• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumun kimliğine istediğim ismi yazdırmadı

Ben de iki isim koymak istedim ama sonra zor olur vs ortak karar alip koymamistik. Eger basta anlasilip nüfus müdürlugune gidip yaptiysa bunu asiri yanlis bir hareket. Gider o ismi ekletirdim ben . Bu ne saygisizlik ara bi sor bak ben boyle dusundum diye cok saygisiz sinirlenmekte çok haklısıniz

Kızlar neyini beğenmediniz konunun?

Kendince iki isim gereksiz diye bir düşüncesi varsa kadının hayali olan ismi yazdırsaydı.

9 ay taşı, doğur, hastanede perişanken bundan faydalanıp kendi istediğini yazdırsın sperm babası. Bencil herif.

Bununla ilgili hukuki bir şeyler vardı. Babanın buna hakkı yoktu. Umarım avukat arkadaşlar cevaplar.

İmla hatası, Gülünç isim vs gibi bir durum yoksa dava açılması gerekir. Onun da bir masrafı olur tabi. 20k tutar mı bilmiyorum.
Ben iki isimliyim
Bir adımi asla kullanmiyoruz dıye değiştirmek istedim cok yakın zamanda

Ablam adli personel. Kalem kalem ucret çıkartmıştı bana avukat arkadaşı.
O yazışmamizi bulamadim atacaktım.
Gazeteye ilan fılan derken bayagı pahalıya patlayan bseydi😔
Bende kıyamadım paraya.

İlk oğluma iki isim koyduk sonra pişman olup ikinciye tek isim koyduk. Ama düşünüyorum kocam benden onay almadan tek isim yazdırsa büyük olay çıkarırdım, resmen emrivaki yapmış zorla istediğini dayatmış büyük kavga çıkardı.. Birbirimizin huyunu bildiğimiz için 9 ayda bol bol isim işini düşündük ve ortak karar aldık, eşinizin de sizi güzellikle ikna etmesi gerekiyordu ama velev ki ikna olmadınız o halde sizin isteğiniz doğrultusında karar vermeliydi, sırf hamilelikte yaşadığımız sıkıntılar için bile isim koyma hakkının annede olduğunu savunuyorum.

annemin arkadaşı oğluna ölen kardeşinin adını koydu sonra ölen kişinin karısı rahatsız oldu ama çok uğraştılar değiştirmek için ben de ismimi sildirdim 2 isimli hatta 3 isimliydim benim 2 3 ay bile sürmedi kocam oğluma böyle bir şey yapsa mahvolurdum

Benim çocuk da iki isimli. Ikisi de kısa, ikisini bir söyleyebiliyorum yani. Tek isim olsun zorlanır dedik sonra eşim 2.yi koymak istedi sen bilirsin dedim (beğendigim bir isimdi zaten) nüfusta yazdırmış. Ama bana sormadan bir karar verseydi çok kızardım. Kimse kusura bakmasın bu çocuğu tasiyan doğuran bakan biziz ismi hakkında son karar annede olmalı (baba ile ortak karar doğrultusunda tabii). Hele kv kp ismi konulmasini asla anlamiyorum kadının anası babası yok sanki...

Inadına o yazdırmadigi isimle seslenin, kendi akrabalariniza da tembihleyin. Saygısız herif. Hep böyle midir size sormadan iş yapar mı?

Iki isim neden zor olsun, yorumlara çok şaşırdım. Isterse birini isterse ikisini kullanır çocuk. Benim oğlumda 2 isimli, kendisi bazen iki ismini kullanıyor, bazen sadece Timur diyor.
Burada asıl sorun eşlerin bir konuda karar alıp, sonrasında alınan kararın bozulması. Gereksiz bir durum olmuş

İki isim bencede zor oluyor, oğlumun iki ismi var ilk ismiyle seslendiğimizde dönüp bakmıyor kimlikte yazıyor sadece ha ne gerek vardı hiç. Kızıma da iki isim düşündük ama hastanede son anda vazgeçtim tek isim koyduk iki isim koysaydık yine birini söylemicektik.
Konu burada sizin isteğinize eşinizin sağır kalması ayıp etmiş.
Konuşulup ortak bir karar alınmalıydı

Ben iki isimliyim
Bir adımi asla kullanmiyoruz dıye değiştirmek istedim cok yakın zamanda

Ablam adli personel. Kalem kalem ucret çıkartmıştı bana avukat arkadaşı.
O yazışmamizi bulamadim atacaktım.
Gazeteye ilan fılan derken bayagı pahalıya patlayan bseydi😔
Bende kıyamadım paraya.

Ben de iki isim ve iki soyisimliyim birini çıkartmak isterdim ama uğraşı daha gözümde büyüyor açıkçası ya. O yüzden bir değişiklik yapılacaksa bebekken yapmak daha mantıklı. Bir yerlere kaydolmadan etmeden 😂

.Arkadaşlar konu iki isim ya da tek isim değil ki. Konu sahibinin eşinin düşüncesiz ve bence oldukça saygısız hareketi.
Konu sahibi inatla iki ismi kullanın biraz toparlanınca da diğer ismi de ekletirsiniz kimliğe. Madem sizi düşünmeden kendi kararlarını uyguluyor sizin de gidip tek başına isim ekleme hakkınız olmalı.

boşarım
gerçekten
bu isim meselesi değil
saygısızlık,umursamazlık,döneklik
böyle bir insanla işim olamaz
ayrıca zaten erkekler soy isimlerini veriyorlar isimleri de anneler versin yani ne olacak
gerçi çocuğumla ilgili her karar benimdir orası ayrı da
konuşup ortak karar verip gidip başka şey yapmak terbiyesizlik

İki ismin nesi zor? İki adım var, ikisini de kullanıyorum. Sınavda zorluk çıkaran isim değil, süreden daha uzun sorular.

Çok ayıp bence. Eğer ismi beğenmediyse ya da koymak istemiyorsa bunu sizinle konuşmalıydı. Ortak bir karar verdikten sonra bu şekil davranması... Ne bileyim.

Eşinize sinir oldum. 9 ay siz karnınızda taşıdınız, bir ton bulantı ve ağrıyı siz çektiniz, yeme yasakları bir tek size uygulandı, siz doğurdunuz. Şimdi de çatlağıydı, kilosuydu, emzirmesiydi yine her şey sizin omuzlarınızda.

Erkekten zaten soy isim geliyor, kütüğü de onlar belirliyor. İlk isim de ortak kararınızmış zaten. Size özel hiçbir şey olmamış oldu. Lohusa halinizle eşinizin size böyle bir emrivaki yapması çok bencilce.

Biraz kendinizi toplayınca dava açıp ikinci ismi de ekletin. Nasılsa uğraşmazsınız diyip bildiğini yapmış ama dava açıp kazanın da bundan sonra böyle davranamayacağını görsün.

Sınavda kodlama yapmak çok zor bir şey değil arkadaşlar ya, iki ismi olan pek çok arkadaşım sayısalda ilk 500 lere 1000 lere girdiler. Zaten sınav başlamadan çok öncesinde optik dağıtılıyor şipşak kodluyosun. Konu sahibinin derdi eşinin arkasından bu şekilde iş çevirmesi, emrivaki yapması.

Back
X