Bu arada bir yorum daha yapayım, içinize doğar o isim, aile dizimi ile ilgilenen biri "Gelmeden önce ismini seçer bebekler" filan demişti. Elbette mantıken böyle bir şey olamaz görünmekte ama bu konuda romantik bakmak tercihim, kim söyledi mantık istediğimi değil mi?
İsim işi biraz böyle, onu beğenmez bunu yakıştırmaz birini tam içine sindirirsin, öyledir yani. Anne bilir, gerisinin ne dediğinin bir önemi yok.
Oğluma isim bakarken de deli gibi aradık, isim kitapları hatmettim ve hiçbiri içime bir türlü sinmedi. Beğenmemek değil, beğendiğim isimler oldu ama hiçbiri içime sinmedi. Liste hazırladım, eledim bir isim sürekli var gözümün önünde gibi ama tam değil gibi.
İki isim telaffuz ettik sonra ve ikisini de istedim bir arada sevdim. Kimin ne dediği de umurumda olmadı ki zaten ilginçtir, herkes beğendi çevremdeki.
Beğenmeselerdi de çok da fifi olurdu. Çocuğum da ileride beğenmezse "E sen seçtin iki tane hemi de, şimdi beğenmiyorsan değiştir 3.yü de sen bul banne banne aile dizimci böyle didi" derim.