koyun tabii ki ama Altay ismini bir düşünmenizi tavsiye ederim madem onu da beğenmişsiniz. Altay ismi de çok konulan bir isim değil sonuçta

Haa haklısınız. Alparslan ismi mesela hem harika bir isim hem de tarihi bir kişilik ama evet popüler bir isim olduğu için aynı yaşta birçok akranı olacaktır ileride. Bizim listede Alparslan da vardı bu sebeple eledik. Çağatay koyduk. İçinize sindiyse koyun tabii ki ama Altay ismini bir düşünmenizi tavsiye ederim madem onu da beğenmişsiniz. Altay ismi de çok konulan bir isim değil sonuçta
Teşekkür ederim düşüneceğim

Herkes ile aynı isim olmasın diye böyle bir isim koymanıza gerek varmı bilemedim. Ben beğenmedim alper dicekken alpar diye yanlış yazılmış gibi geldi bana 🫢

Farklı olsundan ziyade çok kullanılan sınıfta 1-2 tane işyerinde bir sürü olacak bir isim istemiyorum.
Alper koyabilirsiniz öyleyse. O ismi kimse koymuyor artık, sınıfta 1-2 tane olmaz. Alpar da güzel bence ama karışıklık yaşanabilir birçok konuda.

Bebeğimin adını Alpar koymayı düşünüyorum. Türkçe takıntım var. Uzun isim olmamalı. Büyük bir Türk olsun. Türkiye’de az olsun derken seçenekler azala azala Alpar adında karar kıldık. Eşim ve ben hariç kimseden oo süper isim diye bir tepki almadık 🤣 sizler ne düşünüyorsunuz. İlk başta insana kaba geliyor ama bir yandan da güçlü sert mizaçlı bir isim olması hoşuma gidiyor. Günümüzde herkes çok beğensemde alparslan metehan filan koyuyor okula gidince tüm arkadaşlarıyla aynı olacak. Bunu yaşamasını istemedim.
Siz Alper demişsinizde nüfus memuru yanlışlıkla Alpar yazmis gibi olacak sanki😀 Tabi şaka bir yana siz begeniyorsaniz gerisini bosverin

Farklı olsundan ziyade çok kullanılan sınıfta 1-2 tane işyerinde bir sürü olacak bir isim istemiyorum. Kısa olsun Türkçe olsun derken seçenek biraz kısalıyor. Altay da vardı düşüncemde ama eşim bunu beğenince bir yükseldik insanların tepkilerini merak ettim
Güzel isim aslında erkek çocuğu çok takılmıyor ismine severek taşır bence
Alpay ,Altay isimleri de Güzel

Bence hoş değil. Karar sizin 🤷🏻‍♀️ farklı olmalı diye kötü olmamalı bence.

güzel isim. tabi herkesin zevki kendine. ama ben beğendim. ben de lila alin gibi isimlerden hoşlanmıyorum yani türkçeye yeni katılmış isimlerden. ama çok konulan isimlerden de hoşlanmıyorum. sizin gibi öz türkçe isim araştırıyorum. bizim zamanımızda herkes esra, ezgi, zeynep, gizemdi. hiçbir özelliği yoktu. her sınıfta muhakkak bu isimlerden birer ikişer kişi olurdu. gelecekte de herkes duru, ece ve yine zeynep olacak :) bence alpar ismi hoş.

Cogu kisinin belirttigi gibi yarim kalmis ya da yanlis yazilmis hissi veriyor. Siz istiyorsaniz kime ne ama cocugunuzun ileride sorun yasamasi muhtemel.
Alternatif olarak Alp koyabilirsiniz, hem soylemesi kolay hem de turkce bir isim. Yurt disinda da kolay soyluyorlar.

Herkeste olmasın diye bulduğunuz seçenek bumu. Bence güzel değil kaba. Değişik olcaz diye zorlamayın kendinizi. Ama çocuk sizin zevk sizin sonuçta kimsenin oo süper diye onayına ihtiyacınız yok

Herkeste olmasın diye bulduğunuz seçenek bumu. Bence güzel değil kaba. Değişik olcaz diye zorlamayın kendinizi. Ama çocuk sizin zevk sizin sonuçta kimsenin oo süper diye onayına ihtiyacınız yok
beğenmediğinizi böyle mi dile getiriyorsunuz? diliniz biraz sert ve eleştirel. bi isim bulmuş fikrinizi sormuş. son cümleniz gayet makul. keşke beğenmedim ile başlayıp onu söyleyip bıraksaymışsınız.

beğenmediğinizi böyle mi dile getiriyorsunuz? diliniz biraz sert ve eleştirel. bi isim bulmuş fikrinizi sormuş. son cümleniz gayet makul. keşke beğenmedim ile başlayıp onu söyleyip bıraksaymışsınız.
Bu kadar olumsuz ve eleştirel yorum arasından benimkine mi takıldın

Back
X