- Konu Sahibi mermaid2608
Güzel isim ama beni çok hüzünlendiriyor bu isim her duydugumda aklıma Haluk leventin Elfida şarkısı ve şarkının hikayesi geldiği için :)Tabi.
Elfida.![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Güzel isim ama beni çok hüzünlendiriyor bu isim her duydugumda aklıma Haluk leventin Elfida şarkısı ve şarkının hikayesi geldiği için :)Tabi.
Elfida.![]()
Çok teşekkür ederim. Ben de kedilere koyuyorum insan ismi. Mecbur kalıyorum bazen. Unutmamak içinMercan cok guzel ,kulaga hos gelen bir isim. Gecen yil bir ogrencimin adiydi. Ona seslenmek bile ayri hosuma giderdi
Isiim cok guzel,hic de kedi kopek adi degil. Hem oyle olsa ne olur yani. Benim arkadsimin kedisinin adi volkandi.o da insan ismi ama hayvana konuyor. Kisacasi keyfin blir. Kimseyi ilgilendirmez. He de gec bildigini yap yine. Can sıkmaya degmez.
Kizimin adini herkes koyduktan sonra ogrendi. Dusunmedik dedik gecistirdik ailelere. Sadece annem ve kardeslerim biliyordu. Herkes dogurduguna koysun isim. Kimsenim cocuguna karismasinlar bi zahmet.
Ay bilmem mi? Öğrencilerin ismini ezberleyeceğim, yanlış söylemeyeyim diye çaba sarfediyorum.Geçen yıl öğrencim vardı adı RiyaHani bazen duyuyoruz hakaret gibi isim vermisler adam kadina. Bu oyle bir sey degil ki. Anlami da, fonetigi de gayet guzel. Egitimciyseniz bilirsiniz artik cocuklarin isimleri cesit cesit. Herkes degisik isim koyma derdinde. Kim kiminle dalga gececek.
Arkadasimin kizinin ismi mercan. Cok tatli geldi bana ilk duydugumdan beri :) kari koca icinize sinmesi onemli olan.
Yani bazı insanlar sadece insanları üzmek için yaşıyor .gayet guzel ve karizma bir isim. Millet her isme mi bir kulp takiyor bir laf ediyor anlamadim ki ben??
Yok. Çocuk kötü anlamı var diye değil, kedi ismi diye küfür edecekmiş.
Kesinlikle güzel bir örnek. Normalde sizin koyacağınız isim için kimseden olumsuz eleştiri gelmesi beklenemez. Dolayısıyla isimlerde sıkıntı yok, insanlar densiz.Ben de oğlumun adını muhammet koyacağım. Soranlara söylüyoruz modern degil diye burun kıvırıyorlar ki ben de ayaz vs gibi modern isim sevmiyoruö zaten , bu isimdeki cocuklar cok sorunlu yaramaz tipler olurmuş diyorlar, bu ismi kaldıramaz diyorlar ( ne demekse), klişe buluyorlar. Millet böyle yapınca benim inadına bu ismi koyasım geliyor. Bu aralar Göktuğ çok hoşuma gidiyor ama vazgeçmem. Siz de takmayın
Bende o sebepten koymazdım. Kulağa hoş geldiği gibi anlamınında güzel olması gerektiğini düşünüyorum. Hikayesini dinlemiştim Haluk Levent’ten şarkısına dair. Çok üzülmüştümEvet o sebeple ailelerimiz negatif.![]()
Mercan ismiyle neden dalga geçilecekmiş onu anlamadım.Hamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.
Güzel isim ama beni çok hüzünlendiriyor bu isim her duydugumda aklıma Haluk leventin Elfida şarkısı ve şarkının hikayesi geldiği için :)
İsmi mercan olan bir kadın tanıyorum hiç de hayatı mahvolmuşa benzemiyor. Anlamadım, nasıl hayatı mahvolacakmış? Şukufe desen anlayacağım da mercan çok güzelO kadar baskıya vazgeçmedim ama insan ister
Kesinlikle bu kadar zaman kararından dönmedim. Ama çocuğun hayatını mahvedersin falan diyorlar ondan tedirgin oluyorum
İnsanlarin bu abartili tepkilerini anlamadim.. guzel isimmis bence vazgecmeyin. Tum kadinlarin ismi ayse fatma merve olacak degil ya biraz da farkli olsun..Hamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.
bende kızımın ismini hira liva koyacağım herkez tekerleme ggibi başka birşey yokmuydu diyor ben hira istiyorum eşim liva ikisinide koyacaz ilerde kızım beğenmesse değiştirsin bananeHamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.