bebek istedim ama dünyam değişti bunalımdayım

haklısın fakat soğukta çıkılmıyor ve bebek küçük olduğu için bakınmayı bilmediği için ağlayınca insanın eli ayağına dolaşıyor ayrıca eşime bir defa bıraktım o da evimin çok yakınındaki kuaföre gidip sir yaptırmak içindi sadece yarım saat eve nasıl kendimi attım anlatamam eşim uyutamıyorum sallayamıyorum bende durmuyor diye diye yedi bitirdi beni çocuk az bi mızmızlansın hemen annesiii bu senin kokunu arıyor diye çocuu hemen üstüme atıyor gece 12 oldumu çocuksuz ada gibi uyumaya gidiyor
evli mutlu çocuklu lafını ayırdım evli ve çocuklu kısmına ben giriyorum mutlu kısmına eşim giriyor maalesef

haklısın arkadaşım bencede doğuran bir anne herseye ragmen cokk güçlü olmalı ve kendinden önce bebeğini düşünmelidir. bende kışın doğurdum ınanın 4 ay sadece ev gezmelerıne gıdebıldık. ve şuan bır yasında kızım ve o bana koşarak sarılması yokmu şuan yazarken bile gözlerım doluyor. bizde zamanında gezemedık ama hersey gezmekten ıbaret değil. yavrularımızın bize ihtıyacı var sevgiye bakılmaya ıhtıyacı var.biraz dayanmak gerekıyor. şuan onlar var ve allahım korusun onlara bişey olursa nasıl yaşarız bide onu düşünsekk

merak edıyorum acaba senın cocugun pisikolojisini.madem bebek tutkusu yok niye dünyaya getirdin. sence yeterınce annelık yapabiliyormusun. senın annenle bağını bilemem belkıde sevmıyorsun anneni. onlarda bizi ne sıkıntılarla dunyaya getırdı. doğanın kanunu var 'annesı' kelimesının. herkesı bırak annelik içgüdüsü var. anneyle babayı aynı kefeye koyma ikisi arasında fark olduğunu bence dogumdan sonra anlamalıydın...

Geçiyor kızlar yaaa:)
Hatta çok özlüyorsunuz o günleri. Uykusuzluk ve her işi yapmak çok kötü, babalar sadece sevip üstüne de "hayatım bu kaka mı yaptı" demezler mi, insan tahammül edemiyor.
Ama vallahi özlüyorsunuz... Tadını çıkarmak lazım.

Bir de çıkın dolaşın, benim kızım 3 günlükken (inanın abartı değil) ben dışarı çıkmaya başlamıştım. Üstelik de Ocak ayında.

bence bebek dünyanın en güzel şeyi bu zamanları ii değerlendirin bu zamanlar geçecek ve bebeğiniz büyüyecek ve biz bebek özlüycez dolu dolu yaşanmalı üç yaşına kadar sabır o zaman biraz anneler rahatlıyor ev işlerini ben düşünmüyorum artık önemli olan bebeğim işleri ne yapacaksam iki daikada hallediyorum üstün körü yapıyorum kızım çok yaramaz çekmeceleri açığp ne var ne yok karıştırıyor hiç takmıyorum takarsam kafayı yerim zaten bi gün büyüycek ve ben herşeyi yeniden eski düzenine koycam misafirim gelcekse ne var ne yok toplayıp ortadan kaldırıyorum hemen birde basit şeyler hazırlıyorum oldu bitti hiç bir şey ben ve bebeğimin sağliğından önemli deyil böyle düşünün

Annelik sonsuz ve gereksiz bir tedirginlik hali zaten , bunları hissetmen çok normal.
Lohusa depresyonu da bir gerçek , Elif Şafak'ın Siyah Süt adlı kitabını okumalı her anne ve anne adayı.
Ben de çocuğumu 15 günlükten itibaren yalnız büyüten bir anneyim , zorluklarını biliyorum.
Kimse sizden tek başınıza herşeyin altından ustalıkla kalkmanızı beklemiyor , yardım istemeniz çok yerinde olmuş , sevmeseniz bile kayınvalidenizin yardım etmesine sevindim.

benimde ilk 2 yıl bebeğim olmadı yaşım geçecek, herkesin bebeği oldu diye tedavilere başladım. koşturdum acı çektim. hep kız isterdim oğlum olacağını öğrendim bunalım o zaman başladı. bebek doğdu . yaramaz günde 3 saat uykusu bile yok. şuan devamlı ağlayan, bebek istediği için kendine kızan, hayattan nefret eden, bebeğine devamlı kızan, acaba kız olsaydı böyle olurmuydu diyen paronayak biri oldum. ben bu işi yapamıyorum diye ağlıyorum. bunaldım. kaçıp gideyim buralardan diyorum.

canım merhaba.
kendini böyle hissetmen çok doğal.
birçok anne bende dahil bu sıkıntıları yaşadık.
bende aynen anne olmak için acele mi ettim dedim
meğer hazır değil mişim dedim
off dedim üff dedim
hep aynı şeyleri yap dur sıkılıyor insan
emzir alt değiştir uyut gaz çıkar sürekli kulağın onda.

ama inan üzülme sürekli dua oku çocuğun için güzel şeyler dile..
kendini bırakma evde aktif ol.
ben inan hiç bilmem çocuk yüzünden evimin işini yapmadığımı
yemek pişirmediğimi ütü yapmadığımı....
koştura koştura yapardım oğlumu ana kucağına koyup yanıma alırdım
onunla yemek yapardım ev silerdim :))))
çamaşır asardım..
sonra bir bakmışım akşam olmuş..

istediğin gibi dışarı çıkamamak
uykun dahil herşeyini bebeğe göre proğramlamak seni sıkıntıya sokuyor.
bebeğin 1 yaşına geldiği zaman iyi ki olmuş iyi ki doğurmuşum diyeceksin.
herşeyin düzeleceğini daha iyi olacağını düşünerek kendini motive etmeye çalış.

oğlum 3 yaşına geldi ve ben onun
minicik mızmız uyumaz günlerini özledim..
o zamanların kıymetini bilemediğimi yeni anladım..
boş yere kendimi üzdüm bebeğimin o minicik halini nasıl özledim..
şimdi tombul elleri ele avuca sığmaz hali
birde ağırlaştı zaten kucağınıza alıp gezemiyorsunuz :)))
minicik savunmasız yavrularımızın küçücük hallerini özleyeceğiz.....

Yıl 2011 pikolata78 böyle düşünüyormuş. yıl 2015 şimdi aynı kişi korunmayı bırakmış hamilelik peşine düşmüş hey gidi dünya insan ne kadar değişiyor. tüm gün bebekle uğraşmalarımı , yoğunluktan akşam saat 10 da hala pijama ile dolaştığımı farketmemi, sütüm az diye ağlamalarımı, elimde biberon ile uyukalmalarımı daha nice anıyı unutmuşum. ileri seviyede bel ve boyun fıtığı ve bir de insülin direnci rahatsızlığıma rağmen tekrar bebek , oğluşuma kardeş istiyorum. değişmeyen tek şey değişimdir derler ya çok doğru cidden.

Merhaba,
Öncelıkle bu yaşadıkların ve fazlasını hemen hemen butun anneler yaşıyor ne yazık kı lohusalık bebegın senı baglaması uykusuzluk yenı bır hayat ınan cok zor..oncelıkle buna kendını alıstır kabullen artık, bu hemen gecıcek rahatlatyacagın bır donem degıl..bunun hemen gecmesını bekleme yada ne zaman gececek hayallerı kurma..bazı seylerı kabullenmek ınsanı daha hafıfletır..herseyden öte diş sorunları bıtene kadar kı bende oyleydı bu sancılı dönem devam ediyor, yürümeye basladıgında daha azalıyor, etrafı evı kurcalama işi bittiginde daha az, konusmaya basladıgında ıse cok cok daha azalıyor bu sıkıntılar..ama ne yazık kı cabuk bıtmıyor bunu söylıyeyım..senın yapacagın sey, oncelıkle bu durumu kabullenmek olmalı..sonrasında bır cok arkadasın soyledıgı gıbı soguk moguk deme cık dısarı..arkadasına cık alısverıse cık parka cık, konusmak temız hava, sosyallesmek ıllakı cok ıyı gelecektır..hadı de bır kendıne bak, makyaj yap guzel gıyın sevdıgın bırsey yap ne olursa olsun,bunlar ınan cok rahatlatır ınsanı,kocandan cok sey bekleme ,cunku beklentını hıcbırzaman karsılamaz buda sinirini daha cok bozar..ha tembellık yapmasına da ızın verme:) emın ol erkeklere bu zamanda ıyı davrandıkca daha cok yardım edıyorlar bunu unutma..guzel seyler dusunmeye calıs, ılerde bunlar hep anı olarak kalacak ve herseyden önemlısı atlatacaksın emın ol..gecıcek hersey ama bıraz ne yazık kı zaman ve sabır gerekıyor..bu iş böyleymiş ne yazık kı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…