Bebek istemediği için ayrılmayı düşünüyorum

neredeyse birinci yılınız dolacak, nispeten evlilik yerine oturmaya başlamıştır bu sürecte ve eşiniz 35 yaşında üstelik. yani artık baba olacak yaşa gelmiş de geçiyor bile. ben çocuk istememesini çok yadırgadım. ve bunu da tartışmalarımız var şeklinde açıklaması. yani aklının bir köşesinde hep ayrılık var ve çocuk ona angarya gibi geliyor demek ki.. bence ciddi ciddi bir konuşma yapmalısınız. çünkü bu tavrı hiç güven verici değil. yeni kurduğu ailesini sahiplenmemiş bir erkek görüyorum. herkesin düşüncesi farklı olabilir ama benim için çocuk demek ailenin tamamlanması demek. ve ben çok istediğim halde çocuk istemeyen sürekli erteleyen bir adamın bana olan sevgisinden de şüphe duyarım.

Ben eşinizin çocuk istememesini yadırgamayıp sizin aceleniZi anlamıyorum evet evlilik oturmalı bu ayrılığı düşündüğü anlamına gelmez.Böyle zırt pırt ayrılcam diyosanıZ en küçük sorunda çocuk yapmamak en hayırlısı olur.

Eğer eşin bebek için beklemek istiyorsa gayet normal çünkü daha 10 aylık evlisiniz ve düzeninizi oturtmak istiyor daha demek ki.Ben 2 yıldan önce bebeği erken buluyorum açıkçası.Ama ilerisi için de istemiyorsa sizin için de çocuk çok önemliyse ayrılmayı düşünebilirsiniz.

iyide evli kaldığınız süre boyunca illa ki büyük küçük tartışmalarınız olacak evlilik her zaman süt liman yaşanacak bi kurum değil ki, saçmalamış resmen, ama sende keyfini mi beklicem diyerek saçmalıyosun tabiki bekliceksin orta yolu bulacaksın, ben 1.5 yıllık evliyim eşimle 9 sene flört dönemimiz oldu evlenir evlenmez çocuk istiyodum eşimse 2 sene sonra diyodu oturduk konuştuk o kendi gerekçelerini bende kendi gerekçelerimi söyledim neticede ben hemen o 2 yıl derken ortasında yani 1 yılda anlaştık, evlilik yıldönümümüzü kutladık ve çalışmalara başladık Rabbimde gönlümüze göre verdi şükür konuşmalısınız orta yolu bulmalısınız

Eşiniz şu an hazır değildir, daha yeni evlisiniz biraz daha zaman geçince bir orta yol bulursunuz bence...

Cocuk anneye daha fazla yukmus gibi gozuksede iki taraf icin de buyuk sorumluluk...
Biraz daha esinizin dusuncelerine saygi duyun...
Bu ortak verilecek bir karar, hazir degilim diyorsa zorlamanin bir anlami yok...
Siz iliski yerine otursun, daha erken deseniz o baslar cocuk konusmaya...
Iliski her zaman kendi ic dengesiyle ilerler...
Siz onun keyfini mi bekleyecegim demissiniz ya evet ne yazik ki beklemek zorundasiniz...
Bu arada evet her iliski ayrilik olasiligi icerir...
Bunda sasilacak bir sey yok...

Kari koca bi doyun birbirinize.gezin tozun ne bu acele.esin hakli.yarin bir gun cocuk olunca yapamadiginiz seyler kursaginizda kalir.cunku cocuk dogunca esler artik anne baba oluyor.kocani yeri geliyor opemiyorsun.onu birak aksam naber demekten oteye gecemiyorsun.10 aylik evlilik nedir ki yahu.
13 senelik evliyim iki cocugum var.ilk yavrumu uzun yillar sonra aldim kucagima.ilk zamanlar biz istemedik sonra da olmadi vs ama simdi bir kizim bir oglum var.
Eskiden cocuklar dogmadan,sinema tiyatro vs full aktif olan ben,en son ne yaptigimi bile hatirlamiyorum.
Tamam evladin yeri baska,o olsunda varsin oturayim evde diyorsun belki ama nasil desem,esinle birlikte dunya nimetlerini bi iyice yasayin,nefsinizi köreltin.tamam mi canim?
abla tavsiyesi...

Eşiniz hiç çocuk istemiyor değilmiş,sadece şimdilik ertelemek istiyormuş.
Henüz 1 yıllık bile evli olmadığınıza göre bence ısrar etmek için çok erken.

35 yaşında bir erkek için evlenmek başlı başına bir değişiklik demek olmalı.
Bir de üzerine baba olma fikrine alışması biraz zor olabilir.

Malesef Çok Aceleci Ve Tavrınız Çok Hırçın Birde Üstüne Adama Damızlık Muamelesi Yapıyorsunuz

Çok Çocuk İstiyosan Daha Genç Biriyle Evlenicektin O Zaman Canım Böylece 2 Çocuk Arasında Rahatça Yaş Farkı Koyardın

Belliki Çocuk İçin de Evlenmişsin Ha Adam Hiçbir Zaman Yapmayacam da Demiyor Demek ki Bazı Şeyleri Oturtamamış Kafasında İlişkiniz Çocuk Yapacak Kadar Sağlıklı Değil Durum Bunu Gösteriyor Sen Hırçın Olduğundan Demeye de Çekiniyordur

bence esınız haklı daha 10 aylık evlısınız belkı anlasamazsınız sonucta evlılık oncesı beraberde olsanız evlılıkten sonra degısmeler oluyor aynı evde yasıyorsunuz sonucta hemen cocuk sorumlulugu almak ıstemıyordur belkı sıze vakıt ayırırıp gezip eğlenmek istiyordur en önemlisi evliliğiniz cocuk ıcın hazır olmasını beklıyordur sen esını cocuk ıcın mı sevıyorsun hiç değeri yokmu ayrılmayı düşünüyorsn sende hazır olmayabılırdın esın senı bu yuzden terketse memnun olur muydun?

Eşinizle konuşun başka neden varmı sorun bence. Sadece sebep tartışmanızsa çözümlenemeyecek birşey değil bu. Başka sebepleri varmı anlamaya çalışın.
Ben eşinize hak verebiliyorum şu sebeple , eşiniz kendini güvende hissetmiyor olabilir, tartışıyoruz demiş açıklama olarak. Belki biraz daha zaman geçsin, birbirinizi daha iyi anlayın istiyor.
Bazı insanlar garantici oluyor yapı olarak. Bendede biraz var bu ordan biliyorum.

Bende evliliğe zaman verme kanısındayım..
Çok istemek nedir bilirim.. Ki ben daha evli bile değilim ama çocuk düşüncesi bambaşka..
Eşinizin, ayrılız modunda olduğunu değil de; dur bakalım hele bi evlilik otursun durumunda olduğunu düşünüyorum..

Hoş, belki çok tartışıyorsunuz ve evliliğin yürümeyeceğini de düşünüyor olabilir.. Bu kısmı bilemem..
Ama, onun keyfini mi bekleyeceğim lafınız, sanki en önemli şey çocuk, eşiniz de sadece çocuğu yapmaya yarayan bir araçmış izlenimi uyandırdı bende.. O lafınız çok yanlış..

Bende eşinizi haklı buldum,nasıl bazı kadınlar kendini anne olmaya hazır hissetmiyorsa erkeklerde baba olmaya hazır hissetmez daha 10 aylık evlisiniz henüz evliliginiz rayına oturmamış çocuk konusunda eşinize baskı yapmayın zamanı gelince olur herşeyin bir zamanı var.

10 aylık evlilikte sorunlar arayacağınıza bu güzel günlerin tadını çıkarmayı deneseniz?

Bebek sevmek başka şey onun sorumluluğunu almak başka şey. Biz daha hiç denemedik. Ve düşünmüyorum. Bekarken de çalışıyorsun ama bekarken ve evliyken çalışmak arasında dağlar kadar fark var. Sorumluluk artıyor, borç ödüyorsun. Eve gelip yemek yapıyorsun. Haftasonu temizlik yapıyorsun. Bu düzene ben daha yeni yeni alışıyorum. Üstüne bir de bebek eklense sudan çıkmış balığa dönmez misiniz?

Biz hep 3 yıl dolsun modunda başladık. Ki ben çocukları çok severim. Herkes şaşırıyor evlenir evlenmez bekliyodu annem.

3 yıl belki uzun bir süre ama ancak borçlarımız bitecek. Evimiz 1+1. Bebeğe oda yapamicaz. Her şey zor girecek. Yeni eve çıkma telaşı bebekle yaşanacak.

Her şey rayına oturduğunda bebeğimize mutlu bir gelecek verebileceğimize emin olduğumuzda yapmak en mantıklısı.

Eşinin tartışmalarınızı bahane etmesi yanlış. Ama sen çok sıkıştırıyorsun sanırım bu konuda. Kendini hasta ettiğine göre eşine de böyle konuştun. Ve adam muhabbeti kesmek için öyle konuşuyor bence.

Ev hayvanı alırken bile günlerce düşünüyoruz. Sorumluluğunu kaldırabilecek miyim. Ben işteyken ne yapacak? Eve gelince mamasına ilaçlarına yetişebilecek miyim? Tatile giderken ne olacak gibi. Bebek bundan kat be kat sorumluluk isteyen bir şey.

Başbaşa geçireceğiniz romantik tatiller olmalı daha. 10 ay ne ki..

tartışmalarınız nelerden çıkıyor ki bu kadar riskli görüyor çocuk olayını?

Benim eşim de istemiyordu. Sonradan kendisi istedi. Biraz zaman ver. Kendi isteyecektir normal bir ilişkiniz varsa...

Erkekler kadınlar gibi cesaretli değil sorumluluk konusunda. Merak etme oda hayalini kuruyordur ama hayata geçirmekte biraz tereddütleri vardır. Bu konuda üzerine gitme, bak göreceksin zamanı gelince deli gibi isteyen o olacak. Hem yeni evlisin biraz evliliğinin tadını çıkar, bazı erkekler kadın hamile kalınca cinsel hayatlarının biteceğini sanıyolar ve o yüzden de biraz uzak duruyorlar. Aklına bunlardan başka kötü düşünce gelmesin zamana bırak yeter.

Manevi yönden bir cocugun sorumluluklarını tasıyamam korkusuyla uzak duruyordur. Bence ne olursa olsun anlayışla karşılayın kaldıkı daha 10aylık evlısınız bırakın evliliğin tadını çıkartın. Ve eşiniz cok mantıklı tartışmalar yarın oburgun buyudugunde ortada cocuk kalınca cok zor oluyor. Eşiniz evlılıgınızın tamamen oturmasını beklıyordur ki Buda uzmanlara gore 2sene.

bebeği istemeni eşinin o lafında neler hissettiğini anlıyorum. aşağı yukarı ben de aynı şeyleri yaşadım..ama olayı olumsuzluğu tek taraflı yani sadece onun açısından düşünme.beklemek istiyorsa bekleyin..

ayrıca hazır olmak öyle birşeydir ki bakarsın iki gün sonra ister. ama bence sen de bazı şeyler oturana kadar bekle.. iyiliğiniz için..

sonra çocukla ortada kalmak var. bölünmek var. burda ayrılma riski olduğunu değil, olacağı ihtimali üzerine düşünüyor demektir düşünün de. ikisi farlı. ayrıca mağdem böyle düşüncesi olduğu için soğuyorsun demek ki haksızda sayılmaz.. yani demek ki birşeyden dolayı birden soğulabiliyor.. ne yalan söyleyin ben böyle düşündüm ve gerçeği gördüm.ama bizimkisi maddi yöndendi.

hem sen ye iç gez dolaş bazı şeylerin (karşılıklı tabi) oturması için öyle yıllar geçmesine gerek yok. en fazla bir yıl beklersiniz.ancak söylemedi deme bir yıla kalmaz..

Son düzenleme:

Sen çok fazla ileriyi düsünüyorsun. Ilk önce bebek için evliliginiz rayina otursun, baze borçlarin bitsin,.. Yani daha dügünü felan düsüneceksen ohooo. Ayrica 27 yas çok geç degilki, birçok insan 30undan sonra bile saglikli bir sekilde bebek doguruyorlar.

Yani eger esin "ya biz ayrilirsak" demesi seni sevmediginden ya senin ile ayrilmaya planlandigindan degil. Sadece bu evliligin ilk senesinde birçok sey olabilir, birçok çift bu ilk sene, ilk iki sene ayriliyor cünkü flört zamani baska, evlilik bambaska.

Esine bu konuda baska yapma. Sabirsiz isen, sabirli olmayi ögren. Esin zaten hiç çoçuk istemiyorum dememis. Sadece biraz daha zaman tani esine, henüz daha 10 aylik evlisiniz. Aranizi bir bebek için kötü etme. Zaten bebek çok büyük bir sorumluluk hatta esleri bazen birbirlerinden bile uzaklastirabilir eger bebekten önce evlilik yeterince rayina oturmamissa. Bekle ki, ikinizde bir çoskuyla, bir sevinç ile bebek isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…