v bizim belki en büyük hatamız bebekle birlikte kendimizi eve kapatıyor olmamızdan kaynaklanıyor,ben 20 günlükken ocak ayı ve kar olmasına rağmen avm'ye gitmeye başlamıştım,insan rahatlıyor evet eskisi gibi olmuyor sana bağımlı bir varlık oluyor ortada onu bırakıp gidemiyorsun ancak bakan birisi olsa 3 saat nefes alırsın okadar,ama kendinizi kısıtlamayın avm lere arkadaşlarınıza gidin gittiğiniz yerde sessiz bir oda da uyutun bebeğinizi sizin psikolojiniz iyi olursa bebeğiniz de iyi olur unutmayın.avm lerde zaten emzirme bakım odası var dolaşın alışveriş yapın.haftasonu çok bunalırsanız emzirin ve eşinize bırakın 3 saat nefes alın yapmak istediklerinizi yapın..ve bugünler inanın geçici merak etmeyin..zamanla tüm taşlar yerine oturacaktır....
kesinlikle katılıyorum. benim de 3 aylık huysuz mu huysuz, nazlı mı nazlı dünya güzeli bir kızım var. bana resmen emzik ya da biberon muamelesi yapıyor. evde yalnızken tuvalete bile gidemiyorum ya da çok mecbur kalırsam cıyak cıyak çığlıkları ile yeri göğü inletiyor. ama ben onu kendime engel görmüyorum. güneş havada, biz dışardayız. sıkıca giydiriyorum. güzelce ağzını atkısı ile kapatıyorum. atıyorum pusetine. çok uzaklara da gitmesem bile evin etrafında attığımız 3-5 tur bile bana öyle iyi geliyor ki. nefes alıyorum.
annem bana geldiğinde marketti, alışverişdi yine bu sefer yalnız çıkıyorum. kulağıma da takıyorum müziğimi. ortalama 2 - 2,5 saatte acıkıyor. o sürede eğer bakan biri varsa evimi bile temizliyorum. eğer kimse yoksa yanımda, havada kapalıysa oturuyorum evimde, kızımla oynuyorum, sohbet ediyorum, onu mıncıklıyorum. bırakıyorum işi gücü yemeği, olmasa da olur napalım.
inanın kızımı gören herkes Allah sana yardım etsin çok zor bebeğin var diyor ama bence değil. sadece o bir bebek ve yapması gerekeni yapıyor. ben de onu zor görürsem hem ona hem bana yazık olur.
insan biraz da kendi kendinin doktorudur, değil mi? isteyip dünyaya getiriyorsak, zorluklarına katlanacak kadar da sabırlı olmamız gerekmiyor mu? kimseye akıl vermek haddim değil, ya da iyi anneyim iddiasında da değilim ancak onlar o kadar savunmasız ve çaresiz ki bırakıın birkaç ayınız hatta yılınız heba olsun. bir evlada sahip olmanın zenginliği herşeye değmez mi?
benim oğlum 16 aylık oldu. ilk zamanlar ben de çok daralmıştım. ücretsiz izin aldım evde bebekle kaldım. deli gibi olmuştum. doktor için dışarı çıktığımızda salak gibi çevreme bakınıyordum. işe başlayıca sıkıntılarım azaldı. fakat kendi kendime karar verdim . bana bir çocuk yeter. zaten ben de bebek tutkusu yoktu. hiçte olmadı. hatırlarım küçükken kız çocukalı "ileride ne olmak istiyorsun?" sorusuna annem olucam derlerdi. bense bunlar delirmiş diye düşünürdüm. babalar gezsin anne çocuk baksın ne adaletsiz derdim. değişme de olmadı galiba bende. oğlumu çok seviyorum. yeter o bana.
annesi kelimesinden nefret ettim. annesi ağlıyor annesi şu oldu annesi bu oldu. sanki babalar eli kolu kolu yok. hep bize. sevmeye gelince babası çok düşkün oluyor. safi adaletsizlik yaa. :84:
arkadaslar ben 32 yasında taze anneyım :) bebeişim 3 ayını bitirdi...bekarkende evlendiğimdede cok bebek istedim...bebek sahibi olmak hayata dair en öenemli isteklerimdendi...şükür rabbim nasip etti..hamileleigim biraz sıkıntılı gectı, erken dogum riskı atlattım..bebeğimi hasretle itinayla bekledim..bebegım dogdu sarılık atlattı 4 gunlukken..hastane tedavı derken sonra evimizde basbasa kaldık...esim bana bakabilmek için işten bile cıktı..ilk gunlerden bugüne hep sunu hıssettım..ben yanlıs bır karar mı verdım..anne olmak ıcın erkenmıydı hazır degılmıydım..yapamıyorum cok zayıfım, ya hasta oldugunda dogru mudahale edemezsem..dahası benım yuzumden hasta olursa...bu korkunun dısında bebegımı kendıme engel olarak gordum goruyorum..sankı elımı kolumu baglıyor..bır yere cıkamıyorum...cıksam aklım hep onda...evın ıcındede dısındada sankı hayatım bır fanusa konmus ben haraket ettıkce gerceklere carpıyorum...bazemn yatagıma yatıp kalkmamak saatlerce uyumak ıstıyorum...elim hıcbır seye gıtmıyor yemek yapmak camasır temızlık hıcbır sey yapamıyorum..sankı zaten tum zamanımı bebek alıyor onlara zaman kalmıyor bır tembellik geldı uzerıme..sadece dısarı cıkma durumunda olursam saacımı tarıyorum..aynaya bakmıyorum bıle gunluk yasamda...
grıp oldum gecenlerde yalvar yakar kayınvalıdem geldı...bınbır nazla kalıyor..cok sevmem kendısını ama ınanın nasıl bır psikolojideysem onun varlıgı bıle guc verır oldu...
ne yapcam bılmıyorum esımlede tartsmaya basladım..bunalımdayım dıyorum uzerıme gelme dıyorum ... oda artık anlayısla karsılayamıyor sanırım..3 ay oldu bebek dogalı gecmedı bu durum..
dertlesmek ıstıyorum sızlerden cevap beklıyorum
bence bebek dünyanın en güzel şeyi bu zamanları ii değerlendirin bu zamanlar geçecek ve bebeğiniz büyüyecek ve biz bebek özlüycez dolu dolu yaşanmalı üç yaşına kadar sabır o zaman biraz anneler rahatlıyor ev işlerini ben düşünmüyorum artık önemli olan bebeğim işleri ne yapacaksam iki daikada hallediyorum üstün körü yapıyorum kızım çok yaramaz çekmeceleri açığp ne var ne yok karıştırıyor hiç takmıyorum takarsam kafayı yerim zaten bi gün büyüycek ve ben herşeyi yeniden eski düzenine koycam misafirim gelcekse ne var ne yok toplayıp ortadan kaldırıyorum hemen birde basit şeyler hazırlıyorum oldu bitti hiç bir şey ben ve bebeğimin sağliğından önemli deyil böyle düşünün
benim oğlum 16 aylık oldu. ilk zamanlar ben de çok daralmıştım. ücretsiz izin aldım evde bebekle kaldım. deli gibi olmuştum. doktor için dışarı çıktığımızda salak gibi çevreme bakınıyordum. işe başlayıca sıkıntılarım azaldı. fakat kendi kendime karar verdim . bana bir çocuk yeter. zaten ben de bebek tutkusu yoktu. hiçte olmadı. hatırlarım küçükken kız çocukalı "ileride ne olmak istiyorsun?" sorusuna annem olucam derlerdi. bense bunlar delirmiş diye düşünürdüm. babalar gezsin anne çocuk baksın ne adaletsiz derdim. değişme de olmadı galiba bende. oğlumu çok seviyorum. yeter o bana.
annesi kelimesinden nefret ettim. annesi ağlıyor annesi şu oldu annesi bu oldu. sanki babalar eli kolu kolu yok. hep bize. sevmeye gelince babası çok düşkün oluyor. safi adaletsizlik yaa. :84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?