Bebek ismi sorunu

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Hamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.

Çocuğunuza istediğiniz ismi koymaya hakkınız var değil mi? Çevreniz nasıl bir psikolojik şiddet uygulama uzmanıysa insan utanır azcık.
Sizinde bu konuyu açmanızda asıl sebep onaylanma ihtiyacı.
Çocuklar onay ihtiyacı hisseder, hala velileri vardır çünkü, sizse artık bir ebevyn oluyorsunuz.
O sizin düşünceniz saygı duyarım ben böyle düşünüyorum bitti diyeceksin

Çocuğunuza istediğiniz ismi koymaya hakkınız var değil mi? Çevreniz nasıl bir psikolojik şiddet uygulama uzmanıysa insan utanır azcık.
Çocuklar onay ihtiyacı hisseder, hala velileri vardır çünkü, sizse artık bir ebevyn oluyorsunuz.
O kadar baskıya vazgeçmedim ama insan ister
Kesinlikle bu kadar zaman kararından dönmedim. Ama çocuğun hayatını mahvedersin falan diyorlar ondan tedirgin oluyorum

Biz de Alya koyacağız inşallah .. eşim de zor ikna olan biri buna hemen ısındı biz Aliya izzetbegovici de takdir eder severiz onun da etkisi oldu kimseyi takmayın esime de takı ismi gibi bir tane daha yanına ekleyin vs diyen olmuş büyüklerin fikrini sormadım bile sormaya kalksan bir ton bahane ne olacak dediler bu dedim bitti

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ben gayet sevdim ismini sizde çevreden duyduklarınıza kulağınızı tıkayıp eşim ve ben böyle uygun gördük diyin geçin :emir_bebek:

O kadar baskıya vazgeçmedim ama insan ister

Kesinlikle bu kadar zaman kararından dönmedim. Ama çocuğun hayatını mahvedersin falan diyorlar ondan tedirgin oluyorum
İyi mahvedersem sende seyre bakarsın kına yakarsın derim ben olsam, onaylanma ihtiyacıııı, bu konuda kendini geliştir

İyi mahvedersem sende seyre bakarsın kına yakarsın derim ben olsam, onaylanma ihtiyacıııı, bu konuda kendini geliştir
Onaylanma ihtiyacım yok. Normalde insanların görüşlerine dikkat ederim. Benim düşünemediğim bir şeyler de vardır yada bakış açısı farklılığı önemlidir diye.Neticede kimse her konuda her zaman doğru ve haklı olamaz. Bu onaylanma ihtiyacı değil ki.

Ben hamile değilim ama bir gün kızımız olursa koyacağımız isim belli. Çevrede bayılan da oldu, tiksinti duyanda. Ailelerimiz komple hepsi, beğenmeyen tarafta. Hoşuna gitmeyen kendi çocuğuna koymasın deyip geçiyoruz eşimle.
Hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah. Adıyla yaşasın. :)

Back
X